Tema: Ali si lahko krojiš prihodnje življenje

(admin: naslov je popravljen na primernješega zaradi večje preglednosti med temami)

Sama nekako se srečujem z raznimi informacijami, čeprav preveč v te vode ne drezam (zaenkrat).

Vseeno bi prosila g. Zorana za eno pojasnitev. Glede prihodnjiž življenj (čeprav se s tem ne želim ubadati) me zanima, kako je s tem, ali si lahko krojiš prihodnja življenja..recimo da ti uide da pomisliš na kaj slabega, in zdaj imaš neka strah, da ne bi mogel sčistiti tega kar bi lahko šlo v prihodnje življenje....vem, neumno vprašanje, malce čudno, vendar upam da razumeš...

Skratka zanima me, tudi če na kaj slabega pomislim - torej ne želim komu škodovati, ali lahko vse sčistimo nekako v tem življenju, da ne bi kaj nosila naprej...

Skratka to me zanima čisto tako iz vaših izkušenj...če jaz sebe recimo čisto očistim, ali je vseeno lahko še kaj negativnega prenesenega za naprej...

S tem bi pa želela tudi končati o prejšnjih ali prihodnjih življenjih, nekako se v to ne spuščam, me pa tako zgolj slučajno zanima...ali lahko kar tako kar nekaj uide v prihodnost...

Hvaležna bom za kak nasvet. hvala, lp

Re: Ali si lahko krojiš prihodnje življenje

Tudi v sedanje življenje si prinesla tako dobre kot slabe stvari, nekaj je tvojih od prej, nekaj jih je od tvojih prednikov, pa še kakšna kolektivna zadeva se najde. Ni razloga, da tako ne bi bilo tudi v prihodnje. Mislim, da se preveč oziraš v prihodnje življenje, ker tisto kar je zares pomembno je, da si to življenje tukaj sedaj urediš. To pa pomeni, da se poskušaš otrest strahov, bolezni, jeze, itd.
Vsi imamo leteče misli in nihče se ne obvlada 100-odstotno. Take stvari te res nimajo kaj skrbet. Razen če jih namenoma gojiš oz. če pač imaš tak vzorec. Še nikomur ni uspelo, da bi se povsem očistil in tudi ti se ne boš. Je pa čutit pri tebi strah in previdnost.
Tako kot vsi ljudje tudi ti deluješ po enakih načelih.

Kot je napisal ander, pridemo v vsako življenje kot skupek izkušenj, vzorcev, oblikujejo nas tako pozitivna kot negativna iskustva iz preteklosti, poleg tega pa si duša izbere družino, v katero se bo inkarnirala, na podlagi namena življenja. S tem se poveže tudi s kolektivno zavestjo, predniki, njihovimi težavami ipd.

Vedno, ko nekaj spremeniš pri sebi, to vpliva tako na tvojo sedanjost kot tudi prihodnost, na nek način pa tudi preteklost oz. tvoj odnos do preteklosti. Če si npr. v otroštvu doživela neko travmo - se npr. izgubila v množici ljudi in močno prestrašila - te ta strah v sedanjosti omejuje in če travme ne razrešiš, te oblikuje tudi v prihodnosti, dokler ne bo prišel čas, ko se boš s tem soočila, strah premagala, sprostila energijo in negativna čustva, ki te držijo v primežu, ujetosti.

Ko se srečamo z negativnimi mislimi, so nam le-ta odskočna deska, da se vprašamo, od kod izvirajo. Zakaj čutim jezo v tem trenutku? Kaj je tisto, kar me je v resnici razjezilo? Tako sledimo toku misli do izvora negativnega čustva, ki nam pokaže vzorec, ki nas omejuje ali situacijo, ko je program nastal. Ko se tega osvobodimo, se lahko odločimo, da bomo delovali drugače, skozi pozitivna čustva. Negativnih misli se ne smemo bati, najslabše, kar lahko naredimo je, da si jih zanikamo, jih tlačimo, se pretvarjamo, da jih ni. Naučiti se jih moramo obvladovati, jih izraziti, pri čemer nam lahko pomaga šport, meditacija ...

Tako da ja, negativni misli imajo vzrok, vzroka pa se lahko osvobodiš tukaj in zdaj. S tem vplivaš pa tudi na svojo prihodnost, predvsem pa bo tvoje življenje bolj prijetno, svobodno, radostno, srečno v sedanjosti.

Res pa je, da "čiščenja" ni nikoli konec. Vedno se pojavijo nove stvari, novi vzorci in če življenje posvetimo samo čiščenju, ne bomo nikdar zares živeli. Pomembno je ravnovesje dela na sebi in uživanja. Tudi to čiščenje je užitek, saj nas vodi po poteh odkrivanja sebe, svojih sposobnosti, potencialov in nam omogoči, da jih zaživimo, se usmerimo tja, kamor nas vodi srce. Razlika je v tem, da čistiš sebe le iz strahu pred tem, kaj bo v prihodnje, ali pa ker te delo na sebi izpopolnjuje.

nekaj mezanima je napisal/a:

Glede prihodnjiž življenj (čeprav se s tem ne želim ubadati) me zanima, kako je s tem, ali si lahko krojiš prihodnja življenja..recimo da ti uide da pomisliš na kaj slabega, in zdaj imaš neka strah, da ne bi mogel sčistiti tega kar bi lahko šlo v prihodnje življenje....vem, neumno vprašanje, malce čudno, vendar upam da razumeš...
Skratka zanima me, tudi če na kaj slabega pomislim - torej ne želim komu škodovati, ali lahko vse sčistimo nekako v tem življenju, da ne bi kaj nosila naprej...

Misli in čustva krojijo naše življenje v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Ko se združi misel s čustvi se ta lahko zelo hitro udejani. Dokler je prisotna samo misel in ni čustvene podpore se ta večinoma ne udejani, ker je lahka kot veter, ko pride in gre.

Na primer:
Bojimo se da nam ne bo uspelo opraviti izpita in to tudi čutimo, nas mrazi,.. – ko to misel tudi čutimo na telesu, takrat je velika možnost da do nje pride, ker je energija čustev usmerjena v neuspeh in potem to dobimo. Enaka je tudi za druge stvari, kot je jeza, nezadovoljstvo, žalost, skrbi,..

Tiste misli, ki so čustveno podprte je zelo velika možnost, da se uresničijo sedaj ali v prihodnosti, lahko tudi v naslednji inkarnaciji in to je zelo dobro da se tega osvobodiš, še posebej če je prisoten strah, ker je drugače ta energija usmerjena na tisto kar nočeš in takšna realnost tudi živiš – tisto katero nočeš.

Če je pa misel samo prehodna, kot je na primer ko greš v trgovino in je več izdelkov različnega proizvajalca, pa rečeš tega računalnika nočem, ker je npr.: take barve, oblike,.. ali pa se takšna prehodna misel pojavi glede nas, bližnjih, izpitov,.. in gre – taka se ne uresniči, ker ni čustveno podprta.

Ko negativna misel samo pride in se ne ukvarjamo z njo je prehodna kot veter, tista pa ki je podprta s čustvi in to misel čutimo ali vidimo (si predstavljamo), takšna je pa moteča.

Sama negativna misel ni nevarna, če je spustimo skozi in o njej ne razmišljamo, ko pa začnemo o temu razmišljati, takrat se pa pojavijo težave.

Priporočam ti, da začneš meditirati, ker meditacija umirja misli in se lahko osvobodiš negativnih misli, ter se odpreš pozitivnim – tistim ki so dobre zate in druge.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788