101

Re: Klepetalnica

Zoran je napisal/a:

Bila sva na šamanski delavnici v Bratislavi in spoznala sva veliko »novih«, ki so pravzaprav stare stvari iz vprašanje katerega časa. O vsemu temo bom nekaj več napisal ko se vse posloži na svoje mesto.

Super! :prst:  smile

102

ar3ka je napisal/a:

Drgače pa se mi zdi, da tale pomlad super vpliva na mene. smile  Po začetni spomladanski utrujenosti, se mi zdi, da kr letim (čeprav z nogami na tleh big_smile ).  cool

Vesele velikonočne praznike vsem! smile  :rose:  :srcek:

Hvala enako tudi tebi in vsem forumovkam in forumovcem!!  :srcek:  :rose:  smile

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

103

Tudi z moje strani mirne in lepe velikonočne praznike vsem forumovčkom!  smile

104

Tudi jaz želim, da vsi uživate v praznikih. smile

A lahko kdo napiše, kaj je pomen barvanja jajčk in kakšno ima vlogo zajček.
Hvala.
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

105

Uršika je napisal/a:

Da ne bo pomote - to ni bil očitek. Namenjeno je bilo vsem.

Uršika , ne rabiš se opravičevat za svoja dejanja, dozvoli si da imaš prav. :prst:
lp

106 Nazadnje urejal Lexi (02.04.2010 10:29:40)

Zoran je napisal/a:

Zoran, rdeča barva v katero odenemo velikonočna jajca, simbolično predstavljajo Kristusove rane, ki jih je dobil na križu. Potem, skozi zgodovino se je tradicija barvanja jajc spreminjala in ljudje so začeli barvati pirhe v vse možne barve in iz tega lahko danes vidimo že cele umetnine. Kar se tiče velikonočnega zajčka, pa res ne vem kako in zakaj. roll  Imam pa občutek, da je to bolj komercilne narave kot pa stvar tradicije, pa čisto možno da je kje iz Amerike prišlo...če mogoče kdo drugi kaj več ve...?

lp

107 Nazadnje urejal ar3ka (02.04.2010 11:33:00)

Zoran je napisal/a:

Lexi je napisal/a:

Imam pa občutek, da je to bolj komercilne narave kot pa stvar tradicije, pa čisto možno da je kje iz Amerike prišlo

Danes je tudi velikonočni zajček seveda precej skomercializiran, vendar pa ima korenine že v predkrščanskem svetu. Izvira iz germanskega sveta. V nekem mitu izleže zajec pomladno jajce, je prispodoba, atribut in žrtvena žival germanske boginje Eastre (oz. Ostare). Praznik njej v čast so obhajali vsako leto aprila. Zajec je prastari simbol plodnosti povsod po svetu, zaznamuje izrazit ženski princip. Toliko samo za pokušino. smile Sem si kupila za zajčka knjigo Damjana Ovsca Praznovanje pomladi in velike noči na Slovenskem in po svetu (njamiii :prst:  tongue  tongue  big_smile  ). Bom o jajcih, zajčkih in drugih simbolih poglobljeno prebrala, potem pa napišem kaj na forum. Lp :rose:

Tudi jaz vam vsem želim lepe praznike.  :srcek:

Urška

109

Tudi jaz vam želim, da se imate lepo ta podaljšan vikend.

Me pa malo jezi roll , da ne smem delati na vrtu na veliki petek, pa na velikonočno soboto, pa nedeljo in še v ponedeljek, pa na cvetno nedeljo tudi ne.  neutral Pravijo, da s tem užališ druge. Ampak jaz lahko delam zunaj samo na take dneve, saj sem sicer v službi, vrtiček je pa daleč.  neutral

110

Se opravičujem. Me je nekaj jezilo, pa sem tako poslala  dvakrat. Saj  boste zbrisali, kajne? smile

Sem bila na predavanju   tibetanskega meniha in se je razvil prav zanimiv večer. smile  Zdaj pa pridem sem na forum in spet nikogar gori. sad

111

Se pridružujem voščilom in lepim željam za praznike!  :rose:  :rose:

Moji bodo vseeno tudi delovni, diploma se ne piše sama... hmm   
Sem pa uspela na dva zanimiva koncerta v sklopu prireditev ob prihodu Dalajlame v Maribor.

Gudrun je napisal/a:

Sem bila na predavanju   tibetanskega meniha in se je razvil prav zanimiv večer. smile

Včeraj so povedali, da današnje predavanje o smrti in dogajanju ob smrti odpade, ker nimajo prevajalca..zdaj pa nisem prepričana, če, Gudrun, pišeš o tem istem predavanju..? Jaz sem namreč ostala doma. sad  Če se ti da, napiši, prosim, kaj o tem.. :rose:
lp

112

Gudrun je napisal/a:

Zdaj pa pridem sem na forum in spet nikogar gori. sad

Jaz sem bila v kinu.  tongue

urskakorun.com

113

Danes se pa jajčka barvajo kajne? Že veste, kako jih boste ali ste jih že pobarvali? Jaz bom letos kar star recept uporabla - čebula in rastline v štumfu. smile

urskakorun.com

114

Urška je napisal/a:

star recept uporabla - čebula in rastline v štumfu.

