1

Tema: Nesproščenost in nelagodje

Pozdravljeni,

prosim za nasvet ali morda vpogled v situacijo, za katero (še) ne najdem rešitve. Sem izredno nesproščena in se med ljudmi počutim nelagodno. V sebi čutim tudi nemir. Pomagam si z reikijem, dobila sem tudi neke vpoglede v situacije iz preteklosti (zgodnjega otroštva), ko sem čutila to isto nelagodje, vendar vzroka nisem našla. In konec koncev, ali samo poznavanje vzroka prinese razrešitev težave? Odkar namreč brskam za vzroki in ozaveščam, se mi je stanje še poslabšalo, tako da zdaj prav nikamor več ne grem; najboljše se počutim doma, sama ali z najbližjimi prijatelji in družino. Zanimivo se mi pa zdi, da v službi, kjer delam z ljudmi, čisto v redu funkcioniram in prav nikomur niti na kraj pameti ne pade, da imam tovrstne težave. Torej, ko sem skrita za to službeno vlogo sem ok, drugače se pa počutim razgaljeno in bi se najraje skrila, kar tudi naredim - pač nikamor ne hodim. Še to bi rada povedala, čeprav ne vidim direktne povezave - sem v zgodnjih štiridesetih in nimam otrok, ker si jih nikoli nisem želela.

Z zanimanjem bom prebrala vsako vaše morebitno mnenje.

Re: Nesproščenost in nelagodje

Živjo Hruška, jaz sem stopila na višjih ravneh v stik s tabo, vendar se je zelo težko vzpostavila zveza. Edino, kar si mi na podzavestni ravni sporočila je da te je strah, nočeš, da bi sploh imela opravka s tem in da bi najraje zamižala in šla daleč stran od te težave. To si sporočila meni, mogoče bo kdo drug kaj drugega zaznal. PRav tako se mi je pokazala panika in strah pred množico, pred neznanimi ljudmi, kaj več pa mi podzavestno nisi dopustila videti.

Ta komunikacija poteka na podzavestni ravni in vse se dogaja ravno tako na podzavestni ravni; tisto, kako mi delujemo v podzavesti ne smemo enačiti s tistim, kar želimo in kako delujemo zavestno. Včasih oseba želi razrešiti nekaj, vendar si na podzavestni ravni tega sploh ne želi (ali jo v pesti drži podzavesten strah, da bi morebiti morala podoživeti travmo in trpljenje, ki je povezano z vzrokom, nepripravljenost za spremembe itd.).

Ali drugače meditiraš, se ukvarjaš s kakšnimi tehnikami sproščanja ali dela na sebi?

Zelo dobro bi bilo zate (če tega še ne počneš redno), da si začenjaš v mislih postavljati os sveta (veliko o tem smo že pisali na forumu) ali linijo hare (najdeš potek meditacije tudi na naši spletni strani pod meditacijami), čimvečkrat in kadarkoli se spomneš.

To ti bo dalo energijo in podporo za razreševanje, prav tako pa tudi moč, da boš videla vzrok.

Če boš res želela razrešiti stvar in ji priti do dna, se lahko obrneš na strokovno pomoč. Ena od možnosti je terapija s karmično diagnostiko pri Zoranu, seveda pa je tisto, kar sama čutiš, da bi morala napraviti, pravo zate.  :rose:

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Urška, hvala za odgovor. Pa veš, da sem se odprla za reiki z namenom, da bi vama z Zoranom bile na razpolago vse informacije v moji podzavesti/biopolju, ker sem pomislila na to, da se bo težko kaj pokazalo. Mogoče pa res nisem pripravljena, čeprav se mi zdi, da sem, ker res ne vem kaj naj bi bilo tako groznega, da se s tem ne bi mogla soočiti. Je pa res, da sem malo nagnjena k bežanju od neprijetnosti, težav, tudi k zatiskanju oči. Tudi spremembe mi v bistvu ne dišijo, ker prinašajo novo in neznano, v znanem je pa nek (očitno lažen) občutek varnosti.

