1 Nazadnje urejal Lexi (24.05.2010 09:58:11)

Tema: Povezava med ženstvenostjo in ustvarjalnostjo

Zanima me kakšna je pravzaprav povezava med ženskostjo in darovi, talenti, ustvarjalnostjo...ali lahko ženska zaradi tega, ker zavira ali ker ne izrazi svoje ženske narave nevede blokira nek svoj izrazit talent, ki se zaradi tega ne more izraziti??

Re: Povezava med ženstvenostjo in ustvarjalnostjo

Zivjo Lexi,
povezava je ogromna,ze ce gledas zensko zdravje, bolezni na rodilih,maternici-rak, jajcniki je povezano z kreativnostjo,da se zenska izrazi, svojo kreativnost,da ustvarja-da jo zivi,jo polni, pa ni vazno ali to odnos,delo,..v nasprotnem pa pride do bolezni in shiranja moci zenske v zenski.
Brala sem knjigo od doktorice,ki se ukvarja prav z zenstvenostjo in boleznimi,se bom spomnila ime, in pise,da ce zenska ni kreativna,ce jo zavira delo,partner-odnos, ali tudi odnos do nje same da lahko zboli in tudi da zivi zivljenje napol.
Dobro vprasanje, me zanima kaj bodo modre glavice na forumu povedale:)

Ok, sej vse lepo in prav, sam ne vem kaj ima to zdej na koncu kej veze z naslovom...a res noben nima nobenega mnenja o tej temi?  hmm

Hvala na odgovoru, Lexi sem ti odgovorila, upam,da ti bodo se drugi.Ime doktorice je pa Dr.Northrup in naslov knjige,ki ti jo priporocam Žensko tijelo ženska mudrost, Dr. Christiane Northrup
Se enkrat, je velika povezava, ce si dovolis biti zenstvena in se tako cutis in jo sprejemas si kreativna, ce jo negiras zbolis na jajcnikih.
Upam,da ti bo Zoran ali Urska povedala se kaj bolj pametnega.Z mojega stalisca pa je da bolj ko sebe sprejemas in svojo zenstveno plat in tak odnos do sebe/nezen, ljubec,pozornost do sebe se ti to izraza v kreativnosti pa naj bo to odnos, posel, hobi...
bo ok?

Moj pogled:preveč smo nagnjeni k"nemogoče hočem takoj,na čudež pa čakam samo trenutek ali dva".Res smo zgrešili smer teme,pa vseeno dajmo času čas,da nam vsem pošlje odgovor.Po moje se srečujemo na tem forumu,ker imamo vsi nevede blokirane talente,moški ali ženske,hkrati pa to čutimo in iščemo pot-izhod iz tega.Kot moški imam isto dilemo,s tem,da sem se odločil najprej "steklo na oknu očistit",kaj bom pa potem videl skozenj,pa...se bom pustil presenetiti.Je manj stresno.Zagotovo "vem"samo to,da talenta za rojevanje nimam,kot tudi ženske nimajo talenta za nosečnost brez moške udeležbe.Povezave tukaj zanesljivo so,sem pa nekje bral,da kdor pri sebi ne najde-razreši vsaj 150 dogodkov-večjih ali manjših travm,ne dela resno na sebi.Vsa čast izjemam-dopuščam da so.Med tem,ko se ukvarjam z zgornjimi "150",ali "čiščenjem"stekel,se bo že kaj pokazalo.   Ž.

Vse odgovore, ki niso v skladu s temo, sem prestavila v temo Strah pred avtoritetami.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Urška, ne vem kako si to premikala in ločevala, sam u bistvu moram za prvotno temo tukaj odgovorit...

Maxim je napisal/a:

Dr.Northrup in naslov knjige,ki ti jo priporocam Žensko tijelo ženska mudrost, Dr. Christiane Northrup

Maxim hvala za podatek o tej avtorici, vidim, da ima celo paleto knjig o ženskih temah. Zagotovo si bom prebrala tole :prst:

ar3ka je napisal/a:
Lexi je napisal/a:

ali lahko ženska zaradi tega, ker zavira ali ker ne izrazi svoje ženske narave nevede blokira nek svoj izrazit talent, ki se zaradi tega ne more izraziti??

