Valčika, kakor jaz začutim na prvo žogo prek tebe, se mu v prvi vrsti dogajajo lastni procesi. Mogoče ima pri tem vpliv tudi družina, vendar nisem šla gledati globoko, ker mi tvoja podzavest ni dovolila pregled.
Otrok doživlja življenje na mnogo plasteh hkrati - tako lahko otrok spontano doživlja neko obdobje otroštva s spominom na prejšnje življenje, ga spontano prepleta s sedanjim. To vpliva na njegova čustva in delovanje. Prav tako lahko intenzivno doživlja kakšno dogajanje v šoli ali družbi, lahko intenzivno doživlja odraščanje samo. Telo na te čustvene procese odreagira po svoje.
Jaz ti predlagam, v kolikor ni bolezenskih znakov videti pri otroku, da mu v srcu pošlješ občutek brezpogojne varnosti in ljubeznosti in mu dovoliš, da se prosto izraža kot človek. To ne pomeni, da mu je kot otroku dovoljeno vse, ampak znotraj nekaterih logičnih starševskih omejitev naj razvije občutek, da se lahko svobodno čustveno in energijsko izrazi. Še posebej je pomembno, da otrok ponotranji občutek varnosti, da se lahko v tem življenju varno razvije in izraža, da se lahko svobodno preda in daje življenju. S tem pride tudi toplina v noge. Opazuj, kaj resnično rad počne, v čem z vsem bitjem uživa ali ga kar direktno povprašaj in mu omogoči, da se lahko prosto preda tej dejavnosti, brez zavor in omejitev.
Poleg tega ti predlagam, da se osvobodiš ujetosti v odvisnost imeti vse v življenju pod kontrolo.
Pomoč proti mrzlim nogam pa čisto konkreten recept: pred spanjem si lahko namaže nekaj kapljic ajurvedskega sezamovega olja po stopalih. Recept mora biti nekje na forumu, uporabi iskalnik. Sezamovo olje deluje toplo in spodbuja cirkulacijo.
urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com