Ne, ta oseba, ki jo Uršika opisuje, sem jaz
Svoje čase so žarnice kar pokale, ampak za to imam razlago, kadar sem posebej nakurjena, v ozadju pa v bistvu sproščam nezadovoljstvo sam nad sabo, je dovolj, da se samo dotaknem šalterja, žarnico kar razžene. Od moje jeznoritosti. Tak da je sedaj boljše, ja, kar se tiče pa računalnikov , pa povezav, tudi včasih kar pobesnijo naprave, ko sem bila v službi kot tajnica in vnašalec podatkov, smo kar naprej morali klicariti servise, vse se je narobe vpisalo, če pa sem dala kaj printat, je pa v sosednji sobi, kjer je printer pač bil, začelo bruhati tiskovine, po 70 kopij x 3, pa take, so vedno prihiteli, pa kaj si spet dala printat!,…meni pa nič jasno, ker večkrat nič nisem dala printat…..vsaj ne, da bi se zavedala!!!
Jaz včasih vidim svoj vpliv na okolje, če sem le pozorna, in iskrena, tudi avtomobil kaže vedno moje natančno stanje, je pa res, da jo (vectra) čutim kot prijateljico, osebo če hočete, ampak jaz imam z vsem tak odnos, če si samo predmet, še ne pomeni da nimaš duše.
Vozilo je najbližja primerjava sam sebe. Ker nekatere matrajo zavore, druge brisalci.
namreč imam probleme s ključavnicami, nisem mogla vtaknit ključa v volan, sem menjala , polej nisem sploh mogla vrat odpret, centralno zaklepanje, pa to majstor nekak zvezal, daj pa je zadeva taka, da ko vtaknem kluč v vrata, vsi gumbi skočijo gor pa dol 3x. Soludo, pač hoče mi neki povedat, da sem pred nečim zaprta, da se nečesa preveč držim(odpreti se sebi, bogu, n weem…pol pa jaz rečem, da se me avtek vedno razveseli, pa od tega zažene gumbke, ja kratke stike imam…..
vmes sem se večkrat dobila z eno mojo prijateljico, ki pa je res v stiku sam s sabo, take osebe jaz ne poznam, ima popolno zaznavo vseh bitij, in energij naokoli,…..no, kadar sem v stiku z njo, se mi odprejo določeni kanali in se ponovno spomnim , kdo sem, hočem to povedat, da takrat avtek odpira brez kakršnih koli ''pozdravov''. Ampak ni trajno,…..hvaležna pa sem, na svoj zmožen način moja štirikolesna prijateljica prenaša sporočilo. ODPRI SE
Trenutno še vedno ''pozdravlja'' ob prihodu, kaj čmo, življenje je proces. Jaz pa bolj zagrižen primerek, kakor izgleda.
Aja, ulične svetilke, te pa, te. Ampak jaz na sprehodu ponavadi kaj gruntam, tak da se vžig ali pa ugašenje teh svetilj nanaša na vsebino, pol pa imam to za pomoč, znak, hehe. Ni vse slabo, vendar pa take notranje napetosti verjetno niso fine, da ti že okolica poka od tega, lahko pa itak, da imam popolnoma narobe.
Jo, bi bilo fino, če bi našteli vse povezave, kot Luis Hay, Tvoj avto je tvoje telo, preko avtomobilskih težav do zdravja voznika)), lahko bi mehanikom uvedli malo psihologije, žal poznajo več ali manj samo komercialne finte, ko ti kažejo nek star amortizer, češ zamenjal sem tvojega, ampak jaz sem že dobila na laži te modele, niti v sanjah si ne mislijo, da veš kaj je disk ali pa kardan, samo zato ker imaš kiklo.
ja, neki pa je tudi, mi večkrat ni vžalo, al pa je lih takrat neki crknu avto, pa se je potem izkazalo, da je ''odločitev''-ostati doma, pač tam od kjer si se želel premakniti, nekaj nabolj modrega. Mi je že rešilo lajf, verjetno. Ni namenjeno. Osebno sem take vedno začutila kot neko varstvo-pomoč vesolja.
Le kateri angel, bi meni ključavnice zrihtal, kako sem lahko na njih čist pozabila, hvala, da si me spomnil, Neo