Nič ne meditiram, še reiki sem malo zanemarila. Včasih si postavim os sveta. Bom poskusila še linijo hare, čeprav imam težave z vizualizacijo. Bi si pa vsekakor rada zaenkrat pomagala sama.  :rose:

Nisi sama,se v nekaterih stvareh prepoznam. Se bo potrebno še večkrat vrnit na temo "Neprizemljenost" in popravljat svoje temelje.
In ravno prepoznavanju "kakovosti" lastnega dela lepo služi takle forum,seveda če si hočeš naliti čisto "pijačo". cool

Hruška je napisal/a:

Sem izredno nesproščena in se med ljudmi počutim nelagodno. V sebi čutim tudi nemir. Pomagam si z reikijem, dobila sem tudi neke vpoglede v situacije iz preteklosti (zgodnjega otroštva), ko sem čutila to isto nelagodje, vendar vzroka nisem našla. In konec koncev, ali samo poznavanje vzroka prinese razrešitev težave? Odkar namreč brskam za vzroki in ozaveščam, se mi je stanje še poslabšalo, tako da zdaj prav nikamor več ne grem; najboljše se počutim doma, sama ali z najbližjimi prijatelji in družino.

Hruška je napisal/a:

Mogoče pa res nisem pripravljena, čeprav se mi zdi, da sem, ker res ne vem kaj naj bi bilo tako groznega, da se s tem ne bi mogla soočiti. Je pa res, da sem malo nagnjena k bežanju od neprijetnosti, težav, tudi k zatiskanju oči. Tudi spremembe mi v bistvu ne dišijo, ker prinašajo novo in neznano, v znanem je pa nek (očitno lažen) občutek varnosti.

Hruška, če si videla kje je vzrok nastal in ga nisi rešila, potem je to lahko še večje breme zate. Vzrok je vsekakor potrebno poiskati in sprostiti energijo iz tistega časa.  V velikih primeri je potrebno poiskati kaj se ti iz tega učiš in ko to vidiš je potrebno še učenje skozi vse neprijetne občutke transformirat, ter zbuditi občutke skozi katere se hočeš učiti. Poglej temo lekcije duše.
Priporočam ti pa še da se odpreš Reikiju in skozi Reiki, da vidiš razliko med spremembo, ter novim in neznanim. Zakaj si pa zatiskaš oči, pa poglej kaj je tisto česa nočeš videti.

Hruška je napisal/a:

Nič ne meditiram, še reiki sem malo zanemarila. Včasih si postavim os sveta. Bom poskusila še linijo hare, čeprav imam težave z vizualizacijo. Bi si pa vsekakor rada zaenkrat pomagala sama

Delaj tisto ki ti bolje leži, ni pa mus da vizualiziraš če ti ne gre, lahko poskušaš začutiti.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Hruška je napisal/a:

Mogoče pa res nisem pripravljena, čeprav se mi zdi, da sem, ker res ne vem kaj naj bi bilo tako groznega, da se s tem ne bi mogla soočiti. Je pa res, da sem malo nagnjena k bežanju od neprijetnosti, težav, tudi k zatiskanju oči. Tudi spremembe mi v bistvu ne dišijo, ker prinašajo novo in neznano, v znanem je pa nek (očitno lažen) občutek varnosti.

Jaz ti svetujem, da začneš delovati, ni važno kako, samo da se spraviš v "gibanje". Najhuje od vsega je, če mencamo na miru in tulimo, ne vemo kaj bi  ta mentalna igra nas lahko odnese daleč stran od realnosti. Zato vsako delovanje, miganje razblini to meglo. Že os sveta, merkava ali karkoli ti je ljubše, ki jo redno postavljaš, ti bo prinesla novih moči, predvsem pa delovanje.

