1

Tema: Predlogi

Zanima me, če so vam zanimive teme?
Ali so dosti dovolj jasno napisane,  o katerih temah bi radi kaj več napisanega,  imate kakšne predloge. Z veseljem se bomo potrudili opisati tisto kar vemo in lahko, zato bi radi povratne informacije.
Namen tega foruma je predstaviti stvari katere rabimo in jih izkoristiti v vsakdanjem življenju, podajte svoje predloge, ideje, zamisli..
Naš cilj je, da skupaj rastemo in da vsi po lažjih poteh pridemo do uspeha, ki ga hočemo in si ga zaslužimo.
Hvala

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Predlogi

Trikrat hura za tale nov forum. Do nedavnega sem spremljala forum Maat in sem pogrešala kaj podobnega. Zelo me zanima transurfing in trenutno sem v fazi branja tretje knjige. Ker živim v tujini, mi je zelo žal, da se ne morem udeležiti kake delavnice na to temo, zato mi je še toliko bolj pomembno, da sem v stiku s podobno mislečimi preko tega foruma. Zelo so mi pomembne tudi vaše izkušnje, ker se na poti transurfinga srečuješ s čisto praktičnimi težavami, ki so ti včasih tako težke, pa ko z nekom malo "predebatiraš", ugotoviš, da ni tako. Tukaj v Belgiji, kjer živim, tudi nimam priložnosti za kontakte s podobno mislečimi ljudmi. Malo je ovira jezik, ker živim v flamskem predelu, veliko pa dejstvo, da med "slovenci" tukaj ne najdem sorodne duše s področja duhovnosti.
Tako, vse lepo pozdravljam in moderatorjem tega foruma želim veliko uspešnih druženj in vsega ostalega, tako na forumu, kot v življenju.

Mojca

Mica-potica je napisal/a:

Trikrat hura za tale nov forum.

Hura,hura,hura - na tvojo zapoved.
Mica-potica, moram priznat imaš zanimivo ime, napiši kaj se zanimivega dogaja v Belgiji.

Zelo so mi pomembne tudi vaše izkušnje, ker se na poti transurfinga srečuješ s čisto praktičnimi težavami, ki so ti včasih tako težke, pa ko z nekom malo "predebatiraš", ugotoviš, da ni tako.

Zato bi bilo tudi meni in ostalim lažje, da vprašate kaj vas zanima, kje so težave (mislim na vse obiskovalce foruma), kje se zatika in seveda kaj se je spremenilo, kje je uspeh..
Vem, da večina rada samo bere - potem takem pol sledi, da berete samo tisto kar napišemo - ne pa tistega kaj bi vi hoteli vedeti.
Ne se bati odprirati nove teme, kje hočete, če pač ne bojo sodile v tisto rubriko jih pa pač prenesemo -  nič hudega.
lp

Joj, kaj se mi je pravkar zgodilo. Nisem prav vešča v pisanju na forumih, priznam, da sem doslej zelo pogosto brala stvari, ki so me zanimale, sodelovala pa nisem. No in danes se vsedem, pogledam in vidim, da je moje javljanje naletelo na odgovor, vsa vesela napišem cel roman o življenju tukaj, hočem poslat in vse zgine. Sploh ne vem, kaj se je zgodilo, verjetno sem nekam narobe pritisnila in no, ugotovila, da nisem niti prijavljena. Pa je šlo pol ure moje izpovedi nekam v kozmos. Sedaj pa nimam časa še enkrat pisat, ker kuham kosilo za mojega dragega - slovensko krvavico z domačim kislim zeljem, a se komu sline cedijo - men se dostikrat, ko se spomnim.... pravkar mi je sporočil, da je v gužvi nekje na avtocesti iz Bruslja. To pa je delavnica transurfinga v živo, vam povem. Ko rabiš za 20 km skoraj 3 ure.

Lep dan vsem

Mojca

Aja, še to. Mica-potica so me klicali doma, kadar sem bla mal poredna.

vsa vesela napišem cel roman o življenju tukaj, hočem poslat in vse zgine.

Se je tudi meni že kdaj to zgodilo (posebej, če sem dolgo pisala sporočilo), vendar ne na tem forumu. wink Nalednjič, preden pošlješ označi celo besedilo in daj copy. Če se ti slučajno zgodi, da spet zgine, v novo sporočilo nalepiš tisto, kar si skopirala.

