1

Tema: Mati

Pri sebi sem začela nekaj opažati.

In sicer, vedno ko ozavestim neko svoje prepričanje, delovanje skratka, ko začutim, da grem v boljšo smer, pridem v naskrižje z mojo mamo. To se zgodi že drugi dan po tem ko sem nekaj ozavestila. Pride do prepira in prav čutim kako padem iz

Re: Mati

evo, spet mi grize tekst hmm

In sicer, vedno ko ozavestim neko svoje prepričanje, delovanje skratka, ko začutim, da grem v boljšo smer, pridem v naskrižje z mojo mamo. To se zgodi že drugi dan po tem ko sem nekaj ozavestila. Pride do prepira in prav čutim kako padem iz "boljšega stanja" na stare tire. Mi zna mogoče kdo povedat kaj se mi  dogaja? Mi mati česa ne dovoli? Sicer pa, po pravici povedano, do matere ne čutim prav globoke povezanosti nikoli. Niti po ozaveščanju in koraku višje.

Lahko da gre za antagonistično motivacijo. To je motivacija v podzavesti, ki se zazna kot podzavesten program, ki v nas deluje v nasprotni smeri od tistega, kar si zavestno želimo.

Torej, nekaj zavestno želiš, a ko to stanje dosežeš, se sproži antagonistična motivacija, ki deluje v nasprotno smer, v smer starega in te potem "vrže" ali zaustavi. Ta vrsta motivacije se lahko ustvari ali iz slabih preteklih izkušenj, travm, iz strahu pred novostmi (ki spet izhaja iz neke travme).

Lahko pa da gre samo za preizkušnjo, kako zelo si v sebi prizemljila novo prepričanje.

Vse, kar lahko v svojem primeru napraviš, je, da se ne pustiš zmesti in da se NE OBSOJAŠ. Četudi "padeš" na izpitu iz prepira, sprejmi situacijo točno takšna kot je (torej, da si podlegla starim energijam), odpusti sebi, da si se jezila nase in na mamo, odpusti mami, da te jezi, odreži se še enkrat od mame (če se še nisi), napravi si os sveta in se vprašaj, kaj moraš še pri sebi spremeniti, da se odnos z mamo harmonizira, razreši, pozdravi ... če si tega iskreno želiš, boš dobila prave odgovore.

In ---- ČAS  :srcek:  ----- polagam vsem na srce. smile Dajte zadevam čas, da se prizemljijo in ne bodite tako strogi do sebe in do dela na sebi. Če ste delali na prepričanju, ki ste ga gojili 10, 20 let ... je včasih potrebno več časa, da se prepričanje dokončno transformira. To, da je treba vse v enem dnevu biti končano, ni naravno in ni v skladu z ritmom zemlje ..  :srcek:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

4 Nazadnje urejal Jasa (06.04.2012 12:54:03)

Urška je napisal/a:

In ---- ČAS  :srcek:  ----- polagam vsem na srce. smile Dajte zadevam čas, da se prizemljijo in ne bodite tako strogi do sebe in do dela na sebi. Če ste delali na prepričanju, ki ste ga gojili 10, 20 let ... je včasih potrebno več časa, da se prepričanje dokončno transformira. To, da je treba vse v enem dnevu biti končano, ni naravno in ni v skladu z ritmom zemlje ..  :srcek:

Urška to si pa tako dobro povedala! Ljudje s(m)o res prevečkrat prestrogi do sebe in želimo vse takoj, pa ne gre to tako hitro, potreben je čas :prst:  :srcek:

Res se dogaja nekaj takega. Kot da sva v meni dve osebi. Ena sem jaz Valčika, ki si želi pozitivnih sprememb, druga oseba pa je del mene, ki kot da si želi trpljenja. Kot, da noče sreče in dobrega.

Mogoče je Valčika moje fozično telo, ki ima fizične želje, druga oseba pa moja duša, ki ima svoj namen in se z željami in idejami mojega  fizičnnega telesa ne ujema.

Pa ima v svoji biti duša res željo po trpljenju? Ali ona smatra to kot izkušnje in jih moj razume razume kot trpljenje?

Zadnje čase se počutim kot reinkarniran esesovec....

Valčika, duša pač osvaja lekcije. Nujno zanjo je, da se uči, napreduje, vendar imaš svobodno voljo, da se odločiš, na kakšen način boš lekcije osvajala - ali skozi trpljenje ali skozi ljubezen, srečo, zadovoljstvo, se pravi pozitivna čustva. Dovolj smo se učili skozi negativna čustva in trpljenje, da bi še nadaljevali na ta način. Večinoma le to poznamo - taka je tudi kolektivna zavest, ki postreže z marsikaterimi pregovori, ki asociirajo na to, npr.: Lahko pridobljeno, lahko izgubljeno., Brez muje se še čevelj ne obuje.; ... prav tako je v družbi prisotna miselnost, da se ceni le tisto, kar je pridobljeno na težek način, cenimo tiste, ki so s trudom nekaj dosegli, enako je pri nas samih (mislimo, da tisto, kar pride na lahko, nima vrednosti). Vendar je to nepotrebno. Lekcijo neprimerno lažje osvojimo skozi pozitivna občutja, saj nas polnijo, imamo moč, energijo, da spremenimo tisto, kar nas omejuje, da se učimo, da imamo željo po rasti ...
Poskusi se povezat s svojo dušo, se odpret, da jo začutiš, se povežeš z njo. Postavi se v kanal božansko-zemeljsko, ki je kanal tvojega namena in spusti potrebo po učenju skozi trpljenje. Poskusi začutit, kako se bo tvoje življenje spremenilo, ko boš začela osvajati lekcije skozi pozitivna občutja in vedi, da je to popolnoma enakovredno (oz. še močnejše) in realno :prst:  :srcek:

Valčika je napisal/a:

In sicer, vedno ko ozavestim neko svoje prepričanje, delovanje skratka, ko začutim, da grem v boljšo smer, pridem v naskrižje z mojo mamo. To se zgodi že drugi dan po tem ko sem nekaj ozavestila.

