Lepo pozdravljeni vsi tukaj!
Ne bom odpiral nove teme, saj moja vsebina v veliki meri sodi pod temo samomor
Moja agonija
V svojem petinštiridesetem letu sem naletel na svojo največjo preizkušnjo v življenju. Moja večletna težava; depresija ali kot se pokojni pater Ašič lepo izrazi; pomanjkanje zanimanja za zunanji svet (a tudi notranji), je doseglo najvišjo stopnjo doslej. V vsej bolečini in neznosnosti, ki jo vsakodnevno doživljam je naslednji logičen korak oditi s tega sveta. Najbližji in okolica, sprejemajo mojo odločitev seveda dokaj tragično, sam ne. Ne bi rad zvenel samovšečno, ampak vedno, odkar pomnim, sem čutil, da ne spadam na ta svet. Nikoli tako močno, kot zdaj, čutim, da sem samomoru celo namenjen in da bodo nekateri s tem dobili kvalitetno lekcijo. V preteklosti sem velikokrat čutil, da sem tukaj samo zato, da se drugi lahko učijo na mojih napakah, zgrešenih zamislih ipd. Tako so z "mojo pomočjo" lahko napredovali, sam pa sem se vedno počutil kot ničvredna zavržena cunja. Moja samopodoba, se nikoli ni zadovoljivo popravila. Pogrnil sem že v otroštvu, ko sem zaupal, verjel in dopustil staršem, sošolcem, prijateljem, da so me prepričali, da sem slab, ne dovolj dober, slabši od drugih. V skladu s temi vzorci sem živel in trpel a sem z nekaterimi svojimi kvalitetami, vseeno prigural do odrasle dobe, prvih resnih partnerstev, službe in navidezne sreče. Seveda, ker se nisem dovolj cenil, je veliko stvari šlo po zlu. Ranjenega otroka v sebi nisem uspel nikoli pomiriti. Samo potrditve in priznanja in potrditve od drugih sem iskal v alkoholu, drogah, kasneje v promiskuiteti in vse te zablode grdo plačal. Vzporedno, pa je rasel občutek krivde, posledično kaznovanja in samo destrukcije. In ko sem srečal ljubezen svojega življenja (samo z moje strani) in z njeno podporo in pomočjo začel odkrivate vzroke svoje bivanja, ravnanja in v skladu z doktrino Louise L. Hay razbijati ustaljene in trdovratne vzorce, so ti z vso silo (kdo bi si mislil?) udarili nazaj in zlovešče sem uničil tudi ta odnos. Silna potreba po samo kaznovanju je bila prevelika. Brez vsakega spoštovanja do sebe in prijateljev, sem zradiral tudi njih. Ostal sem brez službe, denarja, avta, z velikimi dolgovi. Sem kjer sem. Tukaj sem, a nisem tukaj. Nič me ne veseli; ne velike, ne male stvari. Ne veseli me narava, ne hrepenim po ljubezni, ne navdihuje me umetnost in glasba, ki je bila moj sopotnik skozi vso življenje. Ne čutim ljubezni do sebe, kaj šele do drugih. Zjutraj vstanem, spijem kavo in grem spat nazaj, saj ne najdem ničesar, kar bi me obdržalo budnega. Počutim se kot mrtvec pri živem telesu. To, da vam pišem to pismo je le posledica "motivacijske injekcije", ki sem jo ne pričakovano prejel danes od že omenjene ljubljene osebe. Svet se mi zdi grd, neprijazen in zgrešen. Ljudi (vključno s sabo) vidim kot pehajoče mutante za katere ni nobenega upanja. Edini način, da se kaj popravi je ta, da se vse uniči. In to se bo tudi zgodilo. Jaz bom začel s sabo... Tega ne jemljem samo kot odrešitev, ampak skoraj kot izziv in radovednost; kaj pa je tam na oni strani?
Lep pozdrav, Matjaž
P.s. Vesel bom vsakega odziva na moje dokaj zmedeno pisanje a nisem prepričan, da potrebujem pomoč