Ja Tina kaj naj ti drugega napišem kot to,da ti ful dobro gre. :prst: Ko si v službi več kot doma je res velikokrat težko preklopit. roll Tam ni mesta za pretirana čustva ker se ne bi dalo delat.Bom delala na tem. :srcek:

Kar se pa tiče prihodnosti si pa ti to bolje ubesedila kar me tišči in to je kaj vse gre lahko po zlu če izgubim kontrolo. neutral
Sem vesela,da pa vseeno ni vse po moje. :rose:

Lep dan vsem!

Pozdravček!

Sem se danes spravila delat,a ne določenih vzorcev ampak sem se kar prepustila naj pade kar pade.Tu bi Fiona dodala,da mora biti vse po moje. smile Zvrtel se mi je filem otroštva,najstništva,rojstvo otroka in partnerstva in sem vse te utrinke svojega življenja(prav tako osebe) objela z ljubeznijo in hvaležnostjo,da so bile in da so in itak jokala kot dež.V trenutku sem se počutila osvobojeno.

Se mi je pa čez čas pojavila bolečina kot,da me nekaj stiska za vrat.Bolečina je popustila ko sem pomislila na strah pred prihodnostjo.Zdej me pa to očitno piga.Bo treba še to skenslat. roll

Fiona,diagnoze so taprave in so profesionalna deformacija. sad Tam kjer jaz delam je nujno potrebno imeti zadeve pod kontrolo.

Hvala :srcek:

Najprej za Nino  :rose:

Včeraj oziroma danes zjutraj ko sem šla spat sem z razmišljanjem o tvojem odgovoru zaspala(delat na vzorcih še nisem bila pripravljena) sem sanjala,da so mi zdravniki diagnosticirali tumor na predelu trtice in me je miza že čakala,da me bodo kar takoj operirali. sad V začudenju sem se vsa presenečena potipala v tem predelu in res začutila.da pa tam je nekaj,a da se kar samo rihta,mehča,srbi in izginja.Vem,da sem še rekla,da operacije ne bo treba in se v tem zbudila.Svašta.Sama bi to povezala s trenutnim odzivom na samo situacijo in informacijami,ki sem jih dobila,da sem se blokirala s strahom,občutkom nemoči in izgubo "kontrole"kot mi je tudi Tina kasneje napisala in mislim,da se je to v "spanju" porihtalo.

Danes sem bom pa spravila zadeve popucat,a glede bivšega iskreno povedano ne bom naredila še nič ker še ne zmorem oziroma nočem ker bi to bilo delo s figo v žepu in je brezveze.Tudi to bo še prišlo na vrsto v to sem sigurna. smile

Tina :rose:

Tvoje ugotovitve so neverjetno blizu mojih doživljanj,So me močno zmedle reakcije okolja,sina in odgovori na forumu in me je malo sesulo kaj zdaj delam narobe. sad To ko čutim,da moram tu pa tam vskočiti je pa posledica Lazarevih učenj ker se mi je velikokrat potrdilo,da so se stvari zasukale v sekundah ko sem nekaj preklopila v sebi,a v tem določenem primeru nisem bila sigurna kje naj začnem delat.Glede sinove samopodobe je pa najverjetneje če ne 100% tale njegov vzorec obnašanja neke vrste ščit pred okolico ker je kot mlajši doživljal izkušnjo šibkih(sva včeraj to predebatirala) je tudi dojel kaj in zakaj to dela.In ko se je znajdel v situaciji,da bi deloval kot do sedaj mi je rekel,da se je spomnil kaj sva se pogovarjala je začutil,da bi deloval drugače. :srcek:

Joj res sem vesela,da ste!

Hvala :srcek:  :rose:  :prst:

Nina hvala,da si si vzela časa za mene  :srcek:

Sem razmišljala če bi pokomentirala tvoj odgovor preden prespim pa mi se zdi,da bi bilo zanimivo opisati mojo prvo reakcijo,na tvoj post. smile Se bom po transformaciji spet javila pa bomo videli kakšen tekst bom po njej dala gor. hmm

Začutila sem takšno žalost,da se je ne da opisat.Cel njegov lajf sem poslušala očitke okolice,da sem preveč sproščena mama,da se za nič veliko ne sekiram,da mu preveč zaupam,da mu vse pustim,itd.In za te očitke se nisem prav veliko zmenila ker sva se ob kakšnih morebitnih težavah vedno lahko usedla,pogovorila kot prijatelja in ko je uvidel point cele zadeve mi je bil še hvaležen,da sem ga preusmerila na boljšo pot.Vedno nastopam takrat ko se pojavi problem ne pa,da nad njim visim in opazujem kaj vse bi lahko šlo narobe. Smo pa starši zato tu,da ob pojavu problema prepoznamo potencialne neprijetnosti, ki sledijo določenemu početju.Ne moreš otroka,še manj pa najstnika spustiti naj dela kar pač dela pa kakor koli se bo izšlo?
Mi smo starši in to je naša naloga. :srcek: In vsak od nas se spomni določenih prelomnic v svoji rani mladosti ko nas je odneslo kar krepko,a smo hvala Bogu imeli ob sebi starše,ki so pravočasno zadevo prepoznali in nas obvarovali,da ne potonemo.Nekateri pa niso bili te sreče in se danes z grenkobo spominjajo časov ko so jih njihovi postopki odpeljali tam kjer so danes,kjer jim ni lepo,a se nekaterih stvari več ne da popravit.Mislim,da smo še vedno mi tisti,ki otrokevodimo vsaj do polnoletnosti. smile
Z negovim očetom sva se razšla pred desetimi leti in je moške podpore hudo malo,večinoma so samo problemi.Ampak tudi to ne jemljem kot nekaj slabega ampak kot življenjsko izkušnjo,ki nama je pokazala marsikaj.

Vsekakor bom predelala vzorce,ki si jih napisala brez vezanosti na rezultat ker mi je jasno,da se ne bo zgodilo nič drugega ko to kar se mora :rose:

Hvala :prst:

Pozdrav vsem!

Sem se odločila,da tale post napišem pod to temo ker nas življenje uči ravno preko medsebojnih odnosov kaj nosimo v svoji notranjosti,da lahko te stvari počistimo.
Težave se kažejo pri mojem sinu zato si želim zadeve počistiti pri sebi,da bi s tem pomagala njemu.

Morem priznat,da mi je zelo težko pisat stvari o njemu(imam občutek kot bi ga ogovarjala) ampak brez informacij ni nasveta.
Ne sodeluje v šoli,noče se učiti,njegovo obnašanje,razmišljanje mi nakazuje,da čuti da je nad drugimi,ima poniževalen odnos do šibkih,so dnevi ko je zelo konflikten do okolice po drugi strani pa ne prenese,da se ponižuje njega-ker ga zruka vsem nam znano KAKOR ZNOTRAJ TAKO ZUNAJ.Bi pa povezala tudi njegove težave z obrazom(aknami) z njegovo vzvišenostjo saj se mi zdi,da ga nezadovoljstvo s kožo bremza oziroma ščiti,da ne bi zadeve bile še hujše.

O vsem tem sva se temeljito pogovorila,je pripravljen zagrabiti za šolo,a glede karakterja vstraja,da se ne more spremeniti,da on tak pač je,se zaveda,da mu tak način komuniciranja z okolico povzroča težave in tu moram vskočiti jaz.

Po Lazarevu je vzrok ponavadi oholost-prevzetnost pri starših kar se zna potencirati pri otroku.Včasih imam tudi sama občutek,da sem v nekaterih stvareh boljša od drugih,nekatere postopke ljudi ocenim na način,da saj ne vejo kaj delajo,kako si s tem škodijo(jaz pa vem) in to bi tudi lahko kazalo na to,da se postavljam nad njih,jih s tem ponižujem?Po drugi strani se pa jaz bolj najdem v tem,da mi je pomembna poštenost,prijaznost,sočutje oziroma občutek do ljudi,dajanje...in mogoče nosim v sebi podzavestno agresijo do ljudi,ki tega ne zmorejo in mi se to kaže preko sina?

Ne vem,,,kaj vi ostali mislite,vidite?Hočem to pošlihtat pa vas prosim za smernice.Tamali ima pa zelo veliko kvalitet in je zelo inteligenten,a je v obdobju pubertete(16 let) ko buha vse živo na površje.
Rada ga imam in mu hočem pomagat.

