1

Tema: Za zdravje: Cena belih nasmehov

Cena belih nasmehov

Ljudje še nikoli niso imeli tako lepih zob kot v današnjem času.
Zobje so res videti lepi, ceno za to lepoto pa, razen z denarjem, pogosto drago plačujemo tudi s pešanjem drugih, za življenje bolj pomembnih organov.

Ali ste vedeli, da so težave s ščitnico, z nihanjem hormonov, izgubo spomina, s kronično utrujenostjo in kandido zelo tesno povezane z amalgamskimi zalivkami v naših zobeh? Ali ste vedeli, da lahko zobne kreme s fluorom zmotijo delovanje našega imunskega sistema in močno načnejo delovanje ščitnice?

Malo ljudi se sploh zaveda, da je fluor nevaren strup, za katerega iz dneva v dan tudi stroka ugotavlja, da v telesu naredi več škode kot koristi. Če naša zobna krema vsebuje še nevarni pesticid triklosan (tega v nekatere zobne kreme dodajajo, saj pomori mikrobe), se tveganja za zdravje še dodatno povečujejo. Če morda ne veste, triklosan sodi v enako skupino pesticidov kot DDT. Kdo bi si tega želel v svojih ustih?!

Ko pa za zobe skrbimo še z uživanjem žvečilnih gumijev, zaužijemo praviloma še veliko umetnih arom in sladkorjev, ki dodatno obremenjujejo naše živčevje, možgane in hormonski sistem.

Zakaj bi s težko prisluženim denarjem plačali lastno zastrupitev?

Ali je rentgensko slikanje zob res nedolžno?
Niti rentgensko slikanje zob ni nedolžno, če osebje pozabi nastaviti zaščito ali jo namesti nepravilno. Ker leži ščitnica na območju vratu, lahko vsakršno izpostavljanje tega dela telesa sevanju vpliva na to, da ščitnica vpije in zbere škodljive žarke. Zato vam morajo pri slikanju zob dati ustrezno zaščito na območje vratu!

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788