Tema: Hobiji
Spominjam se časov, ko sem kot otrok imela razne hobije. Takrat se še niso tako imenovali, starši so pravili temu samo otroška zanimanja. Ne vem, od kod se je vzelo zanimanje, a polnili so me z radostjo in navdušenostjo. Spomnim se, da sem zbirala prtičke, kinder igračke, nato slike od mačk in konjev, ko sem mal odrasla, so bili priljubljeni Beverly Hills in smo vsi zbirali sličice od njih. Nisem bila športni tip, tak da mi športni hobiji niso dišali, sem pa zelo rada risala, slikala, pisala zgodbice ...
Če gledam danes, imam spet polno hobijev, ki pa to nekako niso hobiji čisto v pravem pomenu besede. Kaj naj bi hobi prinašal? Veselje, radost, otroško navdušenje, neobvezno uživanje? Pri meni se je vse, kar je bilo kot hobi, potencialno preoblikovalo v delo in pravih hobijev skorajda ni več. A to delo nikakor ni garaško, daleč od tega! Uživam v vsem, kar delam iz srca, zgubila pa se je tista nota, tista esenca neobveznosti in proste uživancije, nadomestila ju je odgovornost, ki je vsem tem aktivnostim dodala malček resne note.
Pravi hobi pri meni ostaja planinarjenje in branje kake lahke in enostavne knjige ... tam sem čist na off z možgani.
No skoraj na off, mal le pazim, da ne zdrknem s kake skale ...
Katere hobije imate vi? Ali znate določiti, katere aktivnosti vam prinašajo prosto radost, brez obveznosti, čisto uživanje? Se spomnite, ob kateri aktivnosti ste samo srečni, nič drugega? ![]()
urskakorun.com