Tema: Preroške sanje
To je najboljši opis, ki sem ga zasledila v zadnjih dneh, za to, kar se mi je zgodilo prejšnji mesec, pa upam da se mi ne bo nikoli več. Sanjala sem čudne, zelo mučne, težke sanje, ki so se po enem mesecu do potankosti uresničile. Ne verjamem v takšne stvari, a uresničila se je popolnoma vsaka podrobnost iz sanj, na katere sem sicer skušala pozabiti, a so po omenjenem dogodku znova oživele v mojem spominu.
Sanjala sem torej, da grem k sodelavcu domov. Tam nisem bila še nikoli, in v sanjah sem se spraševala, kako to, da sem našla, če še tu nisem bila nikoli? Pa sem šla po širokih stopnicah, do vrha. Na vratih vidim priimek, vstopim direktno v kuhinjo, in si mislim: kakšno stanovanje, da prideš direktno v kuhinjo? Vidim sicer več vrat, zamegljenih, a pomembna mi je kuhinja, najno se povsem osredotočim, ogledam okrog in okrog, vem približno velikost in postavitev. Pride sodelavec, vem da sem prišla ponj, da greva skupaj v službo, a si mislim pri sebi: kako to, da sem prišla po njega zato, da greva v službo? Logično bi bilo, da greva npr. na seminar, a ne, jasno mi je, da greva v službo. On pravi, da si samo še skuha čaj, in potem greva. Pri sebi si mislim: on, pa čaj? Meni bi bilo bolj logično, da bi spil kavo. OK, naj spije čaj. Vidim obliko šalice, pade po tleh, in tu se mora začne. S sodelavcem je nekaj hudo narobe, rabi zdravnika. Vem, da je hudo, čakam reševalce, odhitijo naprej, sledim jim do križišča, potem jih ne morem več ujeti. Sledi dolgo, mučno čakanje. Kaj je z njim... Potem čez nekaj časa izvem, še vedno v sanjah, da je umrl. Vidim bleščeče rjavo krsto, pokrito. Vidim rjav križ, z belimi številkami. Spredaj 20, potem mi pogled nekaj prekriva, se sklonim na desno, vidim 04. Pri se bi se sprašujem, kaj 20? Saj ni star 20 let, to se vprašam večkrat. Kaj 2004? To leto je že bilo, ni mi jasno. Pridem v mrliško vežico, in se pogovarjam z ženo, ki je nisem še nikoli videla, v pogovorih ni bila nikoli omenjena. Opazujem jo, ker me zanima, kakšna izgleda, vidim obliko nosu, pričeske, postavo...Potem se zbudim.
Sanje so bile enkrat v marcu. Uresničile so se v aprilu. Doživel je možgansko kap, ko si je zjutraj pripravljal čaj, predno bi šel v službo. Z rešilcem je bil odpeljan v bolnišnico. Po enem tednu je umrl, dne 20.4.. Pokopan v krsti, bleščeče rjavi. Šla sem na žale, govorila z njegovo ženo, popolnoma enako kot sem jo videla v sanjah. Verjamete? Je še kakšen drug, bolj primeren izraz za tole, kar sem opisala?