1

(9 odgovorov, vpisanih v Razno)

super odvetniška pisarna Ljubljana

2

(1 odgovorov, vpisanih v Razno)

super vibrator

3

super ugodna in kvalitetna okna
https://jelovica-okna.com/

4

(10 odgovorov, vpisanih v Šamanizem)

Dalia2019 je napisal/a:

Pozdravljeni,
vidim , da ni nobene prav sveže teme v tem rubriki, me pa zanima, če je v Sloveniji možno priti do kakega dobrega šamana? Kje bi našla kaki kontakt?
Hvala.

no tudi mene to zanima

5

(4 odgovorov, vpisanih v Razno)

vijolica.vijola22 je napisal/a:
laura je napisal/a:
laura je napisal/a:

Ima kdo kakšne izkušnje z sms vedeževanjem 3040karin irena luna itd...

pa kaj nima nihce izkusnje s temi vedezevalkami prosim za kaksno informacijo..l.p

Pozdravljena.

Jaz imam izkušnjo z vedeževanjem. Lahko rečem, da je meni osebno kar nekaj stvari ugotovil v nulo, vendar se je popolnoma zmotil v napovedi glede zaključka neke "veze". Namreč napovedal je ravno obraten konec od tega, kar se je zgodilo v resnici. Mogoče mu je samo spodletelo, saj drugače kar obvlada oziroma bi rekla, da ima sposobnost jasnovidnosti.
Jaz ga še vedno občasno kontaktiram na teh številkah. Ne pa več tako pogosto, saj sem bila zelo razočarana, ker mi je okoli zame najbolj bolečega odnosa (tega sem tudi opisala na tem forumu pod "Čustvena manipulacija ali obdobje sade satija", ki ga najdeš pod "Karmična diagnostika), ki sem ga kdaj koli imela, napovedal točno obraten razplet, kot se je zgodilo v resnici. In ker sem mu jaz kar vse verjela oziroma veliko stavila na to, kaj mi odgovarja, sem doživela potem še bolj hladen tuš, kot bi sicer, če ga ne bi spraševala o koncu oziroma kako se bo neki odnos zaključil. Res je napovedal točno obratno od tega kar je bilo v resnici.
Vijolica

Oglaševalski del sporočila je bil izbrisan. Prosimo preberite politiko foruma. Hvala, Admin

to je pa super informacija, da se znamo lažje odločiti za vedeževanje ali ne

6

(129 odgovorov, vpisanih v Razno)

Zoran je napisal/a:

Pod to temo napišite svoje ali tuje izreke in modrosti.

Ko so Dalai Lamo vprašali, kaj ga najbolj preseneča, je odgovoril: "Človek".
Ker žrtvuje svoje zdravje, da bi zaslužil denar.
Potem žrtvuje denar, da bi spet dobil svoje zdravje.

In potem je tako zaskrbljen za prihodnost, da ne uživa sedanjosti;
rezultat tega je, da ne živi v sedanjosti ali prihodnosti;
živi, kot da nikoli ne bo umrl in potem umre, ne da bi kdaj zares živel.

Dalai Lama

Vedno, ko imam težko delo za narediti, ga dam lenobi, ker vem, da bo poiskal lahek način, da ga naredi.

Walter Chrysler

Ne poznam recepta za uspeh, toda recept za neuspeh je, ko poskušamo vsakega zadovoljiti.

Bill Cosby

Poskusite nemogoče, kako bi izboljšali svoje delo.

Bette Davis

Čudno je kako ničla, na koncu, poveča vrednost.

smile

7

(4 odgovorov, vpisanih v Razno)

Urška je napisal/a:

Tako dobro life reading razlaga, da bi se še kr enkrat prijavila. wink Ampak baje družinski člani ne smemo sodelovati. wink

super

8

(129 odgovorov, vpisanih v Razno)

Gilly je napisal/a:

Whatever course you decide upon, there is always someone to tell you that you are wrong. There are always difficulties arising which tempt you to believe that your critics are right. To map out a course of action and follow it to an end requires courage.                             
                             Ralph Waldo Emerson

ta je pa res super

9

(2 odgovorov, vpisanih v Razno)

MuddyWater je napisal/a:

Zanimam se za izdelavo foto knjige pri, imate kakšne izkušnje? Kakšna je kvaliteta?  Hvala za odgovore.

(Cena in informacije, vezane na oglaševalsko dejavnost, so bili izbrisani. Prosimo preberite pravila foruma. - admin)

nimam ideje kje, tudi jaz iščem

10

(7 odgovorov, vpisanih v Razno)

Zoran je napisal/a:

Konec leta je čas, da naredimo analizo tega leta, vse kaj smo naredili, dosegli in vse kar nismo. Če je potrebno komu odpustiti – odpustimo.

Naredimo načrt za leto 2020, kaj vse hočemo doseči- napišimo to in občutimo, da to že imamo.
Koliko začutim, bo leto 2020 v znamenju odnosov. Odnosov do sebe, do tega kar počnemo in  kaj želimo početi.
Partnerski in ostali odnosi bodo v ospredju – zato cilje napišite še posebej za odnose. Kakšne odnose hočete imeti in ne kakšne nočete imeti. To je zelo pomembno. 
Mogoče kdo ne razume kaj pišem in podajam primer:
Želim razumevajoče odnose – pravilno. Ne želim se kregati - nepravilno.
Energijo dajemo temo kar si želimo in ne temo kar ne želimo.

V pomoč vam je lahko tudi moja knjiga 2.5 tone odnosa  Link: 2.5 tone odnosa

Želja pa ni dovolj, potrebna je tudi volja, da nekaj naredimo. Za začetek pa odločitev.

11

Zoran je napisal/a:

Konec leta je čas, da naredimo analizo tega leta, vse kaj smo naredili, dosegli in vse kar nismo. Če je potrebno komu odpustiti – odpustimo.

Naredimo načrt za leto 2020, kaj vse hočemo doseči- napišimo to in občutimo, da to že imamo.

Koliko začutim, bo leto 2020 v znamenju odnosov. Odnosov do sebe, do tega kar počnemo in  kaj želimo početi.
Partnerski in ostali odnosi bodo v ospredju – zato cilje napišite še posebej za odnose. Kakšne odnose hočete imeti in ne kakšne nočete imeti. To je zelo pomembno.

super
Želja pa ni dovolj, potrebna je tudi volja, da nekaj naredimo. Za začetek pa odločitev.

