Tema: duhovno partnerstvo
Živjo,
želela bi nekaj več informacij o tem kaj duhovno partnerstvo sploh je oziroma, kaj naj bi bilo.
Kako ga negovati in ohranjati.
Hvala za odgovore.
LP :srcek: :srcek: :srcek:
Niste prijavljeni. Prijavite se ali se registrirajte.
Pesem Duše » Osebna rast in duhovnost » duhovno partnerstvo
Strani 1
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
Živjo,
želela bi nekaj več informacij o tem kaj duhovno partnerstvo sploh je oziroma, kaj naj bi bilo.
Kako ga negovati in ohranjati.
Hvala za odgovore.
LP :srcek: :srcek: :srcek:
Živjo bubika, dobrodošla na forumu. ![]()
Ali lahko napišeš, katero vrsto partnerstva imaš v mislih - duhovno partnerstvo v smislu ljubezenskega partnerstva ali duhovno partnerstvo med dvema osebama, ki nista ljubezensko in seksualno povezani?
Zdravo, hvala za vprašanje, ki je zame hkrati tudi pojasnilo, da obstajata ti dve možnosti.
Zamima me prvo, duhovno partnerstvo med možem in ženo, ki sta že bila nekoč skupaj.
H :srcek: vala.
aha ![]()
Jaz ti lahko napišem osebno doživljanje duhovnega partnerstva. Gre za duši, ki sta več življenj preživeli skupaj - lahko kot družinska člana, partnerja ali izredno dobra prijatelja - lahko sta več življenj skupaj samo kot partnerja - in sta se v tem življenju našla skupaj kot partnerja.
Skozi duhovno partnerstvo je možno doseči hitrejšo in močnejšo duhovno in osebnostno rast (če sta obe osebi temu dorasli). Hitrejšo in močnejšo zato, ker sta skupaj (zaradi izkušenj in povezav iz prejšnjih življenj) zmožna tvoriti močnejšo energijsko polje, kar jima omogoča, da ustvarita večje premike in hitrejši duhovni in osebni razvoj (v primerjavi s parom, ki je skupaj prvič).
Duhovno partnerstvo niso samo rožice in med. Močnejša energija je med njima prisotna - a sedaj je odvisno od njiju, kam jo bosta usmerila. Eni pari jo usmerijo v harmonijo, v rast, v razvoj, drugi pari imajo med samo nerazrešene stvari in lahko to močno energijo usmerijo v prepir, kreg, sovraštvo. Kolikor je lahko ljubezen in strast močnejša in globlja, toliko močnejše so lahko tudi negativna doživljanja.
Jaz svetujem vsem, ki so v duhovni in tudi v vseh ostalih zvezah, da gradijo na osnovi srca. Partnerja naj delata na odpiranju srca, na srčni čakri, naj se srčika njune zveze nahaja v srcih. Od tod se izliva na oba brezpogojna ljubezen, ki je gorivo za njun razcvet in razvoj. Čudovita meditacija je, če si oba postavita svoj lasten kanal, se objameta, povežeta s srci in si postavita še skupen kanal. Vanj lahko dodata vse vibracije, ki jih želita - na primer spoštovanje, živahnost, sprejemanje, odkrita komunikacija itd. Znotraj tega kanala vsak jasno čuti svoj kanal, kakor tudi skupen kanal, ki ga prežema čista brezpogojna ljubezen.
Pri tem je res dobro, da si vsak partner postavi samostojen kanal. Na ta način zmanjša verjetnost, da kdaj postane odvisen od partnerja in ohrani svojo individualnost. ZVeza, ki poteka na področju srca, ne potrebuje nobene druge navezanosti, saj se lahko partnerja brezpogojno ljubita in sprejemata, brez potrebe po nadvladi, nadzoru, ljubosumju ... Ko sta skupaj, sta srečna, ko sta narazen, ne čutita energijskega manka.
Skozi duhovno partnerstvo je možno doseči hitrejšo in močnejšo duhovno in osebnostno rast (če sta obe osebi temu dorasli). Hitrejšo in močnejšo zato, ker sta skupaj (zaradi izkušenj in povezav iz prejšnjih življenj) zmožna tvoriti močnejšo energijsko polje, kar jima omogoča, da ustvarita večje premike in hitrejši duhovni in osebni razvoj (v primerjavi s parom, ki je skupaj prvič).
