1

Tema: Izkušnje iz meditacij

Vsi smo v procesu osebne rasti in dela na sebi doživeli že take in drugačne izkušnje, prijetne in manj prijetne, vse pa poučne, in ko so enkrat rešene, so tudi zabavne smile Verjamem, da nam čisto vse lahko koristijo, ko delamo na sebi ali se znajdemo v kakšni situaciji, ki nam ni poznana. Prav tako lahko temo izkoristimo zato, da predebatiramo, kako ravnati v podobnih situacijah, kaj le-te pomenijo, kaj nam prinašajo in kako jih lahko še bolje izkoristimo za lastno rast.

Vse vabim, da če želite, prispevate kakšno vašo izkušnjo iz vsakdanjega živlenja, potovanja z živaljo moči, meditacije, delavnice, terapije, regresije ali kakšne druge oblike dela na sebi.

Bom začela z dogodkom, ki se mi je zgodil nekaj časa nazaj. V meditaciji se mi je zazdelo, da je eden od mojih vodnikov Nadangel Mihael. Ampak nisem bila  prepričana, vse je bilo megleno in ves čas sem dvomila, če si tega ne domišlja moj um. Zato sem prosila, da naj se mi tekom dneva, v kaki vsakdanji situaciji, razkrije oz. pokaže, če je res moj vodnik. Tisti dan sem posula čaj po celem pultu. Najprej sem se jezila, ko pa sem pogledala še enkrat, je bila na sredini izrisana črka M  :srcek:  :rose:

Re: Izkušnje iz meditacij

Ninja je napisal/a:

Bom začela z dogodkom, ki se mi je zgodil nekaj časa nazaj. V meditaciji se mi je zazdelo, da je eden od mojih vodnikov Nadangel Mihael. Ampak nisem bila  prepričana, vse je bilo megleno in ves čas sem dvomila, če si tega ne domišlja moj um. Zato sem prosila, da naj se mi tekom dneva, v kaki vsakdanji situaciji, razkrije oz. pokaže, če je res moj vodnik. Tisti dan sem posula čaj po celem pultu. Najprej sem se jezila, ko pa sem pogledala še enkrat, je bila na sredini izrisana črka M

Noro!  smile  :prst:  :prst:  :prst:  :srcek:  :srcek:

Meni se je tudi zgodilo nekaj zanimivega nekaj let nazaj. Takrat sem intenzivno prebirala knjige od D. Virtue o angelih, nadangelih, angelih varuhih ipd. In se mi je neke noči zgodilo, da sem prav začutila in se prepričala o prisotnosti angela varuha. S prijatelji smo se ponoči vračali z neke zabave. Ustavili smo se na avtobusni postaji, v neposredni bližini so bili tudi stanovanjski bloki. Očitno smo bili precej glasni in tako zmotili enega stanovalca. Ta je vrgel surovo jajce v nas (iz najmanj 3. nadstropja). Jajce je priletelo vame (v levi bok), se od mene odbilo in padlo na tla, kjer se je razbilo. Prva stvar, ki mi je prišla na misel je bila - Nekdo me čuva. :srcek: Bil je res prijeten občutek, meni se je zdel pravi mali čudež (res je človek moral vreči jajce s točno določeno trdoto lupine, pod določenim kotom in s točno določeno silo in verjetno še s čim - ne vem veliko o fiziki wink ) Pač zelo lep občutek. :rose:

Waw, noro!!! Hehe, varuhi se skrivajo v jajcih in čaju wink Lepo je, ko dobimo take potrditve in jih sploh znamo opazit ...  :prst:  :rose:

Pred par leti se je tudi meni zgodilo nekaj takega, ko sem kar nekako vedela, da so na delu bitja svetlobe.
Bila sem noro ljubosumna na moža, ker je hodil na kosilo s sodelavko. Mislila sem, da ima kaj z njo. Doma je postajalo zaradi tega kar hudo stanje. Nekega dne, ko nisem več zdržala sem vtipkala št. telefona njegove sodelavke v službi, da jo pokliče in jih ji

no, spet mi grize tekst sad mogoče je tudi to kakšen znak pa še nisem dovolj pismena, da bi razumela hmm

Pred par leti se je tudi meni zgodilo nekaj takega, ko sem kar nekako vedela, da so na delu bitja svetlobe.
Bila sem noro ljubosumna na moža, ker je hodil na kosilo s sodelavko. Mislila sem, da ima kaj z njo. Doma je postajalo zaradi tega kar hudo stanje. Nekega dne, ko nisem več zdržala sem vtipkala št. telefona njegove sodelavke v službi, da jo pokliče in jih ji "napojem" precej krepkih. Ko sem vtipkala št. je v telefonu nekaj škrknilo in telefon se je pokvaril. Bilo je krasno pomladansko vreme. Od tistega momenta dalje telefon ni več delal. Čez par dni so na terenu zadevo popravili  telekomovi uslužbenci, da je spot delal. Bila sem noro besna na moževo sodelavko. Najraje bi jo zlasala, ozmerjala,...In čez nekaj mesecev sem dobila službo v podjetju, kjer je ona delala-zasedla sem njeno del. mesto in še danes se dobro razumeva smile

Ta izkušnja mi je bila najmočnejša, ko sem enostavno vedela, da so posredovali angeli oz. bitja svetlobe. Bi si pa žežela še več njihovih jasnih znakov oz. smerokazov kako in kam. Upam, da "berejo" tole smile in se mi javijo.

Haha, Valčika super! Sej s tem, ko kaj napišemo, že pošljemo željo v vesolje. Moramo pa tudi mi kaj narediti za to, ker verjamem, da informacije, sporočila, potrditve dobivamo ves čas, ampak jih ne opazimo. Ves čas imamo ob sebi varuhe in vodnike, ki nam skušajo pomagati, nas podpirajo, vendar je to odvisno od naše svobodne volje. Lahko se odpreš za to, da dobiš informacijo na tebi razumljiv način, kako se še bolj povezati s svojimi vodniki in odpreti za njihova sporočila.

Ob tem mi je ostala močno v spominu izkušnja Ar3ke, o kateri mi je enkrat pripovedovala: razreševala je eno težavo in ob koncu se jo je začel lotevati spanec. Tik preden je zaspala, je še slišala vodnike, ki so se pogovarjali: "Joj, kako so smešni ti ljudje. Samo reči morajo, pa jim pomagamo, zakaj nas ne vključijo?" big_smile

Ar3ika, upam, da ne zameriš, ker sem si sposodila tvojo izkušnjo smile

Ninja je napisal/a:

Ar3ika, upam, da ne zameriš, ker sem si sposodila tvojo izkušnjo smile

Aha, že dobr Nina, zdej pa vidim kaka si! wink Zdej bom vedn najprej na forum napisala, pa pol teb povedala. lol  tongue  lol

Ali pa si šteješ v čast, da se tvoja doživetja že citira wink  big_smile

lol   smile

10

Valčika je napisal/a:

Ta izkušnja mi je bila najmočnejša, ko sem enostavno vedela, da so posredovali angeli oz. bitja svetlobe. Bi si pa žežela še več njihovih jasnih znakov oz. smerokazov kako in kam. Upam, da "berejo" tole smile in se mi javijo.

smile

Ninja je napisal/a:

Haha, Valčika super! Sej s tem, ko kaj napišemo, že pošljemo željo v vesolje. Moramo pa tudi mi kaj narediti za to, ker verjamem, da informacije, sporočila, potrditve dobivamo ves čas, ampak jih ne opazimo. Ves čas imamo ob sebi varuhe in vodnike, ki nam skušajo pomagati, nas podpirajo, vendar je to odvisno od naše svobodne volje. Lahko se odpreš za to, da dobiš informacijo na tebi razumljiv način, kako se še bolj povezati s svojimi vodniki in odpreti za njihova sporočila.

smile  :prst:  :prst:

Največkrat je težava ravno v tem, da ne znamo prepoznati, razumeti sporočil, če jih pa že dobimo pa je dostikrat prisoten dvom, če je res to to ali pa zahtevamo drugačen odgovor.

Vse bolj pa se bliža čas, ko se bomo zavedali nevidnega sveta (očem večinoma nevidnega) in bomo dopustili vodnikom, varuhom, da nas vodijo, učijo,..

Omejitev, ki je dosti prisotna ta čas je – ne zaupanje v vodnike in svoje življenje, ter se prepustiti vodstvu in jasno verjeti/zaupati, da bo za nas poskrbljeno.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

A Mogoče kdo ve kakšen pomen ima koza v meditaciji?
"Oko še ne razkrije obraza koze" je bilo sporočilo.

