Re: Molitev k materi zemlji

Hvala prav to sem potreboval...

Lep razsvetljen dan želim

www.enverkoci.blogspot.com

Mirror_of_light je napisal/a:

To zgoraj kar je napisano.......je vse posledica karme.Vso negativnost ki občutimo smo sami krivi.
Želim povedati da je možno premagati karmo.Potreben je trening oziroma veliko meditacije,tudi veliko posvetnih uživanj se je treba odpovedat

Aha, to si mislil. Karma je prisotna in seveda se jo da premagati in doseči stanje, h kateremu vsako bitje v globini teži. KAko to doseči pa je odločitev posameznika, saj vodi h končnemu cilju neskončno število poti. Podobno kot na vrh gore se lahko človek odloči, ali bo šel po strmi potki, splezal čez skale, okrog po daljši a bolj udobni cesti, se naučil voziti letalo,.... Jaz osebno ne težim k eliminaciji posvetnih uživanj, ker preveč uživam v uživanjih in v tudi v njih doživljam svoj razvoj.  smile Velika modrost se odkrije človeku, ki se nauči biti duhoven v popolnoma posvetnih zadevah.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Mirror_of_light je napisal/a:

a Boga nemoreš opisati,lahko ga samo doživiš.Sploh se ni treba pogovarjati o Resnici,ker smo že POPOLNI in imamo že vse.
Ampak jaz pri sebi vidim,da je moje poslanstvo širiti Luč med ljudi.Večinoma srečujem nezavedne ljudi....hrepenim pa po druženju z ostalimi Bhaktami ostalimi delavcimi luči....

Mi smo že popolni Urška....nevem v kakšnem okolju živiš...ampak ali ne hrepeniš po tem da bi se družila s takimi ljudmi kod si ti,ki so na poti Resnice?

V tvojem pisanju vidim vprašanje in odgovor, na katerega si si že sam odgovoril.

Če čutiš, da je tvoje poslanstvo širiti luč in si se tako zavestno odločil, napravil v sebi sklep, da boš širil luč, potem ti tvoje poslanstvo prinaša v življenje tiste ljudi, ki so po tvojem mnenju nezavedni in potrebni luči. Ljudem, ki jim že sije luč in so že na poti REsnice, nima smisla kazati luč, zato jih verjetno ni v tvojem življenju. Vsaj jaz tako vidim tvojo zadevo.

Iskreno rečeno, meni resnično ustreza samo dobra in iskrena družba, v kateri se prijetno in sproščeno počutim, v kateri se lahko nasmejim in še zraven kakšno modrost naučim.  Ali je družba razsvetljena ali ne, na poti iskanja Resnice ali ne, pa je bolj na stranskem tiru. :srcek:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com