Jaz sem si na primer od začetka postavila tako, da sem si zjutraj, ko sem se vstala, postavila merkavo in zvečer, preden sem zaspala. Nadaljevala sem tako, da sem si jo postavila, kadarkoli sem se vsedla v avto ali zamenjala prostor (služba, nakupi, potovanja). Čez čas tega ni potrebno več početi, ker je merkava stalno prisotna, samo misel nanjo je dovolj, da jo začutimo. Enako velja za vse ostale energije vaje, linijo hare, os sveta, reiki ... tudi z reikijem je tako, da čez čas ni potrebno sploh več risati simbolov, ker so stalno prisotni v naši auri.

urskakorun.com

Hruška, če si videla kje je vzrok nastal in ga nisi rešila, potem je to lahko še večje breme zate. Vzrok je vsekakor potrebno poiskati in sprostiti energijo iz tistega časa.  V velikih primeri je potrebno poiskati kaj se ti iz tega učiš in ko to vidiš je potrebno še učenje skozi vse neprijetne občutke transformirat, ter zbuditi občutke skozi katere se hočeš učiti. Poglej temo lekcije duše.

Če uspeš najti vzrok (že to se mi zdi zelo zahtevno), kako preideš na to drugo fazo ugotavljanja, kaj se iz tega učiš ter transformacije občutkov (kako jih transformiraš)?

Ninja je napisal/a:

Če uspeš najti vzrok (že to se mi zdi zelo zahtevno), kako preideš na to drugo fazo ugotavljanja, kaj se iz tega učiš ter transformacije občutkov (kako jih transformiraš)?

Obstaja več načinov, da prideš do vzrokov in učenja. Bolj podrobno se teh stvari uči na delavnici Pesem duše, drugače pa lahko tudi z Reikijem odkriješ vzroke in učenje.

Lahko začneš s tem primerom ali pa formiraš po svoje, tako kot čutiš:
Odpiram se, da bom tak kanal za pretok Reiki energije, da dobim dovolj moči, da lahko vidim in razrešim težave.

Še primer: Boli me roka.

Odpiram se, da bom tak kanal za pretok Reiki energije, da lahko vidim vzrok zakaj me boli roka.

Dobiš odgovor: jeza na soseda.

Ko vidiš, začutiš vzrok(jeza na soseda), ga samo spustiš (ozavestiš) in pustiš da Reiki naredi svoje, ter da sebi odpustiš za vso jezo na soseda in enako, da odpustiš sosedu (vzrok za jezo).

Nato:
Odpiram se, da bom tak kanal za pretok Reiki energije, da vidim kaj se učim skozi jezo.
Ko začutiš, vidiš kaj je vzrok, enako pustiš, da Reiki naredi svoje, ter da tisto kar se učiš znaš narediti brez jeze.

smile

Hvala  :prst:  Vsekakor zanimiv krog vzrokov in posledic. Jaz bi mogla začet z: Odpiram se, da bom tak kanal za pretok Reiki energije, da vidim zakaj ne vidim vzroka smile Sem namreč poskušala ozaveščat na ta način, pa bo najbrž treba malo več potrpljenja in časa. Imela sem slab dan in bila na robu obupa, pa se je izkazalo, da je predihavanje kar pomagalo, čeprav je bilo "boleče". Gremo novim dogodivščinam naproti smile

10

Ninja je napisal/a:

Odpiram se, da bom tak kanal za pretok Reiki energije, da vidim zakaj ne vidim vzroka

Lahko tudi tako, če ne vidiš vzroka.

Ninja je napisal/a:

Sem namreč poskušala ozaveščat na ta način, pa bo najbrž treba malo več potrpljenja in časa. Imela sem slab dan in bila na robu obupa, pa se je izkazalo, da je predihavanje kar pomagalo, čeprav je bilo "boleče".