Hvala maja

Malina hvala za izčrpen odgovor,bo sigurno prišel prav.Se zavedam,da je  za naše zdravje pomembna pravilna prehrana tako kot je pomembna nega duše,a v konkretnem primeru se mi je zdelo,da bo pa le treba malo bolj na duši podelat.

In res. Glede odnosa z očetom....bo že nekaj na tem saj me je vprašal,da kaj pa naj bi zdaj on moral narediti?in že naslednji dan mu je obraz bi videti veliko lepši že s tem ko je zadevo očitno ozavestil.Več o njunem odnosu tule na forumu ne bi pisala saj so zanj to zelo občutljive stvari.
Ko se bova podala na delo in če nama kaj zaškriplje bi me pa zanimalo ali te lahko kontaktiram na mail za kakšne smernice?

Kar se pa mene tiče se pa v tvojih besedah prepoznam saj sem večino svojega življenja delovala na ta način,da okolici nisem izražala negativnih čustev in se ob tem znotraj počutila slabo,a če sem jih izrazila sem se počutila še slabše.
Drugače sem pa večino časa naravnana tako,da sem na zunaj nasmejana,prijazna in vesela(se v to prislilim in potem resnično v to padem in se dobro počutim)ker mi nihče od zunaj ni kriv,da sem v kakšni stiski,problemu,da sem slabe volje itd. in sem takšna kot si želim,da so tudi drugi do mene.Saj vsi poznamo tisto stanje ko smo zaradi neke stvari iztirjeni in v neravnovesju potem avtomatsko stvari vidimo drugače(hujše kot so vresnici) in so tudi reakcije temu primerne....za nikogar vpletenega prijetne.

A bo treba tole rešit nekako.

Hvala Urška tudi tebi.Vsekakor dobiš povratno informacijo.

:rose:  maja

Sem že skoraj vse napisala potem na nekaj stisnila in vse je zginilo.Čudno  cool  roll

No hajd...gremo ponovno.
Tamali  big_smile  je star 14 let,ne pije,ne kadi,rekreativno športa(fitnes,kolesarjenje),prehrana mu je pretežno beljakovinska(perutnina,mlečni izdelki),solate,sladkarije si privošči 1x tedensko saj so to tista leta ko nam zunanji videz postaja pomemben  smile ,a v tem mislim,da nič ne pretirava (stoji v zdravi coni samokritičnosti).Sredstva za nego telesa so mila na zeliščni bazi imena se ne spomnim.kožo si pa maže z Nivea losionom za dojenčke kateri dodamo par kapljic ekstrakta grenivkinih pečk,ki mu kožo lepo pomirijo,a ne preprečijo nastanek novih aken.Njegov odnos do življenja mi je fantastičen(še sama bi mu rada bila bolj podobna),Ne komplicira,stvari,ki jih ne more spremeniti sprejme in se več z njimi ne obremenjuje,sebe daje na prvo mesto in zato je posledično zelo prijeten za svojo okolico,pomaga,a samo do tam do koder on  smatra,da je potrebno.Takšen je navzven.Kaj je pa v podzavesti? :srcek:

maja

Pozdravljeni!

Nisem vedela kam naj vtaknem tole pa sem kar pod rubriko vprašanje.S sinovim dovoljenjem bi vprašala tiste,ki imajo sposobnost uvida pa tudi vse ostale,ki mislijo,da bi mi lahko svetovali kaj oziroma kje je vzrok sinove aknavosti?
Potem bi mu pa jaz pomagala razrešiti to nadležno zadevo. hmm

Lep dan maja

9

(11 odgovorov, vpisanih v Zdravo življenje)

Urška je napisal/a:

Maja, to je super, da si napisala to.

Zase ne vem, kakšno krvno skupino imam (zadnji čas da izvem smile),  a sem imela podobno izkušnjo. Meso se mi je nekaj časa nazaj uprlo in sem se prehranjevala kot vegetarijanka, nato celo kot veganka. Iznenada pa mi je vse bolj začela dišati riba -  ko sem vključila v svojo prehrano občasne ribje obroke/lignje, se počutim nekako boljše.

Vsekakor je zanimivo spremljati način prehranjevanja po krvnih skupinah. Vem, da so bili nekje objavljeni članki na to temo, a jih ne najdem.

Za članke ne vem,a jaz sem nekaj mesecev nazaj kupila knjigo,ki je izšla 2010 pod naslovom 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine avtorja Dr.Peter J. D'Adamo,ki je priznan ameriški zdravnik naturopat,znanstvenik in predavatelj,ki že več kot trideset let preučuje povezave med krvno skupino,hrano in boleznijo.

Je pa tudi v knjigi zelo dobro opisal karakteristike vseh krvnih skupin,vpliv posameznih živil in odziv našega telesa nanje...mislim ful fajn vse obrazloži pa do tega katera krvna skupina je nagnjena katerim boleznim in zakaj.

Res toplo priporočam v branje.

poz maja

10

Urška je napisal/a:

Maja, če prav razumem, si se prej prehranjevala vegetarijansko, nato pa na podlagi diete za krvne skupine prešaltala na mesno prehrano in se sedaj počutiš super?  smile  :rose:

Mislim,da teh preteklih osem let nisem bila ravno vegetarijanec saj sem jedla juhe in omake v katerih se je kuhalo tudi meso,le da nisem jedla mesa,mesnih izdelkov(paštet,salam,klobas.........itd.) ker se mi zdi,da pravi vegetarijanci ne jedo nič kar je bilo v "družbi" mesa(mogoče se tudi motim)?

Sem ga pa prenehala jesti zato ker me je motila dolga sitost in sem se z izogibanjem počutila lahka in bi lahko kar naprej jedla ne pa zaradi mode ali kakšnih moralnih zadržkov.
Sedaj ugotavljam,da se ob konzumiranju mesa in ostalih priporočenih živil in izločitvijo takoimenovanih prepovedanih počutim bolje kot prej in presenetljivo lahka tudi po mesnem obroku in bi lahko jedla kar naprej.Ne morš verjet!

In ker sem tako vesela,da sem zase našla tisto tapravo sem to želela podeliti tudi z drugimi...na netu in izven njega. :srcek:

Mi je padlo na pamet,da se mogoče najde še kje kdo,ki skuša zdravo živeti,si delati dobro,a kljub temu mu določen tip prehrane vseeno ne služi pa več sam ne ve kaj in kako naj se hrani saj nam je vsem jasno,da ni vse za vsakega saj smo hvala bogu ljudje različni.

Sama sem že leta vedela,da se po določeni hrani ne počutim dobro,a sem je jedla vseeno...češ sej je zdrava in mi dela "dobro" me je pa potem kar streslo ko sem ta živila najdla na listi zame prepovedanih....potem pa vidiš kako si človek v resnici butast  big_smile  ko teraš neki kar tako.

Evo to bi bilo to.... :rose:

Lp maja

11

Čau!

Upam,da ga nisem usrala ko sem odprla tole temo pod rubriko Zdravo življenje  hmm ,a nekako se je meni tole mesto zdelo primerno glede na to,da sem pri sebi s takšnim načinom prehranjevanja občutila pozitivno spremembo.
Je pa moram priznat bilo zelo težko zaštartat ker sem  "morala" po osmih letih zopet začeti  jesti meso.
Po enomesečni probi sem se zares prijetno presenetila saj se mi je uredila prebava,napenjanje in krči so preteklost,manj sem utrujena,fantastične spremembe v krvni sliki,lepša koža,kilogrami pa odpadajo celo malo preveč oz. prehitro.

Ne vem kaj naj si drugega mislim kot to,da se do sedaj očitno nisem pravilno prehranjevala in teram tole zadevo naprej  smile

pozdravček :srcek:  maja

Zoran hvala za pojasnilo.Si me res totalno prebral. wink
Za prstan imam res dober filing in sva bila zopet "online" ko si me energijsko z njim povezal. smile
Ja nič...ga bo treba res kupit pa mogoče napisat kaj dogaja ob nošenju...če bi koga zanimalo  wink

lepo se imej  :prst:

maja

Lepo pozdravljeni Vsi na tem zelo prijetnem forumu!

Bi imela vprašanje glede Atlantidskega prstana...zanima me če ga je kdo od vas preizkusil in če kdo ve kakšna je oblika originalnega(če je možno prilimat slikco?) če bi si ga mogoče dala naredit... me je pa priznam tudi malo strah ker sem po netu prebrala svašta tudi različne komentarje o negativnih učinkih te zadevce hmm

.....če se komu da kaj napisat bom zelo vesela

lp maja