12

Mislim, da je zelo pomembno, kaj ti čutiš ob tem, ker je sporočilo namenjeno tebi, žal pa nimam izkušenj s kozami. Nazadnje so se mi prikazovali gamsi in zlatorogi, kar mi je največji približek. Meni so pomenili varen korak tudi po najtežjih stezah.

Lahko se odpreš, da prejmeš sporočilo na tebi razumljiv način. Namesto glasu se ti bo morda pokazala kakšna slika ali pa bo kdo rekel nekaj, pri čemer se ti bo posvetilo, kaj je mišljeno s tem  :prst:  :rose:

Med meditacijo me je že kar jemalo v spanec (pa je bilo popoldan) in pokazalo se oko koze in stavek "oko koze še ne razkrije obraza koze" in se je pokazala kozja glava. Nisem pa niti potem in do sedaj mi ni še jasno na kaj je asociralo. Občutek je bil popolnoma nevtralen.

Upam, da pride spoznanje "več kasno"  smile

Valčika, koza v šamanizmu simbolizira trdnost, solidnost in obilje, med drugim tudi prizemljeno duhovnost rast. Najbolje boš ti sama razumela sporočilo, lahko pa ti podam svoje videnje. Kakor sem začutila stavek, ti živalski vodnik koza sporoča, da ni dovolj samo napraviti samo en korak (oko) do cilja, temveč je potrebno celostno pristopiti k stvari, napraviti več korakov, "zabetonirati temelje" in nato iti dalje, da se neka situacija realizira, dokonča, dobi celo podobo (cel obraz).

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com

Hvala, Urška.

ja, ja bo kar držalo. naredim en korak in potem mi zmanjka motivacie sad ne zmorem "zabetonirat temeljev" in na njih gradit.

Čeprav, se počutim bolje odkar sem dokončala stare zadeve. Strašansko breme - ne kamen Himalaja  se mi je odvalila od srca  wink

bodite dobro, Valčika

16

Danes sem imela zanimivo izkušnjo v meditaciji, za katero sem začutila, da bi jo delila. Skratka, pogledala sem, zakaj nimam zaupanja v nekatere informacije, ki jih prejemam, in to, da lahko živim od tega, da sledim sebi. Videla sem svoje življenje v preteklosti, ko nisem imela postavljenega kanala božansko-zemeljsko, sem se pa ukvarjala z energijami. Zato nekatere informacije, ki sem jih prejemala, niso prihajale dejansko od Boga in vodnikov, ampak so bile produkt mojih želja, mojega uma, prav tako sem tudi dejanske informacije pogosto napačno interpretirala. Posledica je bila, da sem sprejela kar nekaj odločitev, ki mi niso prinesle nič dobrega. Ker sem verjela, da delujem v skladu z najvišjim dobrim, "za nagrado" pa sem trpela, sem bila jezna na Boga, vodnike, in jih krivila, češ: Jaz naredim kot mi rečete, nato pa trpim.

Težko sem spustila vsa negativna čustva oz. jih integrirala v moje sedanje življenje. Nato mi je prišla na misel enostavna primerjava. Na levo stran sem postavila sliko preteklega življenja, ki je prikazovala moje takratno energetsko stanje, na desno pa sliko sedanjega življenja, ko imam postavljen kanal ipd. Dvomi in težave so nato sami odpadli, ker sem na ta način dojela, da se mi negativna izkušnja v taki obliki ne more ponoviti, ker delujem čisto drugače kot takrat.

17

Ninja je napisal/a:

Zato nekatere informacije, ki sem jih prejemala, niso prihajale dejansko od Boga in vodnikov, ampak so bile produkt mojih želja, mojega uma, prav tako sem tudi dejanske informacije pogosto napačno interpretirala. Posledica je bila, da sem sprejela kar nekaj odločitev, ki mi niso prinesle nič dobrega. Ker sem verjela, da delujem v skladu z najvišjim dobrim, "za nagrado" pa sem trpela, sem bila jezna na Boga, vodnike, in jih krivila, češ: Jaz naredim kot mi rečete, nato pa trpim.