12

Zoran je napisal/a:

[

super

13

anjica je napisal/a:
Urška je napisal/a:

Predstavljam vam novo dejavnost, ki se izvaja v okviru društva Pesem duše - to je barvna analiza.

Malo drugačna je od naših ostalih aktivnosti, saj ne temelji na delu z energijami.

Vendar posredno deluje na počutje, ker s pravimi barvami zasije naš obraz, kar nam vrača samozavest in dobro počutje v svoji koži.

Barvna analiza je v osnovi namenjena vračanju lepote na vaš obraz, kar omogočajo prave barve. Je določitev vaše barvne lestvice z 12-sezonskim barvnim sistemom. To so barve, ki se ujemajo z vašimi obraznimi in drugimi karakteristikami - v katerih vaš obraz zasije, oči dobijo sijaj in vašemu celotnemu videzu vlijejo življenje.

Več o barvni analizi si lahko preberete tukaj: https://www.urskakorun.com/barvna-analiza.html.

----------------
zanimivo, hvala za to
Ta tema je odprta za vsa vprašanja in nasvete glede barvne analize.

Zasijte v svojih pravih barvah!  smile

super

14

Urška je napisal/a:

Predstavljam vam novo dejavnost, ki se izvaja v okviru društva Pesem duše - to je barvna analiza.

Malo drugačna je od naših ostalih aktivnosti, saj ne temelji na delu z energijami.

Vendar posredno deluje na počutje, ker s pravimi barvami zasije naš obraz, kar nam vrača samozavest in dobro počutje v svoji koži.

Barvna analiza je v osnovi namenjena vračanju lepote na vaš obraz, kar omogočajo prave barve. Je določitev vaše barvne lestvice z 12-sezonskim barvnim sistemom. To so barve, ki se ujemajo z vašimi obraznimi in drugimi karakteristikami - v katerih vaš obraz zasije, oči dobijo sijaj in vašemu celotnemu videzu vlijejo življenje.

Več o barvni analizi si lahko preberete tukaj: https://www.urskakorun.com/barvna-analiza.html.

----------------
zanimivo, hvala za to
Ta tema je odprta za vsa vprašanja in nasvete glede barvne analize.

Zasijte v svojih pravih barvah!  smile

15

(3 odgovorov, vpisanih v Vprašanja & nasveti (karmična diagnostika))

Mihaela2 je napisal/a:
vrtnica je napisal/a:

Pozdravljeni, ker sem opazila da vecina ljudi, skupaj z mano,ima tezave s spremembami vremena, me zanima zakaj? Jaz reagiram z utrujenostjo, glavoboli, slabe sem volje, obcasno imam tudi bolecine v kolenih pa sem mlada, vcasih se sprasujem kaj bo ko bom starejsa  sad . S cem je to  povezano, a smo vsi mi notranje odvisni od udobja ali lepega vremena? Prosim ce mi lahko date kaksen nasvet.
Hvala. Lep dan :-).

Pozdravljena!

Popolnoma razumem tvoje občutke glede vremenskih sprememb, saj veliko ljudi doživlja podobne težave. To, kar opisuješ – utrujenost, glavoboli, nihanje razpoloženja in bolečine v sklepih – je povezano z biovremensko občutljivostjo. Nekateri so na te spremembe bolj dovzetni kot drugi, odvisno od genetike, zdravstvenega stanja in življenjskega sloga.

Glavni vzrok za takšne reakcije so spremembe zračnega tlaka, ki lahko vplivajo na krvni obtok in povzročajo glavobole ter utrujenost. Vlažnost in temperatura prav tako igrata veliko vlogo, saj lahko hladno in vlažno vreme poveča bolečine v sklepih. Vremenske spremembe vplivajo tudi na živčni sistem, kar lahko povzroči nihanja razpoloženja in povečano občutljivost na stres.

Poleg tega lahko pomanjkanje sončne svetlobe zmanjša raven serotonina v možganih, kar vpliva na počutje in energijo. Morda se ti zdi, da je tvoje telo "odvisno" od lepega vremena, vendar v resnici le reagira na spremembe v okolju, kar je povsem naravno.

Da bi omilila te učinke, ti svetujem, da paziš na uravnoteženo prehrano, dovolj piješ, se redno gibaš in poskrbiš za dovolj spanja. Poskus, da preživiš čim več časa na dnevni svetlobi, tudi če je oblačno, lahko pomaga stabilizirati razpoloženje in energijo. Prav tako lahko tople kopeli in lahkotne raztezne vaje pomagajo pri bolečinah v sklepih.

Ne skrbi preveč, kaj bo v prihodnosti. Telo se sčasoma prilagaja, obenem pa lahko z zdravim življenjskim slogom ublažiš občutljivost na vremenske spremembe. Upam, da ti bo to vsaj malo v pomoč. Lep dan ti želim! ????

super si tole napisala. Nekako tako sem tudi jaz mislila opisati to kar se nam dogaja

Arabela je napisal/a:

Pred leti sem imela sodelavca s  katerim sva  imela korekten odnos ampak ob njem sem vedno postala izredno žalostna in to tako, da so se mi vedno nabrale solze in sledil je tako močan jok, ki je trajal do 15 min ali več.  Nikoli me seveda ni videl jokati ... Sedaj ga nisem videla že nekaj časa a še vedno me zanima, kaj je bilo v ozadju.  Situacija me še vedno preganja in rada bi šla naprej, vedoč, kaj je to bilo.  hvala za pomoč

Uh kar težka situacija. Kako si rešila

17

(7 odgovorov, vpisanih v Osebna rast in duhovnost)

Zoran je napisal/a:

Proces Yehi or, je proces, ki združuje procesa Noam Adonai in Ilat hailot, (Noam Adonai se uporablja za aktivacijo centralne genetske kode, oziroma za inicijacijo Keter, Ilat hailot pa za transformacijo nesrečnih energij).
Proces Yehi or se uporablja v metodi hatmara merkava, ki se je razvila iz biorgonomije in jo poučuje Naomi. Marjan Ogorevc je pa razvil integralno biorgonomijo, ki se nekoliko razlikuje od hatmare merkave in je nadgradnja biorgonomije Rafaela Rosena, ter dodanimi stvarmi od karmične diagnostike Lazareva, ter njegovih lastnih iskušenj. V integralni biorgonomiji se uporablja sličen proces Yehi oru in se imenuje Jehovah Adonai, ki enako združuje oba procesa (Noam Adonai, ter Ilat Hailot).