Moje mnenje je zagotovo da. Mislim, da krniš svojo ustvarjalnost vedno, ko si ne dovoliš biti to, kar si. Pa bodisi, da zaviraš svojo ženskost, svoja čustva, svoja nagnjenja, svoje poglede, svoje želje, svoje misli. Včasih smo ustvarjalni že samo tako, da si dopustimo, da smo, kar smo.  smile  Lp :rose:

Opažam da je res, zaviranje svoje prave narave vodi v blokiranje te najbolj naravne, ustvarjalne sile v človeku. Ko si dovoliš biti TI, si pretočen tudi za to energijo, da se lahko izkristalizirajo in izrazijo talenti itd.

lp :rose:

No, zdaj pa je menda vse na svojem mestu, Lexi, hvala za opozorilo.

Za vnaprej pa prosim odpirajte nove teme, da bodo debate pregledne

urskakorun.com

Žal vam moram sporočiti, da so se vsi posti, ki niso bili povezani s to temo, prenesli v novo temo Strah pred avtoritetami, a se je celotna tema po nesreči trajno izbrisala.

Temo Strah pred avtoritetami še enkrat odpiram, da se lahko tam nadaljuje debata o strahovih  .  :rose:  :rose:

urskakorun.com

Dodajam še poste uporabnikov, ki so bili zgrešeno prenešeni ... očitno je danes moja lekcija Površnost in njene posledice.   neutral
Ar3ka upam, da ne boš huda. :rose:

6 Odgovoril ar3ka 26.05.2010 21:56:17
•    
•    ar3ka
•    Član
•    Odjavljen
•    Registriran: 15.01.2010
•    Sporočil: 187

Lexi je napisal/a:
ali lahko ženska zaradi tega, ker zavira ali ker ne izrazi svoje ženske narave nevede blokira nek svoj izrazit talent, ki se zaradi tega ne more izraziti??

Moje mnenje je zagotovo da. Mislim, da krniš svojo ustvarjalnost vedno, ko si ne dovoliš biti to, kar si. Pa bodisi, da zaviraš svojo ženskost, svoja čustva, svoja nagnjenja, svoje poglede, svoje želje, svoje misli. Včasih smo ustvarjalni že samo tako, da si dopustimo, da smo, kar smo.     Lp 

urskakorun.com

11

Brez skrbi, Urška. Nimam nobenga razloga.  smile  :rose:

12

Lexi je napisal/a:

Opažam da je res, zaviranje svoje prave narave vodi v blokiranje te najbolj naravne, ustvarjalne sile v človeku. Ko si dovoliš biti TI, si pretočen tudi za to energijo, da se lahko izkristalizirajo in izrazijo talenti itd.

Zanimiva izreka, ko si dovoliš biti TI.
Veliko nas misli, da si dovoli biti to kar je, če je pa res tako?  hmm
Nesmiselno je reči ali trditi da si dovoliš biti to kar si, če se pa v bistvu ne poznaš.  Če ne poznamo svoje duše, svojega telesa, uma kako deluje, reagira v vsaki situaciji, kako pol lahko rečemo, "jaz si pa že dovolim biti to kar sem", če se pa niti ne poznamo od kod smo, kaj smo, kaj je naša naloga na zemlji,… Ne poznamo svojega fizičnega telesa v popolnosti, kaj šele naš um ali dele naše duše. Si pa vseeno dovolimo reči, da si dovolimo biti to kar smo?  Lahko si v določenih stvareh(navadah) upamo biti to kar smo, kaj pa če te navade niso naše, smo se jih samo navadili, da so pač takšne kot so – pomeni, da smo se z nekom sprijaznili, če smo se z nekom sprijaznili še ne pomeni, da smo to tudi sprejeli in da je naše.
Dostikrat se zgodi, da se sprijaznimo z neko stvarjo, jo udomačimo, po drugi strani nam pa pije energijo, ker ni naša – ni sprejeta z dušo.
Vse stvari, o katerih imamo potrebo razlagati na dolgo in široko, stvari ki nam dajo grenek okus, ko se samo spomnimo na njih – niso naše ali niso bile naše.
V določenih stvareh si dovolimo biti to kar smo in takrat se počutimo OK, ko pa tega občutka ni, smo se pa samo sprijaznili, da tako pač je ali tako mora biti, ker drugega ne vidimo ali nočemo videti.
Vprašanje je tudi, če se zares lahko v popolnosti spoznaš vsak delček sebe.
Zato je potrebno zaupati svojim vodnikom, da nas vodijo, do tistega kar nam je namenjeno, kar se je potrebno naučiti, doživeti,… Popolno zaupanje, da se nam bodo stvari odvile točno tako, kot je v skladu z nami in našo dušo. Potrebno je imeti med sabo uglašenost, med: srcem, dušo, umom, telesom in duhom, kot tudi zaupati popolnemu vodstvu. Takrat menim, da smo na dobri poti, da se spoznamo, kdo v resnici smo in če si zares to tudi dovolimo biti.

Lexi si mi dala povod, da to napišem, :prst:  ni namenjeno samo tebi. smile
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

13

Urška je napisal/a:

Žal vam moram sporočiti, da so se vsi posti, ki niso bili povezani s to temo, prenesli v novo temo Strah pred avtoritetami, a se je celotna tema po nesreči trajno izbrisala.

Samo začasno smile

14

Urška je napisal/a:

očitno je danes moja lekcija Površnost in njene posledice.

:prst: Dobro je, ker se sproti učiš. wink

15

Zoran, mislim, da ni treba preveč filozofirat pri teh stvareh. Seveda se nihče ne pozna popolnoma v nulo svoje biti, toliko stvari je v nas, ki se jih ne zavedamo ali jih vidimo obarvano skozi svoje prizmo, samo če se boš spuščal zdaj v to, si sfalil bistvo mojega vprašanja. Mislim da se ni treba secirat u nulo, da ugotoviš ali si upaš biti to kar si, ker ima vsak človek v sebi, pa ni treba da je blazno duhoven ali pa inteligenten, ta pristen notranji občutek, ki mu to pove.

lp

Glede na to,da tlačimo to našo zemljico,se bojim,da smo šele na poti proti temu,da bomo enkrat imeli pogled skozi svojo prizmo.Ves šolski sistem,verstva,politika,mediji,...,nam uspešno vsiljuje pogled skozi svojo prizmo v smislu:to zdaj še ni zrelo,ono tam je tema za jutri(in tako ostane za vedno za "jutri"),tole bomo že mi uredili,pa duhovnost ni za vsakega(mimogrede-kaj pa ta beseda sploh pomeni?in če mi bo kdo to opisoval,pričakujem,da bo vsaj do gležnja v zemlji),skratka,z redkimi izjemami(kamor sebe ne štejem)gledmo svet skozi manipulacijsko prizmo.Žal.Filozofija nam pri tem na bo pomagala,inteligenca pri seciranju "u nulo"pa ja.In če pri "seciranju"preskakujemo stopnice,si delamo slabo uslugo.Torej-strpnost brez prehitevanja,zaupanje v samega sebe in delo-učenje.Pričakovanja in nestrpnost sta pri tem "radirka"uspeha.

Sem že enkrat omenil da je lahko človek sam sebi baje najboljša družba,ampak da sam sebi pišeš javno objavljeno pismo je pa še boljša fora.Bom videl kako resno ga bom vzel. tongue

18

Zoran je napisal/a:

Veliko nas misli, da si dovoli biti to kar je, če je pa res tako?  hmm
Nesmiselno je reči ali trditi da si dovoliš biti to kar si, če se pa v bistvu ne poznaš.

Osebno se mi zdi tole zelo tehtno vprašanje.  :prst: Velikokrat sem v dilemi, ko se recimo soočam s strahom/nemirom, in potem ne vem, ali gre za tisti prvinski strah, s katerim mi duša sporoča, ne hodi tja - to ni dobro zate, ali pa za mentalni kostrukt/karmično blokado, ki bi jo morala preseči. hmm Gre pa tudi za to, da jaz res mal preveč razmišljam oz. filozofiram. Se je treba odločit in se premaknat - naprej/nazaj (en korak nazaj lahko nato pomeni tudi 2 naprej wink )/levo/desno/gor/dol. Če predolgo negotovo cepetaš na istem mestu, je po moje najslabše.

19

francik je napisal/a:

Sem že enkrat omenil da je lahko človek sam sebi baje najboljša družba,ampak da sam sebi pišeš javno objavljeno pismo je pa še boljša fora.Bom videl kako resno ga bom vzel. tongue

Je kr fino, če kaj napišeš - tudi, če sam sebi. wink Ko neki napišeš, si prisiljen urediti svoje misli, pa še do kake fajne ugotovitve prideš - zase ali za druge. :prst:

20

Lexi je napisal/a:

Mislim da se ni treba secirat u nulo, da ugotoviš ali si upaš biti to kar si, ker ima vsak človek v sebi, pa ni treba da je blazno duhoven ali pa inteligenten, ta pristen notranji občutek, ki mu to pove.

