Lepo pozdravljeni vsi, ki prebirate to.
V začasni oskrbi imam iz azila tri muce, ki so pri meni eno leto. Za njimi je enoletna rehabilitacija (prebolele so mikrosporijo, kronično kihanje in vnete očke). Jemanje močnih zdravil zaradi mikrosporije je kar oslabilo njihov imunski sistem. Dva še sicer malo kihata in imata še kdaj izcedek iz oči, tretja pa je že zdrava.
Problem pa je nastal, ko sem bila v zavetišču in so mi predlagali, da jih pripeljem nazaj v azil. Da jim bodo od tam iskali dom, ker jih bodo ljudje lažje posvojili, ko jih pač vidijo v živo.
Postalo mi je hudo, šlo mi je na jok, na njih sem se zelo navezala, one pa name in mi jih je težko spet pustiti tam v kletki. Ne vem, res ne vem kako naj to steče.
Obdržati jih ne morem, ker že imam poleg teh treh, še dve moji. V bližnjem pa se imam namen odseliti.
Skrbi me predvsem to, v kakšne roke bodo prišle te muce. Ker zaradi varstva podatkov v zavetišču ne bom imela dostopa, kdo jih je dejansko posvojil.
Zanima me, kaj lahko zdaj pri sebi počistim. Da pridobim zaupanje v ta postopek. Se mi zdi, če so že pri meni, zakaj bi potem prišle v roke nekoga, ki zanje ne bo lepo skrbel. K temu spada tudi kvalitetna hrana...
Kako se znebim strahu in tega mojega nadzora?
Hvala za vse morebitne odzive in če je kdo imel že kakšno izkušnjo s tem, da jo podeli.
:srcek: