Ninja je napisal/a:- kako so posledice učenja na drugih planetih drugačne od Zemlje?
Čisto je odvisno na kakšnem planetu si ter tudi če si v telesni ali breztelesni obliki.
Meni je eno življenje izven Zemlje pomagalo, da sem ozavestil, da ne tratim čas sedaj. V tistem življenju sem približno celo življenje (100 let) vrtel kolo – ful tečno, monotono življenje z eno samo lekcijo.
Ninja je napisal/a: ali ni Zemlja enakovredna drugim dimenzijam, planetom, galaksijam, v čem se učenje na Zemlji razlikuje, če naj bi bili zemeljski programi bolj destruktivni?
Destruktivni programi postanejo na zemlji zato, ker jim mi sami damo tak predznak/etiketo da so slabi ali dobri. Na Zemlji poteka učenje skozi dvojnost in potrebno je dvojnost združiti v enost. Če mi nekemu dogodku ali občutku pripišemo da je slab, bo ta tudi slab za nas in bo na nas vplival tako, kot smo ga sami etiketirali.
Npr.: Jeza ni slaba, dokler se ne ponavlja in škoduje nam in okolici. Če spoznamo kaj se iz tega naučimo, takrat imamo možnost to spremeniti – dokler se pa jezimo ali celo obsojamo – pa to tudi na nek način dobimo nazaj. Pri sebi je potrebno, da pogledamo ko pride do jeze, zakaj se jaz jezim, kaj jaz hočem, kaj z jezo pridobim,.. in ko ozavestimo to kar pridobimo skozi jezo, takrat to zavestno spremenimo in se odločimo delovati drugače.
Primer iz prakse, ki ga z dovoljenjem lahko napišem:
Gospa je velikokrat jezna na moža in na njega tudi kriči.
Dokler smo ujeti v jezo mi obsojamo druge in se dejansko oddaljujemo od druge osebe, ker energijsko napadamo (druga oseba se lahko enako odzove, se odmakne ali ignorira) in tukaj je sedaj potrebno pogledati kaj jaz s tem pridobim, ko se jezim in kričim.
Gospa pove, da se jezi predvsem zaradi tega, ker mož ko gleda televizijo jo ne sliši in večkrat ne pospravi copat za sabo. To jo je z leti tako močno začelo jeziti, da je začela tudi redno kričati. Gospa potem pove, da ko začne kričati jo mož sliši in večinoma naredi tisto kar ona pričakuje, vendar se njun odnos vse bolj oddaljuje.
Gospa je odpustila možu in sebi za vso jezo in kričanje, ter ozavestila, da s kričanjem jo mož sliši - kar je bistvenega pomena. Nato sva še zbudila občutke, da zna povedati možu stvari na lep način in da jo mož sliši ter da tudi ona sliši njega in razume.
Na tak način se zavedamo, da nam ena stvar služi (jeza), kot tudi to, da kar mi pričakujemo od drugega, da je/ima, da imamo tudi mi te lastnosti.
Priporočam temo: Lekcije duše http://www.pesem-duse.com/forum/viewtopic.php?id=245
Kot sem na začetku napisal, dokler mi etiketiramo stvari, kot slabe in dobre, bomo svet tudi na tak način doživljali, ko pa spoznamo, da so vse stvari enake, da prihajajo iz enosti, nam pa tudi te katerim smo mi ali nekdo drug dali etiketo slabo-dobro postanejo izziv pa neglede kako jim je ime.
Primer dvojnosti: moški–ženska, dan–noč, slično je: jeza-moč, strah – zaupanje,.. oboje je potrebno sprejeti, da je in takrat ni več ujetosti v negativen/pozitiven pol, takrat je enost.
Ko na življenje ne gledamo več, kot na težavo, postane življenje izziv.
pesem.duse@gmail.com, 070-788-788