1

Tema: Kaj vse je nihalo

Kdo je prebral knjigo o Transurfingu verjetno razume, da je namen in cilj nihal, da nam spijejo energijo, nas scedijo ko stare cape, da nas vržejo iz ravnotežja in nam onemogočijo, da bi dosegli tisto kar smo si zadali da naredimo. Velikokrat nam vržejo prepreke s katerimi se mi pol borimo in seveda, ko se boriš daješ svojo energijo nihalom in ko praviš »jaz se pa tega več ne grem«, ko ti je vsega dost, se stvari nekako umirijo- seveda mi smo pa izčrpani.

En primer iz knjige: alkohol. (Zeland je malo drugače opisal),
sam razumem takole:
Zakaj alkohol? Ker ti nudi zaščito ugodno se počutiš, si sproščen, dobiš dar govora, si sposoben reči in narediti nekatere stvari, ki si jih v normalnem stanju ne upaš itd.
Vendar je to tako kot bi šli na banko po kredit in potem vse vračamo z obrestmi, v tem primeru »maček«. Ko pijemo in se zabavamo dobivamo energijo, drug dan pa jo nihalo od nas na prosto izsesa, ( takrat je veliko ljudi reklo »nikoli več«) Ampak se zopet pojavi šansa in jo zgrabimo in postopek se ponavlja- kar ima lahko hude posledice po zdravje (jetra, srce, visok pritisk, itd), odnosi se spremenijo…
Enako se dogaja s sladkarijami, (tudi ostala hrana) ki so nam ponujene, posledično se prenajedamo, se redimo in ko je preveč - moramo začeti hujšati, da ne pride do kakšnih resnih zdravstvenih težav. Če hočemo shujšati je pa potrebno vložiti veliko napora, truda in zato zopet nihala dobijo svojo energijo nazaj, ki so nam jo posodila za trenutno zadovoljstvo.

Star pregovor pravi: vse se vrača, vse se plača.

Pomagamo si npr. z postavitvijo hare ali katerega koli drugega načina, da pridemo v svoj kanal, da se zavedamo in prepoznamo, ko nas nihalo vabi, takrat smo sposobni ugotoviti, kar ni naše opazujemo situacijo od zunaj in se izognemo posledicam.
Super je ker imamo vedno svododo izbire in od nas pa je odvisno kaj si bomo izbrali.
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Re: Kaj vse je nihalo

Zadnje čase se je veliko pisalo o tej novi gripi in o cepivih.
Eni so bili za cepljenje in so preko straha dobili svoje privržence (tim1), drugi so bili pa nasprotniki (tim2) in kaj je tema dvema skupinama skupnega – obe so se borile. Eni za - drugi proti. hmm
Gledano s stališča Transurfinga, najprej se je pojavilo prvo nihalo (tim1), ki je iskalo privržence na vse načine, nato se je počasi ustvarilo drugo nihalo (tim2), ki je temu nasprotovalo. S tem, ko se je ustvarilo drugo nihalo (t.2) je prvo dobilo moč (t-1) – od kje - od nasprotnikov (t-2). Na tak način približno nastanejo nihala. Od kje pa črpajo energijo – od privržencev, mi se pa sami niti ne zavedamo, pa ni važno v katerem timu smo – se borimo in posledično dajemo svojo energijo. sad
Zato je preden pride do tega, da se odločimo za koga bomo, dobro razmisliti , če je smiselno dajati svojo energijo za nekaj , kar ni naše in se boriti za tuje cilje.
Rešitev je, da preden pademo pod vpliv nihal, da se vemo postaviti v svoj kanal (hara, os-sveta, merkava …- smo na hitro v svojem kanalu) in takrat ocenimo in vidimo, da to sploh ni naša bitka in zakaj bi dajali svojo dragoceno energijo nekomu drugemu, če jo pa rabimo, za dosegov svojih ciljev. smile
lp

Nihalo, ki mene zadje čase najbolj heca je firma v kateri sem v službi....zanimiv je bil prejšnji teden. Nihalo je zanihalo in po celem oddelku je zavladalo neko noro stanje (živčno, napeto,...) vsi smo delali kot nori in se sekirali, konec tedna smo bli pa vsi totalno zmatrani (pa sploh ne samo od količine dela ampak od živčnosti, straha,...). Zato je fajn, če si buden, da spoznaš na katero tvojo slabost te nihalo dobi...

Anja je napisal/a:

Zato je fajn, če si buden, da spoznaš na katero tvojo slabost te nihalo dobi...

To je super, ko se začneš zavedati, da je to nihalo in da to ni tvoje, pa čeprav še  padeš pod vpliv ampak se veš zelo hitro pobrati, takrat lahko opazuješ in se smejiš nihalom, katera so te prej  ujela, se jim izogneš. Če ti slučajno ne uspe iz prve  nič zato, že to je super, da jih prepoznaš, ne se pa krivit ali obsojat, če ne gre iz prve, samo se sprejmi, - otrok tudi prvo plazi po štirih preden se postavi in hodi po dveh nogah.
lp

5 Nazadnje urejal govindavilas (21.01.2010 23:36:14)

lep pozdrav.
se pravi ,furaš svoj lajf in se ne meniš na odziv okolice.osvobojen vseh dvomov,strahov,samoobtoževanj;se sliši kot, da si že z eno nogo v nebesih tvojega srca.

govindavilas je napisal/a:

se pravi ,furaš svoj lajf in se ne meniš na odziv okolice.osvobojen vseh dvomov,strahov,samoobtoževanj;se sliši kot, da si že z eno nogo v nebesih tvojega srca.

Res največja prepreka, da bi živeli tako kot si izberemo so dvomi, nezaupanje, strah, prepričanja, npr. da to ni možno, da to pa že ni tako lahko, da se je za vse potrebno boriti, itd, dejansko je pa, da ko se nehaš boriti stvari stečejo tako kot hočeš.
Vsaka čast ti že to razumeš, da so nebesa v tebi, če jih boš pa izkoristil je pa odvisno edino od tebe. Jaz tega nisem takoj razumel, da je odvisno vse od mene vedno sem čakal, da bi se nekaj moralo zgoditi, da bi se premaknil.
Največjo napako sem delal s tem, ko sem rekel, ko se zgodi to in to bom srečen ali zadovoljen, s tem sem samo čakal in odlašal stvari – bil sem v prihodnosti. Potrebno se je postaviti v sedanji trenutek in kaj lahko naredim, danes, da bom srečen.
Vse stvari, katere delaš je potrebno prizemljiti, da pride do realizacije. Če imaš že na začetku občutek, da tega ne zmoreš, tudi ko transformiraš vzroke, se nehaj boriti in truditi, zato obstajajo delavnice, ker na delavnicah se stvari premaknejo energijsko in ti odprejo pot. Včasih se je potrebno samo dobro nasmejati in stvari stečejo.  smile  lol  smile
Zato si upam trditi, da čisto vsak lahko uspe v tistemu kar hoče biti edino sam sebi si lahko prepreka. Ne uspeš pa tudi ne v ciljih, ki niso tvoji.
lp

Zoran je napisal/a:

Največjo napako sem delal s tem, ko sem rekel, ko se zgodi to in to bom srečen ali zadovoljen, s tem sem samo čakal in odlašal stvari – bil sem v prihodnosti.

Pol pa pride tisti cilj, pa traja evforija 2 sekundi, pa je konc. hmm

Je dobro povedal Nejc Zaplotnik (Pot): Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.  smile

Zoran je napisal/a:

Včasih se je potrebno samo dobro nasmejati in stvari stečejo.

Ja.   smile

Zoran je napisal/a:

Res največja prepreka, da bi živeli tako kot si izberemo so dvomi, nezaupanje, strah, prepričanja, npr. da to ni možno, da to pa že ni tako lahko, da se je za vse potrebno boriti, itd, dejansko je pa, da ko se nehaš boriti stvari stečejo tako kot hočeš.
Vsaka čast ti že to razumeš, da so nebesa v tebi, če jih boš pa izkoristil je pa odvisno edino od tebe. Jaz tega nisem takoj razumel, da je odvisno vse od mene vedno sem čakal, da bi se nekaj moralo zgoditi, da bi se premaknil.
Največjo napako sem delal s tem, ko sem rekel, ko se zgodi to in to bom srečen ali zadovoljen, s tem sem samo čakal in odlašal stvari – bil sem v prihodnosti. Potrebno se je postaviti v sedanji trenutek in kaj lahko naredim, danes, da bom srečen.
Vse stvari, katere delaš je potrebno prizemljiti, da pride do realizacije. Če imaš že na začetku občutek, da tega ne zmoreš, tudi ko transformiraš vzroke, se nehaj boriti in truditi, zato obstajajo delavnice, ker na delavnicah se stvari premaknejo energijsko in ti odprejo pot. Včasih se je potrebno samo dobro nasmejati in stvari stečejo.  smile  lol  smile
Zato si upam trditi, da čisto vsak lahko uspe v tistemu kar hoče biti edino sam sebi si lahko prepreka. Ne uspeš pa tudi ne v ciljih, ki niso tvoji.
lp

praviš,da stvari stečejo,kot ti hočeš -morda pa se sprijazniš s tem.da tečejo,tako kot pač tečejo in s tem postane situacija del tebe,tvoje biti ali pa,ti del nje,,se zliješ v duhu z tem" in tako konec koncev-začetek začetka ne narediš nič drugega kot,da prestaviš svojo leno rit na sončno-svetlo stran življenja-se motim?
še zadnje:...da čisto vsak lahko uspe v tistemu,kar hoče biti,edino sam sebi si lahko prepreka.ne uspeš pa tudi ne v ciljih,ki niso tvoji.
ŽELIM SI BITI NEKAJ -AMPAK CILJ PA NI MOJ.prosim razlago?
l.p.

10

praviš,da stvari stečejo,kot ti hočeš -morda pa se sprijazniš s tem.da tečejo,tako kot pač tečejo in s tem postane situacija del tebe,tvoje biti ali pa,ti del nje,,se zliješ v duhu z tem" in tako konec koncev-začetek začetka ne narediš nič drugega kot,da prestaviš svojo leno rit na sončno-svetlo stran življenja-se motim?

Se strinjam, ko sprejmeš, da je to del tebe, si sposoben prepoznati tiste stvari pri sebi s katerimi hočeš živeti in druge lastnosti npr.: jezo, sprejmeš, da je del tebe in ko jo sprejmeš več ni moteča zate, vzameš jo v zakup, odločiš se pa delovati drugače, npr.: da te vodi zaupanje, ljubezen… na tak način si sam zbereš pot.

še zadnje:...da čisto vsak lahko uspe v tistemu,kar hoče biti,edino sam sebi si lahko prepreka.ne uspeš pa tudi ne v ciljih,ki niso tvoji.
ŽELIM SI BITI NEKAJ -AMPAK CILJ PA NI MOJ.prosim razlago?

Nihalo ti vsili cilj npr., če hočeš uspeti posnemaj tega in tega drugače ne boš uspel, recimo Michaela Jacksona, in ker veš, da je on uspel posnemaš in delaš enako kot je on, s tem si prikrajšan svoje individualnosti in ne vidiš svojega pravega cilja. – vedno se boriš, si zatiskaš oči in ne dopuščaš, da bi nova informacija prišla v tebe, da sam postaneš uspešen v svojem cilju. Tu je eden star rek: bolj boš srečen, če boš  neuspešen ali »prosečen« (ne spomnim se Slo. Izraza) v svoji individualnosti, kot pa svetovno uspešen v kopiranju. Ne vem mogoče bo kdo bolje razložil.
lp

"prosečen" -mislim da je običajen, povprečen.

12

"prosečen" -mislim da je običajen, povprečen.

Ja na to sem mislil. Hvala.
lp smile

Zoran je napisal/a:

bolj boš srečen, če boš  neuspešen ali »prosečen« (ne spomnim se Slo. Izraza) v svoji individualnosti, kot pa svetovno uspešen v kopiranju. Ne vem mogoče bo kdo bolje razložil.

Mislim, da si s tem rekom zadel bistvo. Vseeno pa bi dodala, da če si v skladu s svojim jedrom, z dušo, ne moreš biti neuspešen (izzvzeto je splošno mišljenje, kaj pomeni biti uspešen).

Zoran je napisal/a:

recimo Michaela Jacksona, in ker veš, da je on uspel posnemaš in delaš enako kot je on, s tem si prikrajšan svoje individualnosti in ne vidiš svojega pravega cilja.

Verjetno si v posnemanju vključil tudi energijsko posnemanje.
Če vzamem za primer maškare, ki se nam bližajo. Oblečeni v kostum tigra se pretvarjamo, da smo tiger za en dan. Mogoče se celo počutimo bolj "tigrovsko", občutimo da smo bolj močni, grozeči, veličastni ... V sebi pa brez dvomov vemo, kdo in kaj smo in čez teden bo od tigrovega vpliva ostala le še senca. Zdaj si pa predstavljamo, da nosimo takšen kostum nekaj let ali celo življenje. Energijsko in počasi tudi po potezah obraza bi "postali" (seveda ne dobesedno) tiger. Mogoče zelo čudna misel, vendar če si ogledate tale video, boste mogoče bolje razumeli.

Gre za raziskovalca Shauna Ellisa, ki se je skozi znanstveno raziskavo v želji čim bolj spoznati volkove tako vživel v njih, da seva iz njega živalska, volčja energija in tudi pogled, poteze njegovega obraza sevajo nekaj divjega, volčjega.

http://www.youtube.com/watch?v=A5rN1m2nJzk

Obstaja pa tudi veliko ljudi, ki posnemajo svoje človeške idole in sčasoma to tudi postajajo.
Nekaj ekstremnih primerov, ko si ljudje nadenejo "kostum" za celo življenje:
http://vizita.si/clanek/novice/najbolj- … acije.html

Ljudje pri tem pozabljajo svoje resnično bistvo, pozabljajo kdo so. Ker slavne osebe sevajo močno energijo (zaradi tega so tudi postale slavne), se je najlažje "obesiti" na njih in pozabiti svoje bistvo. Pri tem pa trpi njihova ustvarjalnost in njihova duša.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

lep pozdrav
urška,kaj misliš s tem:LJUDJE POZABLJAJO SVOJE RESNIČNO BISTVO,POZABLJAJO KDO SO.-morda,da so samo človek,ali morda človek,ali pa morda kaj več?

Živjo,

točno to - da so človek (brez samo smile ) zase in še "nekaj več", individualno božansko bitje. S tem, ko se ljudje pretvarjajo, da so nekdo drug, pozabljajo na svoje bitje - na svoje telo, na svoja čustva, na svoj razum ter na svojo božansko individualnost, ki je v vsakem od nas drugačna in edinstvena.
Naša pot je mogoče popolnoma drugačna od poti našega idola in s tem, ko hodimo po njegovi poti, grdo zanemarjamo svojo pot.
Posploševanje tukaj ne bi bilo dobro - so ljudje, ki so si takšno preizkušnjo izbrali in s tem dejansko delujejo v skladu z dušo. Dokler globoko v srcu začutimo, da je tisto, kar delamo ok, vemo, da delujemo z dušo. Če pa na primer posnemamo nekega idola in čeprav se na zunaj super počutimo, nekaj v sebi pa nam pravi, da to ni čisto ok situacija in se moramo prepričevati, da je vse okej, potem to sigurno ni okej in nismo v stiku s sabo.

