1

Tema: krst otroka

Pozdravljeni, smile
v družini se odločamo, ali bi krstili ali ne svojega prvorojenca. Sama imam veliko pomislekov glede samega krsta, občutek mi nekako pravi da ne. Zanima me predvsem kako je to z energetskega vidika, kakšne posledice ima to lahko za otroka.

Hvala za odgovore,
lep pozdrav in lep vikend

Re: krst otroka

Pozdravljena valilu  smile

Krst je z energijskega vidika neke vrste iniciacija. Podobno kot pri iniciaciji v reiki, ko se odpremo za določene kakovosti energij, tako se tudi pri krstu "odprejo vrata" določenim kakovostim energij. Krščanska vera ima tako pozitivne kot negativne elemente.  Namreč vemo, da je jezusov nauk v izvirni obliki čudovito pojasnilo, kako naj bi človek deloval in je lahko nekomu resnična inspiracija (prav tako nauki Marije Device in drugih svetnikov), po drugi strani pa krščanska vera "vsebuje" tudi kri, prelito v imenu boga, izkoriščanje in zavajanje. Odvisno je potem od posameznika, kako se odpre za vero ter v kolikšni meri bo na kolektivni zavesti biopolja krščanske vere (namreč vsako gibanje, ki vključuje več ljudi, tvori določeno kolektivno energijsko polje; bolj kot je gibanje staro, več kot ima pripadnikov, energijsko močnejše je) pritegnil pozitivne ali/in negativne energije.

Kakovost krsta je z energijskega vidika odvisna tudi od tistega, ki krst izvaja, saj je on posrednik med energijami in krščencem.

Torej energijske posledice za otroka so pri vsakem otroku drugačne, ni zapisanega pravila, ker je to odvisno od prejšnjih izkušenj, ki jih duša otroka ima z vero. PRav tako je odvisno od učenja, ki ga duša ima v tem življenju.

Tako da ... jaz predlagam, da poslušaš svojo dušo in se ravnaš tako, kakor čutiš globoko v sebi.. Če imaš zadržke v mislih, ti predlagam, da se mogoče najprej sama osvobodiš morebitne agresije do vere in še enkrat pretehtaš vprašanja. Če pa, tako se reče, s "celim životom" čutiš, da to ni za tvojega otroka, potem predlagam, da se ravnaš po svojem glasu.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

3 Nazadnje urejal valilu (28.05.2012 13:35:29)

Hvala Urška smile

Nekje sem zasledila, da jim s krstom (s kretnjami- križ na čelu) menda zablokirajo "tretje oko"-6.čakro, se pravi intuicijo,uvid in to se vsakič ponovi, ko se naredi križ na čelu. Isto s križem nad srčno čakro. Bolj kot so otroci maldi, bolj je učinkovito, ker so še čisto nedolžni in odprti v enegijskem smislu.

Novorojencek je zame najbolj čisto bitje, kar jih je, krst pa bi lahko pomenil simbolno spiranje izvirnega greha novorojencu. Krščanstvo je edina vera kjer se krsti otroka-torej se mu že v začetku ne da možnost izbire, ampak se ga klasificira.

valilu je napisal/a:

Hvala Urška smile

Nekje sem zasledila, da jim s krstom (s kretnjami- križ na čelu) menda zablokirajo "tretje oko"-6.čakro, se pravi intuicijo,uvid in to se vsakič ponovi, ko se naredi križ na čelu. Isto s križem nad srčno čakro. Bolj kot so otroci maldi, bolj je učinkovito, ker so še čisto nedolžni in odprti v enegijskem smislu.

Novorojencek je zame najbolj čisto bitje, kar jih je, krst pa bi lahko pomenil simbolno spiranje izvirnega greha novorojencu. Krščanstvo je edina vera kjer se krsti otroka-torej se mu že v začetku ne da možnost izbire, ampak se ga klasificira.

Oprostita, ker se tule zraven vtikam ampak moram povedat, ker se je končno našel nekdo, ki meni tako kot jaz! Valilu, popolnoma se strinjam s tabo!  :prst:  :prst:  Jaz sem čutila enako ampak čisto intuitivno ful odpor do krsta otroka, zato nihče od mojih otrok ni krščen. kljub temu, da sem bila zopet črna ovca v familji in kljub temu, da sem se sama krstila po lastni volji pri13 letih. sedaj pa ni šans. če bosta želela, ko se bosta sama odločala, sta zaradi mene lahko muslimana, hindujca ali pa kristjana ampak naj se odločita sama. itak pa verjamem, da prihaja čas, ko delitve ver sploh ne bo več in vse skupaj ne bo več važno. pa še to...Moj starejši sin ima manjše probleme in mi je zadnjič tašča rekla, da kaj pa če je to od tega, ker ni krščen  roll  kako globoko je ta strah ukoreninjen v ljudeh, da bo kaj narobe, če ne boš krščen.

spelca13 je napisal/a:

kako globoko je ta strah ukoreninjen v ljudeh, da bo kaj narobe, če ne boš krščen.

Globlji verjetno, kot si mislimo ...  neutral

urskakorun.com

valilu je napisal/a:

Nekje sem zasledila, da jim s krstom (s kretnjami- križ na čelu) menda zablokirajo "tretje oko"-6.čakro, se pravi intuicijo,uvid in to se vsakič ponovi, ko se naredi križ na čelu. Isto s križem nad srčno čakro.