…
Znotraj tega kanala vsak jasno čuti svoj kanal, kakor tudi skupen kanal, ki ga prežema čista brezpogojna ljubezen.
Pri tem je res dobro, da si vsak partner postavi samostojen kanal. Na ta način zmanjša verjetnost, da kdaj postane odvisen od partnerja in ohrani svojo individualnost. ZVeza, ki poteka na področju srca, ne potrebuje nobene druge navezanosti, saj se lahko partnerja brezpogojno ljubita in sprejemata, brez potrebe po nadvladi, nadzoru, ljubosumju ... Ko sta skupaj, sta srečna, ko sta narazen, ne čutita energijskega manka.
... :srcek: ... Točno takšnega bi jaz imela.....
Pošlji željo v univerzum, mogoče se ti hitro uresniči. ![]()
... :prst:
Sem po zelo dolgem času (kakih petih, šestih letih) ponovno začutila v srcu nekaj, kar bi lahko bila čista zaljubljenost do nekoga. Srečna sem bila v tem, vse mi je delovalo prav - da točno tako mora biti, itd.
Potem se je pa vesolje, kot kaže, ponovno odločilo, da ne bo na moji strani.
Tako nekako.
Sem po zelo dolgem času (kakih petih, šestih letih) ponovno začutila v srcu nekaj, kar bi lahko bila čista zaljubljenost do nekoga. Srečna sem bila v tem, vse mi je delovalo prav - da točno tako mora biti, itd.
Potem se je pa vesolje, kot kaže, ponovno odločilo, da ne bo na moji strani.
Andreja, zelo sem vesela zate, da si začutila živo ljubezen v sebi. :rose: Včasih nam vesolje da samo blesk, ki nam služi v živ dokaz, da zmoremo, da imamo nekaj v sebi, da ne pozabimo. Mogoče čas ni pravi, mogoče oseba ni prava in je samo sel. Mogoče ti je vesolje namenilo ta blesk, da se spomniš srčike tega občutka, da imaš v sebi ta žar in da občutek te zaljubljenosti preliješ na vsa področja tvojega bitja in življenja.
Malo me jezi in žalosti, da mi vesolje tole dela že več kot trideset let...
(oz. ne vem koliko let, stoletij še morda od prej
)
preliješ na vsa področja tvojega bitja in življenja
:prst: :rose: :srcek:
Malo me jezi in žalosti, da mi vesolje tole dela že več kot trideset let...
(oz. ne vem koliko let, stoletij še morda od prej
)
Vesolje pošilja neko dogajanje (najsi bo to vzorec, dogodki, osebe z enakim karakterjem) tako dolgo, dokler resnično ne spoznamo in osvojimo učenje in lekcije, ki so brez izjeme v ozadju. Naj bo stvar še tako slaba na prvi pogled, vesolje vedno teži k brezpogojni ljubezni in razvoju. Zato z višjega vidika obstaja učenje, ki ti pomaga v tvojem razvoju. Verjetno prej še nisi (želela, zmogla, hotela, bila pripravljena) v globini osvojila lekcije. Namesto gojenja zamere na vesolje, ti predlagam, da sprejmeš brezpogojno nastalo situacijo in prav tako tudi sebe (in tudi vse podobne situacije iz preteklosti, ki te čustveno vežejo na ta občutek). Šele nato boš lahko zmogla videti, kakšno učenje se dejansko skriva za ponavljajočim dogajanjem.
Hvala, Urška, za vse nasvete in sporočila. Že delam.
:rose:
Pa sporoči, kakšni so/bodo rezultati.
Zdi se mi, da se mi zadnje čase pogosteje pojavljajo situacije, ko imam vse več možnosti biti v stiku z ljudmi, s katerimi se razumemo bolje kot sem navajena, smo si mogoče vsaj malo sorodni. S katerimi sem sproščena in so mi všeč. Ampak potem nas pa vsakič nekaj na hitro loči in nihče ne naredi nič, da bi prestopili mejo bežnega poznanstva. In je konec. In se potem tolčem po glavi, pošiljam maile, iščem po facebooku... - da bi ja ohranili stike. In iščem v sebi, kje sem ga spet polomila. (Mogoče gre pa ponovno samo za enostranske simpatije, kot vsakič do sedaj.) 