Stik s sabo lahko navežeš prek aktivnosti, ki so ti zelo ljube, stik s sabo pa lahko navežeš tudi prek izredno učinkovite meditacije, ki je sestavljena iz dveh delov, oziroma iz dveh meditacij: postavljanje hare in meditacija na jedrno zvezdo.

urskakorun.com

lep pozdrav
v pojasnilu na meditacijo na merkavo,avtor pravi,da smo bog.Boga razumem kot osebo,ki je superiorna na vse ostalo.potem takem smatram,da naj ne bi,takšna Oseba nikoli padla pod vpliv bilo kakšnih nižjih energij,ker je superiorna.
ti pa tu praviš,da so človek zase in še"nekaj več",individualno božansko bitje. kaj smo potem,kot bog,vsi skupaj,ali narazen?če si individium,si samostojna enota.če smo potem takem vsi bog,je ta bog razdrobljen na nešteto delcev.kaj potem takem, naj ne bi obstajal kot eden,niti kot Oseba,ampak neka brez osebna energija?brez oblike?
                                                                                                                                                      l.p.

kaj smo potem,kot bog,vsi skupaj,ali narazen?

kaj potem takem, naj ne bi obstajal kot eden,niti kot Oseba,ampak neka brez osebna energija?brez oblike?

Verjetno ima vsak svojo predstavo o bogu, jaz lahko predstavim samo svojo. Boga ne dojemam kot osebo, kot nekega starčka, ki "bdi nad nami", dojemam ga kot vibracijo absolutne energije, ki prežema absolutno vse, kar je kdaj obstajalo, obstaja in bo obstajalo. Hkrati pa je bog individualna vibracija vsakega posameznega bitja v tem stvarstvu (osebe, živali, rastline, predmeta, misli, ...). Torej smo hkrati individualne manifestacije božjega (na tej ravni imamo odločitev za nižje ali višje energije) in hkrati smo absolutni bog (vibracija absoluta v nas).

Kot človek zase in nekaj več, sem imela v mislih človeka kot individualno bitje (s svojim telesom, čustvi, mislimi) in nekaj več, torej kot bitje absoluta (ali božanska iskra v nas).

Bog ali absolut torej predstavlja vse energije. Kaj pa je abstolut? Absolut je celota vseh pozitivnih in negativnih energij, ki tvori absolutno ravnotežje in s tem absolutno vibracijo. 50% plusa in 50% minusa, ki se raztopi v eno samo vibracijo. V njem ni več plusa ali minusa, je nič. Vse stvarstvo je sestavljeno iz obeh polarnosti, plusa in minusa, Tudi mi smo sestavljeni iz obeh polarnosti, zato prej sprejeti tudi minuse, bolje za nas.  big_smile

urskakorun.com

lep pozdrav
:V NJEM NI VEČ PLUSA ALI MINUSA,JE NIČ.-kaj pomeni,da ko si enkrat v njem te sploh ni več.

:V NJEM NI VEČ PLUSA ALI MINUSA,JE NIČ.-kaj pomeni,da ko si enkrat v njem te sploh ni več.

Hm, ne na takšen način, da te ni več, izniči se predznak vibracije. Ni več ne negativne ne pozitivnega predznaka, temveč nastane absolutna vibracija.

urskakorun.com

20

Meni se pa dogaja neki nenavadnega.
Vsakič ko bi me lahko kaksno nihalo zadelo se mi zmoti. Tak cisto na rahlo. Se dobro počutim kljub temu in nihalo me ne vrze iz tira. Vse skupaj si razlagam kot neko opozorilo da bi pa zdaj lahko blo tisto kar bi me lahko vrglo ven iz tira.
Je to normalno?

