1

Tema: Sin

Imam sina starega 7 let. Že dolgo časa opažamo, da se veliko prijemlje za spolovilo-lulčka smile . Smo se že večkrat pogovarjali zakaj to počne, pa odgovori da ne ve, kar tako. Ne tišči ga na vodo, nima preozkih oblačil, nobenih bolezenskih znakov...Pa me zanima, zakaj to počne, ker nikoli ne vidim nobenega njegovih prijateljev, da bi se tako pogosto držal za---. Skušamo  ugotovit kako se počuti takrat, če ga je strah ali kaj drugega, pa ne skapiramo kaj je. A mi prosim zna kdo povedat kaj je na stvari, ker se mi ne zdi OK. Tudi, ko nastopa kje ali pri športu na tekmi, doma, v bazenu, skratka povsod je isto.

Re: Sin

Nisem ga šla gledat direktno, napišem ti lahko le, kar sem zaznala prek tvojega pisanja. Imam občutek, da mu dotikanje vzbuja prijetne občutke, ki so najbolj podobni občutkom iz časa, ko je bil še majhen dojenček. Na ta način se "vrača" v prijetno obdobje. Ali drugače doživlja kakšno stresno obdobje?

Nekateri ljudje, ki so po naravi bolj odzemljeni in ne poznajo drugega način prizemljevanja, se lahko že zgodaj začenjajo samozadovoljujevati, ker jih spolna energija prizemljuje in jim daje občutek neke vrste varnosti.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Ta zadeva se vleče že več kot eno leto mogoče že dve. Se pa ne dogaja nič z--- smile ostaja obrnjen dol lol ni opazit vzburjenja. Se samo drži, ni drgnjenja.
Mislim, da ni pod kakšnim stresom, ker živi/mo po ustaljenih navadah, nobenih posebnih stresov. Sprašujem  se, če je morebiti kaj kar moram sama oz. mož (oče otroka) spremenit ali ozavestit pri sebi, da to prek biopolja vpliva na sina. Vzrok za sinovo početje iščem pri sebi oz. možu. V tej smeri gre moje razmišljanje ne pa spremenit otroka.

Jaz zaenkrat ne zaznavam niti nisem ničesar motečega ali škodljivega pri tebi zaznala, če ne bi ti to napisala že v prvem odgovoru. Ne zaznajo se vse zadeve takoj na prvo žogo ali pa pač ni ničesar za zaznavati, ker ne obstaja poseben vzrok.

Otroka tudi ne rabiš spreminjati, nikjer to ni bilo omenjeno. Napisala sem ti, kar sem začutila prek tebe - da se na ta način vrača v prijetne spomine iz zgodnjega otroštva. Po stresu sem vprašala zato, ker bi se lahko, če bi slučajno doživljal kakšen stres, na ta način odmikal stran iz sedanjosti. Če pa praviš, da ne doživlja nobenega stresa, potem ni razloga za skrb.

Jaz na tvojem mestu, če je otrok zdrav in ne kaže znakov spremembe v obnašanju, ne bi temu polagala prevelike pozornosti ali pomembnosti. Če bi se mi zdelo čudno, bi ga vprašala direktno - tako, prijateljsko, ne starševsko. Lahko gre za obdobje odkrivanja sebe in svojega spolnega nagona - v tem je pač vsak otrok drugačen. Razen če gre za čisto fizično zadevo - srbečica, bolečina ali mogoče alergija.

urskakorun.com

Hvala Urška.
Me bolj skrbi, da mogoče ne počne tega,  ker je otrok, ki neprestano preverja kje je zgornja meja početja stvari. Včasih se kljub vsemu njegovemu ugovarjanju in kljubovanju sprašujem, če morebiti nisem preveč stroga pa izhaja njegovo početje iz tega. Samo to me skrbi. Kaj lahko spremenim pri sebi, ker vem, da prenašam vse nanj. Čeprav se velikokrat »krotim«, da ne izbruhnem v glasnejše tone ampak se pogovorimo kot prijatelji in ne starš-otrok.

Hm, kaj pa izdaja, ko to počne - ali začutiš takrat pri njemu izzivalnost ali kljubovanje? Če misliš, da si preveč stroga do njega, potem že veš, kaj moraš spremeniti pri sebi - sprosti potrebo po preveliki kontroli in strogosti ... potem pa boš videla, kaj bo. smile  :rose:

urskakorun.com

Valčika je napisal/a:

Čeprav se velikokrat »krotim«, da ne izbruhnem v glasnejše tone ampak se pogovorimo kot prijatelji

Po moje med prijatelji odpade potreba po

Valčika je napisal/a:

Čeprav se velikokrat »krotim«, da ne izbruhnem v glasnejše tone ampak se pogovorimo kot prijatelji

Po moje med prijatelji odpade potreba po "krotenju" izbruha v glasnejše tone.Tu je prostor samo za umirjenost,strpnost,razumevanje in podporo ko se pokaže potreba po podpori. :rose:
Še lepše pa je če smo to sposobni prenesti v vsakdanje življenje-vse odnose.
Z vsemi živimi bitji.  Ja,veliko dela.  big_smile

Ja, ja vem kaj bo, Urška - razpuščeno stanje bo. Nalog ne bomo pisali, tuširali se ne bomo, zvečer bomo šli spat okrog polnoči, zjutraj prespali šolo, jedli samo piškote... smile vse to in še več.

Nič ne začutimo pri njem takrat. Tudi mož ne. Zna pa biti v povezavi s tem, da si že več let grize nohte.

Delam na sebi, iščem odgovorin verjamem, da bo prišel, ker mi je starka v sanjah povedala, da imam vse odgovore v sebi....ni pa povedala kako priti do njih hmm.....

10

Valčika, lahko te nadvse preseneti, kaj se bo v resnici zgodilo. Prevelika, nezdrava kontrola nikoli ne more biti pozitivna. Vem, da gre pri starševstvu to lahko močno navzkriž s predstavami in vzori, ki nam jih daje okolica ter izkušnjami, ki jih imamo. Hočem povedat, da ko spustiš preveliko potrebo po nadzoru, vidiš, da se lahko stvari veliko lepše, bolj gladko, umirjeno in lepo speljejo, ne da bi bil vpleten, kot si bil vajen doslej. Kar verjeti ne moreš, ampak drži smile In tudi okolico pretirana potreba po nadzoru duši, začne reagirat nanjo z umikom ali negativnimi čustvi, kar pa je vse le pokazatelj, da je čas, da spustiš to omejitev.  :prst:  :rose:

Hvala.
Saj problem je vedeti kje je še zdrava meja kontrole in kdaj gre že čez. Vsak ima svoj občutek meje. Jaz svojega otrok svojega. In potem se malo križamo....
ma bo že šlo :prst:

Pozdravljeni,

Pri svojem otroku sem opazila, da že nekaj mesecev ni več tako "tople sorte" kot je bil do nedavnega. Od rojstva dalje je bil zelo topel.  Občutek imam, da sem nekaj v njem zavrla, ker je precej neubogljiv in nenehno-tudi v šoli, preverja kje so meje. Zato mi poči film in mu jih povem ven, nikdar pa ga ne udarimo. Tudi ponoči ima velikokrat med spanjem mrzle noge, kar ni bilo nikdar. Imam občutek, da sem v njem zavrla nekaj, kar bi prosto prehajalo. Nikdar ni ponosen na svoj uspeh, tudi ko nekaj naredi ali doseže uspeh-zmago pri športu reče, da je bil najslabši igralec, da je njegov izdelek v šoli najgrši,...sicer je brihtne glave.
Počutim se kriva, ampak tudi jaz nisem stroj-) do neke mere pač stvari prenesem in kar je višek mi povzroča velik stres.
Bi znal kdo reči kako naj stvari popravim?

lep pozdrav

Valčika, kakor jaz začutim na prvo žogo prek tebe, se mu v prvi vrsti dogajajo lastni procesi. Mogoče ima pri tem vpliv tudi družina, vendar nisem šla gledati globoko, ker mi tvoja podzavest ni dovolila pregled.

Otrok doživlja življenje na mnogo plasteh hkrati - tako lahko otrok spontano doživlja neko obdobje otroštva s spominom na prejšnje življenje, ga spontano prepleta s sedanjim. To vpliva na njegova čustva in delovanje. Prav tako lahko intenzivno doživlja kakšno dogajanje v šoli ali družbi, lahko intenzivno doživlja odraščanje samo. Telo na te čustvene procese odreagira po svoje.

Jaz ti predlagam, v kolikor ni bolezenskih znakov videti pri otroku, da mu v srcu pošlješ občutek brezpogojne varnosti in ljubeznosti in mu dovoliš, da se prosto izraža kot človek. To ne pomeni, da mu je kot otroku dovoljeno vse, ampak znotraj nekaterih logičnih starševskih omejitev naj razvije občutek, da se lahko svobodno čustveno in energijsko izrazi. Še posebej je pomembno, da otrok ponotranji občutek varnosti, da se lahko v tem življenju varno razvije in izraža, da se lahko svobodno preda in daje življenju. S tem pride tudi toplina v noge. Opazuj, kaj resnično rad počne, v čem z vsem bitjem uživa ali ga kar direktno povprašaj in mu omogoči, da se lahko prosto preda tej dejavnosti, brez zavor in omejitev.

Poleg tega ti predlagam, da se osvobodiš ujetosti v odvisnost imeti vse v življenju pod kontrolo.

Pomoč proti mrzlim nogam pa čisto konkreten recept: pred spanjem si lahko namaže nekaj kapljic ajurvedskega sezamovega olja po stopalih. Recept mora biti nekje na forumu, uporabi iskalnik. Sezamovo olje deluje toplo in spodbuja cirkulacijo.

urskakorun.com

Urška, prav lepa hvala.

Moja podzavest je pa itak vedno nek " strog varnostnik", ki nikdar ne dovoli vstopa. Ne vem kako si ona zamišlja, da bom stvari razrešila, če vedno blokira vstop hmm najraje bi jo kar zamenjala :prst: ....

Nima nobenih bolezenskih znakov otrok. Pa tudi je bolj malo zadnje čase, je pa od vedno suhec.
Razmišljam že dalj časa, da bi ga vprašala kaj naj jaz pri sebi spremenim, kakšno mamo si želi pa si ne upam. Pa on bi rekel, tako, ki bi se igrala z njim.
Tudi sama sem imela velike težave s samozavestjo cca 35 let, sedaj je boljše pa še vedno nisem vedno v prvi vrsti, tako, da mogoče vpliva to nanj.  Zato, ker nočem, da bi imel težave s samopodobo kot jaz, zato se s tem obremenjujem, ker ga primerjam z otroki zelo samozavestnih in finančno uspešnih družin. Ker sem sama svoje talente zakopala in me v mladosti nihče ni vzpodbujal, da bi kaj vidnega dosegla, globoko v sebi pričakujem to od njega in ga motiviram in vzpodbujam. Vidim kaj moji straši pri meni niso naredili pa hočem to jaz pri svojem otroku.

Ni lahko biti straš, ko vzgajaš duha otroka.

Mu pošiljam ljubezen v srčece in ga toplo objemam :srcek:

Hvala in lepe dneve želim

15

Valčika je napisal/a:

Tudi sama sem imela velike težave s samozavestjo cca 35 let, sedaj je boljše pa še vedno nisem vedno v prvi vrsti, tako, da mogoče vpliva to nanj.  Zato, ker nočem, da bi imel težave s samopodobo kot jaz, zato se s tem obremenjujem, ker ga primerjam z otroki zelo samozavestnih in finančno uspešnih družin. Ker sem sama svoje talente zakopala in me v mladosti nihče ni vzpodbujal, da bi kaj vidnega dosegla, globoko v sebi pričakujem to od njega in ga motiviram in vzpodbujam. Vidim kaj moji straši pri meni niso naredili pa hočem to jaz pri svojem otroku.

Valčika, poskusi spremeniti vzorec, da je samozavest vezana na finančni uspeh, ter se odpri, da boš občutila razliko med samozavestjo in financami.

Odpusti tudi svoja pričakovanja do otroka, da ne boš na njega preložila svoje breme – oziroma tisto kar ti nisi dosegla, da bo dosegel tvoj otrok – ker omenjaš da imaš pričakovanja.

Priporočam ti da staršem odpustiš za vse kar ti niso dali (spodbujali), tako da ne preneseš breme naprej.
Vzpodbujaj ga še naprej, ko boš spremenila to kar sem ti napisal, bo tudi otrok lažje zadihal, ker te spodbude ne bodo več temeljile na tvoji trenutni projekciji, ki je sedaj prisotna.

Nato se v meditaciji odpri, da se obnovijo tvoje kvalitete in otrokove.

Valčika je napisal/a:

Ni lahko biti straš, ko vzgajaš duha otroka.
Mu pošiljam ljubezen v srčece in ga toplo objemam

Priporočam ti da se odpreš, da boš znala kako vzgajati otroka in mu dati vse tisto kar rabi, s tem da boš tudi ti imela to zadovoljstvo.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Hvala Zoran za tvoje usmeritve.

Urškini napotki so že obrodili sadove :prst: . Odnos je že bistveno boljši.

Iz srca hvala.

Valčika je napisal/a:

Urškini napotki so že obrodili sadove :prst: . Odnos je že bistveno boljši.

:prst:  :prst:  big_smile  Bravo!

urskakorun.com