Sem pa zelo vesela, da po novem prebolim v par mesecih in ne v par letih... Kar pomeni, da napredujem. ![]()
Zdi se mi, da se mi zadnje čase pogosteje pojavljajo situacije, ko imam vse več možnosti biti v stiku z ljudmi, s katerimi se razumemo bolje kot sem navajena, smo si mogoče vsaj malo sorodni. S katerimi sem sproščena in so mi všeč. Ampak potem nas pa vsakič nekaj na hitro loči in nihče ne naredi nič, da bi prestopili mejo bežnega poznanstva.
Mogoče gre za to, da ti vesolje samo pokaže veliko možnosti, da vidiš, da se ti ni treba nikoli za vsako ceno vpiknat v enega v smislu ''al ta al pa nuben''
. Da lahko z veliko ljudmi občutiš sorodnost, naklonjenost, ljubezen. Vzemi to kot dobro, saj ti je ziher prijetneje družit se z ljudmi, ki so ti tako ali drugače blizu, kot pa z ljudmi, ki so ti tuji (in ti njim).
Sem pa zelo vesela, da po novem prebolim v par mesecih in ne v par letih... Kar pomeni, da napredujem.
:prst: To je ful dobro, se veliko lažje (in večkrat) spustiš v nekaj novega, če veš, da si dovolj močna, da lahko zadeve relativno hitro preboliš. Tako imaš več možnosti (in izkušenj), da prideš do želenega. ![]()
Hvala za odgovor, ar3ka :rose: Tudi sama podobno razmišljam. Upam, da se bo nadaljevalo v tej smeri in s to hitrostjo. Bi bil že čas.
![]()
Andreja je napisal/a:Zdi se mi, da se mi zadnje čase pogosteje pojavljajo situacije, ko imam vse več možnosti biti v stiku z ljudmi, s katerimi se razumemo bolje kot sem navajena, smo si mogoče vsaj malo sorodni. S katerimi sem sproščena in so mi všeč. Ampak potem nas pa vsakič nekaj na hitro loči in nihče ne naredi nič, da bi prestopili mejo bežnega poznanstva.
Mogoče gre za to, da ti vesolje samo pokaže veliko možnosti, da vidiš, da se ti ni treba nikoli za vsako ceno vpiknat v enega v smislu ''al ta al pa nuben''
. Da lahko z veliko ljudmi občutiš sorodnost, naklonjenost, ljubezen. Vzemi to kot dobro, saj ti je ziher prijetneje družit se z ljudmi, ki so ti tako ali drugače blizu, kot pa z ljudmi, ki so ti tuji (in ti njim).
ar3ka :prst:
Andreja,
poskusi sprejeti, da obstaja možnost, da ne obstaja pravi zate, ter ko to sprejmeš s srcem, se bi morala prevelika pričakovanja sprostiti.
Pričakovanja meglijo pogled in vidiš samo en del in ni širšega pogleda, zato srčeka :srcek: v akcijo (za sprejemanje) pa boš videla tudi tam, kjer sedaj nisi.
Poskusi iskreno s srcem sprejeti in nato se enako s srcem odpri za nove možnosti.
obstaja možnost, da ne obstaja pravi zate
Tule si me pa konkretno zadel. Moj razum je namreč to sprejel že zdavnaj, srce pa, kot kaže, sploh še ne. Ker če ne najdem pravega partnerstva niti za vsakodnevne pogovore in opravke, niti za prijateljstvo, za delo oz. službo, za dejanja in aktivnosti, ki jih rada počnem v življenju, potem ga, logično, tudi za ljubezen ni in ne bo.
zato srčeka v akcijo
Nisem prepričana, da to sploh znam... bom poskusila...
Strani 1
Za vpis odgovora je potrebna prijava ali registracija
Pesem Duše » Osebna rast in duhovnost » duhovno partnerstvo