Citiram Marjana Ogorevca: Nekateri iščejo vse bolj učinkovite procese in mislijo, da bodo s tem bolj uspešni. Sam pa zavzemam stališče, da je potrebno dvigniti raven zavesti pri terapevtih skozi razumevanje in skozi spoznanja, kako deluje svet. Proces dela terapevt in ne proces. Sam te procese imenujem "magični procesi". Magija pa je prenos človeške volje na psihološko raven sveta upodobljenja. Magija je torej vsako zavestno, hoteno spreminjanje česarkoli. Razlika med magijo in čudeži je v tem, da čudeži delujejo iz drugih, višjih svetov. Zato ni že vsak, ki pozna ime procesa mag. Za to je prej potrebno marsikaj storiti za svoj duhovni razvoj in razumevanje sveta in to skozi izkušnje in ne samo iz knjig in tečajev.

Do leto dni nazaj sem še uporabljal procese, vedar se je stopnja zavesti pri ljudeh dvignila, tako da predajanje odgovornosti procesu za naše želje in dejanja se več ne posložujem, temveč sem za to, da vsak prevzame odgovornost za svoje, želje, misli, dejanja,.. skozi individualen kanal (linija hare, os-sveta, povezava božansko-zemeljsko,..)- to je povezava našega življenskega namena in poslanstva. Proces pa je posrednik in mislim, da več ne rabimo posrednikov, deluje pa še vedno.

Valčika, pri vseh energijskih metodah je priporočeno, da se oseba strinja s tem kar ti počneš. Postavi se v situacijo, da bi tebi nekdo naredil nekaj brez, da ti to veš ali bi bila srečna? Yehi or ali Jehovah Adonai, sta tudi procesa za transformacijo (zato sem podal opis zgoraj) in zato se sama odloči kaj boš počela (odvisno kakšno izkušnjo rabiš).

Še nekaj: eno je da hočeš nekoga spremeniti, oziroma mu pomagati, ker to nekdo po naši oceni rabi (brez, da oseba to ve), - to je neetično.
Drugo je pa, da drugemu zaželiš vse dobro iz srca.
Potem je bolje, da če nisi bila na tečaju in ne veš kaj sam proces je, da enostavno drugemu zaželiš dober dan, vse dobro ali karkoli drugega kar ti je poznato, kot da počneš nekaj za kar ne veš popolnoma za kaj gre.

Priporočam, pa da preden se začne uporabljati kateri koli proces ali znanje iz knjig, da se to najprej preizkusi na tečaju, oziroma na delavnici, ker v knigah ne piše vse in v knjigah te energije same ni kot je na delavnici, da ti lahko dobiš lastne izkušnje in potem veš za kaj je in čemu služi kakšna stvar.

smile

Odlično napisano

18

Urška je napisal/a:

Živjo Ivana, hvala za postavljeno vprašanje na tematiko, ki bo v bližajočem se poletnem času vse bolj popularna.

Jaz bom podala svoj odgovor, bo pa zanimivo spremljati še kakšen nasvet.

Sama že imaš nekaj izkušenj z delom z energijami iz Ustvarjalne akademije Pesem duše, zato ti lahko ponudim temu primeren nasvet. V času prihajajoče nevihte se lahko povežeš z energijo neba in vremena - pri tem lahko uporabiš znanje iz šamanizma (z živaljo moči) ali uporabiš katero drugo svoje znanje - kar začutiš. V nebesni pojav širiš iz svojega srca ljubezen in sprejemanje. Pri tem lahko začutiš strašno moč, ki lahko celo prestraši. To te naj ne vrže iz ravnovesja. Nadaljuješ s povezovanjem z ljubeznijo, dokler ne začutiš v srcu, da je nastala povezava in da nebo sprejema tvojo ljubezen. Pri tem lahko vzpostaviš tudi neke vrste "komunikacijo" z vremenskim pojavom in mu predaš želje ali sporočilo. Na podoben način so to počeli šamani. Pri tem naj te vodi misel, da je vse, kar počneš, v skladu z najvišjim dobrim za vse.

Hvala za to

artroskopija kolena

19

(1 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Urška je napisal/a:

Objavljeno v sodelovanju s Projektom “Skupaj za zdravje, človeka in narave”
Besedilo: Sanja Lončar

Tri najdražje začimbe svojimi učinki presegajo visoko ceno. Če z njimi znate ustrezno ravnati, boste ugotovili, da so dejansko veliko cenejše, kot se zdi.

Žafran

Najdražja začimba na svetu je zagotovo žafran. Prav zato ga tudi najpogosteje ponarejajo. Če niste poznavalec,
vam lahko kot žafran prodajo marsikaj, tudi rdeče obarvano travo.

Če imate pravi žafran in znate z njim tudi ustrezno ravnati, se vam bo naložba že hitro obrestovala. V okviru teme

tokratnih novic je še posebno zanimiv zapis Johannesa Hartlieba, dvornega zdravnika iz 15. stoletja. O žafranu je

zapisal, da ljudi spravi v smeh in jim daje veselje. Tudi Paracelsus ga je uporabljal kot eno od središčnih rastlin za

povrnitev moči opešanem telesu.

Ajurveda opisuje žafran kot satvično začimbo, primerno za ljudi vseh konstitucij. Vzbuja energijo ljubezni,

predanosti in sočutja. (Hm, morda bi ga morali uvrstiti na meni naših politikov?)Če pustimo ob strani zapise, ki v žafranu

vidijo domala zdravilo za vse tegobe (tradicionalno je v rabi za 90 indikacij), vas verjetno zanima, kakšni so dokazi, da se

vam bo uporaba žafrana tudi izplačala.

Vemo, da stres zelo škoduje živčnim celicam, izčrpava možgane in povzroča težave s spancem, zaradi česar je

moteno tudi nočno čiščenje možganov. Vse to pa nas po bližnjici pripelje do nevrodegenerativnih bolezni, ki

postajajo kuga 21. stoletja.