Možno je pa tudi, da ne rabiš vedeti vzroka in da se iz tega ne učiš posebne lekcije, takrat samo pusti, da energija steče skozi tebe, da se osvobodiš neželenih občutkov.
Tudi ko pride obup, bolečina,… ko delaš na sebi se zavedaj, da je to prehodna faza da prideš do tistega kar hočeš. Včasih začutimo bolečino ali nas oblije neprijeten hlad (hormoni), lahko tudi kaj drugega, takrat se sprošča blokada v telesu in ne dajati pozornosti bolečini,… temveč pusti da izgine in bodi osredotočena na tisto kar želiš. Bolečina in ostali neprijetni občutki včasih kažejo, da se stvari spreminjajo v nas in če mi to zaznamo kot slabo ne dopuščamo, da pridemo do tistega kar hočemo.

Ninja je napisal/a:

Gremo novim dogodivščinam naproti  smile

:prst:
smile

11

Zoran je napisal/a:
Ninja je napisal/a:

Odpiram se, da bom tak kanal za pretok Reiki energije, da vidim zakaj ne vidim vzroka

Lahko tudi tako, če ne vidiš vzroka.

Ninja je napisal/a:

Sem namreč poskušala ozaveščat na ta način, pa bo najbrž treba malo več potrpljenja in časa. Imela sem slab dan in bila na robu obupa, pa se je izkazalo, da je predihavanje kar pomagalo, čeprav je bilo "boleče".

Možno je pa tudi, da ne rabiš vedeti vzroka in da se iz tega ne učiš posebne lekcije, takrat samo pusti, da energija steče skozi tebe, da se osvobodiš neželenih občutkov.
Tudi ko pride obup, bolečina,… ko delaš na sebi se zavedaj, da je to prehodna faza da prideš do tistega kar hočeš. Včasih začutimo bolečino ali nas oblije neprijeten hlad (hormoni), lahko tudi kaj drugega, takrat se sprošča blokada v telesu in ne dajati pozornosti bolečini,… temveč pusti da izgine in bodi osredotočena na tisto kar želiš. Bolečina in ostali neprijetni občutki včasih kažejo, da se stvari spreminjajo v nas in če mi to zaznamo kot slabo ne dopuščamo, da pridemo do tistega kar hočemo.

Ninja je napisal/a:

Gremo novim dogodivščinam naproti  smile

:prst:
smile

Ja, res je, točno to je bilo narobe. Vsa v krču sem bila, prestrašena, ujeta v svoj začaran krog, osredotočena na slabo, ker je preveč bolelo, pa sem prekinila in iskala zunanje distraktorje ...

Pomagalo je že to, da sem se odprla, prepustila. To mi je dalo moči, da sem meditirala, se še bolj poglobila in doživela močno čistko, izredno močen pretok energije. Medtem sem "mantrala", da se odpiram reikiju, da si odpustim, dokler me ni prešinilo, da je mogoče najvišje dobro drugačno. Hipoma sem zbrala pogum in zaprosila, naj bo tako kot je v najvišje dobro in tudi za vse ostale in v tistem trenutku me je doletel žarek energije, ki je bil tako močen, da ne znam opisat. Preprosto "udaril" je od zgoraj skozme. Ni primerjave z ničemer, kar sem do sedaj doživela.

Sedaj se počutim zelo dobro, malo se še tresem, ampak ni slab občutek smile Vsekakor pa upam, da bodo tvoje besede Zoran živele v meni in me opominjale na to, kaj je treba narediti v takih trenutkih. Pa da se vam pridružim na naslednji delavnici Pesem duše - tokrat sem jo zamudila sad Recimo, da ima tudi to svoj namen smile
Od srca sem ti hvaležna za pomoč! :srcek:

12

Ninja je napisal/a:

Pomagalo je že to, da sem se odprla, prepustila. To mi je dalo moči, da sem meditirala, se še bolj poglobila in doživela močno čistko, izredno močen pretok energije. Medtem sem "mantrala", da se odpiram reikiju, da si odpustim, dokler me ni prešinilo, da je mogoče najvišje dobro drugačno. Hipoma sem zbrala pogum in zaprosila, naj bo tako kot je v najvišje dobro in tudi za vse ostale in v tistem trenutku me je doletel žarek energije, ki je bil tako močen, da ne znam opisat. Preprosto "udaril" je od zgoraj skozme. Ni primerjave z ničemer, kar sem do sedaj doživela.

