Re: Avtogeni trening

Mene pa zanima, kako lahko dokončam avtogeni, bila sem dvakrat ( zaenkrat imena ne bom omenjala kje ) in imam zelo, zelo slabe izkušnje. Upam pa, da ni avtogeni pogoj, da pridem na delavnice reikija. Rada bi si pomagala, kajti resnično pomoč potrebujem. Lep pozdrav.

Boyana, se strinjaš da tvoj post dam v novo temo Avtogeni trening, da bo bolj pregledno?

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Seveda se strinjam. Hvala za tako hiter odziv. Krasni ste.

4

Tema: Avtogeni trening

Boyana, jaz ne vem, če razumem pravilno, kar sprašuješ.

Želiš si končati avtogeni trening, a zaradi slabih izkušenj ne želiš več nadaljevati?

urskakorun.com

Kar se tiče samega avtogenega treninga, je bilo predavanje dobro. Vendar me moti, ker se nimam na koga obrniti, ko mi vaje doma ne gredo. Potrebovala bi nekoga, da ga lahko pokličem, vprašam ...

Dal mi je skripto in kolikor sem razumela je zame avtogeni pri njem končan.

Boyana je napisal/a:

Mene pa zanima, kako lahko dokončam avtogeni, bila sem dvakrat ( zaenkrat imena ne bom omenjala kje ) in imam zelo, zelo slabe izkušnje.

Boyana, kako dokončati avtogeni trening ne vem, ker me ni nikoli privlekel, to pa ne pomeni, da avtogeni ni v redu. Ene metode pomagajo in takoj sedejo, pri drugih so vidni rezultati kasneje.

Boyana je napisal/a:

Upam pa, da ni avtogeni pogoj, da pridem na delavnice reikija.

Reiki lahko narediš brez, da imaš predhodno znanje ali izkušnje.
Dobro je pa prej prebrati kakšno knjigo o Reikiju ali kakšne zapiske -  ni pa pogoj za tečaj.

Boyana je napisal/a:

Rada bi si pomagala, kajti resnično pomoč potrebujem

Če resno rabiš pomoč je mogoče bolje pred tečajem, da greš na terapijo, da se ti sprostijo napetosti in težave, pa da greš potem na delavnice, da se naučiš sama pomagati sebi.
S tem, ko greš na terapijo se sama prepričaš kako deluje določena stvar in se veliko lažje lahko odločiš, kaj je zate in kaj ni, kaj rabiš in kaj ne.

smile
Preden gremo na delavnico je dobro najprej vedeti namen in dobro je sprostiti predvsem prevelika pričakovanja, tudi, če se jih zavestno ne zavedamo. Prevelika pričakovanja so lahko vzrok, da stvari ne gredo, ker jih sami blokiramo s tem, ko nekaj pričakujemo.

Pričakovanja se sprostijo z jasnim namenom:  Osvobajam se vseh pričakovanj, ki jih imam, do (tega in tega).

Da je stvar narejena (osvobojen negativen občutek):  lahko začutimo na sebi spremembo, imamo drugačno mišljenje o situaciji, čutimo toploto, mraz, vidimo spremembo,…
smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Hvala za vse odgovore. Z veseljem pridem na terapijo. smile
Da, resnično potrebujem pomoč.
Lep pozdrav.

Boyana je napisal/a:

Kar se tiče samega avtogenega treninga, je bilo predavanje dobro. Vendar me moti, ker se nimam na koga obrniti, ko mi vaje doma ne gredo. Potrebovala bi nekoga, da ga lahko pokličem, vprašam ...

Vidim, da sta se že z Zoranom vse dogovorila. smile

Glede tega bi jaz dodala mišljenje glede duhovnih delavnic in odgovornega ravnanja voditeljev delavnic. Nekateri imajo takšno prakso, da tečajnika po končani delavnici ne poznajo, niti ne želijo imeti več nobenih kontaktov z njim.