Hvala Nina, da si delila izkušnjo. :rose:  Ravno zaradi zgoraj navedenih vzrokov imam jaz za sebe veliko nezaupanje v delo z energijami. Težko prepoznam, kdaj dobim tisto pravo informacijo, kdaj pa je 'informacja' moj umotvor. V slike in stavke preprosto nimam zaupanja, ker vem, kaj vse sem si sposobna namislit (in to pri belem dnevu z odprtimi očmi četudi obdana s skupno ljudi wink ). Zaupam edino občutkom, ker občutka ne znam zaigrati, vendar pa se tu spet pojavi problem, ker slabo občutim hmm  hmm  hmm 

Najraje delam z reikijem in skalarnimi, ker se nekako odmaknem (včasih padem v neko stanje zamaknjenosti, odsotnosti), ko to delam. Mislim, da zavestno blokiram kakršnekoli informacije, ker me vsaka spravi samo v stisko, ker spet ne vem, ali ji je vredno verjeti. Na ta način dela z energijo (da se odmaknem) sicer dosežem neko trenutno stanje umirjenosti, vendar pa težko kaj ozavestim in verjetno posledično tudi ne prizemljim.

Ne vem ravno, kaj bi naredila, da bi se pomaknila naprej.

18

Lahko povem, kako je bilo z mano. Ko sem se začela ukvarjati z energijami, sem se mogla dolgo odpirati in "koncentrirati", da sem prejela neko informacijo. Ozaveščanje vzroka za neko težavo mi je lahko vzelo tudi nekaj dni. Če sem preverjala zadevo pri drugem, sem težko odklopila zavestni, umski del, ki je informacije iskal v tem, kar sem predhodno vedela o težavah te osebe ipd. in ne na višjih energetskih nivojih. Vendar vaja dela mojstra. Učila sem se največ tako, da sem pri osebi preverjala, če neka informacija, ki sem jo prejela, drži (tako da sem vprašala). Če smo npr. delali v paru in sem dvomila v informacijo, ki sem jo prejela, sem naročila, naj jo dobim na meni razumljiv, dostopen način ali da se kako drugače potrdi. Lahko se je zgodilo, da sem najprej nekaj slišala, potem pa še videla in začutila, ali pa sem dobila občutek, da to moram nujno povedat, ne znam razložiti drugače. Sedaj, ko delam kaj na sebi, pa dvomim, si pomagam z blinkanjem, naročim, da mi je pokazano na drugačen način, da se mi pokaže tekom dneva v nekih situacijah, kar mi takrat pade na pamet smile Včasih pa pač česa ne razumem ali ozavestim, kar smatram kot znamenje, da za to ni čas in se bo pokazalo v prihodnosti, če je zame pomembno. Prav tako, če imam kakšno blokado, ki mi ne dovoljuje uvida.

S časom dobiš občutek in začneš zaznavat razlike med informacijami iz uma in dejanskimi vpogledi, tudi pomembnostjo in globino. Mislim, da so energije, preko katerih prejemamo informacije, zelo fine, subtilne in se moraš navaditi na prejemanje informacij na tak način, zaznavanje nians.

Mislim, da je glavno, da se pred tem ne zapiraš. Zaupanje vase pride s kilometrino, ki je drugače kot s prakso ne moreš dobiti  :prst:  :srcek:

19

Valčika je napisal/a:

no, spet mi grize tekst sad mogoče je tudi to kakšen znak pa še nisem dovolj pismena, da bi razumela hmm

Bila sem noro ljubosumna na moža, ker je hodil na kosilo s sodelavko. Mislila sem, da ima kaj z njo. Doma je postajalo zaradi tega kar hudo stanje. Nekega dne, ko nisem več zdržala sem vtipkala št. telefona njegove sodelavke v službi, da jo pokliče in jih ji "napojem" precej krepkih. Ko sem vtipkala št. je v telefonu nekaj škrknilo in telefon se je pokvaril. Bilo je krasno pomladansko vreme. Od tistega momenta dalje telefon ni več delal. Čez par dni so na terenu zadevo popravili  telekomovi uslužbenci, da je spot delal. Bila sem noro besna na moževo sodelavko. Najraje bi jo zlasala, ozmerjala,...In čez nekaj mesecev sem dobila službo v podjetju, kjer je ona delala-zasedla sem njeno del. mesto in še danes se dobro razumeva smile

cool  :prst:  :prst:  :prst:

Ninja je napisal/a:

Dvomi in težave so nato sami odpadli, ker sem na ta način dojela, da se mi negativna izkušnja v taki obliki ne more ponoviti, ker delujem čisto drugače kot takrat.