Prav tovrstne bolezni spadajo med indikacije, pri katerih je žafran v največjo pomoč, znanstveniki pa so ga v zvezi

z njimi tudi najpogosteje preizkušali. Za Alzheimerjevo bolezen je značilno, da v možganih zastajajo beljakovinski

ostanki, tako imenovani amiloidni plaki. Ko se nakopičijo, povzročijo poškodbe na živčnih celicah in vnetja. V knjigi

Ščepec védenja boste našli podrobne opise zelo kakovostnih kliničnih raziskav, ki so dokazale, da že 15

miligramov žafrana na bolnike z Alzheimerjevo boleznijo deluje enako kot sintezno zdravilo. Tudi druge raziskave

so pokazale, da žafran preprečuje odmiranje živčnih celic in izboljšuje koncentracijo.

Tiste, ki trpijo zaradi kombinacije stresa in depresije, bodo razveselili izsledki kliničnih raziskav, s katerimi so

znanstveniki dokazali, da 30 miligramov vodno-alkoholnega izvlečka na dan učinkuje popolnoma enako kot

sintezna zdravila proti depresiji, le da brez neželenih učinkov, značilnih za tovrstna zdravila (suha usta, zaprtost,

zadrževanje urina, zoženo stanje zavesti …).

Zanimivo je, da žafran deluje tudi kot imunomodulator. Zavira namreč pretirane imunske odzive, značilne za

alergije in revmatoidni artritis, poleg tega pa krepi splošno stanje imunskega sistema.

Če želite žafran uporabiti za krepitev spolne energije, bodo potrebne nekoliko večje količine. Iranska študija je

pokazala, da 50 miligramov žafrana v mleku, ki ga je treba jemati trikrat na teden, izboljša gibljivost, gostoto in

morfologijo spermijev. Povečanje števila erekcij in podaljševanje njihovega trajanja pa so dosegli z desetdnevnim

jemanjem 200 miligramov žafrana na dan. (To pomeni, da vrečka, ki vsebuje 1 gram žafrana, zadošča za pet dni.)

Zanimiv izsledek te raziskave je, da je bilo izboljšanje trajno; učinek se je ohranil tudi po zaključenem

desetdnevnem obdobju jemanja žafrana. (Phytomedicine 2009; 16 (8):690-693).

Koliko žafrana boste potrebovali za občutno boljše počutje, ki bo opazno tudi na vašem obrazu in v obliki boljšega

vida, je odvisno predvsem od tega, ali ga znate pravilno uporabljati.

Namesto v vroči vodi ga raje namakajte v mleku (lahko je tudi sojino, mandljevo ali kako drugo rastlinsko mleko),

saj se bo v emulziji izlužilo veliko več zdravilnih učinkovin. Zelo pomemben je tudi čas. Res je, da se mleko obarva

že po 15 minutah, toda tisto najboljše pride iz žafrana šele, če ga pustite stati vsaj dve uri. Dlje ko stoji, več boste

dobili, kar se bo poznalo tudi v denarnici. Če boste z žafranom ravnali pravilno, boste ugotovili, da sploh ne gre za drago

začimbo.

Vanilja

Na drugo mesto seznama najdražjih začimbnic se uvrščajo vaniljevi stroki.

Kako sta povezana vanilja in stres, pove že naša sla po kremnih rezinah, torticah, čokoladi ali sladoledu, ki jim je

skupna aroma vanilje. Četudi tega morda (še) ne veste, vanilja mehča vranico, ta pa otrdi, kadar nas zvije od

skrbi. Ker je nenehna skrb »ženska posebnost«, ni nenavadno, da je tudi ljubezen do vanilje izrazitejša pri

ženskah.

Žal so se v to »ljubezensko razmerje« vpletli interesi kapitala; proizvajalci namesto prave vanilje ponujajo sintezno

pridobljeno aromo vanilin. Zato je denar, ki ga odštejete za vrečko »vaniljevega« sladkorja, najdražji odišavljen

sladkor na svetu.

Za pol kilograma do kilogram pravega vaniljevega sladkorja potrebujete eno samo palčko prave ekološko

pridobljene vanilje ali prah zmlete palčke, ki ga zmešate z izbranim kakovostnim sladkorjem ali medom in pustite

stati vsaj sedem dni. Velja podobno kot pri žafranu; kdor dlje čaka, več dobi! Zato se vanilji izplača dati čas, da v

sladkorju pomnoži svojo aromo. Tako boste dobili vaniljev sladkor, ki je veliko cenejši, kot če bi kupovali ničvreden

umetno odišavljeni sladkor.

In česa bo deležno vaše telo, seveda če ne štejemo pregrešno prijetne arome?

Tudi vanilja blagodejno deluje na živčevje in je pravi »tonik za možgane«. V aromaterapiji absolut ali

CO 2 –ekstrakte vanilje uporabljajo za sproščanje in izboljšanje razpoloženja. Znanost temu pritrjuje, saj je

pokazala, da vanilja poveča količino adrenalina in noradrenalina v telesu, zaradi česar nas poživlja. Prav zato je ni

dobro uživati pred spanjem.

Sodobne raziskave so pokazale, da uživanje vanilje prispeva tudi k boljši aktivnosti živčnih celic v možganih

(EEG). Za nameček pa pravi vanilin zavira metastaziranje rakavih celic, zdravilno deluje pri kroničnih vnetjih črevesja in

ima antioksidativne moči, primerljive z vitaminom C.

Kardamom

V trojček najdražjih se uvršča tudi kardamom.

Vikingi so se že pred tisoč leti ponj odpravili v Indijo. Pravijo da Skandinavci prav po zaslugi uživanja kardamoma

tako dobro prenašajo dolge sive zime.

Tradicionalna kitajska medicina kardamom opisuje kot začimbo, ki krepi telo in duha. Po ajurvedi deluje predvsem

na kri, plazmo, kostni mozeg in živčevje. Pravijo, da spodbuja um in srce ter človeku podeli jasnost misli in veselje.

Deluje satvično in omogoča skladno delovanje vseh energij v telesu. Poleg tega kardamom podpira presnovo

možganov in skrbi, da celice dobijo več kisika; posledično spodbuja koncentracijo, ne da bi nam bilo treba

izčrpavati telo kot v primeru uživanja kofeinskih pijač.

Te tradicionalne trditve je preverila tudi znanost. Pokazalo se je, da je trimesečna kura s 3 grami kardamoma na

dan pri uživalcih prispevala k boljši krvni sliki, znižanju povišanega krvnega tlaka in k 90-odstotnemu povečanju

antioksidativnega potenciala.