Mica-potica so me klicali doma, kadar sem bla mal poredna.

smile

No in danes se vsedem, pogledam in vidim, da je moje javljanje naletelo na odgovor, vsa vesela napišem cel roman o življenju tukaj, hočem poslat in vse zgine.

smile smile to se zlo rado zgodi, jaz se pred tem tudi zavarujem tako kot ar3ka.  wink

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

OK, Zoranu sem dolžna odgovor, kako je v Belgiji. Zanimivo je blo včeraj, ko sem imela pri izpitu francoščine za ustni del referat na temo "Razlike med Slovenijo in Belgijo". Moja profesorica je bila tako navdušena, da je rekla, da sigurno pride letos v Slovenijo na dopust. Z ustrezno slikovno podlago sem res povdarila vse lepote Slovenije, no ne vem, če bo to kaj vplivalo na končno oceno.... sicer pa to sploh ni važno. Meni je prva velika razlika ta, da je Belgija zelo ravna, nima hribov, razen na JV Ardene, kjer je pa tako, kot bi se sprehajal po Pohorju, brez da šteješ vzpon. Mesta so zelo lepa, predvsem ta manjša, vsa imajo na sredini nek center, podoben bruseljskemu "grand placu", zgodovina je res bogata, se pozna, da so bili dolga leta kolonialci. No pa tudi sama država je precej bogata. Izven mes so velike kmetijske površine, polja obdelana strojno, veliki pašniki, gozdovi zelo lepo urejeni. Kmetje se pa ukvarjajo z istimi problemi, kot naši slovenski. Javni prevoz je zelo dobro urejen, ampak nič se ne smeš sekirat, če te avtobus zapelje nekam v neznano, ker je tisti dan slučajno nek del ceste zaprt. Še najbolja je podzemna, zelo točna in zelo na pogosto vozi. Klošarjev in tistih, ki prosjačijo je v mestu ogromno, malo moteče, ampak to je usoda vseh velikih mest. Trgovke zelo prijazne in zeloooo počasne. Joj, kako me je to presenetilo v začetku, ko sem se spomnila naših mravljic po raznih supermarketih. Tudi na občini moraš imet železne živce, noben se preveč ne sekira. Ne vem, kaj bi na to rekel bivši minister Virant. Velika je tudi razlika med Flamci in Valonci. Slednji so bolje situirani, imajo lepše urejene hiše, malo se ne marajo... no do prišlekov so pa zelo razumevajoči. Sicer so pa lahko, ker na račun ogromnega števila doplomatov in ostalih, ki so se priselili sem mastno služijo z najemninami. Cene so tukaj malo višje kot v Sloveniji, predvsem pri uslužnostnih dejavnostih, plače pa tudi precej višje. Socialna pomoč za nezaposlene znaša tukaj 1200 EUR, vrtci in šole so pa tudi res zastonj! Seveda imaš tukaj tudi privatne šole, ki se plačajo.
V glavnem zanimiva izkušnja. Če koga kaj posebej zanima, bom pa z veseljem kaj napisala, da ne utrujam po nepotrebnem.

Moja profesorica je bila tako navdušena, da je rekla, da sigurno pride letos v Slovenijo na dopust.

smile

Trgovke zelo prijazne in zeloooo počasne.

Super, kar se mi zdi, da je to boljša verzija, kot da so pod pritiskom in stresom.  Verjetno več ljudi v Belgiji hodi veselih na delo in potem domov, kot pa v Sloveniji. S stališča uma gledano jim delo ne predstavlja napor, kot pri večini del v Sloveniji, ko um gleda na delo kot prisilo in seveda, da je pol nezadovoljen, nesrečen in posledično na delo začne gledati kot na eno veliko garanje.

Če koga kaj posebej zanima, bom pa z veseljem kaj napisala, da ne utrujam po nepotrebnem.

Ti samo napiši, kaj hočeš, sam sedaj nimam vprašanj, mogoče pa koga drugega zanima.
Hvala ti, sem dobil lepo predstavo o Belgiji.
lp smile

Na prejšnjem forumu se mi je pogosto dogajalo, no na koncu že kar ves čas, da o čemerkoli sem razmišljala, kar je bilo v nekem trenutku zame aktualno in v ospredju, včasih celo kak problem, o katerem sama nisem hotela govoriti, to se je potem zelo zelo kmalu pojavilo na forumu. In tako sem dobila odgovore na vprašanja, ki jih (navzven) sploh nisem zastavila. Enako je bilo, če sem npr. tekom dneva opazila debato ali kakšno objavo, na katero sem želela odgovoriti, se vključiti, pa nisem mogla takoj, ker nisem imela časa. Ko sem šla kasneje ponovno pogledat na forum, z namenom, da povem svoje mnenje, sem med objavami že našla točno enako povedane besede, komentarje, včasih kak štos, kot sem hotela napisat sama - ne samo približno, ampak na isti način, v isto smer in z istimi besedami... smile (je pa res, da smo se nekateri sodelujoči že precej dobro uspeli spoznati, vsaj jaz sem imela tak občutek, o sebi in o drugih)
No, hotela sem samo povedat... smile da mislim, da od mene ne boste dobili takole direktnega predloga glede kakšne tematike na forumu, ker če se bomo (ponovno?) uspeli dobro povezati, se bodo prave teme ob pravem času pojavile kar "same od sebe". wink big_smile

10

Andreja je napisal/a:

Na prejšnjem forumu se mi je pogosto dogajalo, no na koncu že kar ves čas, da o čemerkoli sem razmišljala, kar je bilo v nekem trenutku zame aktualno in v ospredju, včasih celo kak problem, o katerem sama nisem hotela govoriti, to se je potem zelo zelo kmalu pojavilo na forumu.