Hotel sem ti odpreti pogled, da vidiš na katerem področju se dovolj poznaš (v nulo) in da ta pogled, znanje preneseš na področje tistega ki ti manjka. Na primer, da se poznaš v nulo pri svojem okusu za hrano, izboru barve (najljubša barva), za vrsto solate, najdražja pesem ali…..
Na tistem področju, ki veš, da se poznaš v nulo, tisti občutek in odločitev prenesi v situacijo, za katero ne veš, če se popolnoma poznaš  ali se je hočeš naučiti. S tem občutkom se boš lažje naučila in izvedela o sebi stvari, ki jih hočeš vedeti. To so stvari, ko na prosto veš, da je to to – delajo te srečne in ne izgubljaš časa (ne razmišljaš veliko o drugi možnosti), npr; da bi se raje odločila za drugo barvo, ker veš, da je ta barva (najljubša) zate in ne druga.
V glavnem tam ko se poznaš, preneseš v tisto, kje se hočeš spoznati.
Upam, da razumeš kaj ti hočem napisati.
Lp smile

21

francik je napisal/a:

Pričakovanja in nestrpnost sta pri tem "radirka"uspeha.

:prst:  smile

francik je napisal/a:

Faca :prst:

22

ar3ka je napisal/a:

Se je treba odločit in se premaknat - naprej/nazaj (en korak nazaj lahko nato pomeni tudi 2 naprej wink )/levo/desno/gor/dol. Če predolgo negotovo cepetaš na istem mestu, je po moje najslabše.

Meduza je na delu? smile

francik je napisal/a:

Sem že enkrat omenil da je lahko človek sam sebi baje najboljša družba,ampak da sam sebi pišeš javno objavljeno pismo je pa še boljša fora.Bom videl kako resno ga bom vzel.

Bi rekla, da zna biti zelo "pogonsko", kolikor lahko rečem iz lastnih izkušenj. JAvno objavljena pisma so v meni napravila velikanske premike.  :prst:  smile

Bi pa morebiti še jaz izrazila svoje mnenje glede ženstvenosti in ustvarjalnosti pri ženskah.

Ženska je lahko ustvarjalna tudi, če deluje kot moški. To je ena pot ženske. Za primer so t.i. sodobne ženske, ženske na položajih, ki izdatno izkoriščajo svoj moški princip. Ker je sodobna družba pretežno moška, so za dosego pomembnega družbenega položaja (ki bo tudi cenjen s strani moških) primorane izkoriščati svojo moško ustvarjalnost. Za to pa je potrebna ogromna količina energije, ker ni naravno, da se ženska izraža kot moški.

Za žensko je najbolj naravno in dosti lažje, kadar izkorišča žensko ustvarjalnost. Predpogoj za to pa je, da se najprej odpre svoji ženskosti. Da si dovoli biti ženska in se izražati kot ženska.

PRedpogoj za optimalno izkoriščanje svoje ustvarjalne energije pa je uravnovešenje svoje ženske in moške energije. Če se lahko tako izrazim, ženska energija da ven "barvo", moška pa "odtenek", energijski naboj. Bolj kot se oseba prepusti tem energijam in jih hkrati obvladuje uravnotežene, lahko "premika gore".

urskakorun.com

24

Imel bi vprašanje...
Danes pogosto vidimo, da nekatere ženske delujejo in živijo po moškem principu, moški pa po ženskem. Problem tukaj vidim predvsem v vzgoji, kadar mame s svojo posesivnostjo vzgajajo sinove, očetje pa imajo odločilno vlogo pri vzgoji hčera. Ko človek odraste bo avtomatsko imel več energije nasprotnega spola. Se mi zdi, da je to danes kar resen problem.
Kaj narediti oz. kako preobraziti presežek energije nasprotnega spola nazaj v energijo lastnega spola ? smile

Ja,res "narobe svet"bi lahko pomislili na prvo žogo.Je pa po mojem to pač samo še ena lekcija več.Pri reikiju je en del posvečen rezanju-prekinjanju vezi z različnimi osebami,tudi s starši in od tu naprej se po mojem lahko začne uravnotežanje motečih nasprotij.Ko se nekaj umakne,je potrebno nastali prostor zapolniti s čim koristnejšim.Se trudim v tej smeri in bom videl kaj se bo pokazalo.Temu rečem moj pogled,ki pa ni nekaj nespremenljivega. cool