21

...dejansko je pa, da ko se nehaš boriti stvari stečejo tako kot hočeš.

Vse stvari, katere delaš je potrebno prizemljiti, da pride do realizacije. Če imaš že na začetku občutek, da tega ne zmoreš, tudi ko transformiraš vzroke, se nehaj boriti in truditi,

Huh, meni pa vseeno nekaj ni jasno.  hmm
Torej praviš, da ko se sprejmeš takšnega kot si in ko se nehaš boriti, stvari stečejo. Mislim, da kljub temu, da imaš občutek da tisto nekaj zmoreš, vseeno ne steče kar samo od sebe. Je pač treba nekaj naredit, se potrudit, vložit... In kaj to je, če ne "borba" ? No, mogoče bi bila bolj primerna kakšna druga beseda, ampak ko delaš na nečem, se za to boriš. Ali ne ?

22

Urši je napisal/a:

Vsakič ko bi me lahko kaksno nihalo zadelo se mi zmoti. Tak cisto na rahlo.

U, kako tako opozorilo bi pa meni tud prišlo prav... smile

23

Urši je napisal/a:

Vsakič ko bi me lahko kaksno nihalo zadelo se mi zmoti. Tak cisto na rahlo. Se dobro počutim kljub temu in nihalo me ne vrze iz tira. Vse skupaj si razlagam kot neko opozorilo da bi pa zdaj lahko blo tisto kar bi me lahko vrglo ven iz tira.
Je to normalno?

Če na tak način prepoznaš nihalo super, od vsakega posameznika je lahko različno in če je to tvoj način super.
Se meni tud nekaj takega zgodi za sekundo se strese slika in postavi nova, če mi traja več kot tri sekunde še na hitro osvežim haro. Čez čas ti pride v navado in veš, da je to to. Če pa kdo ne zazna mu pa priporočam, da zaprosi svojega vodnika, varuha, vesolje, boga…, da dobi sporočilo na takšen način, da ga prepozna.
lp

24

Moly je napisal/a:

Torej praviš, da ko se sprejmeš takšnega kot si in ko se nehaš boriti, stvari stečejo. Mislim, da kljub temu, da imaš občutek da tisto nekaj zmoreš, vseeno ne steče kar samo od sebe. Je pač treba nekaj naredit, se potrudit, vložit... In kaj to je, če ne "borba" ? No, mogoče bi bila bolj primerna kakšna druga beseda, ampak ko delaš na nečem, se za to boriš. Ali ne ?

Prav si razumela, ko se nehaš boriti in preveč truditi(siliti), stvari stečejo. Jih spremeniš, sprejmeš in pustiš, da se z tokom urejajo in ne na silo, nekatere stvari rabijo več časa, da se realizirajo, če pa pričakuješ, daješ pomembnost, hočeš prehiteti – takrat se boriš.

Primer: zmes za palačinke je hitro gotova in še hitreje pečena, namazana in njam njam. Nekatere stvari pa rabijo več časa: zmes za beton, ko gradiš hišo klet, ena etaža…, ali stolpnico. A me sedaj razumeš? Nekatere stvari morajo dozoret, da greš naprej ali se je potrebno še kaj novega naučit. Ali posadiš hruško, čez dve leti pokukajo prvi majhni sadovi in pol je potrebno počakati še da sadež dozori. Nimaš vpliva na to kako bo hitro sadež dozorel.

Mogoče misliš pri tistem kaj hočeš postati npr. pri športu, glasbi, delu.... takrat  je potrebna vaja včasih veliko vaje in truda, vendar nič na silo.
Lp

25

Anja je napisal/a:

U, kako tako opozorilo bi pa meni tud prišlo prav.

Zaprosi, da opozorila dobiš na tak način, da boš razumela.
Lahko se z biorgonomijo sprogramiraš, odločitvijo, prošnjo, zahvalo, poljubno.
lp