lunica je napisal/a:
Moje vprašanje se nanaša na artrozo oz. obrabo kolka. In sicer, po fizični poškodbi kolena pred enim letom, ki je še zmeraj prisotna, so ugotovili še obrabo kolka in sedaj čakam na operativni poseg. Slednje pa naj bi izviralo iz displazije kolka v otroštvu. Presenečena sem bila toliko bolj, ker se moja starostna cifra vrti malo nad štirimi desetletji . No, nisem več rosno mlada, presenečena pa sem bila .
Gre, za karmični dolg ?
Lepo bi prosila za kakšen odgovor in se že v naprej lepo zahvaljujem.
Pozdravljena Lunica, pri tebi gre da osvojiš lekcijo fleksibilnosti in prepuščanju toku sprememb, ker si trenutno preveč toga v čustvih in zakrčena od strahu.
Težava je tudi v prehrani, ker je premalo maže za kolk.
Imaš podporo, ki sem ti jo naredil za obnovo in spremembe in če želiš se odpri.
Priporočal bi ti, da pred operacijo greš na kranio sakralno terapijo, da začneš uživati kvalitetna domača olja, da pogledaš, če ti mogoče odgovarja glukozamin (kvaliteten).
Ter kot OBVEZNO, da se odločiš za redne energijske vaje, ki obnavljajo in mažejo sklepe, kot je qi gong, tai chi, joga ali podobne ali pa za borilne veščine ali ples, da razgibaš kolke, da energija lahko lepo teče skoz po telesu.
Ni važno za katero stvar se odločiš, važno je da začneš gibati kolke – poglej kaj ti najbolj leži in akcija, ker takrat bo tvoj organizem in kolk dobil izziv da je zdrav, ker ga uporabljaš.
Upam, da me razumeš, da se boš gibala, kljub diagnozi.
pesem.duse@gmail.com, 070-788-788