1

Tema: Duše umrlih v starih hišah

Živijo,

to sporočilo pišem v imenu moje babice, ki se že dobrih deset bolj ali manj spopada z istimi nevšečnostmi. Stara je 70 let in dokaj dovzetna za duhovnost, ter stvari, ki jih ne čutimo s petimi čuti. Že 50 let živi v družinski hiši - za katero sicer ne vemo koliko je stara, a spekuliramo da nekje od 100 - 200 let - od smrti mojega nonota 1996 sama. Na nonota je bila neznansko navezana in se mnogo let (če sploh kdaj) ni sprijaznila z njegovo smrtjo. Kakorkoli, od kadar je umrl je začela čutiti neko šumenje, oz. brenčanje - kot ga sama opisuje - vsako noč, ko leže v posteljo. Namreč, takrat začuti to brenčanje, ki se v primeru da ga ignorira samo ojača, in zaletava vanjo. Najprej se je seveda poskušala prepričati, da ni ničesar, a se je preveč ponavljalo, da bi lahko kar ignorirala. Pravi, da se ji dozdeva kot da jo tisto nekaj - čemur ona pravi demoni - čaka v zakonski spalnici, in jo je pripeljalo tako daleč, da je po mesece skupaj spala v spodnjih prostorih hiše - v prenovljeni dnevni sobi, kjer ne čuti ničesar.

Sama sem mislila, da bi lahko to bila energija pokojnega nonota, toda - po štirinajstih letih? Morda je pomembno dejstvo, da od nonotove smrti spi na njegovi strane postelje. Za kakšne tragične dogodke, ki bi se bili odvijali v hiši, ne vemo. Ima kdo kakšno razlago ali predlog, na koga naj se obrnemo? Nona je prepričana temu narediti konec, saj pravi, da se ji počasi že meša.

Najlepše hvala,

Tamara

Re: Duše umrlih v starih hišah

Lostwasp,
Duše se lahko po smrti zelo dolgo zadržujejo tukaj.
Ko človek umre zapusti samo fizično telo in duša gre v svetlobo (mesto nad nami), ki ga mi z našimi očmi ne vidimo.
V primerih, ko družina zelo žaluje za umrlim, duša ne more narediti prestopa v svetlobo, ker želi potolažiti žalujoče.
Duša pa ima odprt kanal, da prestopi v svetlobo le nekaj časa (okrog 10 dni) in če ta čas ne prestopi v svetlobo, ostane ujeta med svetovi. Ker pa rabi energijo za bivanje pa večinoma ostane v hiši v kateri je živela ali se prisesa na neko osebo in tako živi dalje.
Take duše večinoma naredijo prestop v svetlobo, skupaj z osebo ko ta umre, na kateri je bila prisesana.

Druga možnost je pa ta, da duša gre v svetlobo in se na novo inkarnira.
Vendar mi od vsakega življenja, ki ga živimo pustimo, oziroma ostane naš duh na eni od dimenzij, (nam očem ne vidnim) in ta duh živi naprej. V takem primeru, dostikrat hodijo predniki k nam da pogledajo kaj delamo, kako smo, se tudi učiti,… Vendar takega duha ne smemo pustiti preblizu, ker lahko zleze v nas – takrat je moteč. Zato se lahko mi z predniki pogovarjamo in gledamo kaj delajo,.., zelo radi se odzovejo.

Moj primer: oče mi je velikokrat hodil k meni in en čas mi je bilo to zanimivo, pol me je pa začela motiti njegova prisotnost, ker je lezel v mene. Vendar me je ogromno stvari naučil, ki sem jih videl in spoznal svetove in mesta kje živijo, na kak način živijo, kaj delajo,... Zato je zelo lahko z njimi priti v kontakt in ker so zelo odprti, dobiš takoj informacijo, katero sprašuješ.

