Pozdravljen Zoran,
najprej hvala za hiter in prijazen odgovor. Ko sem ga prebrala, sem se morala kar nashmehnit, da vsaj nekdo skrbi za mene oziroma dela v moje dobro.
Čeprav se ne spoznam ravno najbolj na te pojme, kot so višji jaz, absolutna zavest ipd (si jih mogoče razlagam malo po svoje), pa vseeno misli, da bo to res, da verjetno moj višji jaz skrbi za mene (sicer nevem ali si to napisal kot doumnevo oziroma predvidevanje ali pa si to res ugotovil). Moje logično sklepanje zakaj bi lahko moj višji jaz skrbel za to, da imam več časa za sebe, je verjetno to, da izhajam iz družine (starši) kjer se je vedno delalo in še zdaj je tako. Pri nas doma je bil greh če se je človek vlegel po kosilu ali si želel odpočit. Dopusti so bili tretirani kot nekaj absolutno luksuznega (pa to sploh niso bili) in nekaj kaj si kar tako pač ne moreš privoščit, ker je to nekaj slabega, saj se takrat ne dela in ne švica zraven. Predvsem je oče deloval v tej smeri. Mama ravno nasprotno. Vedno si je znala vzeti čas zase, kar pa očetu ni pasalo in potem sem bila jaz tista, ki so jo "ponucali" za vsa hišna in druga opravila. Sestro so zavijali v celofan. Ker pa denarja doma nisem dobila (žepnine nikoli), sem si morala poiskati delo/službo in ker me je vleklo še v to da nekaj doštudiram, sem delala vse hkrati. Tisti čas sem sovražila, a sem hkrati vedela zakaj to počnem. Ko sem doštudirala sem sicer imela eno obveznost manj, ampak delalati sem morala vedno. In to kar sem delala me ni nikoli veselilo. Vedno je šlo samo zato, da si z delom zaslužim denar in da lahko živim. Vsekakor vem, da sem izbrala absolutno napečen študij. In vedno sem si vi tistem času želela, da bi imela več časa zase. Sedaj imam bistveno več časa zase ( očitno me je višji jaz uslišal
), ampak mislim, da me je narobe razumel. Sedaj bom res poskusila z meditacijo (sem že enkrat, pa nevem če sem pravilno postopala oziroma se pravilno pogovorila s svojim višjim jazom, kaj bi želela). Vesela sem, da sem našla ta forum in vesela bom še kakšnega nasveta.
Prijazen podzrav :rose: ,
Naty