Tema: Vaje
Po vseh razlagah, ki sem jih zasledil do sedaj po knjigah ali na razpravah je bil um glavni krivec za večino stvari, ki se nam dogajajo v življenju.
Zato tudi tema za vajo: um
Um nas ne posluša nam nagaja na čustveni, mentalni ravni, nas vodi na astral ne posluša navodila duše in še in še.
Um je del nas, če mi to hoteli ali ne je vseprisoten in ker ga jemljemo kot sovražnika a ni potem logično, da ne posluša navodila duše?
Sam bi rekel takole, da um že dobro posluša navodila duše in nam skozi misli in čustva sporoča, kaj imamo za sprejeti, spremenit pri sebi, ker na drugačen način ne ve.
Po tem takem bi sklepal, da je um naš prijatelj, kar dejansko tudi je. Mi smo si sami tako izbrali, da je um naš sovražnik. Zakaj: ker nam je nekdo tako rekel, ker iščemo izgovore, težave, a ne rešitve…
Vaja: Osvobajam se starih prepričanj in trditev, da je um moj sovražnik in od sedanjega trenutka naprej sprejemam svoj um, da je moj prijatelj (zaveznik) z brezpogojno ljubeznijo.
Enako, kot pri Transurfingu za kaj se odločimo to imamo, če hočemo, da je naš sovražnik to tudi bo, če pa prijatelj bo pa prijatelj, odločitev je naša.
Ko naredimo obrat še sebe sprejmimo z novim prijateljem.
lp ![]()