Upam, da sem ti kaj pomagal z razlago, če boš hotela ti pa pogledam, kaj se pri tebi (noni) dogaja.
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Zoran,
najlepše hvala za razlago. Nikoli si nisem mislila, da lahko duše dejansko ostanejo na zemlji po smrti več let, tudi desetletij. Vsekakor bom tvojo razlago povedala noni, a glede na to da mi že dolgo govori, da bo treba nekaj v zvezi s tem storiti (kar je razumljivo) - me zanima kaj se da dejansko ukreniti?  hmm  Kaj si mislil s tem, ko si rekel da lahko pogledaš kaj se dejansko dogaja pri noni? Kakorkoli že, ta vikend se bom pogovorila z njo, rada pa bi jo tudi obvestila kako postopati sedaj...

Najlepše hvala,lep dan

Tamara

Lostwasp je napisal/a:

Vsekakor bom tvojo razlago povedala noni, a glede na to da mi že dolgo govori, da bo treba nekaj v zvezi s tem storiti (kar je razumljivo) - me zanima kaj se da dejansko ukreniti?  hmm  Kaj si mislil s tem, ko si rekel da lahko pogledaš kaj se dejansko dogaja pri noni? Kakorkoli že, ta vikend se bom pogovorila z njo, rada pa bi jo tudi obvestila kako postopati sedaj...

Lostwasp, mislil sem na to, da je potrebno preveriti ali je duša ali je duh. Potem se tudi vidi na kakšen način se lahko reši situacija. Babica pa je potrebno, da dovoli, da se pogleda kaj je.
Da bi se stvar rešila, do konca je potrebno tudi, da si ona želi rešiti te stvari, če bo hotela - javi.
smile

Lostwasp je napisal/a:

Namreč, takrat začuti to brenčanje, ki se v primeru da ga ignorira samo ojača, in zaletava vanjo. Najprej se je seveda poskušala prepričati, da ni ničesar, a se je preveč ponavljalo, da bi lahko kar ignorirala. Pravi, da se ji dozdeva kot da jo tisto nekaj - čemur ona pravi demoni - čaka v zakonski spalnici, in jo je pripeljalo tako daleč, da je po mesece skupaj spala v spodnjih prostorih hiše - v prenovljeni dnevni sobi, kjer ne čuti ničesar.

Živjo Lostwasp, dobrodošla na forumu!  smile

Skoraj enaka stvar se je dogajala meni. Začelo se je kot brenčanje in nato sem se zbujala sredi noči čuteč, kako neka čudna ježasta sila želi zlesti vame, skozi moje pore. Če sem jo napodila, se je zelo razjezila, češ, da ima pravico do tega. Zelo neprijetna zadeva, verjamem tvoji noni. Jaz nisem storila takrat ničesar, ker ni šlo za moje stanovanje in nisem čutila, da imam pravico se vpletat, sem se odselila, je pa dejansko šlo za dušo človeka, oziroma predvsem za njegovo čustveno telo, saj je samo kričalo in brenčalo in verjetno sploh ni vedelo, kje je.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Kaj ce so duhci tam ko si ti, je dovolj da mu reces duhec pojdi v zlato svetlobo k Bogu? Ali se s tem povezes z njim al ga resis, da ni ujet med prostorom?

Zanima me ko so svece ob cestah ali je v redu da te duse posljes k Bogu v svetlobo, ce so slucajno tam ujete in se vedno trpijo ali je bolje da se to ne dela?Ker mene je vedno prej zelo zbadal ko sem videla svece ob cestah in sem cutila bolecino, trpljenje in vcasih kot bi cutila vse,ki so zalovali za to duso,potem pa sem jih zacela posiljat v svetlobo in zdaj ne cutim vec teh obcutkov.Je to v redu ali tako lepim te duse nase??
Hvala,ce ima kdo kakrsnkoli izkusnje...

Maxim, tebe sam duhovi zanimajo, maš ti okol sebe več duhcev kot ljudi?  big_smile

urskakorun.com

Maxim je napisal/a:

Kaj ce so duhci tam ko si ti, je dovolj da mu reces duhec pojdi v zlato svetlobo k Bogu? Ali se s tem povezes z njim al ga resis, da ni ujet med prostorom?

Prvo ti priporočam, da si pogledaš, kaj imaš z duhci, zakaj te tako privlačijo? Dokler v sebi ne boš razrešila vzroka za to, da te ta nivo tako privlači, jih boš vedno znova srečevala in imela opravka z njimi.

