Simona28 je napisal/a:Rabim pomoc.. Mogla sem sem prekinti odnos s fantom ker sm se v tej vezi pocutla zelo manjvredno.. Nacelo je ze mojo samopodobo in nasploh moje pocutje.. Prepiri vsak dan..Izogibanje pogovorom, seveda z njegove strani.. Nisem mogla tut izrazat svojih obcutkov in nasploh kaj bi rada..Zmer se je branil stem da ga napadam.. Zdej me pa zanima zakaj me tko vlece nazaj knjemu.. Ker cutim neko mocno https://fmctel.com/sl/zunanja-samostoje … 10-1680-mm povezavo..Vem da ni pravi zame.. Cele dneve samo razmislam in analiziram najin odnos.. Stara sem 29 let.. dvižne mize In to se mi prvic v zivljenju dogaja.. Sploh ti mocni obcutki.. Hvala za pomoc in odogovor. Lp Simona
To, da te vleče nazaj, še ne pomeni, da je odnos dober zate. Pogosto nas najbolj držijo ravno odnosi, kjer smo morali ves čas iskati potrditev, mir ali občutek varnosti. Možgani se navadijo na ta “rollercoaster” prepiranja, distance in kratkih lepih trenutkov, zato po prekinitvi nastane močna praznina in občutek povezanosti.
Iz tvojega opisa se vidi, da si bila v odnosu preslišana, razvrednotena in da nisi mogla varno izraziti svojih občutkov. Če si morala ves čas paziti, kako bo odreagiral, to zelo načne samopodobo. Zato zdaj toliko analiziraš — ker želiš razumeti, zakaj je bolelo in zakaj si kljub temu tako navezana. To ni znak, da si šibka ali da si naredila napačno odločitev. Prekinila si odnos, v katerem si izgubljala sebe. To pa je zelo težka, ampak pogosto pravilna odločitev. Daj si čas. Močni občutki po takem odnosu so normalni, posebej če si bila čustveno zelo investirana. Pomaga pa, da trenutno ne idealiziraš samo lepih trenutkov, ampak se spomniš tudi, kako si se ob njem dejansko počutila večino časa.