Jaz sem nekaj časa po tem, ko transformiram kaj, ker mi je težje, bolj občutljiv in potrebujem nekaj več miru. Skratka vzamem si čas zase oz. če se tega zavedam, ko sem v odnosu s svojimi bljižnimi drugače gledam na konflikte, ki takrat hitreje nastanejo. Če se ti to dogaja kmalu po transformacijah (nasledji dan) ti predlagam, da si bolj pozorna nase, tudi na to da se tista

še enkrat:

Valčika je napisal/a:

In sicer, vedno ko ozavestim neko svoje prepričanje, delovanje skratka, ko začutim, da grem v boljšo smer, pridem v naskrižje z mojo mamo. To se zgodi že drugi dan po tem ko sem nekaj ozavestila.

Jaz sem nekaj časa po tem, ko transformiram kaj, ker mi je težje, bolj občutljiv in potrebujem nekaj več miru. Skratka vzamem si čas zase oz. če se tega zavedam, ko sem v odnosu s svojimi bljižnimi drugače gledam na konflikte, ki takrat hitreje nastanejo. Če se ti to dogaja kmalu po transformacijah (nasledji dan) ti predlagam, da si bolj pozorna nase, tudi na to da se tista  "druga" Valička, ki si želi trpljenja in ohranjanja starih vzorcev, navadi na novo stanje. 

Jaz sem včasih mislil, da če bom veliko delal na sebi, se ne bom jezil, prepiral, ipd. Šele čez čas pa sem ugotovil, da so tudi ta čustva del mene in da šele, ko jih sprejmem, ko so mi normalna. Potem jih nisem vlekel za sabo, analiziral in imel očutke krivde, ker sem se jezil.  Hočem povedat, da so tudi prepiri, vzopni in padci in občasna nihanja tudi del procesa osebene rasti.

Hvala za nasvete in poglede.

Sedaj pa ne vem ali ste ši skozi isto kot grem jaz ali me tako dobro berete smile Ampak res po ozaveščanju bi potrebovala mir in malo samote, da se "usedem v novo stanje" pa je to sila težko zaradi družine in otroka, ki si neprestano želi moje bližine in pozornosti. Tako, da se po ozaveščeni stvari, ker pride hitro do kakega konflikta, počutim razcefrana. Nisem še v novem sedlu in vleče me spet  nazaj. Skratka to obdobje je mučno.

Se dogaja pa še nekaj, nisem pa še  opazila ali je povezano z ozaveščanjem ali ne. Velikanska nihanja v razpoloženju v enem dnevu. Od nepopisne sreče in občutka, da bi objela ves svet in vsakega človeka posebej do skrajnega roba, ki meji že na depresijo, ko mi je vsega "do vrha", mi gredo vsi in vse na živce, nikogar ne morem videti, skrajen občutek nemoči nad tokom dogodkov v življenju, obup, solze, občutek, da sem nerodovitna zemlja iz katere ne vzklije nič dobrega razen obupa in nemoči.

10

Valčika, kot je napisal dadas, ko razrešiš kakšne temeljne vzorce, se lahko počutiš ranljiv - o tem je tudi že odprta tema http://www.pesem-duse.com/forum/viewtopic.php?id=517

Glede nihanja razpoloženja pa je tako, da je Zemlja svet dualnosti (žalost-sreča, noč-dan, zaupanje-nezaupanje) in nobena od skrajnosti ni dobra. Vendar se nam - ko kaj pomembnega razrešimo - podre ravnovesje, ki se mora nato ponovno vzpostaviti na novih temeljih. Sprejmi to kot nekaj normalnega, kot del osebnega razvoja, ko te zgrabi kateri od skrajnih občutkov, se zavedaj, da ni trajno, ne ujemi se v občutek. Prepoznaj ga, si reči: Aha, sedaj gre gor, poznam ta občutek, vem, kaj sledi ... tudi taoisti pravijo, da kolikor gre razploženje gor, toliko mora iti dol, zato stremijo k umirjenosti, uravnoteženosti.

Najbolj pomembno je, da sprejmeš vse te občutke, da se ne ustrašiš in jim pripisuješ prevelike pomembnosti. Opazuj ta svoja nihanja, kot bi gledala film smile Sčasoma boš hitro prepoznala spremembe svojega razpoloženja in tudi vzrok zanje.  :srcek:  :rose: 

Pri tem je ključno, da se redno postavljaš v kanal božansko-zemeljsko (umiri te, poveže s sabo, da ti širšo perspektivo, odpre za ljubezen ....). Na vstopni strani Pesem duše je objavljena tudi brezplačna vodena meditacija, ki jo lahko poslušaš, da ti bo pomagala pri postavljanju kanala. Tekom dneva pa kanal samo obnavljaj. Srečno  :srcek: