Ninja je napisal/a:Nazadnje, ko me je prijela jeza, sem vedela, da je nekaj narobe v meni, vendar nisem imela priložnosti, da bi se poglobila in poiskala vzrok. Bila sem zelo zmedena. Kaj naj sedaj naredim? Kako naj jezo izrazim na zdrav način? Odprla sem se sicer za informacijo o tem, ampak ni bilo neko mirno okolje in so bile moje misli zbegane. Nato pa me je seveda začela boleti še glava
Zmedenost je zelo dober znak (razen, če ni trajen), ker naznanja, da so se stvari premaknile in da se odvijajo. Trenutno še ni videti rešitve je pa v procesu.
Ninja je napisal/a:
Ugotavljam, da idealiziram - logično je, da se nam pojavljajo negativna čustva in imamo nekontrolirane reakcije, to je povsem človeško. Vendar sem zbegana, ker se zavedam, da je jezo sprožilo nekaj v meni (zato se mi ne zdi upravičeno, da jo stresam na druge), po drugi strani pa mora to čustvo nekako ven.
Kaj lahko naredim v situaciji, ko se ne morem umakniti, da bi odkrila vzrok (sem na primer med ljudmi ali na sestanku)?
Daj roko na srce (ali usmeri samo pozornost na srce, ko si med ljudmi) in si npr. povej:
Čeprav me jezi ta oseba; sebe, svojo dušo, svoje telo, sprejemam brezpogojno in tudi, to dejstvo, da me jezi ta oseba.
Čeprav me jezi ta situacija; sebe, svojo dušo, svoje telo sprejemam brezpogojno in tudi to dejstvo, da me jezi ta situacija.
Reiki:
Odpri se za Reiki (ali samo pomisli na Reiki in ljubezen v srcu), ter pusti, da Reiki odgovori, oziroma da odgovori tvoje srce.
Kdaj koli začutiš napetost v telesu, usmeri pozornost na srce poskusi začutiti situacijo s srcom in pusti, da srček :srcek: odgovori.
Ko imaš pa čas, pa vprašaj še srce, kaj te ta situacija uči, ali kaj je potrebno, da spoznaš v tej situaciji, kakšna je tvoja lekcija,..
Za zdravo izražanje jeze pomaga tudi živalska esenca: zdrava jeza http://www.zivalske-esence.com/16,zdrava-jeza.html
Jetra je potrebno obvezno čistiti in ohranjati čiste, da ne prihaja, do agresije. Če se agresija pojavlja kar tako, brez razloga, so večinoma zamašena jetra in jih je potrebno očistiti. Sedaj preko zime je dobro čistiti s čaji za jetra (npr.: Ašič), lahko se uporablja artičoka v hrani ali ječmenova trava.
Dobro je tudi preveriti, če je dovolj vitaminov v telesu, še posebej C, v tem času.
Drugače pa je možnost, da je pomanjkanje vitamina B, takrat pride tudi do napetosti, kar lahko izzove nepričakovane agresivne reakcije.
Pomaga pivski kvas, pivo ne pomaga
– pivski kvas ima nekaj vitaminov B in še nekaj drugih dobrih sestavin.
Če so jetra čista in je še vedno prisotna agresija, je težava v živčnem sistemu in je potrebno pogledati kaj se dogaja z živci.
tjaša je napisal/a:Kihni!
Za tremo, strah deluje. Morda bi za občutek jeze tudi?
Zanimivo

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788