Tudi meni se je to dogajalo. In se dogaja tudi tukaj. smile Pojavijo se tudi take teme, za katere razumsko sploh ne bi nikoli pomislila, da so celo srž problema oz. me do tja pripeljejo.

11

Andreja, ar3ka,
To pomeni, da smo v kolektivni zavesti povezani med sabo, komuniciramo telepatsko, s tem pa ko hočeš nekaj povedati pa je že nekdo drug, je pa že dokaz za to, glej to na tak način, da si posredovala energijsko namero, nekdo drug je pa naredil namesto tebe,  ti ni bilo potrebno še čas in energijo vložiti v pisanje. Lahko pa potrdiš, da je pri tebi tudi to aktualno. Zato hočem tukaj sodelovanje in povratno informacijo, da vidimo, da ni za to samo eden zaslužen ampak vsi, nihče ni več ali manj vreden, vsi se pod istim soncem grejemo. smile
lp

Ali lahko kdo kaj več pove o polni luni v biku,temu pravijo tudi vesak.
hvala

13

Ja, zanimivo kolikorat bi rada nekaj odgovorila in vidim da je tocno to ze napisano, ali pa vprasala:)
Lepo,da si pomagamo:)
Francik, zal ne vem nic o luni v biku.
Lp

:srcek:

francik, poskusi vprašati TinoP v temi djotiš, mogoče bo ona vedela.  :rose:

urskakorun.com

Forum je krasen. Nisem še vsega prebrala, veliko je napisanega. In to res kakovostno.
Ničesar pa ne najdem o kristalih, niti s področja astrologije ... Ali to ne sodi sem?
Hvala.

http://www.compat.org/geeklog/index.php?topic=kristali
Na tem naslovu imaš dva kontakta za kristale in njih uporabo.Veliko zadovoljstva ti želim ob prebiranju. smile

francik je napisal/a:

Na tem naslovu imaš dva kontakta za kristale in njih uporabo.Veliko zadovoljstva ti želim ob prebiranju. smile

Hvala. )

19 Nazadnje urejal damira (15.01.2011 20:33:18)

Zoran je napisal/a:

To pomeni, da smo v kolektivni zavesti povezani med sabo, komuniciramo telepatsko, s tem pa ko hočeš nekaj povedati pa je že nekdo drug...

Živjo vsem  smile

Pozdravljam vas vse na res prijetnem forumu, ki sem ga (s pomočjo  wink ) pred dnevi odkrila.

In prav danes, ko se odločim za registracijo, doživim na samem začetku presenečenje. Geslo sem očitno potegnila iz zavesti foruma... Spodbuden začetek  tongue

Irena

ps

Zdajle vidim, da sem se ugnezdila v temi predlogi - hm, hmmm - imam predlog : ostanite tak fajn, kot ste! Prav zares je energija tu zelooo prijetna  :srcek:

Pozdravljena Damira, dobrodošla na forumu. smile

urskakorun.com

francik je napisal/a:

Francik in vsi ostali forumovci/ke,

naj se linki ne lepijo brezglavo na forum, ker tako nastane solata različnih linkov, forum pa lahko na ta način izgubi svoj prvoten pomen. Če je le možno, naj bo čim več lastnih povzetkov in lastnih misli. :prst:

urskakorun.com

Boyana je napisal/a:

Ničesar pa ne najdem o kristalih, niti s področja astrologije ... Ali to ne sodi sem?
Hva

Forum je zastavljen tako, da se v največji meri (razen splošnih tem) debatira od tistih stvareh, ki jih moderatorji izvajamo, v katerih smo doma in vam lahko na tak način iz prve roke podajamo nasvete in informacije.

Na področju kristalov in astrologije se zlahka lahko odpre debata, samo takšna debata ne more biti podprta na tak način kot so na primer nasveti ali teme v duhovnosti in osebni rasti, ker nismo stručkoti v tem. smile

Morebiti pa v prihodnje medse dodatno povabimo ljudi, ki bodo pokrivali specifična področja (kot na primer sedaj Tjaša za družinsko problematiko in Zarja za djotiš svetovanja).

urskakorun.com