Najlepše! smile Moja mama tud tko dela. Potem pa jih še premaže z margarino/oljem, da se lepo svetijo.  :prst:  :rose:

115

tjaša je napisal/a:

Moji bodo vseeno tudi delovni, diploma se ne piše sama...

Joj pridna! :prst: :rose:  Js pa še kr nism začela hmm Pride vedno neki ''v mes''. wink Vedno do zadnjega trenutka... wink

116

Joj, meni tudi noče podobice zamenjat. sad Pa sem si umislila takega lepega zajčeka z jajčko za te dni...  smile Če se že vsi afnate z novimi podobicami, se morm pa še js.  wink  lol

117

tjaša je napisal/a:

Včeraj so povedali, da današnje predavanje o smrti in dogajanju ob smrti odpade, ker nimajo prevajalca..zdaj pa nisem prepričana, če, Gudrun, pišeš o tem istem predavanju..? Jaz sem namreč ostala doma. sad  Če se ti da, napiši, prosim, kaj o tem.. :rose:

Ja, za to predavanje gre. Nisem vedela, da ga ne bo, in sem šla. Tam so povedali, da ga ne bo, ker nimajo prevajalca. Je pa bila tam še Soname, pevka, ki je imela v četrtek koncert, na katerega nisem šla. sad  Na začetku sta oba meniha  opravila molitev. Bilo mi je izjemno. Nato je eden izmed njiju povedal nekaj splošnega o življenju, biti dober, trpljenju... Soname in drugi menih sta prevajala. Soname je tudi pela in veliko govorila smile, nato je pozvala, da ji še zbrani pomagajo in so peli vsi in sem pela še jaz in še meniha sta pela njene pesmi. Vzdušje je bilo zelo sproščeno, le ljudi je bilo zame občutno preveč. Ampak jaz se med Tibetanci, kolikor sem jih srečala, vedno počutim, kot da sem prišla k domačim. Mene je vse skupaj ganilo.Sem pa tudi v takem obdobju, da se 'nežim'. roll
V torek pa bom šla na predavanje in v park pa pred Prvo. Sem v službi tako 'preračunljivo' zorganizirala, da se bo zgleda izšlo.  tongue

Kje pa si izvedela, da predavanja ne bo? Rada bi bila na tekočem, a ne poslušam radia in tudi televizijo pred večerom redkom vklopim, če sploh. :rose:

118

Gudrun je napisal/a:

Kje pa si izvedela, da predavanja ne bo?

Ravno na četrtkovem koncertu pevke Soname v Sinagogi. smile
Del repertoarja, ki smo ga bili deležni, je na povezavi, tudi petje publike smile : http://www.youtube.com/watch?v=msUQz1VK … re=related

Prej je nisem poznala, niti vedela za njeno že prevedeno knjigo Otrok Tibeta - Sonamin polet v svobodo. Sem pobrskala malo..Od šestega leta je (kot sužnja!) delala in živela pri bogati družini, po desetih letih s pomočjo menihov uspela pobegniti čez himalajsko pogorje.. Pot jo je kasneje pripeljala tudi v Anglijo, kjer je s svojim glasom doživela mednarodni uspeh.Na koncertu je  podelila veliko modrosti, smeha in utrinkov iz svojega življenja. Čisto prehitro je minilo. sad

Sem bolj "v diplomi" te dni, manj na forumu in internetu. Ulovila pa sem še karte za torkovo predavanje, kamor zagotovo grem.
lp smile

119

ar3ka je napisal/a:

Joj, meni tudi noče podobice zamenjat. sad Pa sem si umislila takega lepega zajčeka z jajčko za te dni...  smile Če se že vsi afnate z novimi podobicami, se morm pa še js.  wink  lol

Ja, res je luškan.  :srcek:  smile

Pogruntala sem, da je treba nekaj minut počakati. Potem pa se samodejno zamenja.  :prst:

urskakorun.com

120

Joooj Urška, hvala!  smile  :rose:  :srcek:

Si me prav razvedrila. smile  Tudi ti maš lepo novo ikonico! :prst:

BTW: Kaj vam je prinesel zajček? smile  Meni sladkarije in mi seveda hudič ni dal mira, zato sem že vse pojedla.  hmm  sad

121

Meni še ničesar.  hmm  Pri nas imamo tradicijo, da se na nedeljo zjutraj iščejo darila zunaj, po vrtu. Me zanima, če se bo "zajček" spomnil tudi sedaj, ko sem že "stara baba". big_smile  Ko sem bila mala, je bilo prav zabavno najti darilo sredi grma.  :srcek:  smile

urskakorun.com

122

Urška je napisal/a:

Ko sem bila mala, je bilo prav zabavno najti darilo sredi grma.  :srcek:  smile

In je še vedno. smile Sam mal morš kamuflirat pred sosedi, da ne vejo ravno, da ''stara baba'' po grmovju išče darilo od zajčka.  lol

123

Urška je napisal/a:

Meni še ničesar.

Bo treba zajčka za ušesa.  wink  lol

124

Meni pa zajček vse leto nosi. wink  tongue  lol  lol  lol

125

Od danes je nova anketa lol