Pozdrav vsem!
Sem se odločila,da tale post napišem pod to temo ker nas življenje uči ravno preko medsebojnih odnosov kaj nosimo v svoji notranjosti,da lahko te stvari počistimo.
Težave se kažejo pri mojem sinu zato si želim zadeve počistiti pri sebi,da bi s tem pomagala njemu.
Morem priznat,da mi je zelo težko pisat stvari o njemu(imam občutek kot bi ga ogovarjala) ampak brez informacij ni nasveta.
Ne sodeluje v šoli,noče se učiti,njegovo obnašanje,razmišljanje mi nakazuje,da čuti da je nad drugimi,ima poniževalen odnos do šibkih,so dnevi ko je zelo konflikten do okolice po drugi strani pa ne prenese,da se ponižuje njega-ker ga zruka vsem nam znano KAKOR ZNOTRAJ TAKO ZUNAJ.Bi pa povezala tudi njegove težave z obrazom(aknami) z njegovo vzvišenostjo saj se mi zdi,da ga nezadovoljstvo s kožo bremza oziroma ščiti,da ne bi zadeve bile še hujše.
O vsem tem sva se temeljito pogovorila,je pripravljen zagrabiti za šolo,a glede karakterja vstraja,da se ne more spremeniti,da on tak pač je,se zaveda,da mu tak način komuniciranja z okolico povzroča težave in tu moram vskočiti jaz.
Po Lazarevu je vzrok ponavadi oholost-prevzetnost pri starših kar se zna potencirati pri otroku.Včasih imam tudi sama občutek,da sem v nekaterih stvareh boljša od drugih,nekatere postopke ljudi ocenim na način,da saj ne vejo kaj delajo,kako si s tem škodijo(jaz pa vem) in to bi tudi lahko kazalo na to,da se postavljam nad njih,jih s tem ponižujem?Po drugi strani se pa jaz bolj najdem v tem,da mi je pomembna poštenost,prijaznost,sočutje oziroma občutek do ljudi,dajanje...in mogoče nosim v sebi podzavestno agresijo do ljudi,ki tega ne zmorejo in mi se to kaže preko sina?
Ne vem,,,kaj vi ostali mislite,vidite?Hočem to pošlihtat pa vas prosim za smernice.Tamali ima pa zelo veliko kvalitet in je zelo inteligenten,a je v obdobju pubertete(16 let) ko buha vse živo na površje.
Rada ga imam in mu hočem pomagat.
Hvala maja