Tema: Duše umrlih v starih hišah
Živijo,
to sporočilo pišem v imenu moje babice, ki se že dobrih deset bolj ali manj spopada z istimi nevšečnostmi. Stara je 70 let in dokaj dovzetna za duhovnost, ter stvari, ki jih ne čutimo s petimi čuti. Že 50 let živi v družinski hiši - za katero sicer ne vemo koliko je stara, a spekuliramo da nekje od 100 - 200 let - od smrti mojega nonota 1996 sama. Na nonota je bila neznansko navezana in se mnogo let (če sploh kdaj) ni sprijaznila z njegovo smrtjo. Kakorkoli, od kadar je umrl je začela čutiti neko šumenje, oz. brenčanje - kot ga sama opisuje - vsako noč, ko leže v posteljo. Namreč, takrat začuti to brenčanje, ki se v primeru da ga ignorira samo ojača, in zaletava vanjo. Najprej se je seveda poskušala prepričati, da ni ničesar, a se je preveč ponavljalo, da bi lahko kar ignorirala. Pravi, da se ji dozdeva kot da jo tisto nekaj - čemur ona pravi demoni - čaka v zakonski spalnici, in jo je pripeljalo tako daleč, da je po mesece skupaj spala v spodnjih prostorih hiše - v prenovljeni dnevni sobi, kjer ne čuti ničesar.
Sama sem mislila, da bi lahko to bila energija pokojnega nonota, toda - po štirinajstih letih? Morda je pomembno dejstvo, da od nonotove smrti spi na njegovi strane postelje. Za kakšne tragične dogodke, ki bi se bili odvijali v hiši, ne vemo. Ima kdo kakšno razlago ali predlog, na koga naj se obrnemo? Nona je prepričana temu narediti konec, saj pravi, da se ji počasi že meša.
Najlepše hvala,
Tamara