Tema: Partnerstvo, hobiji in poslanstvo
Pozdravljeni,
srečujem se z vprašanji glede partnerstva in odnosov, saj me muči to, da sem izgubila voljo in željo do spolnosti. S partnerjem sva v vezi več kot pet let, imava čudovitega sina (2 leti), drugače se dobro razumeva, oba veliko "delava" na duhovni in osebni rasti (kar naju je tudi spremenilo), zdravo živiva, sva samostojna, vendar vseeno manjka še kaj več. Ne vem zakaj (mogoče stres zaradi zaprtja svoje dejavnosti, izguba prihodka, iskanje dela...) se je začelo moje vedenje ohlajevati, prav tako odnos do spolnosti. Ne želim si drugih moških, pogovorila sem se s partnerjem (da si želim bolj poglobljenega odnosa, spolnosti), ki je k sreči zelo razumljiv in potrpežljiv, vendar vseeno zelo poredko pride do nje. Enostavno se "obešava" na pomanjkanje časa, saj sva čez dan odsotna, popoldne z otrokom, zvečer pa on pogosto dela, jaz pa hitim po svojem delu. Lahko bi rekla, da so druge prioriteti na višjem mestu, vseeno pa razmišljam ali sem se kje zaciklala, se mi pojavlja kakšen vzorec, se je name obesil kakšen bivši in ne gre, mogoče jaz kaj nočem spustiti...želim rešitev situacije, ker sva oba nezadovoljna na tem področju. Si pa oba želiva dojenčka. Ne želim, da sex preide v nujnost in obvezo, ampak dopolnitev globoke ljubezni dveh oseb. Včasih tudi pomislim, kakšna je veza, če ni ujemanja v spolnosti, ima smisel?
Druga zadeva je razpršenost...želim si početi 100 stvari in me vleče na več strani, katere hobije bi vse imela (časa in denarja pa za to ni). Ne znam se ravno odločiti, kaj je zame, kaj potrebujem, česa se naj oprimem in vstrajam.
Po zaprtju podjetja iščem službo, delam sicer priložnostno, si pa želim resne, redne službe z mesečnim plačilom. Želim delati nekaj kar me bo veselilo in bo to tisto za kar sem tukaj, vendar tega še nisem našla. Hitro se navdušim za nove stvari, potem pa me tudi hitro mine. Kako najti tisto pravo stvar za katero si poklican? Verjamem, da te potem ne odnese kar drugam, če je to to, ali pač.
Najlepša hvala za vaše odgovore, srečno še naprej.