Kardamom je v primerjavi z žafranom in vaniljo poceni, vseeno pa tudi pri njem lahko dosežete pomembne

prihranke, če le znate obvarovati njegovo aromo. Najbolje ga je kupiti v obliki plodov, ki tudi po več let ohranijo

polno aromo. Plodove stremo tik pred uporabo. Kardamom v prahu je resda pripravnejši pri peki keksov in

peciva ter pripravi namazov, vendar se hitreje razdiši. Zato je treba tudi kardamom v prahu hraniti v dobro

zatesnjeni posodici. Še bolje je, če ga vmešamo v medij, v katerem bo povsem zaščiten pred oksidacijo. Lahko

ga zalijemo s kokosovo maščobo ali z medom, nato pa tako začinjeno maščobo ali med uporabimo pri pripravi

namazov, peciva …

Zanimibo

20

(27 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Zoran je napisal/a:

ČIŠČENJE LEDVIC

Ledvice  vsak dan filtrirajo kri in čistijo telo toksinov in ostalih stvari, ki se nahajajo v krvi.
Skozi leta se lahko v ledvicah nakopiči veliko odpadnih stvari in zato ledvice potrebujejo čiščenje.

Peteršilj je znan kot najboljše čistilo za ledvice!

Vzamemo šako peteršilja, ga dobro umijemo in narežemo.
V  litru vode kuhamo peteršilj in ko zavre, ga kuhamo še 10 minut.
Tekočino precedimo v steklenico in držimo v hladilniku.

Vsak, dan spijemo 1 dcl pridobljene tekočine.

Z uriniranjem se izločajo toksini iz telesa.     

Prehranska značilnost peteršilja:

Močan antioksidant
Obnavlja, pomlajuje, ter pomaga pri zdravljenju kože
Vsebuje beta karoten
Bogat z minerali kot so kalcij, fosfor, železo in žveplo
Bogat s klorofilom
Preprečuje slab zadah
Pomaga očistiti telo od toksinov in odvečne maščobe
Bogat z vitaminom C
Pomaga krepiti imunski sistem
Ker je bogat s kalcijem, je zelo primeren za razne diete, ter preprečevanje osteoporoze, kot tudi med menopavzo
Zelo je dober za otroke in športnike.
Je dober diuretik: pomaga odstraniti tekočino na naraven način.
Uporablja se v dietah, za zdravljenje visokega pritiska (hipertenzija), ter za zdravljenje ledvic
Ima veliko vitaminov in mineralov, zaradi česar je idealen za pomoč pri: slabokrvnosti, anoreksiji, splošni oslabelosti, utrujenosti, duševni in fizični utrujenosti.
Krepi lase in nohte.
Pomaga pri razjedah       

smile

Sem uporabila te nasvete in res pomaga. Hvala

21

Urška je napisal/a:

Živjo Ivana, hvala za postavljeno vprašanje na tematiko, ki bo v bližajočem se poletnem času vse bolj popularna.

Jaz bom podala svoj odgovor, bo pa zanimivo spremljati še kakšen nasvet.  poslovni koledarji

Sama že imaš nekaj izkušenj z delom z energijami iz Ustvarjalne akademije Pesem duše, zato ti lahko ponudim temu primeren nasvet. V času prihajajoče nevihte se lahko povežeš z energijo neba in vremena - pri tem lahko uporabiš znanje iz šamanizma (z živaljo moči) ali uporabiš katero drugo svoje znanje - kar začutiš. V nebesni pojav širiš iz svojega srca ljubezen in sprejemanje. Pri tem lahko začutiš strašno moč, ki lahko celo prestraši. To te naj ne vrže iz ravnovesja. Nadaljuješ s povezovanjem z ljubeznijo, dokler ne začutiš v srcu, da je nastala povezava in da nebo sprejema tvojo ljubezen. Pri tem lahko vzpostaviš tudi neke vrste "komunikacijo" z vremenskim pojavom in mu predaš želje ali sporočilo. Na podoben način so to počeli šamani. Pri tem naj te vodi misel, da je vse, kar počneš, v skladu z najvišjim dobrim za vse.

Ful hvala za to. Letos je tako leto, ko se mi zdi da bo to še kakl v pomoč

22

Urška je napisal/a:

Jaz bom podala svoj odgovor, bo pa zanimivo spremljati še kakšen nasvet.

ej to je pa super slišati in vedeti za naprej   erotično perilo

artroskopija kolena

Urška je napisal/a:

Objavljeno v sodelovanju s Projektom “Skupaj za zdravje, človeka in narave”
Besedilo: Adriana Dolinar

Na eni strani smo priča vse večjemu navdušenju nad konopljo, na drugi strani pa slišimo tudi vse več svaril in zgodb o nevarnostih. Da bi številne dobrobiti konoplje lahko prišle tudi v vašo hišo ali v vaše telo, je dobro o konoplji vedeti vsaj nekaj osnovnih dejstev oz. do nje ponovno izgraditi odnos.

Konoplja in vsa njena pojmovanja

Ko beremo in poslušamo o konoplji, običajno zaznamo naslednje pojme: sativa, indijka, medicinka, industrijska konoplja, kanabis, trava, marihuana, gandža, hašiš, hašiševa smola ali olje, džojnt (joint), CBD smola, CBD kapljice itd. Kaj ti nazivi pomenijo?

Konopljo (Cannabis sativa L.) v grobem delimo na podvrste reklamni vžigalniki sativa, indijka in ruderalis. Zaradi križanja med njimi je danes poznanih približno 2.000 podvrst konoplje.

Pod naziv industrijska konoplja sodijo različice podvrst konoplje z nizko vsebnostjo psihoaktivnega THC. Konoplja, ki ima manj kot 0,2 % THC se tako uporablja v pridelavi hrane in tekstila, v gradbeništvu ipd., iz njenih ženskih cvetov pa pripravljajo tudi terapevtske pripravke s CBD.

Ko govorimo o medicinski konoplji, govorimo o različnih podvrstah konoplje z visokimi vsebnostmi psihoaktivnega THC. Iz ženskih cvetov teh podvrst konoplje pripravljajo zlasti THC (pa tudi CBD, CBG ...) pripravke za terapijo pri številnih obolenjih in seveda tudi za rekreativno uporabo. Z nedavno spremembo zakonodaje (konopljo z visoko vsebnostjo THC so razvrstili med rastline in substance, ki so zelo nevarne za zdravje ljudi zaradi hudih posledic, ki jih lahko povzroči njihova zloraba, in se lahko uporabljajo v medicini) pa obstaja upanje, da se bo njena uporaba v terapevtske namene kmalu vrnila nazaj v služenje človeku. Vse do tridesetih let prejšnjega stoletja je namreč konoplji pripadal status zdravilne rastline.
Kanabis je poleg trave, marihuane in gandže eden od slovenskih slengovskih nazivov za vse vrste konoplje z visoko vsebnostjo THC, ki se uporabljajo za rekreativne namene. Iz teh vrst izdelujejo pripravke, kot so marihuana (ali trava), hašiš, hašiševa smola ali olje. Pri čemer marihuano (ali travo) pripravijo iz mešanice posušenih ženskih cvetov (ali gandže), ki jih npr. zvijejo v cigaretni papir (džojnt) in pokadijo. Hašiš, hašiševa smola ali hašiševo olje pa so pripravki iz konopljine smole, pridobljene iz cvetnih žlez (trihomov), kar pomeni, da gre za koncentrate kanabinoidov (zlasti THC, pa tudi CBD, CBG ...) brez drugih sestavin konoplje. Zato marihuano smatrajo za bolj blago drogo od slednjih. V Sloveniji je prodaja in uporaba pripravkov z vsebnostjo THC več kakor 0,2 % prepovedana. Terapevtska uporaba pa naj bi bila pod nadzorom zdravnika. 
Pri pojmih CBD smola ali CBD kapljice pa gre za pripravke, narejene bodisi iz medicinske ali industrijske konoplje. Pri nas je dovoljena le predelava iz industrijske konoplje – torej z nizko vsebnostjo THC (pod 0,2 %). Tudi CBD smolo, ki je koncentrat kanabinoidov (zlasti CBD, CBG, THC ...) pridobivajo iz cvetnih žlez konoplje. Ker je takšno smolo težje dozirati, jo redčijo v različnih osnovnih oljih, npr. konopljinem, palminem itd. Tako dobijo CBD kapljice, tekočine, kreme in druge pripravke z različno koncentracijo (%) kanabinoida CBD. Prodaja in uporaba CBD pripravkov, ki vsebujejo manj kot 0,2 % THC, je dovoljena in legalna. Ti pripravki so namenjeni umirjanju številnih zdravstvenih težav.

Ponovno odkritje konoplje

Konoplje nismo »odkrili« danes, poznale so jo že starodavne civilizacije. Prvi zapisi o njej segajo 12.000 let nazaj. Zgodovina nam tako razkriva, da so jo povsod po svetu vse do dvajsetih oz. tridesetih let prejšnjega stoletja uporabljali tako za zdravje kot za bivanje in spiritualne namene. Uporabljali so jo denimo za odpravljanje zaprtja, zdravljenje malarije, blaženje revmatičnih in drugih bolečin, ob ženskih težavah, za blaženje bolečin ob porodih in operacijah, pri zastrupitvah krvi, pikih kač, gobavosti, parazitih, angini ... Pa tudi za spodbujanje dobrega počutja in pomiritev, za hrano (seme, olje ...), vrvi, tekstil, pri gradnji itd. Tudi pri nas je v času pred letom 1937 industrijska konoplja rasla na mnogih družinskih kmetijah. Če srečate katerega od predstavnikov te generacije, naj vas radovednost vodi - povprašajte jih o konoplji in presenečeni boste.

Razlog, da danes ob besedi konoplja najprej pomislimo na prepovedano drogo, narkomane ipd. in ne na številne potenciale, ki jih konoplja ponuja za zdravje in bivanje, je v tem, da smo v razmeroma kratkem času izgubili odnos do konoplje. Ko so jo začeli vsesplošno preganjati (v Ameriki npr. je marihuana prepovedana od leta 1937, v Evropi pa od leta 1971) nas pa izobraževati o njeni škodljivosti, smo zanjo izgubili interes. Tako so mediji s pomočjo industrijskih (papirni mogotci, pridelovalci plastike, industrija tobaka, alkohola ...) in farmacevtskih mogotcev uspeli konopljo potisniti za nekaj časa v pozabo. Najbolj uporabna rastlina na svetu je postala le prepovedana droga. A kot kaže smo danes ponovno priča njenemu vzponu! Vedno več sodobnih znanstvenih študij (več kot 100.000) s celega sveta dokazuje, da je konoplja kot rastlina zelo učinkovita bodisi za lajšanje ali pa zdravljenje številnih tegob, prav tako pa je nadvse uporabna v prehrani, kozmetiki in industriji.

Potenciali konoplje za zdravje

Konoplja vsebuje različne zdravilne učinkovine – kanabinoide, terpene in druge. Najbolj poznani so njeni kanabinoidi. Obstaja preko 100 različnih, od njih pa sta danes najbolj raziskana THC in CBD. Kanabinoidi se nahajajo v konopljinih žlezah (trihomih) na ženskih cvetovih rastline. Kanabinoide konoplja uporablja za zaščito lastnega semena pred boleznimi. Pomembni pa niso le za preživetje konoplje, temveč, kot so razkrili z novejšimi študijami, tudi za naše zdravje. Kanabinoidi se namreč v našem telesu vežejo na kanabinoidne receptorje in s tem uravnavajo delovanje endokanabinoidnega sistema.
Endokanabinoidni sistem (ES) mnogi opisujejo kot dolgo prezrt največji biokemični komunikacijski sistem telesa, saj vpliva na razpoloženje, metabolizem, spomin, kontrolo gibanja, imunski sistem, razmnoževanje, percepcijo bolečine, apetit, spanje, razvoj kosti, protivnetno zaščito možganov itd. Na receptorje ES se praviloma vežejo telesu lastni kanabinoidi (endokanabinoidi). Telo jih samo tvori, ko smo mladi in zdravi, s staranjem pa njihov nivo prične upadati, zato je lahko njihovo  nadomeščanje s konopljinimi kanabinoidi (CBD, THC ...) blagodejna pomoč ob nizu obolenj.