:prst:  :prst:  :prst:  :srcek:

Ninja je napisal/a:

Ob tem mi je ostala močno v spominu izkušnja Ar3ke, o kateri mi je enkrat pripovedovala: razreševala je eno težavo in ob koncu se jo je začel lotevati spanec. Tik preden je zaspala, je še slišala vodnike, ki so se pogovarjali: "Joj, kako so smešni ti ljudje. Samo reči morajo, pa jim pomagamo, zakaj nas ne vključijo?" big_smile

:srcek:  :srcek:  big_smile  big_smile

Tele lekcije glede zaupanja so res vseprisotne ... trenutno (zadnje leto, zadnje mesece) se vsem, ki jih poznam in rabijo (rabimo) dokaze, da je treba zaupat dogaja točno to.

Večkrat se spomnim na zakon privlačnosti, da je treba najprej bit v določeni vibraciji emocionalno in potem šele lahko srečamo tisto, kar res privlačimo ... težka finta, ampak pogosto se zgodi ko se res 'vdaš' v situacijo (v smislu, da veš, kaj hočeš, pa ne veš kako do tja, samo resnično čutiš, 'kaj bi') naenkrat pridejo vse tiste stvari, ki jih res rabiš, in potem jih tudi vidiš...morda včasih enostavno tako dolgo nekaj 'meljemo' ravno zato, da potem znamo prepoznat stvari, ki jih drugače ne bi videli ali znali cenit ... tako, da tale relativnost časa itak prinese vse tako dokazano, kot rabimo videt. Res je najpomembnejše ozavestit in se odpret za tisto, kar rabimo ... namen je noro močno orodje, če se ne omejujemo z načinom, kako to pride ....  smile

'Življenje je proces.

20

Hotela sem v bistvu reči, da je bila zanimiva meditacija danes ... me prav zanima, kako bo ponoči in ta vikend, ko je prazna luna in nas včasih na lep način (ali manj lep) zelo 'strezni' ... nekje sem brala, da je življenje šola, mi pa kot vsi šolarji najraje gledamo skozi okno in si podajamo listke in čakamo na zvonec ... in potem ponavljamo lekcije in razrede  big_smile Če pa se ob pravem času odpremo za znanja, pridejo lahko zelo hitro, in prazne lune so tiste, ki ponujajo dobre začetke  :rose: Se veselim tihega vikenda polnega spoznanj  wink

'Življenje je proces.

21

Joj, koliko vam dogaja v meditacijah! Jaz bi tud :-(  Zadnje čase se mi ful dogaja, da zaspim ali skoraj zaspim, ne vem  zgleda sem tolk utrujena. Jaz meditiram zdej ob glasbi in grem vedno na nek vrt, kjer se srečam s svojim varuhom. Zdi se mi, da mu je ime Khani, ampak ne vem, če ni to moj um prišepnil, ker je psu moje maserke tako ime big_smile  No zdej ko sem to zgoraj prebrala, mu bom jaz tudi rekla, da naj mi pove to na nek način. pa saj v bistvu niti ni važno, kako mu je ime. Če se mi vedno isti obraz prikaže je to verjento on ane?

Pa še eno malo bolj resno vprašanje. Imam resne težave s križem in dosedanje tarapije niso preveč uspešne. Bi si rada pomagala tudi tako pa ne vem kako. A si v meditaciji vizualiziram svetlobo na ta del telesa? Ali si naj dopovedujem, da sem zdrava in gibljiva in delam v mislih salte ali kaj takega? Zdej počnem malo vsega pa še vizualizirala sem, da mi je dal vodnik roke na križ in pošiljal energijo tja. Ne se mi smejat, malo improviziram, samo bi si res rada tudi tako pomagala, ker me če ne čaka operacija to pa jest res ne bi! Hvala! :srcek:

PS: maja pa tudi jaz pridem na meditacijo. Samo upam, da ne sedite na stolih, ker to ni šans zame 2 uri.  wink

22

Meni osebno stol popolnoma ustreza ... Prepričana pa sem, da nikogar ne bo motilo, če boš stala, plesala ali visela s stropa wink

Improvizacija (tako z vodniki kot z meditacijami ali čemurkoli sploh) je itak najboljši način, da najdeš svojo pot.

