Tema: Otrokova agresivnost
Pozdravljeni,
sem v hudi stiski, zato prosim za pomoč, če lahko kdo pogleda, kaj se dogaja v naši družini - že nekaj mesecev se sin (6 let) predvsem do mene zelo agresivno vede, kadar mu nekaj ni prav - grize, ščipa, tepe ...partner mi pravi, naj ga bolj trdno primem in postavim mejo - da se to ne dela. Jaz ga primem in mu glasno povem, da se to ne dela, vendar je vztrajen, tako da je že večkrat prišlo do prerivanja med nama in tega me je groza - kot bi se ''pretepala'' z lastnim otrokom. Dva dni nazaj sem res hudo vpila nanj, za kar mi je bilo žal in sem se mu tudi opravičila. Včeraj pa je na igrišču metal kamenje v sošolko (med igro, ne iz zlobe) in sem šla do njega, da bi ga ustavila. Ker je kljub opozorilom zmetal kamenje, ki ga je imel v rokah, do konca, smo potem odšli takoj domov - ustrašila sem se, da ne bi prišlo do kakšne nesreče. Naj povem, da je sicer to zlat fant, ko se nekdo z njim individualno ukvarja, sam pa se nikakor ne zna in noče zaposliti, zamotiti. Ima še mlajšo sestrico (5 let). Mogoče še to - ko ga vprašam, kaj ga muči, da se tako obnaša (ko sva oba umirjena), mi ne zna povedati, vendar ve, da se mu nekaj dogaja ''tam notri''.
Lepo prosim za kakršno koli povratno informacijo, izkušnjo, karkoli ...
Tina