1

Tema: Dojenček kašlja

Pozdravljeni

Imamo 4-mesečnega dojenčka, ki suho kašlja. Kaj lahko storim sama zanj, lahko vizualiziram v njegovem imenu odstranjevanje kašlja? ima tudi poln nosek, ki se ne sčisti. Je dovoljen reiki na njem?
Je sicer zadovoljček in vesel otrok in smo ga zelo veseli.

Prehlajen je bil najprej mož potem pa vsi ostali v družini.

Re: Dojenček kašlja

Valčika,
včasih pač dobimo prehlad, da se očistimo na tak način.
Za dojenčke je pa dostikrat pomembno, da dobijo prehlade, ker se tudi na tak način razvija imunski sistem.

Ja, narediš lahko Reiki ali karkoli začutiš.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Mene pa zanima za starejšega sina in njegov kašelj. Sicer ni več dojenček, vendar ima že od kar hodi v vrtec probleme s kašljem. Imel je tudi alergije, ki jih nima več in bronhitise, vendar tega to zimo ni bilo več. Njegov kašelj je res nadležen in nazadnje se je vlekel 14 dni. Najhujše je zjutraj in zvečer, ko se uleže. Vročine ni imel, samo kašljal je veliko. Veliko sem že delala na sebi, vendar za ta kašelj ne najdem vzroka. Prosim za pomoč.

Pozdravljena mojca22, čeprav si sicer že napisala, da gre za starejšega sina, vseeno vprašam - ali ima mlajšega bratca ali sestro? Kakor ga jaz začutim prek tebe, se mu sproža ljubosumje in s tem povezan stres. Lahko da se mu sproža do svojih bratcev ali pa do sovrstnikov. Drugo mi trenutno ni dano videti. Ali začutiš, da se pri tebi tudi sproža ljubosumje, si bila kdaj ljubosumna v času nosečnosti? Ljubosumje prihaja v veliko oblikah, ne samo do drugih žensk, lahko smo ljubosumni na druge, ker imajo nekaj več kot mi, na partnerja, ki ima več prostega časa itd.
V kolikor pri sebi začutiš ljubosumje, ti predlagam, da ga sprostiš s postopkom transformacije, lahko enako napravi tudi partner.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Ima mlajšega bratca. Vedno je kazal, da ima mlajšega bratca rad in nisem pomislila, da je na njega ljubosumen. Je pa res, da njega večkrat opominjam, ker je bolj "živ" otrok, mlajši pa je bolj miren. Mlajši še spi v najini sobi, večji pa je že v svoji sobi. Mogoče ga tudi to moti.
Jaz bom pri sebi preverila ljubosumje, me pa zanima ali je možno sprostiti tudi njegovo ljubosumje.

6 Nazadnje urejal Ninja (07.04.2014 14:10:04)

Mojca, ko boš ljubosumje sprostila pri sebi, bo to vplivalo tudi na otroke. Skozi svoje delovanje mu boš dala vzor, da je lahko drugače. In otroci so zelo vezani na vzore, ki jih dobivajo od staršev.
Svetujem ti tudi, da greš v meditacijo in narediš postavitev družinskih članov tvoje družine. Sprosti se in si predstavljej člana po člana (moža in vsakega otroka posebej). Vsakega posebej postavi na mesto (predstavljej si ga in si povej: Postavljam te na mesto, ki ti v tvoji družini pripada). Spremljaj se, če se ti ob tem sproži odpor ali kaj podobnega in potem to predihaj. Vsakemu družinskemu članu, tudi sebi, dopusti, da delujete tako, kot je skladno z vami, brez potrebe, da se pretirano umešavaš v to in kako ti misliš, da bi moralo biti. Za druge naredimo največ, če jih sprejemamo takšne, kakršne so in jih imamo radi takšne <3 Tako lahko tudi najbolj zdravo in srečno zaživimo smile Postopek s postavitvijo družinskih članov svetujem, da večkrat ponavljaš, ker se ti bo postopoma odkrivala dinamika in globlji aspekti vaših odnosov.
Srečno  :prst:  :rose:  :srcek: