26

Re: Kronična tesnoba - na pomoč !!!

francik je napisal/a:

Ker si pa ravno pri egu in ga tako lepo "seciraš",bi te poprosil še za namig,kako lasten ego spremeniti v svojo moč,kot si omenil na reiki-u.Mogoče samo ne znam povezati informacij s teh tem,ki nam jih omogočaš s svojimi sogovorniki

Poskusi kot je opisano pod temo vaje. smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

27

Lexi je napisal/a:

Za zaključek samo moje bistvo: rada bi samo vedela oziroma prišla v bistvo, v srž, v sam izvor vzorca ki je - strah pred življenjem oz izgubo nadzora. Nekje se je to moralo začeti in pod vse anksiozne motnje mora biti nek skupni imenovalec. Tega tu nismo našli, tudi razni psiholigi so recimo za okm dejali da so že obupali nad to motnjo in da nad tem da bi raziskovali od kje vzorec, pač za njih se tu konča, slepa ulica pač in oni tega ne bodo raziskovali, bodo pa predpisovali

Se popolnoma strinjam s tabo, da nekje obstaja vzorec, sam ga pri tebi ne vidim. Eden od razlogov zakaj ne vidim vzorca je tudi ta , da ko lahko sama prideš do rešitve in če bi ga jaz videl bi ti prikrajšal tvoje učenje. Lahko pa da še ni prišel pravi čas.
Lexi primere sem napisal, da se ti mogoče kaj novega odpre, ne pa da bi ti kaj dokazoval ali te v kaj prepričeval. Če ti tega ne začutiš je ok, ker vsak zase ve najbolje kar mu ustreza.
Poskusi ta dva vzorca, ki ti nagajata začutiti s kontra strani strah pred življenjem – popolno zaupanje toku življenja. Ali ti se pojavi tudi negativni aspekt – nezaupanje. Poskusi se igrati z njimi, jih zapiši, obrni , zloži skupaj in kaj dobiš, čutiš, opaziš. S tem boš tudi zmanjšala pomembnost in takrat se ti lahko pojavi odgovor sam od sebe.

Lexi je napisal/a:

vendar ne bom pisala več svojih pogledov na te stvari, ker bo nastala iz tega ena jara kača, pa še zmeraj bo na koncu vsak trdil svoje.

Ti samo napiši tisto kar misliš, saj tako lahko odkrijemo vzrok.
lp

Pozdravljeni   smile
Vsem skupaj,najlepša  hvala tako za vzpodbudo,kot za nasvete wink Glede na to ,da nimam inteneta,vsak dan na voljo,nisem mogel prej odgovoriti....sicer pa,na forumu sem prvič in mogoče pišem malo zmedeno,saj ne vem kje je kak post,,,a se bom že naučil wink Hmm,kdaj se je vse skupaj začelo? Mislim ,da mnogo prej,preden sem začel dobivati,panične napade...sicer pa,ko govorimo,o vzrokih mislim ,da jih je mnogo več in ne samo eden.Kar se tiče,da bi jih razrešil pa....v 11 letih sem imel 4 različne
psihoterapevte,,,vsak mi je postavil drugo diagnozo,druga zdravila,in pripisoval pomen mojim težavam drug vzrok....sedaj pa ti
verjami vsakemu  wink Tudi mene najbolj zanima,zakaj takšen strah ko grem od doma...mogoče imam v spominu,ko sem odšel od doma,in mi je bilo zelo hudo...a moral sem, saj se z očetom nisem razumel,pa tudi sram ga je bilo moje depresije in ni verjel da ima njegov sin takšne strahove...no ja tako je bilo..sicer pa strahove sem imel tudi ko sem doma živel sad .mogoče spet kaj drugega sad  Kar se tiče natalne karte imam narejeno,prav tako tudi djotiš...a ne vidim rešitve,v karti.Za tiste ,ki ne veste,je zelo pomembno točna ura,,,ko sem prvič delal,mi je delala ob 3.05...spet drugič ob 3.04...in mi je našla v 3.04....in ravno ta minuta je pokazala čisto drugo sliko ...sicer pa pred 20,30,leti niso zapisovali,točnih datumov vedno,,,,tako sem slišal...nemalokrat se je zgodilo da so, napisali približno.Kakorkoli še vedno imam strah,ko grem od doma,pa če razmišlam o tem ali ne,z tesnobo se zbudim in grem spat....in tako že leta sad  aha, kakšen sem, mislim,da čisto preveč čustven,,,ko je nekomu hudo,tudi meni,postane sad .no ja pa sem se izkašljal  wink
Vsem skupaj  ...Vse dobro smile ...pa tudi kakšnega nasveta se ne bi branil wink

Aha,glede na to,da na tem forumu,čutim,prav fajn ljudi,bi bilo lepo da se malo predstavim.Mladen Lukić star sem 32 let,živim v najemu in že leta ne delam.Imam status delovnega invalida...moja pot pa gre nekako takole,pri 15 mi je umrla punca,pri 16 sem odšel delat v Nemčijo...bil še dvakrat...pred 11 leti prvi panični napadi , probal sem,theto healing,rekonekcijo,Hodzo,Bachove esence,psihični kirurg ( stephen turrof) , Angelsko terapijo,zdravljenje srca in duše ( ken page), natalno karto,djotiš svetovanje,šamana pa še in še...Prebral okrog 200 knjig, od osebne rasti do, psihoterapevtskih metod...a panika,še kar tukaj,zdaj pa naj mi negdo pove kam naj se še obrnem...mislim,da je nekdo napisal vase wink  in mislim da bo kar držalo.
ps,,,,danes sem pa prav razpoložen,za pisanje...razmišljam da bi začel pisati knjige,ali še bolje terapije wink
Prav tako ,bi se želel zahvaliti,Zoranu,sicer je malo prekmalu,da bi kaj več napisal,a včeraj sem bil pri njemu...Hvala ti Zoran :rose:

30

Mladen dobrodosel med nami, in pohvale za tvoj pogum, da si se odprl neznanim dusam:)
Mislim,da je ze to velik korak, glede na to,da si premagal strah pred nesprejemanjem, se mi zdi,da si to nosil sabo,ker te oce ni sprejel in si to cutil.
vse dobro ti zelim in vprasaj se zakaj bi si to tvoja dusa zbrala,kaj lahko se nauci od vsega tega in kaksna je tvoja pot, kaj si vedno zelel poceti, te je veselilo,ne glede na vse okoli...pojdi vase, vse imas tam, vse odgovore, le pogumno.
lep dan
Maxim

Zoran je napisal/a:

Antidepresivi  povzročajo zaščitno plast od okolja in če se dolgo uporabljajo nas tudi tam zadržijo. Zadržujejo vse te vplive iz okolja, da jih ne občutimo, kot so jeza, strah…in nas s tem zapirajo pred občutki.

A lahko uspe takemu človeku, ki jemlje antidepresive, razrešiti vzorce, ki ga omejujejo? A občuti reiki, ki teče skozi njega oziroma ali sploh teče skozenj reiki?

Hvala.

Urška

32

Uršika je napisal/a:

A lahko uspe takemu človeku, ki jemlje antidepresive, razrešiti vzorce, ki ga omejujejo? A občuti reiki, ki teče skozi njega oziroma ali sploh teče skozenj reiki?

Seveda, da lahko, najprej sprejmi, da so ti antidepresivi v življenju pomagali tisti trenutek, ko nisi vedela kako naprej. Nisem mislil, da so antidepresivi slabi, sem napisal kaj naredijo, da se počutimo trenutno varne. Dolgotrajno nas pa zaprejo do božanskega in zemeljskega. Recimo tvoj primer; nisi jih takoj nehala jemati, dokler ni prišel pravi trenutek, ko si se počutila dovolj močno si se pa sama odločila za drugačen način življenja.
Seveda, da ko prenehaš nekaj početi, da lahko nastopi kriza in strah, če bomo zmogli, da je težko in hudo – ampak to so normalni pojavi, ker se telo čisti in umu nekaj primanjkuje.
Enako je ko prenehaš z alkoholom, drogo, cigareti, tabletami,.. nastopi »kriza«, ampak to »krizo« vzemi za dobro, ker te takrat preverja vesolje, če si sposobna iti skozi svoje odločitve ali te bo pa zopet ujelo«nihalo«. Ta korak, ko narediš glasi slovenski pregovor: si na konju.
Takrat, ko pride ta del je dobro, da to nekomu poveš, pokličeš,  takoj ti bo lažje, ker se pomembnost razprši in um lahko dobi sveže misli. Zato ko imaš težave pa se jih zavedaš, se odpri za rešitev, ne usmerjaj pozornost na težavo.
Reiki je pa ena čudovita stvar, ki nam pomaga, da občutimo nujno potrebni mir. Takrat ko čutiš napetost se odpri reikiju in samo pusti, da deluje.
Redna telovadba, ti zelo pomaga, da se vsa ta zakoreninjena čustva osvobodijo našega telesa.
Najbolje je vsak dan, da se oznojimo, ker z znojem se avtomatsko čisti naše fizično telo.
Poleg vadbe priporočam še delati trbušnjake, da se ojačajo trebušne mišice in pa druga in tretja čakra. Pri reikiju več pozornosti nameni tema dvema čakrama.
lp smile

Zoran je napisal/a:

nisi jih takoj nehala jemati, dokler ni prišel pravi trenutek, ko si se počutila dovolj močno si se pa sama odločila za drugačen način življenja.

Ja, res je, a sem jih sedaj po mesecu in pol ponovno začela jemati, saj se je dobesedno od danes na jutri vse ponovilo. Bilo je grozno in še je, a gre na bolje. Zdaj lahko že malo jem in komuniciram, kar prej ni bilo možno. Pa ne bi več jamrala. Treba se je pobrati in iti naprej. Enkrat bo. Hvala za vzpodbudne besede in nasvete.  :rose:

Lp

Urška

34

Uršika, omenjala si, da pogosto čutiš smok v grlu. Si morda že bila na pregledu ščitnice? Zagotovo imaš povečano ščitnico, ker le ta preslabo dela; namreč zanimivo je (zdravniki sicer tega ne trdijo, vendar praksa mnogih kaže drugače) da imajo napadi panike, anksioznost pogosto povezavo s premalo delujočo ščitnico.

Pozdravljeni.
Predvsem bi prosila za pomoč, za namig. Zdaj se mi je že tretjič, v obdobju nekaj tednov, zgodilo, da sem dobila napad panike, očutek silne tesnobe. Prvič je bilo tako, da sem imela občutek, da ne morem več dihati, in sem si dobesedno začela vleči oblačila s sebe. Zgodilo se je zvečer, ko sem legla v posteljo, v temi, ko se nekako umirjaš. Nazadnje je bil občutek, zelo intenziven, da me je nekdo prijel za grlo in preprosto nisem več mogla pogoltniti sline. Strah, ki je to spremljal, je bil intenziven, utrujenost po napadu velikanska. Dogodek me je popolnoma presenetil, še bolj, ko sem po njem padla v krčevit jok.  sad Potem sem si naredila os, se nekako umirila. Naslednji večer se je pred spanjem stvar ponovila, ampak nekako sem jo obvladovala, naredila os, vzdrževala stanje. Malo sem iskala v zroke tudi v tem, da v zadnjem času res veliko delam in da živim na liniji delo-regeneracija. Nato sem brskala po sebi, našla nekaj vzorcev: potreba po obvladovanju; strah pred boleznijo, smrtjo; zamera očetu. Nekaj delam narobe, vzorce transformiram. Napadi spet pridejo. Občutek imam, da to še ni vse.

Bega me pa še nekaj. Do zdaj sem napade vedno dobila na vikendu, v hiši, v kateri bivam občasno, ob prostih dnevih,  zadnje leto. Hiša je stara in prijetna, ampak že nekaj časa imam v, predvsem ob  njej, občutek, da mi tisto okolje želi nekaj sporočiti. Po eni strani se tam čutim popolnoma povezano navzgor in se prizemljujem z delom na zemlji, ampak nekaj se dogaja. Po vseh teh dogodkih ugotavljam, da si nekako več ne zaupam, dvomim vase. Po domače se počutim popolnoma 'razštelano' neutral , zato prosim za pomoč. smile

Gudrun,

lp,

Vsi smo to kdaj imeli, doživeli....

Vse je v kontroli.Mi kontroliramo misli, čustva, dejanje,itn... Razkrita skrivnost je v tem, da vse to obrneš v pozitivno smer.. doma pa, prezračuj, svečke, blagoslavljaj....dvigni vibracije vsega....mirna bodi, dihaj zavestno.. Ko dihaš tako, potem si na tleh, tukaj in zdaj... bodi lepo

lp :rose:

Jaz sem Izvor vsega, kar je.

Hvala za spodbudne besede.  :rose:

Živjo Gurdrun,

jaz sem te začutila kot zelo nežno dušo, ki se še ne upa zapustiti svoje lupine, katera te sedaj pritiska. Okolje, v katerem doživljaš sedaj te "napade", te spodbuja. V njem si dovoliš biti bolj sproščena, zato tudi prihajajo na plan zadeve, ki so zrele za razrešitev.

Kakšen je bil tvoj odnos z očetom v preteklosti? Si se lahko pred njim prosto izražala, se prikazovala pred njim sebe točno takšna kot si, brez kakršnegakoli strahu? Jaz začutim, da je tvoj oče učitelj, ki ti kaže, da je treba razrešiti strah, ki ga imaš, pred popolnoma svobodnim izražanjem sebe, točno takšne kot si. Ta strah ti povzroča blokado in občutek, da ne moreš dihati. S tem svojim strahu se učiš, kakor jaz začutim, kako na božanski način, v najvišje dobro vsega in vseh, izkoriščati in uporabljati svojo izvirno moč in si upati biti, to kar si.

Če boš začutila, da imajo moje besede težo in da je nekaj za tem, transformiraj najprej ta strah in se zahvali očetu, da ti kaže, nato pa se od njega osvobodi. Če ne boš vedela česa, kako in kaj pa sporoči.  :rose:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Hvala, Urška.

Malo me res bega to z očetom. Vsake toliko časa se pojavi. Še vedno imam občutek, da nisem izpolnila njegovih pričakovanj, čeprav mi izkazuje en sam ponos. Poleg tega dobivam sporočila smile  smile , da nekako predelujem stvari, ki jih on ne more predelati. Čutim pa tudi, da se je kar naenkrat pojavilo toliko stvari, kot nekak izbruh.  neutral Čisto natančno pa res ne vem, kako in kaj. Ali pa vem, pa nočem videti/sprejeti.  hmm

Kar se na zavestni ravni dogaja, ni nujno, da se enako dogaja tudi na podzavestni ravni. Jaz lahko do nekoga čutim radost na zavestni ravni, na podzavestni ravni pa imam neko podzavestno agresijo. Tista oseba lahko čuti od mene oboje - tako radost kot tudi agresijo.

Če začutiš, da predeluješ neke stvari od njega, po vsej verjetnosti to tudi delaš, saj ne čutimo enih stvari kar tako, brezveze. Že velik korak je to, da si to ozavestila. Transformiraj potrebo, da predeluješ od očeta, in če boš to storila, se ti nato lahko spontano pojavi v mislih dogodek iz preteklosti, ko si se odločila, da boš prevzela nase del bremena. ČE se ti pojavi, se osvobodi energijsko od odločitve oz. jo transformiraj.  :rose:

urskakorun.com

Pozdravljen, Zoran.

Oglašam se, ker sem se znašla pred težavo, za katero čutim, da je nekako več ne obvladam, oziorma jo vedno manj obvaladam, in tudi rešitve prave ne najdem.
V nekaj dneh se mi je vselej, ko sem bila v družbi sodelavcev in se počutila lepo ali še kar lepo, primerilo, da se je začel kot nek napad panike, občutek da bom izgubila razsodnost, kot da me bo ali zmanjkalo ali pa se mi bo zmešalo. Težko diham, imam občutek, da težko diham, da se mi stisne grlo in jezik zapre dihalne poti. Potem se seveda občutek poglobi in tako je krog sklenjen. Razvila sem sicer tehnike, ki mi pomagajo, torej z umom mi še nekako uspe počutje vnesti v nek tir. Pri iskanju vzrokov pa se nekje ustavim tam, da želim vse nadzorovati in da ne želim sprejeti sprememb, da sem oblastniška. Težava je tudi v tem, da več ne ločim, ali je so to res vzorci, ki jih zaznavam, ali pa so me preprosto sugestije drugih prepričale v to. V nekih situacijah delujem kot robot, sem groba v tonu besed in se preprosto ne razdajam drugim več tako. Nekak je problem, da se novim ljudem na delovnem mestu zelo odprem, preveč morda, potem pa ob nekih dogodkih sunkovito, morda histerično, zaprem. Ne vem, če je vse to povezano. A bi mi, prosim, lahko pomagal vpogledati v vse to, da bi se lahko učinkovito lotila dela na sebi. Zdaj se mi zdi, da bolj nekako ihtavo kopljem po sebi in si projiciram neko grdo sliko vsa nekako razpršena. Zavedam pa se, da je tudi grdo od mene, da pišem po dolgem času, ko imam težave.
wink
M.

Zgoraj bi prvazaprav morala napisati, da sem se spet znašla pred težavo. wink Podobno je, je pa pogosteje in v povsem novih okoliščinah in veliko intenzivneje. wink

43

Gudrun je napisal/a:

Oglašam se, ker sem se znašla pred težavo, za katero čutim, da je nekako več ne obvladam, oziorma jo vedno manj obvaladam, in tudi rešitve prave ne najdem.

Gudrun,
pri tebi zasledim, da se ti pojavlja vzorec nezaupanja. Nasplošno se ti je naveliko odprl ta vzorec in te pripravlja, da boš spoznala to plat nezaupanja (v sebe, druge, projekte, odnose,..), da se boš lahko naučila kaj pomeni njegova nasprotnost - zaupanje.

Odpri se in se osvobodi vse kar čutiš, da ti je moteče in si po potrebi odpusti.
Podporo imaš in veselo na delo.

wink Iskrena hvala, Zoran.

Pozdravljeni,
zanima me, iz česa izvirajo različne fobije, tesnoba, napad panike v določenih okoliščinah? Npr. strah pred zaprtimi prostori, temo, območjih brez telefonskega signala itd. Kakšni načini odprave tovrstnih težav so najbolj smiselni?
Lep pozdrav.

46 Nazadnje urejal Ninja (31.10.2012 11:09:30)

Živijo palčica! Vzrokov je lahko zelo veliko, in sicer izhajajo takšne tesnobe iz otroštva, ko se nam je zgodilo kaj neprijetnega, lahko smo jih prevzeli od staršev, sorodnikov, ali pa izvirajo iz preteklih življenj, ko smo imeli kakšno neprijetno izkušnjo in nam je ostal strah.
Najboljše je, da si najprej položiš roko na srce in si rečeš: "Sprejemam, da me je strah zaprtih prostorov, z dušo, duhom in telesom in se kljub temu dejstvu, da me je strah zaprtih prostorov, sprejemam s svojo dušo, duhom, srcem in telesom."
Na zgornji način najprej sprejmeš, da imaš nek strah, neko fobijo in se s tem pomiriš, sprostiš tenzijo do sebe. To je najbolj preprost in enostaven način, ki nam je vedno dostopen in pri roki smile
Drugi korak je ozaveščanje vzroka za nastalo fobijo oziroma strah. Pri tem ti lahko pomaga terapevt, lahko pa se sama odpreš v meditaciji, da vidiš, kaj je vzrok za nek strah. Najprej si postavi os sveta, oziroma kanal (na vstopni strani je posneta Zoranova vodena meditacija), potem pa se odpreš za odgovor. Ko vidiš, kaj se ti je zgodilo, ko si dobila nek strah, negativna čustva predihaš po navodilih za transformacijo, ki jih je napisala Urška in so objavljena v več temah na forumu.

Tudi jaz se soočam s podobno težavo in bi prosila za nasvet. Imam občutek, da se vrtim v začaranem krogu. Pridejo obdobja, ko me popade izredno močna tesnoba, čutim jo kot močan pritisk na prsih, stiska mi grlo ... Nisem sposobna normalno funkcionirati. Potem začnem še bolj intenzivno delati na sebi - meditirati, izvajam razne tehnike prepuščanja, osvobajanja vzorcev, pozitivne afirmacije ... Počasi, počasi se uspem tesnobe in strahu ter zaskrbljenosti otresti in spet zaživim polno življenje, polno zaupanja in optimizma. To traja nekaj časa, nato pa spet zapadem v stare vzorce. Običajno jih sproži kakšen nepričakovan dogodek, ki me ponovno vrže v tesnobo.

Ali mi lahko kdo pomaga v zvezi s tem. Poznam tehnike, kako se izkopati iz tega stanja, vendar mi ne uspe, da bi bila rešitev trajna. Kje sem se zataknila?  hmm

V sebi nosiš podzavestne vzorec nesprejemanja življenja takšnega kot je in obsojanje situacij, ki niso v skladu s tistim, kar si si zamislila - vzrok obsojanja je odvisnost od popolnosti. Te stvari lahko predelaš po procesu transformacije, ki je objavljen na forumu, podporo imaš.

urskakorun.com

Hvala, Urška, ja, verjetno bo kar držalo. Bom poskusila transformirati še ta vzorec.