Moje mnenje je takšno, da če verjameš v to, je to možno. jaz sem na primer krščena, pa vendar sem kot majhna imela tretje oko "na stežaj odprto". smile tako da ... odvisno je verjetno od vsakega posameznika, mogoče se je komu zaprlo, mogoče pa se je nekomu, ki ima z vero dobre izkušnje iz prejšnjih življenj, tretje oko mogoč še bolj odprlo ... upam, da razumete, kaj mislim.  smile

Vsekakor pozdravljam mišljenje spelce13:

spelca13 je napisal/a:

če bosta želela, ko se bosta sama odločala, sta zaradi mene lahko muslimana, hindujca ali pa kristjana ampak naj se odločita sama. i

:prst:

urskakorun.com

Špelca :prst:
Krst je res težka tema. Pri nas družina sprašuje ... kdaj boste dali krstiti otroka, pa zakaj ne.... Tudi pri nas je tako, da smo v očeh znancev in sorodnikov precej čudni (no, ne samo zato....pri nas je itak vse čudno smile ). Ne vem, čemu bi otroku, ki še ne more izrazit svoje volje, dala nek pečat, ki zame nima sploh nobenega pomena.

Cerkev je zame samo institucija, ki že mnogo stoletij dela vse "v imenu Boga" in RKC krst nima prav nikakršne veze z Bogom. Umazana je pedofilija znotraj RKC, prav tako pa pedofilskim duhovnikom ne sodijo tako kot ostalim državljanom, ki naredijo kaznivo dejanje.

spelca13 je napisal/a:
valilu je napisal/a:

Hvala Urška smile

Oprostita, ker se tule zraven vtikam ampak moram povedat, ker se je končno našel nekdo, ki meni tako kot jaz! Valilu, popolnoma se strinjam s tabo!  :prst:  :prst:  Jaz sem čutila enako ampak čisto intuitivno ful odpor do krsta otroka, zato nihče od mojih otrok ni krščen. kljub temu, da sem bila zopet črna ovca v familji in kljub temu, da sem se sama krstila po lastni volji pri13 letih. sedaj pa ni šans. če bosta želela, ko se bosta sama odločala, sta zaradi mene lahko muslimana, hindujca ali pa kristjana ampak naj se odločita sama. itak pa verjamem, da prihaja čas, ko delitve ver sploh ne bo več in vse skupaj ne bo več važno. pa še to...Moj starejši sin ima manjše probleme in mi je zadnjič tašča rekla, da kaj pa če je to od tega, ker ni krščen  roll  kako globoko je ta strah ukoreninjen v ljudeh, da bo kaj narobe, če ne boš krščen.

8 Nazadnje urejal breda (29.05.2012 20:36:24)

valilu je napisal/a:

Špelca :prst:
Krst je res težka tema. Pri nas družina sprašuje ... kdaj boste dali krstiti otroka, pa zakaj ne.... Tudi pri nas je tako, da smo v očeh znancev in sorodnikov precej čudni (no, ne samo zato....pri nas je itak vse čudno smile ). Ne vem, čemu bi otroku, ki še ne more izrazit svoje volje, dala nek pečat, ki zame nima sploh nobenega pomena.

Cerkev je zame samo institucija, ki že mnogo stoletij dela vse "v imenu Boga" in RKC krst nima prav nikakršne veze z Bogom. Umazana je pedofilija znotraj RKC, prav tako pa pedofilskim duhovnikom ne sodijo tako kot ostalim državljanom, ki naredijo kaznivo dejanje.

Valilu, pod čisto vse kar si napisala se podpišem, ker je točno tako tudi moje mnenje! Cerkev nima nobene veze z Bogom in krst nima nobene veze z bogom! Naredi kot ti narekuje srce in pri tem vztrajaj. KOnec koncev je tvoj otrok in kot sem rekla, če se bo hotel se bo še vedno lahko sam. :prst:

spelca13 je napisal/a:
valilu je napisal/a:

Hvala Urška smile

Moja izkušnja (sem nekrščena, moji starši so milslili podobno, da naj se sama odločim) s cerkvijo pa je bila dobra ... ker me ni nihče silil in sem vedno imela v bližini cerkve, sem pogosto šla, mi je bilo všeč (glasba, slike, vonj, tudi župniki so bili zelo normalni, sem šla v vrsto po hostjo, ker sem videla, da vsi grejo, pa mi je bil dober piškotek, pa sem šla še po enega, pa se je tip smejal in mi ga dal...)
tako, da mislim, da je res individualno.
Večina cerkva je zgrajenih na dobrih krajih, ker so gradili tam, kjer so bila prej poganska itd svetišča, pa mi je bil dober feeling...kar me je odvračalo so bile osebe, ki so poskusile vsilit strahospoštovanje, jaz pa sem razumela te prostore kot neke svete prostore ljubezni, in mi je šlo to na živce. Šele mnogo kasneje, ko sem dojela sistem institucije se mi je uprlo, pa še danes poznam dosti vernih ljudi, ki so res ok, zato nikoli nisem imela nič proti kakršnikoli veri ali ljudem, samo proti institualnim manipulacijam pa  smile

'Življenje je proces.