Delo z energijami nosi s sabo velike posledice in odgovornost za naše počutje, naše zdravje, kakor tudi za naše okolje. Vse, kar počnemo, vplivamo na svoje okolje. Pri tečajih, na katerih se dela z energijami, s komplementarno medicino, z delom na sebi, je delo voditelja tečaja še toliko bolj odgovornejše, ker posega na najbolj intimno raven človeka, na energijske ravni. Pri teh tečajih vedno poteka vzporedno neke vrste skupinska terapija, saj se ljudem odpirajo stvari, tako na tečaju, včasih še bolj po tečaju, ko "pride za nami".

Človek se počuti varnejšega in neprimerno bolje, če voditelj ob koncu tečaja da vedeti, da imajo tečajniki njegovo podporo in da jim je na voljo za vprašanja tudi po tečaju. Seveda pa si mora voditelj postaviti tudi svojo notranjo mejo, da ljudje niso odivsni od njega, ampak se nanj obrnejo samo, ko je res potrebno.

Zato informacija, da je s tečajem zaključena tudi podpora učitelja, zadosti pove ža sama po sebi o njegovem odgovornem ravnanju.

urskakorun.com

10 Nazadnje urejal Boyana (01.03.2011 00:25:41)

Bog ve, da sem si želela, srčno želela ta avtogeni trening izpeljati do konca. V Ljubljano nisem hodila zato, ker ne bi imela doma kaj početi. Prej ni bilo možno, da mi pošilja vaje po mailu, zdaj pa je? Nekaj sva se sprla, jaz sem zagovarjala svoja stališča, on svoja. V redu, moti me, da mi potem napiše, da nimava več kaj komunicirati. Zahvalila sem se mu, da mi je omogočil izpeljati avtogeni do konca. Pa je šele potem napisal, da ga naj pokličem, vendar le kar se atja tiče. Ja, kako? Dopoldan ni dosegljiv, itd, potem ima terapije ...Saj sva bila neka prijatelja, ampak tako se pa jaz ne grem. Naj na spletni strani popravi, da imajo v njegove svete prostore vstop le tisti iz okolice in da tem nudi tudi dodatno pomoč! Tako si je lepo opral roke, vendar ali si je tudi vest?
Takole bi tole izgledalo pri meni:
Imam pacienta. Ne bova se strinjala, jaz se bom razjezila in mu prepovedala komunikacijo. Potem se bom premislila in mu kar tako, da si operem roke, rekla, da me pa lahko pokliče le zaradi določene bolezni, lahko pa mi piše na mail. Seveda se ne bi odzvala, odpisala pa še manj ...
Tega, kar je on meni, ne bi jaz nikoli nikomur naredila. Lahko bi me vsaj usmerjal, če mi že pomagati noče. Pa nič. Ampak kot sem napisala, nisem sodnik. Le trapasto se mi zdi.

Pametno bi bilo, da se uvede kakšen kodeks etike tudi za terapevte. Jaz sem podpisala, da bom pomagala, ne glede na vse ( ne bom v detalje ), tako bi morali tudi alternativci, terapevti ... Pa ne mislite, da mečem vse v isti koš, je le moje razmišljanje.
Lep pozdrav.

12 Nazadnje urejal Boyana (30.08.2011 23:10:04)

:srcek:

13

Bojana,
včasih je neka taka stvar, ki te razočara, dobra, da spoznaš ali vidiš nekaj boljšega in če tega nebi doživela, bi lahko bila prikrajšana. Najtežje je to razumeti, ker ne vidimo celega načrta zakaj se je to zgodilo. Če kmalu vidimo zakaj se je nekaj zgodilo je vredu, če se pa dolgo zadržimo v negativnih občutkih, pa bo ta dobra stvar, ki nam je namenjena šla mimo nas in je ne bomo opazili, ker je preveč energije usmerjeno v tisto kar ne želimo.

Povej si : Osvobajam se teh neprijetnih občutkov, ki jih čutiš in enako začuti kako grejo stran – nimaš kaj za izgubiti, le dobiš lahko s tem – poskusi, če hočeš.

smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Zoran je napisal/a:

Bojana,
včasih je neka taka stvar, ki te razočara, dobra, da spoznaš ali vidiš nekaj boljšega in če tega nebi doživela, bi lahko bila prikrajšana. Najtežje je to razumeti, ker ne vidimo celega načrta zakaj se je to zgodilo. Če kmalu vidimo zakaj se je nekaj zgodilo je vredu, če se pa dolgo zadržimo v negativnih občutkih, pa bo ta dobra stvar, ki nam je namenjena šla mimo nas in je ne bomo opazili, ker je preveč energije usmerjeno v tisto kar ne želimo.