Super, da si iznajdljiva in da znaš dopustiti informacijam da pridejo do tebe na tak način da jih razumeš.

Ninja je napisal/a:

Sedaj se počutim zelo dobro, malo se še tresem, ampak ni slab občutek  smile

:prst:  smile

smile

Hej  smile
Tudi jaz se že dlje časa neuspešno borim proti nelagodju, ki se pojavi pri stiku z ljudmi. Delam z ljudmi in skoraj vedno se tako počutim, tudi ce so to ljudje, ki jih videvam večkrat. Pojavljajo se različni simptomi-hitrejše bitje srca, tresenje, zardevanje... Sama sem razmišljala, če je to pomanjkanje podzavesti ali občutek manjvrednosti,karkoli...
Obiskujem tudi delavnico na kateri se odlično počutim vendar se kljub vsemu ne znebim tega občutka.
Ali mi lahko pomagaš in poskušaš uvidet od kdaj, zakaj...

Včasih sem bila namreč zelo samozavestna, odločna.. nihče mi ni mogel do živega... se mi zdi  hmm ..

če dobro pomislim so se mi tej občutki začeli pojavljati kakšnih 6 let nazaj...

Hvala za pozornost in lep dan obema  smile

lunanaj,

najprej je odvisno od tega, na čem sta temeljili tvoja takratna samozavest in odločnost - sta izhajali iz srca ali sta bili postavljeni umetno, iz uma, kot obramba zaradi notranje občutljivosti? Če je bilo umetno narejeno, ni bilo v skladu s tabo in se je moralo razbiti.

Sedaj si verjetno pripravljena, da si ponovno zgradiš svojo samozavest, tokrat iz duše in srca.

Kakor te začutim iz pisanja te je v podzavesti strah ljudi, njihovih dejanj in reakcij, začuti se tudi večje nezaupanje in zamera do ljudske rase, ti občutki gredo po tvoji ženski liniji (mama, babica). Čutim agresijo do sebe, nepriznavanje sebe in težnjo po samouničenju. Čutim tudi pretres, ki si ga doživela, ko je bila mama s tabo noseča - verjetno gre za njena čustva, ki si jih predelovala v maternici. V kolikor ti je blizu katera izmed tehnik transformacij, ti jih priporočam (tehnike z delavnic pesem duše, karmična diagnostika, holotropsko dihanje ...) oz. če ti zelo ovira življenje in čutiš, da rabiš pomoč, da se dogovoriš s terapevtom, ki mu zaupaš.  :rose:

urskakorun.com

15 Nazadnje urejal lunanaj (22.09.2011 13:50:13)

uuuuu.. kot da bi že vedla pa nisem hotela tega slišati, sprejeti... me je bilo strah...

Od kod želja po samouničenju? tako se grozno sliši.... pa agresija do sebe... vse to na trenutke čitim...

Bila sem že na terapiji.. nisva prišla do tukaj... verjetno je veliko tega... tudi tako se počutim, kot da nič ni na svojem mestu...

Hvala Urška.

lunanaj je napisal/a:

Od kod želja po samouničenju? tako se grozno sliši.... pa agresija do sebe... vse to na trenutke čitim...

Ne gre za grozljivko, gre za realno stanje, ki ga trenutno imaš. Samouničenje pomeni tudi to, da nekdo stalno razmišlja, da je nesposoben, grd, debel, neprivlačen, se obsoja, ker ne zna komunicirati z ljudmi ali ker je sramežljiv .... itd. Torej ni samo konstanta želja, da nekdo skoči z vrha stolpnice. V takšnih primerih je program že zelo močan in prevladuje energijo osebe.