'Življenje je proces.

23

Tina je napisal/a:

Meni osebno stol popolnoma ustreza ... Prepričana pa sem, da nikogar ne bo motilo, če boš stala, plesala ali visela s stropa wink

Improvizacija (tako z vodniki kot z meditacijami ali čemurkoli sploh) je itak najboljši način, da najdeš svojo pot.

Malina že 2x sem tako improvizirala za svoj križ in danes je prvič bolje! Jupiiii! Včeraj sem bila sploh aktivna za moje zdravje in še nekoga drugega in tudi ta druga oseba se je danes bolje počutila. Morda pa res pali  wink  Tko, da če bo šlo tako naprej bom do meditacije že tko fit, da bom lohk sedela tud 3 ure  lol  Drugače jaz vedno meditiram leže in načeloma ne zaspim, samo na uro moram pazit, da ni zvečer ali po kosilu.

24

Pred nekaj dnevi sem doživela zanimivo izkušnjo glede zaupanja vodnikom brez dvomov. Zjutraj se mi je med zajtrkom prikazal medved in mi rekel, naj se dobro najem. Tako sem po fortnih jajčkih jedla še kruh z namazi iz oreščkov. Po kosilu se mi je zopet prikazal in mi rekel, naj se dobro najem in poslušala sem brez podvprašanj. Proti večeru sem meditirala in odkrivala neke zadeve ter naletela na tako močen pretok energije, da mi je bilo skoraj slabo. Takoj mi je postalo jasno, da če ne bi dovolj jedla tisti dan, bi me po vsej verjetnosti zmanjkalo smile

Včasih je treba res poslušat, tudi če ne razumeš, zakaj in ne vidiš smisla v informacijah, ki jih prejmeš tongue

25 Nazadnje urejal breda (30.05.2012 20:46:50)

Kako se ti je lahko tako neposredno prikazal medved? A kar med zajtrkom? Joj meni je to še prav čirulečarule  sad

Imam nekaj vprašanj v zvezi z meditacijo:
- v meditaciji se mi ful velikokrat pokaže srna oz. pride na obisk. ali to kaj pomeni?
- ali greste vi vedno z nekim točno določenim namenom v meditacijo ali lahko meditiraš kar tako?
- jaz imam zase celo proceduro. najprej delam linijo hare, potem vizualiziram da iz zemlje gre gor po mojem telesu zelena zdravilna svetloba, potem pa ko se mi zdi da sem redi grem pa v moj vrt. tam najprej delam salte in podobno te rplešem (za mojo hrbtenico) potem vizualiziram merkavo zase in za mojo družinico potem pa se srečujem z različnimi ljudmi s kateirmi imam recimo kaj za predelat ali pa z vodnikom. ko imam zadosti pa grem   cool  NO meni tole vse skupaj malo smrdi na zelooo vodeno oz. usmerejeno meditacijo s strani mojega uma-. je pa res, da so v kakšnih prizorih čustva zelo močna in ta čustva naj bi bila pokazatelj, da je pristno. pa včasih, ko začutim da grem globlje imam prebliske kakšnih prizorov. Predvsem ti dialogi ne vem če so pristni...ali so to res pogovori dveh duš ali pa mojega uma in mojega uma  wink  Zanima me, kako vi predelujete različne zadeve? Ker jaz trenutno intenzivno delam na ene 4-5 področjih in mi je malo predolgo, da bi recimo 1 teden delala samo za eno stvar in bi šele potem prišla na vrsto druga.  pa delam vsega po malem. a to ful ni ok?
- kako veš, da si res v meditativnem stanju? ker zadnjič sem se morala pomiriti pred spanjem in nisem hotela iti čez celo proceduro in sem zelo na hitro prišla kao v ta moj vrt, pa je čist isto dogajalo. Mal me mori tole k ne vem kaj je res in kaj ne...kaj si domišljam in kaj ne...kaj vodi moj um, oz. jaz. Morda je pa to vseeno, važno, da nekaj vizualiziraš?

Sem natresla vprašanj, a ne :-) Hvala za odgovore! :srcek: