Tema: kako se organizirati z dojenckom
Dober dan,
zanima me kako ste se organizirali, ki ste imeli/ali imate male dojencke. Meni nekako zmanjka casa za sebe in nekako bi si rada to uredila ce bi slo...
Na kratko bom opisala kako zgleda najin obicen dan.
Jaz vstanem ob 6.30 h, na kratko stelovadim, vcasih na hitro preberem se maile in vsacih se kaj na netu (ponavadi za puncko), ali kako strokovno literaturo za dojencke
V tem cajtu dam kuhat ze kosilo in bi to rada naredila se preden se nasa puncka zbudi. Kuham pa celo kosilo od juhe, priloge, mesa, selate. Vsasih mi uspe do osmih, pol 9 vse skuhati, vsasih ne.
Takrat se namprec nasa puncka zbudi. Potem se malo pocartave, skocive se previt, malo potelovadive in greve na mlekeca. Potem se se malo igrave z njenimi igrackami.
Hmmm... Mine ura in na vrsti je topla (na sobni temperaturi ne pije) voda.
Potem potem gre malo v stajico ali v stolcek, jaz na hitrico poklicem nazaj po gsm in odpisem nujnejse sms-e.
Gremo kuhat kosilo za Tajdo (uvajamo gosto hrano, tak da kuhave vse zivo iz seznama). Skuham, pripravljenih kašic (frutek varianta) ji ne dajem, ker je logicno da so konzervirani.
Kosilo je gotovo, in koncno gremo papat. To seveda ne gre hitro. Logicno. Je pa lepo dojencka opazovati kako zacne papati po zlicki. Mislim, da tukaj obe uzivave ko ona papa.Ona ob hrani, jaz pa ko jo gledam.
Vsaih se potem pojavi se kakšno napenjane ob zelenjavi, potem se treba malo nositi ali kak drugace potolaziti. Danes sve recimo imele kar probleme z ajdovo kaso.
Potem imave se opoldansko nego (v tem cajtu nama najbolj pase) - ucistive vratek, pregledave uhice, ocistive popek, se počesave. Ponavadi se malo spet potelovadive.
V kopalnici sve do mlaka, ki je ponavadi nekaj cez popolne. Popapave in greve ajat. Zdaj sve tako lepo navajeni, da kar zaspive brez joka in bune. Razen ce seveda kaj boli.
Tajda zaspi, jaz pa v teh dveh urah do konca skuham (ce se nisem), pomijem posodo, pospravim stanovanje - flaške in plenice, prehuham vodo, obesim cote, speglam. Vglavno - dela imam se ful in vsacih v dveh urah sploh ne sfolgam vsega kar sem si zamislila.
Okoli treh sve ze zbujenivi, se napapave in greve na sprehod. To je najlepsi del dneva, obe sve radi zunaj. Vcasih gremo vsi trije. Gremo na kavico in koncno lahko malo posedim.
Seveda pa moje delo pri tem (ko sve sami doma) ni samo setanje po mestu z vozickom, ampak prvo spraviti kosaro po stopnicah v bloku dol, pa vozicek ven z bloka.
Potem smo zunaj, ce je o.k. vreme do pol sedem, ko imamo rizolono. Potem kopanje (pred je treba vse pripraviti v kopalnici) in mlekec za vecerjo. Tajda gre spet spat.
Midva se malo pospraviva kopalnico, pometemo, pomijemo se in je ura 22h.
Vsasih sem ful utrujena, ne da bi sploh kaj posebnega delala.
Potem se lahko vprasam kako so to resevale nase babice, ki so imele 4 ali 6 otrok. Seveda se niso vsaki dan kopali in nosili, ker to verjetno ni slo skozi. Vglavno tega se vedno ne razumem. Ali kako je, ce imaš dvojcka...
Kašne so vase izkušnje? Kako ste se vi organizirali? Ste imeli/imele kaj casa za sebe?
He-he, ena kolegica mi je rekla, da lahko grem laufat zvecer ko Tajdo damo spat. Teoreticno seveda lahko celo noč laufam, do petih zjutraj ko se tajda prvic zbudi.
. Se malo dje - do pol 7 ko gre partner v sluzbo - ko je sam reši vecino stvari - razen kopanja - tu morem biti jaz, drugace je jok...
Rada bi kaj naredila na sebi in za sebe - recimo ful bi rada sla na kak tecaj ali vsaj kaj prebrala zase, ampka ne vem kdaj...
Ful rada bi tudi sla tect, ampak ... ?
Hvala za mnenja in izkušnje.
p.s.: Na danes sem pisala, ker sem se tako odločila ze zjutraj, medtem ko dojencica se spi.