Re: Klepetalnica
Bila sva na šamanski delavnici v Bratislavi in spoznala sva veliko »novih«, ki so pravzaprav stare stvari iz vprašanje katerega časa. O vsemu temo bom nekaj več napisal ko se vse posloži na svoje mesto.
Super! :prst: ![]()
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Pesem Duše » Razno » Klepetalnica
Bila sva na šamanski delavnici v Bratislavi in spoznala sva veliko »novih«, ki so pravzaprav stare stvari iz vprašanje katerega časa. O vsemu temo bom nekaj več napisal ko se vse posloži na svoje mesto.
Super! :prst: ![]()
Drgače pa se mi zdi, da tale pomlad super vpliva na mene.
Po začetni spomladanski utrujenosti, se mi zdi, da kr letim (čeprav z nogami na tleh
).
![]()
Vesele velikonočne praznike vsem!
:rose: :srcek:
Hvala enako tudi tebi in vsem forumovkam in forumovcem!! :srcek: :rose: ![]()
Tudi z moje strani mirne in lepe velikonočne praznike vsem forumovčkom! ![]()
Tudi jaz želim, da vsi uživate v praznikih.
A lahko kdo napiše, kaj je pomen barvanja jajčk in kakšno ima vlogo zajček.
Hvala.
lp
Da ne bo pomote - to ni bil očitek. Namenjeno je bilo vsem.
Uršika , ne rabiš se opravičevat za svoja dejanja, dozvoli si da imaš prav. :prst:
lp
Zoran, rdeča barva v katero odenemo velikonočna jajca, simbolično predstavljajo Kristusove rane, ki jih je dobil na križu. Potem, skozi zgodovino se je tradicija barvanja jajc spreminjala in ljudje so začeli barvati pirhe v vse možne barve in iz tega lahko danes vidimo že cele umetnine. Kar se tiče velikonočnega zajčka, pa res ne vem kako in zakaj.
Imam pa občutek, da je to bolj komercilne narave kot pa stvar tradicije, pa čisto možno da je kje iz Amerike prišlo...če mogoče kdo drugi kaj več ve...?
lp
Imam pa občutek, da je to bolj komercilne narave kot pa stvar tradicije, pa čisto možno da je kje iz Amerike prišlo
Danes je tudi velikonočni zajček seveda precej skomercializiran, vendar pa ima korenine že v predkrščanskem svetu. Izvira iz germanskega sveta. V nekem mitu izleže zajec pomladno jajce, je prispodoba, atribut in žrtvena žival germanske boginje Eastre (oz. Ostare). Praznik njej v čast so obhajali vsako leto aprila. Zajec je prastari simbol plodnosti povsod po svetu, zaznamuje izrazit ženski princip. Toliko samo za pokušino.
Sem si kupila za zajčka knjigo Damjana Ovsca Praznovanje pomladi in velike noči na Slovenskem in po svetu (njamiii :prst:
). Bom o jajcih, zajčkih in drugih simbolih poglobljeno prebrala, potem pa napišem kaj na forum. Lp :rose:
Tudi jaz vam vsem želim lepe praznike. :srcek:
Urška
Tudi jaz vam želim, da se imate lepo ta podaljšan vikend.
Me pa malo jezi
, da ne smem delati na vrtu na veliki petek, pa na velikonočno soboto, pa nedeljo in še v ponedeljek, pa na cvetno nedeljo tudi ne.
Pravijo, da s tem užališ druge. Ampak jaz lahko delam zunaj samo na take dneve, saj sem sicer v službi, vrtiček je pa daleč. ![]()
Se opravičujem. Me je nekaj jezilo, pa sem tako poslala dvakrat. Saj boste zbrisali, kajne?
Sem bila na predavanju tibetanskega meniha in se je razvil prav zanimiv večer.
Zdaj pa pridem sem na forum in spet nikogar gori. ![]()
Se pridružujem voščilom in lepim željam za praznike! :rose: :rose:
Moji bodo vseeno tudi delovni, diploma se ne piše sama...
Sem pa uspela na dva zanimiva koncerta v sklopu prireditev ob prihodu Dalajlame v Maribor.
Sem bila na predavanju tibetanskega meniha in se je razvil prav zanimiv večer.
Včeraj so povedali, da današnje predavanje o smrti in dogajanju ob smrti odpade, ker nimajo prevajalca..zdaj pa nisem prepričana, če, Gudrun, pišeš o tem istem predavanju..? Jaz sem namreč ostala doma.
Če se ti da, napiši, prosim, kaj o tem.. :rose:
lp
Zdaj pa pridem sem na forum in spet nikogar gori.
Jaz sem bila v kinu. ![]()
Danes se pa jajčka barvajo kajne? Že veste, kako jih boste ali ste jih že pobarvali? Jaz bom letos kar star recept uporabla - čebula in rastline v štumfu. ![]()
star recept uporabla - čebula in rastline v štumfu.
Najlepše!
Moja mama tud tko dela. Potem pa jih še premaže z margarino/oljem, da se lepo svetijo. :prst: :rose:
Moji bodo vseeno tudi delovni, diploma se ne piše sama...
Joj pridna! :prst: :rose: Js pa še kr nism začela
Pride vedno neki ''v mes''.
Vedno do zadnjega trenutka... ![]()
Joj, meni tudi noče podobice zamenjat.
Pa sem si umislila takega lepega zajčeka z jajčko za te dni...
Če se že vsi afnate z novimi podobicami, se morm pa še js.
![]()
Včeraj so povedali, da današnje predavanje o smrti in dogajanju ob smrti odpade, ker nimajo prevajalca..zdaj pa nisem prepričana, če, Gudrun, pišeš o tem istem predavanju..? Jaz sem namreč ostala doma.
Če se ti da, napiši, prosim, kaj o tem.. :rose:
Ja, za to predavanje gre. Nisem vedela, da ga ne bo, in sem šla. Tam so povedali, da ga ne bo, ker nimajo prevajalca. Je pa bila tam še Soname, pevka, ki je imela v četrtek koncert, na katerega nisem šla.
Na začetku sta oba meniha opravila molitev. Bilo mi je izjemno. Nato je eden izmed njiju povedal nekaj splošnega o življenju, biti dober, trpljenju... Soname in drugi menih sta prevajala. Soname je tudi pela in veliko govorila
, nato je pozvala, da ji še zbrani pomagajo in so peli vsi in sem pela še jaz in še meniha sta pela njene pesmi. Vzdušje je bilo zelo sproščeno, le ljudi je bilo zame občutno preveč. Ampak jaz se med Tibetanci, kolikor sem jih srečala, vedno počutim, kot da sem prišla k domačim. Mene je vse skupaj ganilo.Sem pa tudi v takem obdobju, da se 'nežim'.
V torek pa bom šla na predavanje in v park pa pred Prvo. Sem v službi tako 'preračunljivo' zorganizirala, da se bo zgleda izšlo. ![]()
Kje pa si izvedela, da predavanja ne bo? Rada bi bila na tekočem, a ne poslušam radia in tudi televizijo pred večerom redkom vklopim, če sploh. :rose:
Kje pa si izvedela, da predavanja ne bo?
Ravno na četrtkovem koncertu pevke Soname v Sinagogi.
Del repertoarja, ki smo ga bili deležni, je na povezavi, tudi petje publike
: http://www.youtube.com/watch?v=msUQz1VK … re=related
Prej je nisem poznala, niti vedela za njeno že prevedeno knjigo Otrok Tibeta - Sonamin polet v svobodo. Sem pobrskala malo..Od šestega leta je (kot sužnja!) delala in živela pri bogati družini, po desetih letih s pomočjo menihov uspela pobegniti čez himalajsko pogorje.. Pot jo je kasneje pripeljala tudi v Anglijo, kjer je s svojim glasom doživela mednarodni uspeh.Na koncertu je podelila veliko modrosti, smeha in utrinkov iz svojega življenja. Čisto prehitro je minilo.
Sem bolj "v diplomi" te dni, manj na forumu in internetu. Ulovila pa sem še karte za torkovo predavanje, kamor zagotovo grem.
lp ![]()
Joj, meni tudi noče podobice zamenjat.
Pa sem si umislila takega lepega zajčeka z jajčko za te dni...
Če se že vsi afnate z novimi podobicami, se morm pa še js.
![]()
Ja, res je luškan. :srcek:
Pogruntala sem, da je treba nekaj minut počakati. Potem pa se samodejno zamenja. :prst:
Joooj Urška, hvala!
:rose: :srcek:
Si me prav razvedrila.
Tudi ti maš lepo novo ikonico! :prst:
BTW: Kaj vam je prinesel zajček?
Meni sladkarije in mi seveda hudič ni dal mira, zato sem že vse pojedla.
![]()
Meni še ničesar.
Pri nas imamo tradicijo, da se na nedeljo zjutraj iščejo darila zunaj, po vrtu. Me zanima, če se bo "zajček" spomnil tudi sedaj, ko sem že "stara baba".
Ko sem bila mala, je bilo prav zabavno najti darilo sredi grma. :srcek: ![]()
Ko sem bila mala, je bilo prav zabavno najti darilo sredi grma. :srcek:
In je še vedno.
Sam mal morš kamuflirat pred sosedi, da ne vejo ravno, da ''stara baba'' po grmovju išče darilo od zajčka. ![]()
Meni še ničesar.
Bo treba zajčka za ušesa.
![]()
Meni pa zajček vse leto nosi.
![]()
Pesem Duše » Razno » Klepetalnica