1

Tema: Vpliv človeka na elektronske na prave

Pozdravljeni!

To temo sem odprla, ker sem že nekajkrat bila priča težavam z računalnikom, telefonom in televizorjem, ki so se pojavile, ko je z njimi upravljala moja prijateljica. Mislim, da to ne more biti naključje, saj se je primerilo že tolikokrat, da je to že prav smešno.
Prvi primer: Sedim za računalnikom in funkcionira čisto normalno. Prijateljica me prosi, če lahko preveri pošto in tisti trenutek preneha delati internetna povezava.
Drugi primer: Končam z delom na računalniku in ga izklopim, nakar me ta ista prijateljica prosi, če ga lahko uporabi. Seveda privolim. Prižge ga in pojavi se napis, da je nekaj narobe s trdim diskom. Za računalnik ponovno sedem jaz, ga ponovno zaženem in vse dela normalno.
Povedala mi je, da se ji to zelo pogosto dogaja. Enake težave je imela že s telefoni pa s televizorjem. A kdo pozna razlago za to?

Urška

Re: Vpliv človeka na elektronske na prave

Tudi jaz imam eno tako prijateljico. smile Mi je pripovedovala, da je že marsikatera naprava v njeni bližini prenehala delovati iz nerazumljivih razlogov... tongue

Vsa elektronika, aparati, ure, avti, letala ... - so odraz nas samih, če nagaja povezava z internetom  tudi ona nima povezave v sebi in slično.
Več takih ljudi skupaj lahko sesuje cel sistem. mad
Mi sami sesujemo aparate ali motimo njihovo delovanje, če nam nekdo poškoduje avto poglejmo pri sebi, kaj delam narobe.
Počene cevi v hiši, centralna kurjava, elektrika - na vse mi vplivamo in če smo pozorni na to, bi lahko že preden pride do resnih težav pri nas lahko rešili težavo.
Avto noče vžgat ali crkuje…
Drugo je pa, da je material že izrabljen.
Vemo, da se nove stvari lahko hitro pokvarijo, tu se izvlečemo imamo garancijo. big_smile
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Tista iz Uršikinega sporočila sem jaz. Res se mi to pogosto dogaja. V zadnjem času zelo pogosto. Če ima kdo kaj novega, se raje ne dotikam, ker se pojavijo motnje v delovanju. In res sem kar malo žalostna, če mi kdo podari kaj, kar ima gumbe in deluje na elektriko, saj imam potem pogosto sitnosti. Če bi bilo po moje, še biciklov ne bi imeli.  smile

Bom razmislila o povezavi.  neutral

Ne vem, če je ravno povezano, vendar je zanimiva tudi naslednja zadeva. Meni se je večkrat naredilo pa tudi slišala sem že za druge primere, da je crknila ali se prižgala ulična svetilka, ko sem šla mimo nje. To se je dogajalo v določenih obdobjih, od začetka sem verjela v naključja, ko pa se je to zgodilo večkrat pa je moja misel o naključju splahnela.  Mislim, da je Tadej (Pretner) enkrat že govoril o tem, pa sem pozabila razlago.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

6

Meni pa je pri tehniki zanimivo to, da ko se mi mudi, bo vse še bolj počasi delalo.
Naprimer v službi internet, programi, ki jih uporabljam, šumenje v telefonu. Če se spomnim, kar ni vedno se naslonim nazaj sproščeno zadiham in si potrdim, da tudi če kaj ne naredim takoj, se zaradi tega svet ne bo ustavil. In pol čudež vse dela.

Pri avtu pa mi nagaja stikalo za vklop luči, mi sveti ena lučka preveč. Potem pa vrtim stikalo dokler se ne postavi v lego ko zgleda deluje brez problemov. Pomaga če pomislim na Mihaela.

Ne, ta oseba, ki jo Uršika opisuje, sem jaz big_smile

Svoje čase so žarnice kar pokale, ampak za to imam razlago, kadar sem posebej nakurjena, v ozadju pa v bistvu sproščam nezadovoljstvo sam nad sabo, je dovolj, da se samo dotaknem šalterja, žarnico kar razžene. Od moje jeznoritosti. Tak da je sedaj boljše, ja, kar se tiče pa računalnikov , pa povezav, tudi včasih kar pobesnijo naprave, ko sem bila v službi kot tajnica in vnašalec podatkov, smo kar naprej morali klicariti servise, vse se je narobe vpisalo, če pa sem dala kaj printat, je pa v sosednji sobi, kjer je printer pač bil, začelo bruhati tiskovine, po 70 kopij x 3, pa take, so vedno prihiteli, pa kaj si spet dala printat!,…meni pa nič jasno, ker večkrat nič nisem dala printat…..vsaj ne, da bi se zavedala!!!

Jaz včasih vidim svoj vpliv na okolje, če sem le pozorna, in iskrena, tudi avtomobil kaže  vedno moje natančno stanje, je pa res, da jo (vectra) čutim kot prijateljico, osebo če hočete, ampak jaz imam z vsem tak odnos, če si samo predmet, še ne pomeni da nimaš duše.
Vozilo je najbližja primerjava sam sebe. Ker nekatere matrajo zavore, druge brisalci.

namreč imam probleme s ključavnicami, nisem mogla vtaknit ključa  v volan, sem menjala , polej nisem sploh mogla  vrat odpret, centralno zaklepanje, pa to majstor nekak zvezal, daj pa je zadeva taka, da ko vtaknem kluč v vrata, vsi gumbi skočijo gor pa dol 3x. Soludo, pač hoče mi neki povedat, da sem pred nečim zaprta, da se nečesa preveč držim(odpreti se sebi, bogu, n weem…pol pa jaz rečem, da se me avtek vedno razveseli, pa od tega zažene gumbke, ja kratke stike imam…..

vmes sem se večkrat dobila z eno mojo prijateljico, ki pa je res v stiku sam s sabo, take osebe jaz ne poznam, ima popolno zaznavo vseh bitij, in energij naokoli,…..no, kadar sem v stiku z njo, se mi odprejo določeni kanali in se ponovno spomnim , kdo sem, hočem to povedat, da takrat avtek odpira brez kakršnih koli ''pozdravov''. Ampak ni trajno,…..hvaležna pa sem, na svoj zmožen način  moja štirikolesna prijateljica prenaša sporočilo. ODPRI SE

Trenutno še vedno ''pozdravlja'' ob prihodu, kaj čmo, življenje je proces. Jaz pa bolj zagrižen primerek, kakor izgleda.

Aja, ulične svetilke, te pa, te. Ampak jaz na sprehodu ponavadi kaj gruntam, tak da se vžig ali pa ugašenje teh svetilj nanaša na vsebino, pol pa imam to za pomoč, znak, hehe. Ni vse slabo, vendar pa take notranje napetosti verjetno niso fine, da ti že okolica poka od tega, lahko pa itak, da imam popolnoma narobe.

Jo, bi bilo fino, če bi našteli vse povezave, kot Luis Hay, Tvoj avto je tvoje telo, preko avtomobilskih težav do zdravja voznika)), lahko bi mehanikom uvedli malo psihologije, žal poznajo več ali manj samo komercialne finte, ko ti kažejo nek star amortizer, češ zamenjal sem tvojega, ampak jaz sem že dobila na laži te modele, niti v sanjah si ne mislijo, da veš kaj je disk ali pa kardan, samo zato ker imaš kiklo.

ja, neki pa je tudi, mi večkrat ni vžalo, al pa je lih takrat neki crknu avto, pa se je potem izkazalo, da je ''odločitev''-ostati doma, pač tam od kjer si se želel premakniti, nekaj nabolj modrega. Mi je že rešilo lajf, verjetno. Ni namenjeno. Osebno sem take vedno začutila kot neko varstvo-pomoč vesolja.

Le kateri angel, bi meni ključavnice zrihtal, kako sem lahko na njih čist pozabila, hvala, da si me spomnil, Neo smile

8

galaxaura je napisal/a:

Le kateri angel, bi meni ključavnice zrihtal, kako sem lahko na njih čist pozabila

Kar se Angelov tiče ne vem dosti, za Michaela sem prebral pri Doreen Virtue / Nadangeli in vnebovzeti mojstri.; tako da najbolje da tam malo pobrskaš. Pa nisi pozabila. Kot si napisala pa imaš enega zelo blizu.

Ja jaz sem pa danes videl, da ni samo stikalo in lučka na armaturni. To stikalo namreč vžiga luči za meglo. Sem kje sem pa jaz v megli, mi je pa še bolj megleno, kar pomeni da je zelo globoka, kot pri palčku Smuku. lol

Hej zivjo tole zanimivo!
Zanima pa me zakaj oziroma kako je mozno, da ti nov disk, na katerega si nalozil zelo vazne podatke,slike,dokumente,ure in ure nespanja za 5 let nenadoma zbrise vse kar je gor, disk dela, vendar noben racunalniski profi ni vec mogel do mojih podatkov,ki so bili gor,
15.8 sem prilopila disk na racunalnik, in tist dan ni zelel pokazati da je kaj gor,pa nihce ni nic brisal,ne jaz ne nihce,
sel do vseh moznih resevalcev in rekli,da ne vedo kaj mu je da disk dela vendar da ni nic gor.
Hm..
Pa tedaj sem bila dobre volje, vesela, v stiku s seboj:)
No najbol pogresam fotke s prijatelji in razna dozivetja:) no ampak saj spomin v glavi se deluje.
Vprasanje pa je ali morda kdo ve nacin kako je mozno s duhovnimi metodami priklicati stanje diska izpred par let nazaj, sedaj lepo spi v skatli:)
in se to skrekan disk-se pravi zakodiran disk,da ni mogel vsak dostopat gor
lahko odkodiras ce ne deluje program za odkodiranje-nasvet ne kodirajte si diskov:))
Hvala pa lepo nedeljo zelim,
M.
in ja presnemavajte si podatke sprot na dvdje:)