1 Nazadnje urejal Gudrun (12.02.2010 20:23:13)

Tema: Poklic in osebna rast

Mislim, da ljudje, ki delajo z ljudmi, pogosteje osebno rastejo, saj so nekako prisiljeni v to.  No, recimo, da je med njimi več takih, ki se zavedo pomembnosti dela na sebi. Se motim?

Re: Poklic in osebna rast

Gudrun je napisal/a:

Mislim, da ljudje, ki delajo z ljudmi, pogosteje osebno rastejo, saj so nekako prisiljeni v to.  No, recimo, da je med njimi več takih, ki se zavedo pomembnosti dela na sebi.

Mislim, da si hotela še nekaj napisati. big_smile

Gudrun je napisal/a:

Se motim?

Ne smile

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

smile  smile  smile  smile  smile  smile  smile  smile  smile  smile  smile  wink
Ja, seveda. Pravzaprav sem hotela vprašati, pa ne vem, zakaj nisem upala. Se nisem hotela čisto izdati, se mi zdi. Zakaj se učitelji pogosto toliko ukvarjajo/mo s sabo? Deformacija ali nuja? Ne vem, a kdo ve za zdravnike ali pa recimo za delavke pri linicah? Pri nas v službi je že tako, da ko se začnemo sesuvat, iščemo rešitev v pilulah ali alternativi. In vedno več jih razume, da morajo nekaj narediti v sebi. Tudi taki, ki so zelo skeptično gledali na vse, kar ni dišalo po zdravniku. Noro se mi zdi, koliko ljudi se sesuva v mojem poklicu, tako ali drugače.

Gudrun je napisal/a:

Zakaj se učitelji pogosto toliko ukvarjajo/mo s sabo? Deformacija ali nuja? Ne vem, a kdo ve za zdravnike ali pa recimo za delavke pri linicah? Pri nas v službi je že tako, da ko se začnemo sesuvat, iščemo rešitev v pilulah ali alternativi. In vedno več jih razume, da morajo nekaj narediti v sebi. Tudi taki, ki so zelo skeptično gledali na vse, kar ni dišalo po zdravniku. Noro se mi zdi, koliko ljudi se sesuva v mojem poklicu, tako ali drugače.

Rekel bi, da je postalo že nuja tako, kot vsakdanje umivanje zob. big_smile
Otroci vejo kaj hočejo in kaj jim pripada in če jih učiš nekaj kar ni v skladu z njimi je joj. Za vas je pa to še težje, ker morate delati po sistemu.
S tem pa ko skrbite zase in svoje počutje se tudi drugi zraven vas tako počutijo. Če ste pa sesute pa se to samo še poglobi in nekaj moraš narediti praktično nimaš izbire, sam si izbereš pot, seveda jo lahko poljubno spreminjaš, če imaš dovolj moči in iznajdljivosti.
To je super, da se vas vse več zaveda, da je potrebno zase poskrbeti. smile
lp

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788