1

Tema: IZČRPANOST

POZDRAVLJENI!
Najprej bi zelo pohvalila vaš forum, ki ima zelo koristne nasvete in marsikateri odgovor lahko najdeš. Tudi sama imam problem oz.delam si ga sama, čeprav vem, da si ga ne bi smela. Delam namreč v šoli in me delo vse bolj izčrpava. Na žalost imamo tak sistem, da imajo danes pravice učenci, učitelji pa ne. Rada bi način, kako se zavarovati pred izsesavanjem energije nekaterih učencev in tudi staršev, pa še koga. Kako naj se v šoli sproti napolnjujem z energijo, ki mi jo zmanjkuje. Mogoče kakšna hitra meditacija? PA zanima me še, kako se lahko nazaj prizemljim in povežem z izvorom zemlje. Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor in vas prav lepo pozdravljam. smile

Re: IZČRPANOST

Živijo kpribo in dobrodošla na forumu! Za zunanje vplive smo manj dojemljivi, smo pri sebi in lažje ločujemo med tem, kar se dogaja od zunaj in kaj znotraj, ko imamo postavljeno os sveta (linija hare, axis mundis). To pomeni, da smo povezani z zemljo in absolutnim, vodena meditacija pa je objavljena na povezavi: http://www.pesem-duse.com/linija-hare,31.html. Ko smo v svojem kanalu (imamo postavljeno os sveta) se sproti napajamo z energijami absolutnega in zemeljskega, vidimo bolj jasno sliko vsega, boljše razumemo sebe in druge, odkrivamo vzroke, zakaj se nam nekaj dogaja ali pojavljajo določeni občutki, ter imamo tudi sposobnost, da jih preoblikujemo, se osvobodimo omejitev in delujemo tako, kot nam odgovarja.

Po mojih izkušnjah na splošno zelo izčrpava, ko naletimo na notranji konflikt, ki mu vsak dan dovajamo energijo in nas dobesedno pije. Dober primer pri tem je delo. Vsak dan hodimo v službo, smo nezadovoljni in jezni, po drugi strani pa nič ne naredimo, da bi bilo drugače, smo vezani na vir dohodka, sodelavce. Ujeti smo v notranjem konfliktu, ki nas izčrpava.

V tem primeru svetujem, da pogledaš, kakšen odnos imaš ti do dela, učencev, staršev. Najprej si postavi os sveta (vodena meditacija na zgornji povezavi), nato pa se odpri, da vidiš, kaj te omejuje in predihaj občutke, kot so jeza, občutek žrtve, obsojanje in ostalo, kar začutiš. Okolica nam pogosto kaže naše notranje stanje. Če smo na primer jezni, takšne impulze prejemamo tudi iz okolice.
Na delo je vezanih kup stvari, na katere nimamo vpliva (prostor, sodelavci, organizacija dela, zakoni) - te lahko le sprejmemo in spremenimo naš odnos do njih. Vprašamo se, kaj lahko jaz naredim, da bo odnos boljši. Če se na primer s slabo voljo lotim nečesa, bo tudi izdelek odraz slabe volje, toliko bolj se naša naravnanost odraža v odnosih, ki predstavljajo velik del vašega dela.

Z Zemljo nas na splošno povezujejo vse športne aktivnosti, gibanje v naravi, stik z rastlinami, živalmi. Pri vsem tem nam lahko pomaga os sveta, ki si jo naredimo čim bolj pogosto, vsakič, ko se spomnimo (Zoran je predlagal na primer vsakič, ko vidimo neko barvo, zamenjamo prostor ipd.). Morda se postavljanje osi sveta na začetku sliši zapleteno, z nekaj vaje pa si jo postaviš v le nekaj sekundah. Kot pravi Ogorevc - vaja dela mojstra, če mojster dela vajo smile