1

Tema: Ndomestek za školjke/morske sadeže

Ehm... eno vprašanje, mrbit malo čudno.  wink

A pozna kdo kašen veganski nadomestek za školjke? Nekaj, kar bi imelo podoben okus kot školjke, podoben način priprave in se podobno kombinira z ostalimi sestavinami kot školjke? Isto vprašanje za ostale morske sadeže.

Hvala. smile  :rose:

Re: Ndomestek za školjke/morske sadeže

ar3ka je napisal/a:

A pozna kdo kašen veganski nadomestek za školjke?

Nekje sem prebral nasvet da so primerna hrana iz vode samo ribe ki imajo škrge in plavuti.Če to drži,se ti ni treba sekirat niti za školjke,niti za nadomestke.Opusti jih. big_smile

Franci, saj meni ni ne do školjk ne do rib, samo sem trenutno v situaciji, ko bi rada vedela, če obstaja kakšna nadomestna stvar. smile  Hvala ti in lp :rose:

ar3ka je napisal/a:

sem trenutno v situaciji

No, sedaj nisem več.  neutral  hmm  roll

Lp wink

ar3ka, premaknila sem temo, morebiti bo kdo našel koristne info iz nje. smile

Mogoče ne čisto enako kot školjke, vegansko, prihaja iz morja in daje "morski" pridih jedem - alge, morska trava.

Če v google vpišeš "vegan substitue for seafood", najdeš veliko uporabnih stvari, tudi zase sem našla nekaj zanimivih receptov. smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Urška, najlepša hvala za trud.  :rose:  Če slučajno kaj od tega naredim, napišem.  smile  lp

Velja wink

Meni je tudi zanimivo tole, vendar trenutno še ne dovolj, da bi šla v resen eksperiment. smile Sem pa med brskanjem po netu našla svašta vegi izdelkov, ki poskušajo nadoknaditi meso. smile Nekaj časa se je prodajal tunin vegi nadomestek, imenovan Tuno. Po besedah uporabnikov pa je baje bil tako ogaben, da se ni doglo zdržal. smile

urskakorun.com

smile

Js sm glede kuhanja ratala ful lena. KO sem bila še manjša, sem s takim veseljem ekperimentirala (sploh peciva ipd.), zdaj pa se mi preprosto ne da.  tongue  Najraje si pripravim nekaj res enostavnega in da je hitro pripravljeno, pa je. :prst:  Mogoč pa me kdaj spet prime wink

ar3ka je napisal/a:

Najraje si pripravim nekaj res enostavnega in da je hitro pripravljeno, pa je.

I like it   lol  :prst:

urskakorun.com

ar3ka je napisal/a:

Ehm... eno vprašanje, mrbit malo čudno.  wink

A pozna kdo kašen veganski nadomestek za školjke? Nekaj, kar bi imelo podoben okus kot školjke, podoben način priprave in se podobno kombinira z ostalimi sestavinami kot školjke? Isto vprašanje za ostale morske sadeže.

Hvala. smile  :rose:

Za školjke se največkrat uporabljajo gobe (npr. king oyster), ker imajo podobno ‘mesnato’ teksturo, okus po morju pa dobiš z algami (nori, kelp). Za ostale morske sadeže pa tofu, čičerika ali že pripravljeni veganski nadomestki večinoma kombinacija rastlinskih proteinov in alg za okus.

Super, hvala za ideje.  smile

urskakorun.com