Evropsko industrijsko združenje za konopljo (EIHA) navaja, da kanabinoid CBD po do sedaj znanih študijah izkazuje velik potencial za zdravljenje različnih težav. Med njimi so stanja zaskrbljenosti (npr. posttravmatski stres), debelost, epilepsija, distonija, diabetes, rak, nevrodermitis in Alzheimerjeva bolezen. V manjših odmerkih pa naj bi bil CBD pomemben tudi za vzdrževanje našega zdravja, saj naj bi preprečeval infekcije in kontroliral vnetja ter ščitil naš živčni sitem. CBD naj bi bil nevroprotektivni antioksidant, ki možgane in živčevje ščiti celo močneje kot vitamin C ali vitamin E.

Dr. J. A. Červek meni, da lahko kanabinoidi (THC in CBD) pomagajo pri mnogih težavah, med katerimi so tudi takšne, ki so s sodobnimi načini zdravljenja slabo obvladljive. Mednje sodijo nevrodegenerativne bolezni (multipla skleroza, amiotrofična lateralna skleroza – ALS, diskinezija), nevropsihiatrične motnje (Alzheimerjeva bolezen, motnje spanja, depresija, anksioznost), kronične bolečine, motnje apetita, slabost, srbenje in druge. Pri zdravljenju raka trenutno predstavljajo pomembno dopolnilo, a kot kaže utegnejo delovati tudi kot zdravilo.

Potenciali konoplje za bivanje

Strokovnjaki ocenjujejo, da iz konoplje danes skupno nastane že preko 25.000 različnih izdelkov. Poleg njene uporabe v terapevtske namene, za nego telesa (mila, kreme …) in za prehrano (semena, olje iz semen, beljakovinski prah) pa iz njenih vlaken lahko izdelujemo še morje najrazličnejših človeku in okolju prijaznih izdelkov.
Obleka iz konoplje je prijaznejša telesu kot obleka iz plastičnih mas ali celo bombaža. Konopljina obleka diha, ima naravne antibakterijske in protiglivične lastnosti, je obstojna, mehka in nežna. Ker konoplja ne potrebuje zaščite pesticidov, je njeno gojenje tudi okolju bolj prijazno kot denimo gojenje bombaža. Prav zato na konopljinem tekstilu ne boste našli sledi pesticidov.

Zaradi izredne vzdržljivosti konopljinih vlaken pa danes iz konoplje izdelujejo tudi različne mase, npr. za izdelavo desk za rolkanje, ki so na pokanje oz. lomljenje tako bolj odporne kot tiste iz klasičnih materialov. Tudi uporaba konoplje v gradbene namene (za izolacijo, tla, gradnjo sten, streh ...) se vse bolj uveljavlja. Hiše, zgrajene iz konopljine mase, so trikrat bolj odporne na potres kot hiše iz betona. Velika prednost konoplje je tudi njena prijaznost do okolja. Če bi jo npr. uporabljali za izdelavo papirja, bi pripomogli k ohranjanju gozdov. Ker je nezahtevna rastlina, lahko raste v različnih klimatskih področjih, brez posebne nege. Zaradi dobre odpornosti na škodljivce pa ne terja uporabe škodljivih kemikalij, ki zastrupljajo naš planet.

vau sama nisem vedela tako veliko o sami konoplji. Res ima kar nekaj učinkovin, za katere nisem vedela in sem se jih zdaj naučila. Res hvala.

24

(34 odgovorov, vpisanih v Umetnost)

Urška je napisal/a:

Simbole srečamo resnično vsepovsod, ponavadi pa je njihova vloga, da skladiščijo določeno kakovost energije in jo v obliki energijske podpore proiicirajo navzven.

Naštela bom nekaj simbolov, ki mi prvo padejo na pamet: križ, merkava, jin-jang, srce, božje oko, svastika, samorog, metulj, slika matere božje, ....

Dejansko je lahko vsaka podoba ali predmet simbol za nekaj. Simboli, ki se  polaganje fasade uporabljajo že zelo dolgo časa in jih uporablja veliko število ljudi, imajo v skladu s tem tudi večjo energijsko podporo, ki jo pridobijo s podporo posameznikov in s podporo kolektivne zavesti. Recimo križ ali jin-jang sta lahko zelo močna in učinkovita, če delamo z njima. Če pa postavim zamašek od mineralne vode kot simbol za ljubezen pa verjetno ne bo imel enakega učinka kot onadva. smile tongue

Zanima me ali uporabljate kakšne simbole v vsakdanjem življenju? Ni nujno, da so nujno duhovni, lahko so vaši osebni (npr. srečna dekica smile ) Kaj vam predstavljajo?

Meni recimo predstavlja mavrica simbol za dušo. Že misel nanjo vzpodbudi v meni čudovit topel občutek in srečo ter jo izredno rada uporabljam na vse možne načine - v meditaciji, pri risanju ... kadar sem brez energije, najdem kakšno sliko na internetu od mavrice pa je takoj bolje.:)

hm izredno zanimivo. Am mi je dalo misliti in mislim da bi se tudi sama poglobila v vse to povedano.

25

(3 odgovorov, vpisanih v Umetnost)

galaxaura je napisal/a:

uf, je nastalo nekaj, pa n wem pod kam čem limat, malo ima veze z nihali, malo z umetnostjo, pa tudi beseda brutalno se z obema povezuje, vsaj sodeč po
:nekaterih idejah iz gornjega linka, in njihovih nosilcih ….
:nekaterih idejah, ki jih poganjajo nekatera nihala

Moramo ločiti umetnost in patologijo hmm

ljudje ,ki želijo postati komu podobni oz imajo neke obsesije glede svojega izgleda ,torej da želijo prevzeti identiteto, ali pri 70 izgledati kot najstnica, primer mati-hči, to so vse dejanska globoka ne sprejemanja sebe, izsiljevanje narave in še kaj. Hude stvari, možno reševanje samo s strokovnjaki.

Druga stvar pa je poškodovanje sam sebe in čemu? In primeri umetniških posegov v telo. erotična trgovina

npr M. Jackson. Ali mislite, da je srž vsega, da je on hotel postati bel? Da ni prenesel dejstva da je črn in da je po tihem in na glas oboževal belce, hotel biti to, kar so oni?
Mislim da ne, a ne, on je šel na križ, če  lahko razumete, moramo vzeti v ozir barve kož, ki so na svetu in vse kar se je dogajalo komurkoli, pa se prečita ali gugla pod ZGODOVINA NARODOV ali pač opazka, da so belci imeli (tudi) črne sužnje. Not long agow.

