1

Tema: Molitev k materi zemlji

Molitev k materi zemlji

Se vam je že zgodilo, da ste obupani in izčrpani rekli: »Jaz ne morem več!«, dvigovali pogled kvišku in prosili boga, angele, nebesa, naj že enkrat pošljejo pomoč, znak, navodila, rešitev, odgovor … za težavo, sredi katere stojite.
Najsi gre za pomembno odločitev, ki jo odlašamo, ker ne vemo, kako bi se odločili … najsi gre za konkretno težavo, iz katere ne vemo rešitve … najsi gre le za splošen neopredeljiv občutek ujetosti, pomanjkanja radosti v življenju in volje, da napravimo stvari, ki si jih želimo pa nas nekaj vedno zaustavlja … Če smo bolj »duhovno« naravnani, navadno v takšnih situacijah prosimo za pomoč nebesne vodnike, angele, vnebovzete mojstre, boginje in bogove, ali pa smo že v s stanju, ko nam je vsega skupaj dovolj in se odzovemo z jezo, nemočnim besom, kuhanjem agresije in napadi panike. Če situacija dolgo časa traja, se na razdiralna čustva odzove tudi naše telo – pogosto s kožnimi izpuščaji, bolečinami v želodcu, glavoboli, utrujenostjo tudi po spanju in še kaj bi se našlo.

Najprej aktivnost

Če se že nahajamo v stanju besa in agresije, pride prav »prva pomoč«, da se začasno rešimo napetosti. Najbolje s pospešeno aktivnostjo, v kateri se dobro zadihamo in preznojimo. Dnevi so vse daljši in toplejši, zato tek, kolesarski ali rolarski izlet, moštveni šport ali vzpon na bližnji hrib pridejo še kako v poštev. Edini pogoj pri tem je, da se zares zadihamo in oznojimo. Tako se bosta agresija in jeza resnično »skurili«. Med gibanjem se večkrat tudi spomnimo, kako se z vsakim gibom mišic »kurita« jeza in napetost in postajata vse manjši.

Po aktivnosti, ko smo se telesno sprostili in nabili z energijo zemlje, je pravi čas za molitev in prošnjo za razrešitev zadeve. Tokrat se ne bomo obračali k nebu, temveč k zemlji.

V šamanski kulturi obstajata tako zgornji kot spodnji svet, ki sta natančneje opisana v prejšnjem članku o šamanizmu. V zgornjem svetu živijo nebesna bitja v  spodnjem svetu pa zemeljska, ki lahko postanejo naši varuhi, zaščitniki in vodniki, ki nas vodijo skozi življenje na zemlji. V zahodni kulturi ter z razcvetom new age-a smo se zahodnjaki posvetili predvsem navezovanju stika z zgornjim svetom. To pa je povzročilo neravnotežje v našem energijskem sistemu. Če se nekdo v meditaciji povezuje samo navzgor, bo »navzgor« tudi ostal. To vodi k neprizemeljenosti, neobčutenju svojega telesa, pomanjkanju energije za uresničevanje idej, ki jih skozi meditacijo dobimo, počutimo se sicer lahkotno kot peresce, vendar smo po drugi strani kot duh, nezmožni resničnega življenja. S povezovanjem navzgor ostaja zanemarjen spodnji svet, ki nam nudi zemeljsko podporo, vodstvo po življenju na zemlji in nas podpira z energijami transformacije in uresničitve idej z zgornjega sveta. Oba svetova sta za naše zdravje in dobro počutje pomembna, mi pa smo tisti, ki vzpostavljamo ravnotežje med njima, z ravnotežnim vzpostavljanjem stika.

Molitev k materi zemlji

Ko smo športno aktivni, se avtomatsko povezujemo z energijami zemlje, spodnjega sveta. Da to vez še okrepimo, se po aktivnosti zavestno (v mislih ali/ čustvih) povežemo z vibracijami narave, zemlje … občutimo, kako se iz naših podplatov vijejo korenine do središča zemlje, kako po njih poteka topla in domača energija, občutimo v celoti svoje telo, še posebej noge, medenico, trebuh. V mislih ali na glas nagovorimo zemljo kot živo sogovornico. Pogovor je najbolj jasen in hiter, če ga opravljamo v naravi, po možnosti sami.

Prosimo, kar želimo prositi … vprašajmo, kar želimo izvedeti. Ker smo ljudje že v naravi bolj naravnani na zemeljske vibracije kot na nebesne, ponavadi tudi odgovor pride hitreje od zemlje, pod pogojem, da smo odprti za informacije zemlje. Bolj specifično bo naše vprašanje, bolj specifičen odgovor prejmemo. Informacijo lahko pridobimo tudi prek bitij narave. Vprašajmo mater zemljo in jo prosimo, naj nam posreduje odgovor v toku sprehoda, prek elementov narave, rastlin, kamnov, živali …

Potem, ko vprašanje oddamo, se prosto odpremo za odgovor. Brez pričakovanj in miselnih iger v smislu: »Ali dobim odgovor od tega drevesa? Je tisti kamen pravi? Tisti sokol zgleda tako veličastno, sigurno dobim odgovor od njega …«. Nadaljujemo s sprehodom tako, kot da nismo nič vprašali. Pri tem brez dvoma zaupamo, da je bilo vprašanje oddano in da bomo, če je v naše absolutno dobro, v toku sprehoda prejeli odgovor. Na poti nam lahko nenadoma pritegne pozornost čisto običajen kamen, ki pa je nekaj »čudnega«, nenavadnega na najemu. To je pravi kamen. Lahko nenadoma pogledamo proti krošnjam dreves, ki jih v tistem trenutku spreleti ptica. Spet običajno, a vendar čutimo nekaj nenavadnega, posebnega ob tem. To je prava ptica. Lahko nenadoma zapiha veter in pred nami zašumijo listi nekega grma. To je pravi grm.

Preko čisto običajnih dogodkov, ob katerih nas nenadoma spreleti, da je nekaj nenavadnega na njih, dobivamo ljubeče odgovore matere zemlje. Le naokrog moramo hoditi z odprtimi očmi in ušesi. Velja tudi, da bolj kot smo nepristranski v sebi, bolj nepristranski in pravi odgovor bomo prejeli … manj kot skušamo miselno ali čustveno vplivati na odgovor, bolj je odgovor točen.

Posrednika, za katerega čutimo, da je nekaj na njem, vprašamo, kakšen odgovor nam prinaša. In poslušamo z odprtimi ušesi. Odgovor pride preko podobe v mislih, preko nenadnih čustev, odgovor se lahko zariše v mislih … Gledamo z odprtimi očmi ...odgovor nam lahko posrednik tudi pokaže. Odprimo se za vse znake iz narave, zaupajmo svoji duši, srcu ter moči matere zemlji in predvsem upajmo si sprejeti točen odgovor, ki vedno pride, če smo nanj pripravljeni in je v naše najvišje dobro.

Avtorica: Urška Korun
Link: http://pesemduse.blogspot.si/2010/05/14 … ri-zemlji/

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Re: Molitev k materi zemlji

Kaj naj rečem?Lep članek in s tem še en napotek za sestavljanje svojega mozaika.Hvala.

Urška je napisal/a:

Se vam je že zgodilo, da ste obupani in izčrpani rekli: »Jaz ne morem več!«,

Meni še nikoli! lol  wink

Urška je napisal/a:

ali pa smo že v s stanju, ko nam je vsega skupaj dovolj in se odzovemo z jezo, nemočnim besom, kuhanjem agresije in napadi panike. Če situacija dolgo časa traja, se na razdiralna čustva odzove tudi naše telo – pogosto s kožnimi izpuščaji, bolečinami v želodcu, glavoboli, utrujenostjo tudi po spanju in še kaj bi se našlo.

Pri meni to izgleda kot verižna reakcija. Padem v luknjo, iz tiste luknje še v globjo luknjo, od tam pa naravnost v pekel, kjer užaljeno kuham mulo, dokler se ne najde en prijazneš, ki me zbeza na plano.  lol   wink

Urška - res lep članek! :prst:  :rose:

Urška je napisal/a:

Molitev k materi zemlji

Se vam je že zgodilo, da ste obupani in izčrpani rekli: »Jaz ne morem več!«

Hja, ravno danes, ko mi nekaj ni šlo skup... sad   hmm
Res je v redu članek, hvala, Urška! :rose: Med pisanjem diplome in tistim, ko mi ni šlo...sem šla malo na forum... smile  Vmes sem prebrala še Zoranov nasvet v eni drugi temi:To da si ne moreš pomagati najprej spremeni v zaupanje, da za vsako težavo obstaja rešitev. Nato se pa rešitvi odpri, da pride do tebe na tak način, da boš razumela kaj je potrebno storiti.

Se ujema, ne?  smile
lp

francik je napisal/a:

Lep članek in s tem še en napotek za sestavljanje svojega mozaika.Hvala.

ar3ka je napisal/a:

res lep članek!

tjaša je napisal/a:

Res je v redu članek, hvala,

Hvala vsem vam za komplimente, upam, da vam bo v korist. :rose:  smile

Dobrodošla so tudi vsakršna vprašanja, ki se vam zastavljajo med branjem pa jih raje ne vprašate. :prst:

urskakorun.com

tjaša je napisal/a:

Se ujema, ne?

Se ujema, povsod velja, da smo odprti, če želimo prejeti rešitev ali odgovor.  :prst:  smile

urskakorun.com

ar3ka je napisal/a:

Pri meni to izgleda kot verižna reakcija. Padem v luknjo, iz tiste luknje še v globjo luknjo, od tam pa naravnost v pekel, kjer užaljeno kuham mulo, dokler se ne najde en prijazneš, ki me zbeza na plano.  lol   wink

Še dobr, da prijazneš pride ..  tongue  wink

urskakorun.com

Urška je napisal/a:

Še dobr, da prijazneš pride ..  tongue  wink

Pride, pride -včasih kdo, ko bi najmanj pričakoval. smile In res je - še dobro da. :rose:

Zdaj,ko si "naglas"napisala kako se ti stvari dogajajo,imaš krasno možnost da ostaneš v prvi luknji,stvar zaključiš in počasi se ti bodo začele umikat še prve luknje.
Matr sm pamtn sej sam seb pišem.

10

francik je napisal/a:

Zdaj,ko si "naglas"napisala kako se ti stvari dogajajo,imaš krasno možnost da ostaneš v prvi luknji,stvar zaključiš in počasi se ti bodo začele umikat še prve luknje.
Matr sm pamtn sej sam seb pišem.

Ti kar piši, Franci! smile  :prst:  Mi je na misel prišel en fini citat, ki sem ga prebrala pri Manci Košir (Objemi srca). Govori pa ravno o padanju v luknje ipd.  lol  Mislim, da se konča nekako takole, da ko enkrat polno sprejmeš odgovornost, ne padaš več v luknje, temveč hodiš po drugi poti.  cool

11

Urška, dober članek.
Sam bi dodal samo to, da sem pri sebi opazil, da se med tekom, med sproščanjem jeze le ta sprosti iz mišic. Neka mišica, ki te boli ti pošlje sliko, zakaj, kaj je bil dogodek, ki je to sprožil. Lahko spucaš in pomaga.

Urška je napisal/a:

Molitev k materi zemlji

Ko smo športno aktivni, se avtomatsko povezujemo z energijami zemlje, spodnjega sveta. Da to vez še okrepimo, se po aktivnosti zavestno (v mislih ali/ čustvih) povežemo z vibracijami narave, zemlje … občutimo, kako se iz naših podplatov vijejo korenine do središča zemlje, kako po njih poteka topla in domača energija, občutimo v celoti svoje telo, še posebej noge, medenico, trebuh. V mislih ali na glas nagovorimo zemljo kot živo sogovornico. Pogovor je najbolj jasen in hiter, če ga opravljamo v naravi, po možnosti sami.

