Zdravo Pina,
hvala, da si z nami delila svojo zgodbo.
Pri željah gre predvsem za podzavestno naravnanost do želje.
Če dam za primer službo - zavestno vemo, da potrebujemo službo, ker nam daje denar in socialno varnost. Brez denarja si lagodnega življenja v modernem svetu ne moremo predstavljati. Zatorej zavestno hočemo. A zavest z uresničevanjem želja nima skoraj nobene veze. NAjpomembnješo vlogo igra naša podzavest, duša, saj ona sproži namero za uresničitev želje.
In v našem primeru službe, je že na začetku narejena ovira. Neučinkovito zastavljen motiv, ki ga duša ne prepozna kot nekaj, kar bi ji bilo smiselno ali koristno - denar in socialna varnost. Duši denar in socialna varnost ne pomenita nič, podzavest ne prepozna tega kot smiselni cilj, zatorej ne bo sprožila niti kančka namere, kljub temu, da mi prosimo, jočemo, si pulimo lase. Zatorej, službo je treba povezati s takšnimi občutki, ki jih duša oz. podzavest prepoznata kot nekaj, za kar bi se splačalo zmigati. Najti razlog za motivacijo duše. NA primer pomagati ljudem, prehraniti družino, si napraviti lasten dom, potovati okrog sveta itd.
Drugo so občutki. Slabi občutki, ki jih podzavestno povezujemo s službo, nam lahko preprečijo, da bi se službi sploh približali. Pina, za začetek si lahko na papir napišeš kakšni občutki te povezujejo s pojmom služba, delo, poklic (na primer izziv, radost, dolgčas, itd.). Pri tem ne razmišljaj preveč, dovoli, da napišeš, kar pride spontano iz sebe. Na bazi tega boš lahko bolje vedela, kaj tvoja podzavest dejasko razume pod pojmom služba. Na primer, če bodo sami slabi občutki, je naravno, da se podzavest brani službe.
Djotiš, astrologija, numerologija, I-ching, tarot, orakelji, vedeževanje .... Vse to služi le za oris POTENCIALOV (POZITIVNIH ALI NEGATIVNIH), če posameznik sprašuje za prihodnost. Če mi je djotiš analist pred petimi leti rekel, da se nima smisla ukvarjati s slikarstvom in umetnostjo, ker sem zamudila ugodno priložnost, in bi mu jaz poslušno verjela, bi danes ne razstavljala in raziskovala zdravilne umetnosti mandal in energijskih slik.
Vsak dober svetovalec vam bo povedal, da je tendenca za nastanek določenega dogodka večja, od VAS in VAŠE NARAVNANOSTI pa je odvisno ali bo do dogodka prišlo ali ne. Če mi vedeževalka danes reče, da bom zadela na loteriji čez tri mesece, jaz pa ne bom kupila loto listka, sem jaz odgovorna za to, da se zadeva ne uresniči. V nasprotnem primeru, če mi reče, da je v mesecu decembru nevarnost za večjo bolezen in si jaz vzamem čas, se usedem, meditiram, poiščem vzroke v sebi, zakaj bi sploh pripeljalo do bolezni, jih razrešim, lahko jaz aktivno spremenim svojo usodo in pride v decembru samo do blagega prehlada. Ali pa še to ne. 
Pina je napisal/a:ali lahko človek (s svojo (ne)aktivnostjo) ali neka sila od zunaj prepreči dogodek, ki ti je bil namenjen?
Absolutno. Ali s primerno aktivnostjo pospeši dober dogodek oz. prepreči slabega.
urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com