Zato bi bila teorija, da je Jacko oboževal belce in hotel sam postati tak , vsaj smešna, podobno kot črn pripadnik kukluxklana,  ravno obratno, kajneda, s to svojo Preobrazbo je dal vsakemu belčku vedet, …..ampak kot vidite, človeka lahko dojameš na sto načinov...

Umetniki so vedno samo ogledalo družbe,…način kako nekaj povedati pač vsak izbere sam. ker pa folku nič ne pride do živega, moraš včasih prav brutalne ukrepe poduzet. Sama sem v teh stvareh, pa tudi se gre kaj norega pogledat, ko se folk na odru reže, pa si pili z brusilko ude, pa se vesijo na kavlje, saj pravim, včasih vletiš na slikarsko razstavo, dobiš pa tako porcijo, da pol še ves teden premlevaš. O smislu lastnega življenja. Bog sporočila daje na katerikoli lokaciji si zamisliš.

Umetnost je umazan posel, a nekdo ga mora opravljati – to so besede neke umetnice, ki ima res zanimive performance. Namreč- se da na oder in pokaže vagino celemu širokemu belemu svetu, gre še dlje, dobesedno, s kamero v notranjost, tako da si res lahko ogledamo vse detalje. Nekdo, ki ne pozna konteksta, bi to razumel kot nek ekshibicionizem, pornografijo, ne vem,… vendar ima baba totalen point, povsem drugje…

Ker zakaj?

Telo kot stroj- telo kot platno, tisto telo, ki bi naj izgledalo in delovalo točno po nekih predpisih, znotraj katerih se smatra da si : lep, dovolj visok, ravno prav koščen, ravnih zob in trenutno tudi ravnih las, če sledite trende in če daste kaj nase, ste vsi skodrani opravili s to nadlego in si pridno ravnate-peglate lase vsako dobro jutro.

Torej, ve se kaj je kao lepo, telo, lepe poteze na obrazu vse lepo, lepo, polikano kot grški kipi in napeto kot Michelagelova telesa.

Če se vam vešenje na kavlje pred občinstvom upira, kaj pa je polej fitnes drugega, kot mučilna naprava, ker pazite, ne gre se zgolj za celulit in odpravo odvečnih kilogramov in skrbi za zdravje.
Govorim o tem, da je treba napraviti vidno vsako mišico posebej, jo vsak dan ogledovati kako raste, torej ustvariti lepotni presežek. To so nove artikulacije subjekta, ki se uprizarja, stopa na sceno in se razkazuje.

Presežek je za moje pojme tudi to, da ljudje z ravnimi zobmi nosijo zobne aparate, če ste opazili, je tudi to že nekaj časa in. Čutim pa tudi, da veliko folka nosi očala, ker tako izgleda učenejši. Lol, da se jim da. Kvarit vid namreč.

Zato si neki umetniki dajo vsaditi matice pod kožo ali pak kake predmete, s tem oponašajo-prikazujejo splošen  folk, ki ima očitno tako polno rit vsega, da si mora kot hedonistični višek izmišljat take bolne, pa se gre igrice, naloge, pravila in merila, ter narediti klub in vanj ne sprejemati odstopajočih.

Primer: kako se reprezentira, če se tak izrazim, tako, družbeno navzven in med odraslimi npr spolnost, seks, telesa, posebej žensko, zakaj v vseh porničih, zaboga, vedno ena bejba oralno zadovoljuje cele horde tipov. Pa čigave bolanosti so potemtakem to??? Če niso naše?

Gre se pa še za eno stvar, namreč že sam akt gledanja.
npr. napis: PROSIMO, NE OTIPAVAJTE RAZSTAVLJENEGA BLAGA.

Gospodarji pogleda so gospodarji ravno zaradi načina PRITEGNITVE.

Filmska industrija in mediji (človek kot človek) so šli najdlje- Estetika je posvojila celo najizrazitejšo profanost: smrt samo.
Saj veste, štorija v filmu gre v tej smeri, da pač nek, jasno- stranski, lik umre, torej ga žrtvujejo, da je pač vsej neki bed, ker ne more biti vse samo super, verjetno bi potem gledalci res pomislili, da gledajo le film,….

Vpeljava dodatne smrti v filmu, naredi dogajanje bolj živo, dočim bi bili prizori, ki kažejo trupla, vojne in grozote, ki se v realnosti odvijajo par metrov stran, pa vedar le znotraj tiste škatlje- neokusni in celo preveč za občutljivega gledalca dnevnika.

Po drugi strani, spet, pa bi želeli videti vse detalje iz življenja nekoga drugega, resničnostni šovi to več kot potrjujejo, folk želi tudi videt, ne samo vedet, kako gre nekdo kakat. In celo poletje kmetije čaka spolni akt. A bo al ne bo. Pa kdo s kom. In če bi vidli zraven. Vojagerji

Vse je pokvečeno do obisti, prav silijo te, da si prerešetaš glavo, srce ali pa spolni ud s knoflicami in uhani in raznimi predmeti, ki jih lahko razlagamo še na simbolni ravni, v to te direkt pehajo s tem svojim nihalom – družbenim mnenjem, mišljenjem vseh mišljenj.

Daj, eni pač to naredijo na odru, ampak ne zamenjat ali enačit odrov, pozor velja ravno temu, da umetnik išče oder s katerega bi sploh lahko odgovoril na vpitje sejevstva, z/družbe, ki ga nikoli ne bo spustila na oder s katerega se sama pojavlja.

v neki predstavi se Rac, ja naš Rac, pokaka na odru, z ritjo obrnjen proti občinstvu. Vsaka čast, kapo dol in še kako čustvo ob tem, pa vendar,….

Zato je tak direkten prikaz vagine nekaj, kar samo po sebi odgovarja na take težnje, sam sebe razčloveči, ne da bi dopustilo to veselje komur ali čemur koli drugemu.

ne boste verjeli BOLEČINA JE ŠE EDINO, kar ostaja TELESU, kot še realni preostanek zaznave. BOLEČINA in ZAVEST o RANLJIVOSTI.

neutral  roll

Izredno zanimiv ćlanek, o temi pa marsikaj nisem vedela. Pa pravijo, da se vedno učimo in res je tako. Takšnih člankov primanjkuje, ki so dovolj informativni in bralca kar pritegnejo vase.