Vsak ima neko agresijo do sebe, skoraj nihče ni brez. Če ne bi imeli ničesar, se ne bi ničesar imeli za učiti in bi bili razsvetljeni. smile

Včasih nastane težava kot konglomerat različnih vzrokov, včasih je lahko vzrok le eden, a tisti velikanski. Torej, verjetno je pri tebi sklop večih manjših vzrokov, ki se en za drugim počasi odpirajo, v skladu s tvojim razvojem in pripravljenostjo za razrešitev.

Odloči se, da boš dokončno razrešila to težavo in se odloči, da boš napravila vse, kar je v najvišje dobro, da to razrešiš. Z odločitvijo se bodo začele odpirati tudi rešitve. Ker si energijsko močna, lahko napraviš velik premik v tvoje lastno dobro.  :rose:

urskakorun.com

iskrena hvala Urška.. tak občutek imam, da si zadela v polno smile ...

pa lep dan še naprej wink

smile  :rose:

urskakorun.com

19

Urška je napisal/a:

holotropsko dihanje

Zanima me kaj to je in v kakšnih primerih se priporoča??

Holotropsko dihanje je voden večurni proces zavestnega dihanja v temi, z zaprtimi očmi, ob glasni transformacijski glasbi, v katerem se soočamo z notranjimi ranami in travmami. Skozi zavestno predihavanje z našim notranjim zdravilcem transformiramo travmo. Pri sproščanju travme sodeluje celotno telo, to pomeni, da svobodno pustimo našemu telesu, da izraža čiščenje travme -  svobodno lahko kričimo, se premetavamo .. in hkrati zavestno predihujemo travmo.

Torej, jaz bi holotropsko dihanje priporočila vsem tistim, ki čutijo, da imajo v sebi blokado, travmo in ne ne poznajo drugega orodja, da se je rešijo. Na tem procesu je zaželjeno čim bolj svobodno izražanje telesa, zato je to tudi prilika za vse, ki jih je strah, sram, groza izraziti svojo notranjo rano navzven, da to dejansko naredijo. Ustvarjeno je zelo varno okolje, v katerem lahko udeleženec zares svobodno izrazi svojo travmo in se z njo sooči tudi na aktiven način.

urskakorun.com

21

Živijo Urška, mene pa zanima, če je možno, da to izvedeš sam ali je bolje, da se tega lotiš pod strokovnim nadzorom? Zaenkrat sicer ne čutim potrebe po tem, samo zanima me smile Hvala za odgovor.

Lahko to storiš tudi sama, vendar je izkušnja varnejša in močnejša, če si v skupini. Nadzornik ti tudi pomaga spraviti ven blokade, ki jih sam ne zmoreš. K močnejši izkušnji pripomore celotna priprava, okolje in pa kolektivna zavest (na teh delavnicah je ponavadi veliko ljudi).

urskakorun.com

23

Lexi je napisal/a:
Urška je napisal/a:

holotropsko dihanje

Zanima me kaj to je in v kakšnih primerih se priporoča??

Torej nekaj podobnega kot rebrthing... tudi pri nas se izvajajo tovrstna srečanja v skupini.

Podobno je. Meni osebno se pri holotropskem dihanju dopade, da se lahko telo izrazi brez omejitev (dovoljeno je kričanje, tuljenje, premetavanje) in da se počutiš zelo varnega, saj je ves čas procesa ob tebi najmanj ena oseba, ki te čuva, poleg nje pa nadzornik, ki te vodi, če naletiš na globoko travmo. Takšen nadzor je ravno zaradi občutka varnosti, da globoko v sebi začutiš, da je vse okrog tebe popolnoma ravno in da se prosto lahko izraziš, kolikor želiš. Jaz na primer sem se na tej delavnici soočila z nekimi travmami, za katere sem mislila, da sem jih že predelala, vendar so še bile prisotne globoko spodaj in se očitno do tistega trenutka nisem aktivno upala soočiti z njimi.

urskakorun.com

25

Urška, hvala za pojasnitev.
Imam pa občutek, da mora tako večurno dihanje biti precej ali kar zelo naporno.
Ja, je tudi meni prišla takoj na misel primerjava z rebirthingom.