Tema: Težave v spolnosti

Pozdravljeni,

s partnerjem sva skupaj pet let in pol, od tega 2 leti in pol živiva skupaj. V zadnjem letu (morda že več?) pri sebi opažam, da sem postala povsem nezainteresirana za spolnost, v zadnjem času pa sem se začela zavedati, da se je pravzaprav na različne načine celo izogibam. Stara sem 32 let in me kar skrbi, kaj se dogaja z mano ... Sicer sem zdrava in ne spomnim se, da bi v preteklosti imela take težave.
Lepo prosim za pomoč in usmeritev.
Hvala hvala!

Re: Težave v spolnosti

Pojočaposoda,

pri tebi edino zaznam, da s spolnostjo izgubljaš energijo.

Drugače pa nisi čisto odprta, da bi te lahko bolj pregledal. Mogoče ti še kdo drug da nasvet.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Zoran je napisal/a:

Pojočaposoda,

pri tebi edino zaznam, da s spolnostjo izgubljaš energijo.

Drugače pa nisi čisto odprta, da bi te lahko bolj pregledal. Mogoče ti še kdo drug da nasvet.

Hvala za odgovor.

Torej mi potemtakem spolnost škoduje? Lahko to kako spremenim?

Morda še namig, kdo drug bi mi lahko še dal nasvet?

hvala

Pozdravljena pojočaposoda

Bom po domače povedal:sama si poišči pomoč za prebuditev ženske energije v sebi(zberi vso voljo ki jo premoreš) medtem pa odloži "pojočo posodo".V tvojih letih je "najmanj"že čas da se vzameš v roke ali pa tudi ne?V življenju poleg "zabave" obstaja tudi odgovornost,odrekanje,skromnost,ponižnost,zaupanje v prihodnost,če hočeš-zaupanje v naravo-boga-stvarstvo da se zgodi kar je v naše najvišje dobro oziroma v najvišje dobro vsega.
Eni to spoznajo pri 20-setih,eni kasneje,lahko pa tudi v naslednjem življenju.Po izbiri.
Vsekakor imaš pri svoji odločitvi(kakršna pač bo) mojo podporo.

pojočaposoda je napisal/a:

Torej mi potemtakem spolnost škoduje? Lahko to kako spremenim?

Ne nisem misli, da ti škoduje, temveč da izgubljaš energijo.
Mogoče več daš kot dobiš od partnerja.
Kot sem ti že napisal, nimam popolnega stika s tabo in ti ne morem pravilno odgovoriti.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Pozdravljena pojočaposoda

Glede na to, da sem se srečala z podobno situacijo ti predlagam, da dobro prečekiraš odnos tvojega partnerja do tebe. Te mogoče odbija v kakšni stvari, ti ne posveča dovolj pozornosti (pa ne v spolnosti. Odnos med partnerjema ni samo spolnost-to je pika na i). Prisluhne tvojim življenskim željam, potrebam se "čez dan " dovolj zanima zate...Vprašaj se zakaj se izogibaš spolnosti? Kako ti to izogibanje koristi?
Sama sem se ob taki situaciji poslužila enega predavanja, ki jih ima Marjan Ogorevc na netu (pa naj mi Zoran in Urška prosim ne zamerita),kjer je lepo povedal kako se mora ženska imeti rada in se sprejemati in delovati kot ženska. V meditaciji linija hare sem  počistila nesprejemanje sebe kot ženske in podobnih vzorcev in, če verjameš ali ne, se je stvar uredila.

pa srečno