valilu je napisal/a:Zanima me, ali se je možno pred škodljivimi zemeljskimi sevanji zaščititi tudi kako drugače, bolj poceni seveda.
Valilu, najboljša, najcenejša in najbolj trajna rešitev je delo na sebi, čeprav se mogoče sliši "poceni". 
Ko se človek spravi v notranje ravnovesje, je dejansko nevtralen za vse motnje iz okolja. Kakšen vpliv bo neka motnja imela na nas, je odvisno, čeprav se morebiti sliši smešno, od naših misli in reakcij na motnje.
V ta kontekst zelo paše rek "Kar Janezek ne ve, to Janezka ne boli". Če vzamem za primer sevanje - dokler mi ne vemo, da nekje obstaja sevanje (pri tem izvzemam situacije, ko je sevanje tako močno, da ga lahko zaznamo brez naprav), se zanj ne bomo menili in nam potencialno ne bo škodovalo. Nekdo, ki nam pride izmerit sevanje, nam pove, da imamo v enem kotu škodljivo sevanje. Od tistega trenutka praviloma postanemo na to pozorni, dajemo temu pozornost, primerno pomembnost. Ker je v naših možganih shranjena nekje informacija, da je sevanje na sploh škodljivo, povežemo to z "našim" sevanjem, začnemo skrbeti, nas je strah, kaj nam lahko povzroči itd. ... v dogodek se čustveno in miselno vpletemo in to sevanje, ki morebiti do takrat na nas ni imelo nobenega vpliva, lahko postane za nas dejansko škodljivo. Velikokrat trgovci s taktiko vcepljanja strahu prodajo veliko, veliko stvari.
Če bi mi tisto informacijo sprejeli, spustili čez sebe, znižali pomembnost, bi normalno živeli naprej. Ključni trenutek je takrat, ko mi dobimo informacijo. Kaj bomo napravili z njo pa je odvisno, v kakšnem notranjem stanju smo. Če smo prestrašeni, nas bo vsaka informacija prestrašila. ČE smo v ravnovesju, bodo vse informacije, ki niso za nas dobre, stekle čez nas, saj se ne bodo imele za kaj oprijeti.
urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com