Prosimo, kar želimo prositi … vprašajmo, kar želimo izvedeti. Ker smo ljudje že v naravi bolj naravnani na zemeljske vibracije kot na nebesne, ponavadi tudi odgovor pride hitreje od zemlje, pod pogojem, da smo odprti za informacije zemlje. Bolj specifično bo naše vprašanje, bolj specifičen odgovor prejmemo. Informacijo lahko pridobimo tudi prek bitij narave. Vprašajmo mater zemljo in jo prosimo, naj nam posreduje odgovor v toku sprehoda, prek elementov narave, rastlin, kamnov, živali …

Hvala za to. Si me spomnila, da lahko časovno opredelim kdaj želim odgovor, če mi je seveda takrat namenjen. Sam večkrat dobim odgovor iz narave za določena vprašanja, ki sem si jih postavil pred časom lahko tudi mesec nazaj. To bo dober pospešek.  :prst:

Se pa strinjam s tabo, da odgovora ne smemo pričakovati. S tem usvarjamo preveliko željo in odgovor ne more priti do nas. Želja po odgovoru zapre kanal, ker dajemo preveliko težo našemu vprašanju. Naše vprašanje se "spogleduje" s pomembnostjo. Morda je kakšen drug odgovor pravi.

lp

Neo je napisal/a:

Sam bi dodal samo to, da sem pri sebi opazil, da se med tekom, med sproščanjem jeze le ta sprosti iz mišic. Neka mišica, ki te boli ti pošlje sliko, zakaj, kaj je bil dogodek, ki je to sprožil. Lahko spucaš in pomaga.

Super, natanko to tudi jaz počnem med tekom. Včasih me zna zaboleti prepona in ko odpravim vzrok (ni nujno da je jeza), se bolečina sprosti.  :prst:  smile

urskakorun.com

Neo je napisal/a:

Si me spomnila, da lahko časovno opredelim kdaj želim odgovor, če mi je seveda takrat namenjen. Sam večkrat dobim odgovor iz narave za določena vprašanja, ki sem si jih postavil pred časom lahko tudi mesec nazaj. To bo dober pospešek.

:prst: Že skoraj magično je dejstvo, da si resnično lahko časovno postavimo rok, do kdaj se naj kaj zgodi. Ljudje to običajno počnejo podzavestno, če pa želimo malo, kakor si sam rekel, pospešiti stvari, se v sebi namerno odločimo, do kdaj želimo kakšno stvar razrešiti. Najbolje je seveda takoj zdaj ali v naslednji uri. smile

urskakorun.com

ar3ka je napisal/a:

dokler se ne najde en prijazneš, ki me zbeza na plano.

Ko sem šla še enkrat brat, mi je bilo zanimivo, kako si se izrazila - luknja, da padeš ... in nekdo, ki te zbeza ... Meduze pa imajo to potisno moč ... potemtakem bi jaz rekla, da je tisti prijaznež sedaj znan.  :rose:  smile  big_smile

urskakorun.com

15

Urška je napisal/a:

Meduze pa imajo to potisno moč ... potemtakem bi jaz rekla, da je tisti prijaznež sedaj znan.  :rose:  smile  big_smile

Jp, to mi je tudi prvo padlo na pamet, ko sem spoznala svojo žival - odriv, vzgon ipd.  :prst:  smile

Čudovit je spremljat, kako sta se vajini energiji ujeli, res.  :srcek:  smile

urskakorun.com

17

Eeee, hvala.  :srcek:  :smeško, ki zardeva: big_smile

18

Urška je napisal/a:

Super, natanko to tudi jaz počnem med tekom. Včasih me zna zaboleti prepona in ko odpravim vzrok (ni nujno da je jeza), se bolečina sprosti.

Urška jezo sem navedel kot primer, lahko se sprosti karkoli. Sem imel pa med tekom veliko opraviti s strsom in jezo tako, da mi je to prvo prišlo na misel.

No pa še nekaj, kar sem opazil pri zadnjem teku. Pred tekom sem 2 dneva užival v slani vodi, na morju. Ko sem potem tekel sem bil popolnoma prazen, nič me ni ovirlo, da ne bi pretekel zadano razdaljo. Včasih nosim s sabo "nahrbtnik", neumnosti, ki jih pridelam med dvema tekoma. Tokrat nič, praznina, čisti užitek. Izgleda, da morje vse odplakne, kar ne rabimo.

lp,
P.S.................. I zato ti More hvala................. big_smile

Neo je napisal/a:

Izgleda, da morje vse odplakne, kar ne rabimo.

Res je, na morju je fantastično tečt. "skrivnost" praznosti, ki si jo med tekom doživljal, pa jetudi v morski soli, ki dokazano splahne iz nas vso mrtvo energijo, ki se nabira v naši auri. Še eden razlog več, zakaj se tako krasno počutimo na morju.  :srcek:  smile

Neo in vsi, ki vas tole zanima, lahko si podoben občutek pričarate tudi doma, če imate v kopalnici kad. Na sečoveljskih solinah (oziroma kjer prodajajo sol) se kupi vreča grobo prečiščene soli (po resnično nizki ceni), v kad se strese manjše (lahk otroško) vedro soli, napolni s toplo vodo in uživa do onemoglosti. Po takšni kadi boste garantirano prazni in splahnjeni - seveda v dobrem smislu. Dobro je iti po takšni kadi mal meditirat ali pa kar takoj spat, ker je počutje res ... prazno. smile Za še močnejši učinek čiščenja vse zastale in mrtve orgonske energije iz aure pa v kad dodamo še en pecilni prašek. Praznina garantirana! smile

urskakorun.com

20

Urška je napisal/a:

Na sečoveljskih solinah (oziroma kjer prodajajo sol) se kupi vreča grobo prečiščene soli (po resnično nizki ceni), v kad se strese manjše (lahk otroško) vedro soli, napolni s toplo vodo in uživa do onemoglosti. Po takšni kadi boste garantirano prazni in splahnjeni - seveda v dobrem smislu. Dobro je iti po takšni kadi mal meditirat ali pa kar takoj spat, ker je počutje res ... prazno. smile Za še močnejši učinek čiščenja vse zastale in mrtve orgonske energije iz aure pa v kad dodamo še en pecilni prašek. Praznina garantirana! smile

To nam je na enem tečaju omeni Zoran. Do sedaj tega nisem prizkusil v praksi.. bo treba, če je približno tako kot z morjem  :prst:  :prst:

lp

21

Neo je napisal/a:

To nam je na enem tečaju omeni Zoran. Do sedaj tega nisem prizkusil v praksi.. bo treba, če je približno tako kot z morjem

Poleti kar rajši na morje. smile  Pozimi v vročo banjo s soljo :prst:
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

To je vse posledica karme.Možno je da premagamo karmo,in tako nebo mogla delovati na nas.
Želja je pot ki se nam odpira,prav naše želje so nas pripeljale do tega znanja ki ga imamo.Če bomo imeli željo postati kod Jezus in Buda.....nam bo uspelo premagati karmo.

Meni se dogaja da vidim okrog mene dobro in slabo ki me želita zavesti......to videnje je biti Buda-Prebujen.

Ali tudi vi hrepenite24 ur vsak dan po pogovoru o Božji lepoti?????

Lep pozdrav.Sem nov tukaj,in se veselim druženja z vami.

Eno

Pozdravljen Mirror_of_light na forumu!  smile

Če se da, lahko razložiš, v čem se tvoj post nanaša temo članka? Da ne bomo zašli z debato preveč v offtopic.

Mirror_of_light je napisal/a:

Ali tudi vi hrepenite24 ur vsak dan po pogovoru o Božji lepoti?????

Ja in ne. Božjo lepoto smatram osebno kot občutek čistega miru v sebi in popolno ravnovesje, ki ga zaenkrat ni moč opisati z besedami, lahko se zaznava le s celim telesom. Enostavno je tu, če ni, si ga pa prikličem. Ne čutim pa nobene potrebe, da bi se mogla o tem pogovarjati s kom.

urskakorun.com

Urška napisala:
Se vam je že zgodilo, da ste obupani in izčrpani rekli: »Jaz ne morem več!«, dvigovali pogled kvišku in prosili boga, angele, nebesa, naj že enkrat pošljejo pomoč, znak, navodila, rešitev, odgovor … za težavo, sredi katere stojite.
Najsi gre za pomembno odločitev, ki jo odlašamo, ker ne vemo, kako bi se odločili … najsi gre za konkretno težavo, iz katere ne vemo rešitve … najsi gre le za splošen neopredeljiv občutek ujetosti, pomanjkanja radosti v življenju in volje, da napravimo stvari, ki si jih želimo pa nas nekaj vedno zaustavlja … Če smo bolj »duhovno« naravnani, navadno v takšnih situacijah prosimo za pomoč nebesne vodnike, angele, vnebovzete mojstre, boginje in bogove, ali pa smo že v s stanju, ko nam je vsega skupaj dovolj in se odzovemo z jezo, nemočnim besom, kuhanjem agresije in napadi panike. Če situacija dolgo časa traja, se na razdiralna čustva odzove tudi naše telo – pogosto s kožnimi izpuščaji, bolečinami v želodcu, glavoboli, utrujenostjo tudi po spanju in še kaj bi se našlo.

To zgoraj kar je napisano.......je vse posledica karme.Vso negativnost ki občutimo smo sami krivi.
Želim povedati da je možno premagati karmo.Potreben je trening oziroma veliko meditacije,tudi veliko posvetnih uživanj se je treba odpovedati.

Urška napisala:
Ja in ne. Božjo lepoto smatram osebno kot občutek čistega miru v sebi in popolno ravnovesje, ki ga zaenkrat ni moč opisati z besedami, lahko se zaznava le s celim telesom. Enostavno je tu, če ni, si ga pa prikličem. Ne čutim pa nobene potrebe, da bi se mogla o tem pogovarjati s kom.

V teh besedah ki si jih napisala vidim sebe v njih.

Ja Boga nemoreš opisati,lahko ga samo doživiš.Sploh se ni treba pogovarjati o Resnici,ker smo že POPOLNI in imamo že vse.
Ampak jaz pri sebi vidim,da je moje poslanstvo širiti Luč med ljudi.Večinoma srečujem nezavedne ljudi....hrepenim pa po druženju z ostalimi Bhaktami ostalimi delavcimi luči....

Prebral sem eno zgodbo,ki opisuje kako so se dobivali Bhakte  vsak dan,samo da bi se pogovarjali in se učili kako da se čim bolj približajo Kreatorju.
Lasnik hiše je vsak dan najel žensko da mu očisti hišo,in tista ženska je vedno pripeljala s seboj sina.V tem času ko je čistila hišo je sina pustila z Bhaktami.Po nekem času je je sin samo ker je poslušal postal sam Bhakta.

Mi smo že popolni Urška....nevem v kakšnem okolju živiš...ampak ali ne hrepeniš po tem da bi se družila s takimi ljudmi kod si ti,ki so na poti Resnice?
Jaz se družim s takšnimi ljudmi....ampak samo na internetu.

25

Mirror of light – vidim da imaš težave z citiranjem, ti bom skušal razložiti:

Puščico z miško postaviš na začetek besedila, ki ga želiš citirati in nato klikneš levo tipko na miški in povlečeš miško tako dolgo dokler želiš, da se ti besedilo citira (besedilo se obarva). Nato v okencu , ki ti je desno spodaj stisneš  tipko Hitri citat, potem pa ti pišeš na to. Če ne želiš vsega imeti ko se ti prilepi ali je premalo označenega – lahko izbrišeš in ponoviš, tako da - na vrhu računalnika klikneš puščico nazaj in lahko popraviš, če ni tako kot želiš.

Tako je bolj pregledno kot pa da kopiraš ker se ne vidi kdo je kaj napisal.
Upam, da ti bo v pomoč, če ne gre, pa vprašaj.

Prejšnjo temo sem ti malo uredil, da je bolj pregledna.
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788