1

Tema: Problemi s preteklostjo

Najprej lepo pozdravljeni, po začetnih težavah se mi je končno uspelo se registrirat  smile  Kot že v naslovu piše problemi z preteklostjo, kar precej jih imam. Že kar nekaj časa ugotavljam, da me obremenjevanje, samoobtoževanje zaradi stvari, ki jih nisem naredila preprosto uničuje. V preteklosti sem imela kar nekaj težav zaradi motenj hranjenja, kar je vplivalo na to da nisem dokončala faksa(ki se mi še kar vleče), poiskala službe in bila splošno bolj aktivna v življenju. Skrbi me, da v svojih 28 letih nisem naredila dovolj, nisem pokazala dovolj, nisem bila dovolj aktivna in prisotna. Srčno rada, bi se znebila te obremenitve zaradi preteklosti, ker me dobesedno razjeda in duši in obrnila čisto nov list in se končno začela sprejemat. Včasih občutim grozovit sram pred drugimi, ko vidim kaj vse bi lahko naredila pa nisem, ker se mi zdi, da sem še vedno tu, na mrtvi točki... Zoran, imate kakšen nasvet zame? Hvala

Re: Problemi s preteklostjo

Pozdravljena evelyn dobrodošla,
obžalovanje za preteklostjo ti nič ne pomaga, ker stvari nisi mogla narediti drugače, tudi če si hotela, ker so v podzavesti bili določeni vzorci, ki so te usmerjali, da si naredila točno tako, kot si. Tudi če hočeš narediti nekaj zavestno, če je v podzavesti drugačen program ga ne boš naredila zaradi tega programa ali ga boš naredila zelo težko. Programi v podzavesti onemogočajo, da bi imeli svobodno voljo, če jih prej ne spremenimo, ker tudi tisto kar se odločimo zavestno se je podzavest odločila že prej. Mi smo usklajeni in v ravnotežju sami s sabo in svetom, ko je podzavest in zavest usklajena v programih. Takrat se stvari izpeljejo.
Če pa mi nekaj zavestno hočemo in tega ne dobimo – je v podzavesti kontra program, ki ga je potrebno spremeniti. Preberi temo podzavest in omejujoči programi.

Tvoja težava, oziroma učenje je  nesprejemanje, oziroma sprejemanje.
Koliko začutim se pri tebi dogaja proces, da bi se naučila kaj pomeni biti sprejeta – je najprej potrebno da se počutiš nesprejeta, da bi potem vedela točno kaj pomeni nasprotje nesprejetja, torej sprejetje. Nisi edina, ki si na tak način uči nasprotnega pola. A me razumeš kaj hočem povedati? Da bi ti v popolnosti vedela, kaj to pomeni biti sprejeta – se učiš nasprotnega pola nesprejetosti.
Sedaj ko ti je učenja na tak način dovolj, je čas da narediš nekaj zase in spremeniš omejujoči program nesprejetosti – brez obsojanja sebe ali kogar koli drugega.
Ta program nesprejemanja se ti pa vleče že nekaj rodov nazaj po mami, ter očetovi mami.
Če rabiš pomoč javi.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788