1

Tema: Lekcije duše

Človek se na zemlji uči različne stvari na različne načine.
Učimo se ljubezni, radosti, sreče, zadovoljstva, uspeha, razumevanja….
Večinoma se pa učimo skozi trpljenje, izgubo, prevare, konflikte, bolezni, travme, nesprejemanje, nezaželenost, borbo,…
Zakaj velja na splošno prepričanje, da se je potrebno dobrih stvari učiti skozi slabe (trpljenje, nesprejemanje,..)
V kolektivni zavesti velja prepričanje, da si duša največ stvari nauči skozi trpljenje, bolezen, borbo,… in ker smo prevzeli vzorce od kolektivne zavesti se tudi sami učimo tako, kot so nas učili starši, učitelji, religije,… in posledično trpimo zaradi tega.
V kolektivni zavesti velja tudi prepričanje, da edino skozi trpljenje, bolezen, borbo, izgubo,… si bo duša dovolj naučila, da bo šla skozi dovolj izkušenj, da bo lahko zrasla.
Velja tudi prepričanje, da je edino skozi trpljenje, bolezen, borbo,… se nam dovoljeno učiti in da edino na tak način, se lahko naša duša nauči dovolj široko in globoko.
Seveda se nam ni več potrebno učiti skozi trpljenje, bolezen, borbo,.. in ostale težke reči, ker smo dovolj trpeli bili bolni, se borili,.. potrebno je le ugotoviti kaj in zakaj se na tak način učimo.
Enako se mi lahko vse stvari naučimo na lahek način, skozi ljubezen, radost, srečo, veselje, uspeh, zadovoljstvo, mir, varnost,..le odločiti se je potrebno, da se učimo na tak način.

Poglejmo en primer zakaj sta dve osebi (odnosi – partnerski, s starši, sodelavci,..) velikokrat v konfliktu.

Vzemimo primer Partnerja.
Partnerja skozi konflikt lahko dokazujeta svojo prav in se kregata zaradi velikih ali čisto malih nepomembnih reči, pa sta še vedno v konfliktu.
Prvo je to ker lahko dokazujeta, da oba imata prav. V ozadju je strah, da ne ostaneta brez tistega zaradi česa se kregata. Velikokrat je strah, da bomo ostali brez ljubezni in ko se ta strah aktivira se začnemo prepirati. Zakaj je temu tako, ker hočemo imeti ljubezen v življenju (zavestno), v naši podzavesti je pa lahko spomin, da nismo bili dovolj deležni ljubezni v otroštvu in zaradi tega spomina se lahko kregamo.
Enako smo lahko bolni, ker s tem dobimo ljubezen in pozornost bližnjih ali tistih, ki hočemo. V obeh primerih se učimo zadržati ljubezen v življenju.

Še eno stvar se lahko učimo skozi konflikt in to je razumevanje drugega skozi konflikt. Najprej pride do prepira in to velikokrat pride zaradi narobe razumljene stvari na koncu nekako stvari izgladimo. Bistvo tega vsega je, da se skozi prepir mi učimo razumevanje drugega, ampak to nam ni potrebno, mi lahko nekoga drugega razumemo tudi skozi ljubezen.
Ko se partnerja več ne ujameta, ne razumeta greta na razen in to pride zaradi tega, ker mi ne razumemo, da se samo učimo razumevanja, če je situacija prehuda gre pa vsak svojo pot. Da bi to preprečili je potrebno razumeti, da se ljudje kot tudi stvari spreminjajo in ko se eden malo spremeni, drugemu se podzavestno vklopi obrambni mehanizem, strah pred izgubo in zaradi tega velikokrat pride do konfliktov. Da bi to preprečili je potrebno skozi božansko ljubezen v sebi razumeti, da če se že spreminjamo, da oddajamo še vibracijo sigurnosti, tako, da se drugi uz naše spremembe počutijo varni in ne zapuščeni.

Naslednji vzrok, da se prepiramo, da smo v konfliktu  je ta,: ker nam je tečno, ker ni zabavno in nam ni interesantno. Samo te tri stvari so velikokrat vzrok, da sami sprožimo konflikte, ker iščemo zabavo, zanimivost, nam je ure in ure ali dneve še zanimivo razglabljati o temu o čem smo se skregali – zato, ker nam to dela življenje zanimivo.
Ljudje več ne rabijo gledati dramskih serij, si pač svoje življenje skreiramo, da je drama in imamo veliko »zanimivosti« v življenju, ki ji včasih ni videti ne konca, ne kraja. Vse to delamo (zavestno ali podzavestno), da nam ni tečno v življenju.

Veliko ljudi seže po alkoholu, drogah,.. radi tega razloga, ker ni dovolj zanimivo, zabavno in interesantno.
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Lekcije duše

Hvala za krasen in se kako resnicen clanek, hvala Zoran!

Tole s strahom pa se kako drzi, je to mozno,da nam tedaj nasi manjvredni kompleksi udarijo na plan in se zacnemo tako vesti?
Imas vajo za samozavest:))?

Maxim je napisal/a:

Tole s strahom pa se kako drzi, je to mozno,da nam tedaj nasi manjvredni kompleksi udarijo na plan in se zacnemo tako vesti?

Lahko je vezano tudi na kompleks manjvrednosti.

Maxim je napisal/a:

Imas vajo za samozavest:))?

Najprej poglej kaj ti pomeni samozavest, kaj s samozavestjo pridobiš in ko vidiš česa te je strah (ali kakšen drugi občutek) ko si samozavestna – česa takrat nimaš.
Ko ugotoviš česa nimaš, transformiraj ta občutek in boš dovolj samozavestna.
Samozavest je vezana tudi na tretjo čakro (solarni pleksus), rumena barva ti je lahko v pomoč, kot tudi kristal heliodor. Enako pa lahko tudi delaš vdihe in izdihe skozi čakro in z vsakim izdihom začuti, kako se pleksus čakra polni z energijo in postaja močnejša.
smile

HVALA

Pridejo trenutki v življenju, ko se vprašamo zakaj se to ravno meni dogaja, zakaj nimam tega (npr: hiše, avta, partnerja, denarja,..) , zakaj se v življenju nisem odločil drugače,… Na veliko vprašanj ne vemo točnih odgovorov, ne razumemo stvari, vendar univerzum jih dobro ve. Če bi mi gledali skozi oči univezuma (boga, stvarnika,..), bi tudi mi videli in gledali na stvari drugače v življenju. Takrat bi točno videli, zakaj se nam je nekaj zgodilo, zakaj nekaj nismo dobili, zakaj smo se tako odločili.

Mi mislimo, da smo naredili napake, da si ne zaslužimo, da smo krivi, vendar univerzum na to gleda in vidi drugače. Univerzum gleda na vse to kot na lekcijo duše, da se mi nekaj učimo. Na kak način pa se bomo mi učili, je odvisno od nas. Lahko se učimo skozi trpljenje, izgubo, žalost, strah,…  ali skozi ljubezen, uspeh, zadovoljstvo, radost, veselje. To je odvisno od naših prepričanj in vzorcev. Verjemite, da je univezumu vseeno, na kak način se mi učimo, važno je, da osvojimo lekcijo.

Na primer, hočeš se iti šolati za arhitekta, vendar se pred študijem odločiš drugače in greš v medicinsko šolo in čez čas ti postane žal, da nisi šel v šolo za arhitekta.  Če nam je žal za take stvari (napačne odločitve), da se nismo odločili drugače, lahko pogledamo skozi oči univerzuma in bomo videli, da dokler smo omejeni z določenimi vzorci, prepričanji, mi nimamo izbire, le zdi se nam, da jo imamo. Potrebno se je osvoboditi določenih vzorcev in prepričanj, da lahko gremo mi drugam; takrat ko nimamo omejitev, se lahko odločimo kaj bomo, prej pa ne.

Takrat lahko postanemo vsak svoj kuhar in si naredimo juho s sestavinami po svojem okusu. Dokler pa imamo določene omejitve, nam juho kuhajo drugi, po želji si lahko dodamo le dodatke, glavnih sestavin ne moremo izbirati. 

Ali na primer, gremo v gostilno z namenom, da pojemo zelenjavno juho. Tudi če imamo denar in si želimo zelenjavno juho, čeprav je na meniju nimajo, dobimo tisto juho, ki jo ima gostilna na meniju in ne tiste, ki si jo želimo. V tem je razlika, da ko smo svobodni lahko izbiramo, ko pa nismo pa smo lahko jezni na vse okrog sebe in nam ne preostane nič drugega, kot da se zadovoljimo s tistim, kar nam gostilna nudi. Vendar to z juhico je majhna stvar v primerjavi z drugimi stvarmi, ki jih imamo v življenju.

Dokler imamo omejitve gremo lahko samo po eni poti in smo prepuščeni usodi in drugim, ko pa vzamemo stvari v svoje roke in spremenimo omejitve, se nam odpre več poti in takrat lahko izbiramo, v katero smer (pot) bomo šli.
smile

Sicer bi te lahko vprašala prek sobe, a te bom raje tu, da bodo še drugi kaj imeli od tvojega odgovora, verjetno še koga zanima podobno.   smile

Kako doseči stanje, da bom lahko, na primer jaz, zmožna videti z ravni univerzuma, kaj se dejansko dogaja na nekem področju? Nekje enostavno nimam dovolj moči ali pa je nočem imeti (?), da bi videla, kaj se zares dogaja, da bi odstrla tančico resnice. Kako si lahko pomagam?

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Urška je napisal/a:

Sicer bi te lahko vprašala prek sobe, a te bom raje tu, da bodo še drugi kaj imeli od tvojega odgovora, verjetno še koga zanima podobno.   smile

Kako doseči stanje, da bom lahko, na primer jaz, zmožna videti z ravni univerzuma, kaj se dejansko dogaja na nekem področju? Nekje enostavno nimam dovolj moči ali pa je nočem imeti (?), da bi videla, kaj se zares dogaja, da bi odstrla tančico resnice. Kako si lahko pomagam?

Osnova, da lahko vidimo stvari iz božje perspektive je ta, da imamo čvrsto povezavo božansko – zemeljsko (os sveta, hara).
Naslednji korak je zavedanje in razlikovanje svojih občutkov od drugih.
Ko imaš to vse, se pa naučiš gledati stvari iz božje perspektive (univerzuma), na tak način vidiš kje obstajajo vzroki, ker se osvobodiš lastne percepcije in se vidno polje razširi.
Lahko rečemo temu, da postaneš sam svoj opazovalec in stvari gledaš in vidiš drugače, kot prej ker se ti stvar ali situacija razloži iz božanske ravni (ravni univerzuma). 

Zato na tak način lahko vidiš kje se nahajajo vzroki, zakaj so prišli (nastali) in kaj se iz tega učiš.

Te stvari delamo na delavnici Pesem duše, kot osnova pa je, da je najprej čvrsto postavljena povezava božansko – zemeljsko.
Na nadaljevalni delavnici je predvideno dajanje večje pozornosti božanski perspektivi. Običajno je pri ljudeh potrebno od 21 do 28 dni, da se stvari popolnoma zbudijo in integrirajo v celice, da potem na prosto in enostavno  -veš, kaj to je, ker je del tebe. Te stvari so naravni procesi, ki jih imajo vsi ljudje, le zbuditi jih je potrebno.

Urška je napisal/a:

Kako doseči stanje, da bom lahko, na primer jaz, zmožna videti z ravni univerzuma, kaj se dejansko dogaja na nekem področju? Nekje enostavno nimam dovolj moči ali pa je nočem imeti (?), da bi videla, kaj se zares dogaja, da bi odstrla tančico resnice.

Vzrok pri tebi, da ti ne uspeva videti iz ravni univerzuma (božanske perspektive) je da imaš strah, da potem ne bi več videla s svojimi očmi in da bi s tem izgubila lastno identiteto.

Zoran je napisal/a:

da imamo čvrsto povezavo božansko – zemeljsko (os sveta, hara).

Hvala Zoran za odgovor.
Glede osi sveta me zanima sledeče, ker ne vem ali samo jaz tako doživljam ali morebiti še kdo.

Os sveta mi je seveda dobro poznana. Izvajali smo jo redno pri Marjanu v šoli, kakor tudi v vseh meditacijah in tečajih, ki jih organizirava.

Pri tem se mi je prebujal zanimiv občutek v smislu, kot da se mi delček osi sveta vedno znova postavlja. Če drugače opišem, kot da bi osnovni temelj bil v meni postavljen, nato pa se k temu temelju vsake toliko časa doda nek nov energijski "snop", ki spremeni celotno kakovost energijskega stebra. Na podlagi tega velikokrat doživljam os sveta čisto na novo in drugače.

Kaj ti misliš o tem?

urskakorun.com

Zoran je napisal/a:

svojimi očmi in da bi s tem izgubila lastno identiteto.

Hvala.  :rose:  wink

urskakorun.com

10

Urška je napisal/a:

Glede osi sveta me zanima sledeče, ker ne vem ali samo jaz tako doživljam ali morebiti še kdo.

Os sveta mi je seveda dobro poznana. Izvajali smo jo redno pri Marjanu v šoli, kakor tudi v vseh meditacijah in tečajih, ki jih organizirava.

Pri tem se mi je prebujal zanimiv občutek v smislu, kot da se mi delček osi sveta vedno znova postavlja. Če drugače opišem, kot da bi osnovni temelj bil v meni postavljen, nato pa se k temu temelju vsake toliko časa doda nek nov energijski "snop", ki spremeni celotno kakovost energijskega stebra. Na podlagi tega velikokrat doživljam os sveta čisto na novo in drugače.

Težava bi bila če bi vedno čutila isto.
Če bi vedno enako čutila bi bil to znak, da si ostala na enem mestu in da se več ne razvijaš naprej.

To je odlično, ko se zavedaš osnove in na to osnovo (temelj) nadgrajuješ različne kvalitete.
To je znak, da rasteš in se razvijaš naprej.

Za primer, glej na os sveta, kot na majhnega otroka, ki je začel spoznavati svet in nato naprej, vedno se uči, spreminja in dopolnjuje, tako se dogaja tudi z osjo.
smile

Hm, ideja o osi sveta kot majhnem otročku mi je pa všeč. smile

urskakorun.com

12

Kaj menite o ideji, da si dusa zapomni energijo, ki ji je bila znana v prejsnjem zivljenju, kar jo je prizadelo, kje se je nazadnje nahajala ko odhajala iz telesa in glede na to energijo vlece sedaj izkusnje, ki jih prej ni uspela naredit, je pogrnila na izpitu, ce tako napisem.
In če ne zbereš energije in jo razpršiš da potem ne dobiš dober scenarij za novo rundo inkarnacije?

Je logično, da si duša izbere v novem življenju podobne lekcije in bolečine, kar bi jaz rekla da to podzavest in vzorci?
In če oseba ne dela na sebi da jih potem spet pritegne da dobi priložnost ponavaljanja?

Kako ostali ozaveščate vzorce in strahove, ki jih imate v sebi?

13

Maxim je napisal/a:

Kako ostali ozaveščate vzorce in strahove, ki jih imate v sebi?

Hm, čez dogodke, stvari,... ki se mi dogajajo v življenju in to kako na njih reagiram, kaj čutim...ko se tako opazujem, dostikrat skapiram kaj novega o sebi smile ...in potem se odločim, da je to (vzorec, strah,...) za v smeti wink

14

Anja je napisal/a:

Hm, čez dogodke, stvari,... ki se mi dogajajo v življenju in to kako na njih reagiram, kaj čutim...ko se tako opazujem, dostikrat skapiram kaj novega o sebi smile ...in potem se odločim, da je to (vzorec, strah,...) za v smeti wink

Anja to mi se dopada, da imaš koš za smeti. wink
smile

Pozdravljeni.

Morda bi mi kdo znal razložit, kaj mi je namenil univerzum s tem, da sem bila navzoča že pri treh slovesih ljudi (so umrli), ki so mi bili blizu? Kot  9 letni otrok sem bila priča smrti babice, kasneje tasta, ki je bolehal za rakom.  2007 pa sem  za roke držala očeta, ki je umiral.

Vsako slovo je žalostno in pomeni neko spremembo v življenju. Nekateri ljudje se skozi žalost in žalovanje učijo življenjskih lekcij. Do tvojega pisma nisem o svojih izgubah nikoli zelo razmišljala, a če pomislim, sem pokopala že vse dedke in babice in dva prijatelja. Pri vsaki od smrti sem se vedno vprašala, kaj mi je še v življenju za storiti, da ga bom živela še bolj polno in bogato, da bom nekoč lahko umrla z nasmeškom v duši.

Kakor pri tebi začutim lunica, se kot duša učiš skozi žalost, izguba bližnje osebe te občutke zelo potencira. Če začutiš, se poglobi vase in se vprašaj, katerih lekcij se učiš skozi žalost, katero korist ti prinaša občutek žalosti (korist se sliši malo čudno, a pravzaprav nam vsak občutek daje neko korist, če ga ne bi imeli za koristnega, ga ne bi gojili).

urskakorun.com

Urška hvala smile

:rose:  smile

urskakorun.com