Povej si : Osvobajam se teh neprijetnih občutkov, ki jih čutiš in enako začuti kako grejo stran – nimaš kaj za izgubiti, le dobiš lahko s tem – poskusi, če hočeš.

smile

Hvala, Zoran. Vsekakor, bom. smile

Brez zamere Boyana,ampak mogoče bi bilo dobro da si še enkrat prebereš celo temo "Avtogeni trening" še enkrat.Se ti zna pokazat kje je vzrok tvojih "težav". :rose:

francik je napisal/a:

Brez zamere Boyana,ampak mogoče bi bilo dobro da si še enkrat prebereš celo temo "Avtogeni trening" še enkrat.Se ti zna pokazat kje je vzrok tvojih "težav". :rose:

" Težav "? Vse sem prebrala, hvala za nasvet.  Ni kaj zameriti.
Želim vam lep dan

Boyana je napisal/a:

uvede kakšen kodeks etike tudi za terapevte

Pred časom je bil sprejet Zakon o zdravilstvu, v katerem se, kolikor sem jaz seznanjena, obravnava tudi kodeks etike za zdravilce.

urskakorun.com

Oglas je izbrisan - uredništvo foruma.

Sem dojela tale avtogeni ...
Tip bluzi v prazno, dokler plešeš po njegovih vižah, ok, ko ne, pojdi, nič več ne ve ... Vadba gre potem tudi po mailu.
IQ ima pa nižji od lastike za gumitvist ... Tja sem ga uvrstila.

Sem pa zadevo speljala drugje. Tako kot je treba. Brez da bi verjela, da sem neumna.

Boyana je napisal/a:

??? roll

francik je napisal/a:
Boyana je napisal/a:

??? roll

Milo povedano ... Upam, da na kaj takega ne naletim nikoli, ampak res nikoli več.

Če kdo želi skripto z vajami celotnega avtogenega treninga, me lahko kontaktira na gmail. Sestavil jih je Lev Milčinski. Zadeva je preprosta in ni potrebe, da se izvaja pod kakšnim nadzorom.

Avtogeni trening je preprost, če ga gledamo le kot zaporedje enostavnih vaj. Je eden od načinov, kako si olajšamo napetosti, ali pa se je celo rešimo ... sami z zbranim in vztrajnim vedenjem ... Ne da bi se napenjali, ne da bi počenjali nekaj z ihto, ne da bi nekaj izsiljevali ... Ozadje avtogenega treninga je naša misel ... prestava. Poznamo moč predstave. V njej je že zasnova giba, akcije. Živa in vztrajna predstava se odraža v človekovem vedenju pa tudi v delovanju telesnih funkcij.

Lep pozdrav.

Boyana je napisal/a:

Milo povedano ... Upam, da na kaj takega ne naletim nikoli, ampak res nikoli več.

Ko se začnemo ukvarjati sami s sabo,je potrebno pri sebi najprej razčistiti s tem,da imamo v sebi več smetja,kot si sploh lahko predstavljamo.Brez izjeme.In najprej se je treba znebiti navade,da sam sebe prepričuješ "jaz pa tega zagotovo nimam".Zaupam starim znanjem,ki pravijo,da moja energija vedno pritegne k sebi enako-podobno energijo.Torej,če sem dovolj med ljudmi,bom hitro ugotovil s čim se moram sam ukvarjati(s tistim,kar me moti pri drugih!).Če pa imamo o sebi previsoko mnenje,ki ga nismo pripravljeni spremeniti,potem....
Ko boš delala na sebi,kar boš pač delala,se po enem letu spomni tele tematike in jo še enkrat preberi.Bodo zanimive zaznave.
Pri delu ti želim veliko volje in uspeha. :rose:

Francik, vse to kar si tukaj napisal - vem. Pa še kaj več. Ne skrbi, sama vem kako in kaj, predvsem pa zakaj. Pot do teh spoznanj je bila dolga in zoprna. Je že tako moralo biti, ampak jaz imam vsaj čisto vest.