Re: Šamanizem
Mene je utegnilo zanimati in podajam par vtisov ....
Vedno sem želela iti na šamansko delavnico v naravi in želja se mi je izpolnila.
Prekrasna okolica in vreme sta bila dodana vrednost že tako zanimivemu podvigu.
Po prvem pogovoru in potovanju v spodnji svet (nisem si čisto predstavljala, kako in kaj, ampak je kar šlo), sem imela neko zmedo živalic v glavi ... vse je bilo nekam črnobelo, malo in kosmato ... ampak nejasno. Rakun? Hermelin? Dihur? Jazbec?
Nekaj takega :-)
Pojavljale so se od vsepovsod in bilo je veliko kosmatih elementov
Že na drugi bobnarski seansi pa je stvar postala jasnejša: Dihurček je...!!!
Ne znam dobro razložiti občutka, ki me je prevel ob tem spoznanju. Nekako ... kot, da je dihur najlepša slovenska beseda in žival nasploh :srcek:
Malo se je smukal okoli, ko sem ga pa vprašala, če je on moja žival moči, pa je enostavno skočil vame, in to je bilo to.
Na področju srca sem začutila tak nepopisen občutek sreče, pripadnosti, celovitosti ... da ga težko opišem.
Smejala sem se, naglas, ampak istočasno ta občutek ni bil tuj, bil je nekaj najbolj naravnega in domačega.
Potem smo še kar nekajkrat tisti dan šli spoznavat svojo žival, in ker se nisem mogla spomnit, kako točno zgleda, sem se zadovoljila s predstavo iz risank - saj veste: nekaj črnega, z belo progo.
Samo mi ni dalo miru, ker ni bilo točno tako...malo sem sitnarila Urški in Zoranu naj mi preverita, pa se nista dala dosti motit.
'Boš že videla z uporabo'...no, prav.
Malo sem testirala - v neki fazi se je pojavila tudi vidrica, in v neki fazi me je dihur peljal k rakunu po odgovor.
Ampak ko sem samo izgovorila besedo, ime ... se je samo ob dihurju pojavil tisti pravi občutek ... ki ga omenjam zgoraj.
Sporočilo je bilo popolnoma jasno:
- ne rabiš biti fizično močan, da si varen, ne rabiš se omejevat od drugih, imaš moč, da se v vsakem momentu umakneš, ali da prepričaš v odstranitev tiste, ki te motijo.
Konec koncev dihurček ni neka huda zver, ima pa skoraj nič naravnih sovražnikov (razen rogate sove, ki se hrani z njimi, in to je ptič, ki nima čuta voha - kar seveda pride prav, ko se hraniš z dihurčki
).
Ostale živali se več kot enkrat ne rabijo srečat z dihurjem, da vedo, da niso za hece.
Drugače pa sem začutila kasneje še druge kvalitete:
- aktivnost, družabnost, igrivost, prilagodljivost, varnost ... in še in še.
Bilo je skratka super - imeli smo cel spekter živali med nami, od vode do neba, in vsi smo uspeli najti neke nadvse pozitivne povezave z njimi in med nami.
Malo nenavadno se mi je zdelo, da mi ta paralelni svet kot tak nekako ni bil pomemben, ker je bila povezava z mojo žverco takojšnja in direktna. Absolutno pa sem začutila, da je za to treba odpreti srce, kajti še pred kakšnim letom bi bila prerazumska, da bi lahko sprejela te subtilne vibracije in začutila sporočila.
Ampak kot vedno, je to prišlo ravno ob pravem času :-)
Naslednja stvar, ki sem jo opazila in občudovala je neverjetna prizemljenost in jasnost sporočil živali, kljub temu, da ta energija pride preko srca. Moj dihurček je očitno že nekaj časa čakal, da lahko komunicira z mano, ker je naenkrat bil zelo aktiven in poln sporočil za vse prisotne - jaz sem ga kar gledala in se čudila in smejala
Skratka ... super delavnica, da o okolju in ostalih bonusih ne zgubljam besed
Pozneje sem tudi vizualno določila 'svojega' dihurčka: evropsko različico, manj črno, bolj kuni podobno in ... zelo srčkano. Ta je bil!!!
Ko bodo kakšna nova odkritja, javim!
HVala še enkrat vsem :srcek: :srcek: :srcek: :srcek: :srcek: