1

Tema: Nesproščena

Pozdravljeni

Pred meseci sva začela z možen hoditi na plesni tečaj, ker nama je  všeč plesat. Hitro sem opazila in tudi inštruktor plesa mi je večkrat povedal, da sem zelo nesproščena. (Do takrat tega nisem vedela). Opazila sem, da se ne morem gledati v velika ogledala, ki so v dvorani kjer vadimo. Opazila sem, da je moja nesproščenost telesa enaka nesproščenosti -togosti mojega uma v vsakdanjem življenju. Z telesnimi merami nimam težav; manekenske skoraj tongue  (51 kg, 170cm). Baje, da sem lepa, sama o sebi tega mnenja nimam. Delam veliko na sebi. Trudim se vzljubiti sebe, svoje telo, tako kot sem.

Nikakor se ne morem sprostiti. Lepo prosim za vpogled in nasvet, ker to nesproščenost zaznavam vedno bolj kamorkoli grem in mi je moteče.

Hvala lepa in lepo bodite.
Potunika

Re: Nesproščena

Potunika zdravo, iz napisanega se zazna občutek ogroženosti in nesigurnosti - občutek izhaja iz otroštva, zato je verjetno najprej dobro začeti delati na odnosu s starši. Zazna se tudi strah, da drugi opazijo tvoj "resnični jaz" - skrivaš ga pred svetom, da ne bi bila obsojana. Ponavadi ta strah izhaja iz občutka, da moraš biti popolna in da mora biti to, kar narediš ali izraziš - popolno. Ker je popolnost dejansko skoraj nemogoče v praksi doseči, je kot da bi sama sebe vedno znova razočarala in se zaradi tega jeziš nase in se obsojaš. Če čutiš pri sebi, da je kaj na tem, lahko razrešiš sama po postopku transformacije na vrhu tega foruma - Vprašanja in nasveti.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Urška, HVALA!

Če je kaj na tem??  VSE je točno tako kot si napisala. Žeblico na glavico si me odkrila.
Sem nesigurna vase- oče je bil alkoholik v mojem otroštvu. Skrivam pravi jaz, ker me je sram, ker se počutim nula. Moram biti in vse kar naredim mora biti popolno-perfekcionizem v nulo. Nikoli ni dovolj dobro narejeno kar naredim jaz ali drugi. Obsojam se, ker v življenju nisem dosegla nič pomembnega, nobene vidne sledi nisem pustila za sabo (razen 2 otroka).

Veliko delam na sebi, trenutno berem knjigo Ranjena ženska, ki opisuje prav ranjen odnos oče-hči.

Hvala ti iz srca.
Vse dobro, Potunika

Otrok - to je nekaj najlepšega in najbolj dragocenega, kar lahko ustvariš. Da ustvariš novo bitje in mu pokažeš vse čudeže življenja - majhne in velike. In ti si ustvarila DVA. <3

Predlagam ti, da ne dovoliš, da ta sram in skrivanje teh čudovitih dosežkov daješ v nič. Razreši sram, vezan na očeta, odpusti mu, ker nikoli ne moreš vedeti, zakaj je počel to, kar je počel. Alkoholizem je lahko beg iz neke bolečine. Imaš podporo.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com