Z duhci se ne povezuješ. Povežeš se z Bogom in mu naročiš, da dobi duhec toliko brezpogojne ljubezni in svetlobe, da bo šel v božjo zavest in tam, kamor je zanj v najvišje dobro. To lahko storiš tudi, če začutiš, ob krajih, kjer so sveče - ob cesti, gorskih poteh itd.

Zelo lepo je enak proces napraviti za povožene živali, katere srečamo ob vožnji.  :rose:

urskakorun.com

Maxim je napisal/a:

Ker mene je vedno prej zelo zbadal ko sem videla svece ob cestah in sem cutila bolecino, trpljenje in vcasih kot bi cutila vse,ki so zalovali za to duso,potem pa sem jih zacela posiljat v svetlobo in zdaj ne cutim vec teh obcutkov.Je to v redu ali tako lepim te duse nase??

Podoživljaš njihova čustva in čustva bližnjih, ker se povezuješ z njimi. Razreši potrebo po povezovanju in vzorec, da moraš vedno vse okrog sebe prekontrolirati, pregledati.  :rose:

urskakorun.com

Najlepše vsem skupaj za odgovore.

Urška, hvala ker si delila tvojo izkušnjo. Točno to se dogaja moji noni, naježi se ji koža na lasišču in vseskozi ima občutek, da hoče ta energija zlesti vanjo.

Zato me predvsem zanima kako postopati sedaj? Kako se ugotovi ali je duša ali duh? Ali je potem dovolj, če se jih pošlje v svetlobo, nona je namreč skoraj prepričana da je več njih? Obstaja kakšna "session" ki se izvši, da se te duhove pošlje k Bogu?

Lp, Tamara

Ni za kaj, fajn je vedeti, da se tudi drugim dogajajo podobne stvari in da tvoja nona ni ne prva in verjetno ne zadnja, ki se ji kaj takega dogaja.  :rose:

Lostwasp je napisal/a:

Zato me predvsem zanima kako postopati sedaj? Kako se ugotovi ali je duša ali duh? Ali je potem dovolj, če se jih pošlje v svetlobo, nona je namreč skoraj prepričana da je več njih?

Naj stori tisto, kar sama najbolj začuti, da je prav. Brez njenega dovoljenja se ne preverja energije njenega doma, ker je to isto kot vdor v človeka brez njegove vednosti. Lahko jim/mu/ji pošlje v božjo svetlobo. Naj se ravna po srcu, kaj je za njih in zanjo najbolje, da stori.

Lostwasp je napisal/a:

Obstaja kakšna "session" ki se izvši, da se te duhove pošlje k Bogu?

Obstaja postopek energijskega zdravljenja in čiščenja prostora. Če želita, pokličita Zorana ali mu pišita na mail, njegovi kontakti se nahajajo v njegovem podpisu.

urskakorun.com

12

Urška je napisal/a:

Maxim, tebe sam duhovi zanimajo, maš ti okol sebe več duhcev kot ljudi?  big_smile

Hej Urska,

hvala ti za vse odgovore.
Jaz jih sploh ne vidim, ne zaznavam, da so okol,blizu..moji frendi jih pa me zato to zanima, zakaj jih oni vidijo  ali in cutijo.
Zadnjic na obisku pri meni je frendica rekla,da zakaj gledam tja gor na strop in sem rekla,da ne vem,da mi oci kar same tja gredo in je slav meditativno stanje in rekla,ja eno dusco si mela, zdaj je ze sla, bla je ujeta vmes.
Pa druga koelgica rekla, da njej skoz luci ugasajo..no meni se tud zacele luci ugasat in mi zarnice pricele ena za drugo pregorevat pa me zato pricel to zanimat.To pred 1 letom me sploh ni zanimal in nisem dajala pomena temu.Da obstaja ok ampak da nocem odpirat vrat v tisto sfero,ker dobis cel paket in lepo in grdo.

In me zanimal kaj pomeni, ko enkrat duhca nase dobis se ga ne znebis kr tko, ce komuniciras z njimi..ker se baje eden hrani z mojo energijo,ki je od kolegice duhec, na njo prisesan.

Pa ko se vozim mimo sveck , povozenih zivalc,se mi pa zdi nekako prav da jih posljem v zlato svetlobo k Bogu,ce so ujete vmes.

Ne odpiram teh vrat samo zanimal me kako s tem..ker sem slisala,da so tudi hisni duhci,ki cuvajo hise in da fajn da si do  njih prijazen in tudi duhci mest, kamor prides kot turist da te sprejmejo in te varujejo ce ti vse lepo gre, ce pa te oropajo in se kaj groznega,da te  tisti lokalni duhci ne sprejmejo..
No dovolj o duhcih..samo nocem zbudit kaksnega:)

Pozdravljeni!
Tudi mene muči nekaj, kar si ne znam razložit. Dogaja se da ponoči, včasih tudi čez dan slišim kako nekdo hodi po hiši, slišim škripanje lesenih stopnic, odpiranje vrat...... ampak ni nikjer nikogar. Moram povedati, da je ponoči zadevo slišal tudi mož, prebudila sva se oba, ko pa je vstal in šel pogledat kdo hodi po hiši je ugotovil, da ni nikogar.  Bilo je večkrat.  Aja še to. Imava psa, ki na te šume ne reagira in mirno leži ob postelji, medtem ko jaz sede in v strahu poslušam, kaj se dogaja.
Je možno da se po hiši sprehaja duša katerega od umrlih staršev? Zanimalo bi me zakaj in kaj hoče. Moram pa povedat, da nimam občutka, da bi bil to kak zli duh, prej kak dober ki bi rad pomagal, če je to sploh mogoče. Kakšno je pa vaše mnenje?

Dobrodošla rozica na forumu.

Duhovi bližnjih in po večini tudi duhovi ostalih ne delajo "bedarij", kot smo jih po večini vajeni iz grozljivk, temveč se pojavijo zato, da nas usmerijo, nam pomagajo, nam dajo kakšne napotke ali informacije.

Na prvi pogled ni nič posebnega za začutiti, ni posebnih motenj, verjetno tudi zato kuža ne reagira. Če želiš, napiši kaj več o hiši in o sebi - je to nova hiša, hiša katerega od staršev, v kakšnem okolju živite, je blizu gozd ali kakšno naselje, je v bližini kakšna starejša hiša, s čim se ukvarjaš, oz. s čim se ukvarja mož ... vse to lahko vpliva na opisane dogodke.

No, medtem ko sem pisala, sem dobila informacijo, da bi lahko bila tvoja babica (ni pa nujno, ker je zelo šibka informacija, včasih se duše ne želijo razkriti), prihaja pa s sporočilom, da razrešiš določen razumski strah oz. duševni obup, več pa mi ni dano videti. Če začutiš, da bi bilo kaj na tem, se lahko v mislih povežeš s to dušo (četudi ne začutiš, da bi bila babica) in jo tudi sama vprašaš, kdo dejansko je, zakaj prihaja in kakšne informacije ti prinaša. Lahko ji tudi rečeš, v mislih ali na glas, da ti ni prijetno, da se na takšen način pojavlja, ker ti vzbuja nelagodje (včasih duše pokojnih še nekaj časa ne zaznavajo razlike med svetovoma - njim je to običajno, da se tako pojavijo, ker zaznavajo samo energijo, nam pa so njihovi prihodi lahko nelagodni, če ne celo strašljivi - če jim damo vedeti, da nas strašijo in da nam je neprijetno, praviloma prenehajo in se pojavljajo v lepih sanjah ali kako drugače, na prijeten način; jaz sem kar nekaj takšnih osebnih srečanj prekinila in poskrbela, da imam mir smile ) - če ima kakšne informacije zate, naj se ti pojavlja na takšen način, da bo tudi tebi ugodno.

Pa javi, kako je šlo.

urskakorun.com

15

Danes sem po spletu nesrečnih okoliščin izgubil svojega prijatelja. Nekaj želim naredit zanj. Kaj lahko naredim za dušo, razen tega da jo pošljem v svetlobo? Hvala.

16

ander je napisal/a:

Kaj lahko naredim za dušo, razen tega da jo pošljem v svetlobo?

Ander,
lahko še prižgeš svečko in ostalo naredi po občutkih.