1 Nazadnje urejal marakeš (29.07.2013 08:54:39)

Tema: energija človeka

Na ta forum sem prišel po nasvetu prijateljice, ker misli, da mi mogoče lahko pomagate!
Gre se pa za eno težave, s katero se ukvarjam že vse življenje, samo da zadnje čase "precej buta" ven.
Ugotavljam namreč, da zadnje čase precej delam in dejansko nimam nobenih prijateljev in nobenega življenja.
Ljudje se me izogibajo. Ko se dogovarjajo, za kakšne zabave ali piknike, sem ponavadi izpuščen pri vabilih.
Po izgledu sicer rečmo povprečen po razmišljanju nadpovprečen.
To kar se mi zdaj dogaja nekak povezujem tudi s preteklostjo, ko smo imeli v OŠ plesne vaje, sem ponavadi ostal sam, enako je bilo v srednji šoli. Nekak se zelo težko povežem z ljudmi, čeprav se zelo trudim mi ne uspeva.
Ukvarjam se tudi z duhovnostjo, meditacijo in podobnimi zadevami, sicer ne tako redno in predano kot bi mogoče moral, vendar vseeno.
Velikokrat dobim sicer nasvet pojdi ven in se druži z ljudmi, vpiši se na kak tečaj itd. Ja seveda, kam naj grem? Se družim s kom, če me ljudje ne sprejmejo, mi je to popolnoma brezsmiselno.
Zadeva je še toliko bolj moteča, ker po tistem, ko sem imel punco nekaj let, so se prijatelji nekako porazgubili, ali imajo družine itd. in niti ni več toliko časa za druženje. Vsak je šel bi rekel po svoje....
S problemom, s katerim se soočam, bi mi bil v preteklosti smešen, vendar danes ugotavljam, da se kljub temu vleče že od otroštva. In dejansko mora biti nekaj na nekem drugem nivoju in ne fizičnem, ker vidim, da so ljudje veliko manj privlačni veliko manj družabni ali veliko manj prijazni, pa veliko bolj zanimivi za družbo kot jaz. Torej je nekaj kar moram predelati odstraniti ali kakorkoli se spopasti s tem. Vendar ne vem kaj in kako.
Bil sem že pri raznoraznih bioenergetikih, jasnovidkah in ostalih, ki se ukvarjajo z energijami in vse vidijo in vse vedo, pa po večini ne glede na terapijo in odganjanje slabih entitet niso uspeli nič narediti, tudi nasveti so bili po večini neuporabni ker so bile vse zadeve neuspešne in nič ni delovalo. In bilo je rečeno, čudno, samo pri tebi ne deluje! Torej kdo sem jaz in zakaj pri meni nič ne deluje? Zakaj sem nesprejemljiv za ljudi, zakaj me zavračajo? Zdaj, ko je poletje in se vsi družijo, sem jaz ostal na strani...z vprašanjem zakaj?

Re: energija človeka

Pozdravljen marakeš,
šele sedaj sem videl tvoje vprašanje.

Pri pregledu tvojega polja (podzavesti) se zasledi vzorec: jaz sem nekaj več – to nosiš iz spomina, ker si imel izkušnje življenja tudi na drugih planetih.

marakeš je napisal/a:

Se družim s kom, če me ljudje ne sprejmejo, mi je to popolnoma brezsmiselno.

To ko čutiš, da te drugi ne sprejmejo – je dejansko v podzavesti vzorec, da ti ne sprejemaš njih – zato tudi to čutiš/doživljaš od drugih.

Najprej poskusi po tem postopku narediti to kar sem ti napisal http://www.pesem-duse.com/forum/viewtopic.php?id=588

marakeš je napisal/a:

Bil sem že pri raznoraznih bioenergetikih, jasnovidkah in ostalih, ki se ukvarjajo z energijami in vse vidijo in vse vedo, pa po večini ne glede na terapijo in odganjanje slabih entitet niso uspeli nič narediti, tudi nasveti so bili po večini neuporabni ker so bile vse zadeve neuspešne in nič ni delovalo. In bilo je rečeno, čudno, samo pri tebi ne deluje!

Ne deluje vsaj zaradi dveh razlogov in sicer zaradi vzorca:1. - jaz sem nekaj več in 2. – si energijsko močna oseba a se tega še ne zavedaš in nekdo, ki je energijsko niže od tebe ti ne more pomagati, oziroma podzavestno ne dopuščaš, da ti drugi pomagajo – naredijo namesto tebe. 

marakeš je napisal/a:

Torej kdo sem jaz in zakaj pri meni nič ne deluje? Zakaj sem nesprejemljiv za ljudi, zakaj me zavračajo? Zdaj, ko je poletje in se vsi družijo, sem jaz ostal na strani...z vprašanjem zakaj?

Kot sem ti že napisal si energijsko močna oseba, ki bi z lahkoto delal energijske stvari, kot so Reiki, Karmična diagnostika, itd. Prej je pa potrebno, da se osvobodiš določenih vzorcev, ujetosti v energije ter osvojiti etiko. 
S tem mislim na to, da v potencialu imaš lepo energijo – je pa preveč razpršena po vesolju in na mesteh zamrznjena. Priporočam ti, da si izbereš tehniko/način, ki te pritegne in da stvari rešiš sam – zato si tudi tukaj na tem planetu.

Upam, da me razumeš, če pa rabiš pomoč, pa javi.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

3 Nazadnje urejal marakeš (03.08.2013 15:36:49)

Hvala za izčrpen odgovor.
Da lahko sprejmem to, da je problem v tem napisano zgoraj, vendar po moje ne iz naslova, da sem nekaj več pač pa da težko srpejemam ljudi, ki funkcionirajo tako kot je videti v današnjih časih, ko nihče več ne uporablja možganov za nič.
Pa ne, da bi jih s tem poniževal, samo težko sprejemam to, da večina namenoma počne napake in to že take osnovne, ko je vsakemu jasno, da je to narobe. Ves čas se nekako trudim prevzgojiti ljudi, čeprav to ne gre. Skušam jim dopovedati, da to in to počnejo narobe, čeprav je to nesmiselno.
Zato se bolj kot ne zadnje čase borim s tem, da ne vidim več tega ali da ne komentiram ali kakorkoli miselno reagiram na te neumnosti, ki jih počnejo na cestah, v službi in okolici kjer sem. Tudi to je zame zelo težko, ker težko dojemam da se ljudje tako obnašajo in potem mi po glavi letijo misli, pač o tem naprimer dotičnem človeku, ki vozi čez rdečo luč ne semaforju in skoraj zbije pešca. In takih prigod je vsakodnevno na desetine. To me potem spravlja v slabo voljo in jezo in tega se zavedam. Zato zadnje čase poizkušam čim bolj spregledati te zadeve, ker se me ne tičejo in kontrolirati misli, da te zadeve nimajo učinka pri meni. Čeprav mi ne gre najbolje.

Kar se tiče reikija imam narejene dve stopnji, ker ni bilo s prakticiranjem reikija nobenega učinka na meni sem nehal s tem, ker sem imel željo pozdraviti določene zadeve pa je bilo stanje isto, nobenega izboljšanja, tudi ko sem bil čisto brez energije, sem delal reiki, sem bil še vedno brez energje, se pravi nobenega učinka.

Glede energije, mi je bilo vedno čudno, ker me otroci in živali takoj sprejmejo, medtem ko odrasli, pa kot da sem kužen. Priznam sicer, da nisem človek, ki zelo enostavno naveže stike z ljudmi, pač pa rabim za to kar nekaj časa. Vendar s tistimi, ko se povežem z njimi, vedno radi ostanejo v stikih.
Nekako sem tudi že prišel do tega zaključka, da sem  na tem planetu zato, da se naučim novih stvari. Vendar sem si očitno zadal precej težko in zahtevno nalogo, ker imam dostikrat občutek, da sem obstal in ne glede na to kaj naredim ne gre naprej. Zavedam se tudi, da obstajajo stvari, ki so daleč od našega dojemanja in so tako zelo močne, da si niti predstavljati ne moremo. Zavedam se, da obstaja nekaj več, precej več. Vendar kljub vsemu moram živeti, danes in tukaj in s temi ljudmi in okoljem okrog mene. In ko so vsi na dopustu se jaz spopadam s tem, kaj čem sploh it na dopust, če nimam kam it in s kom. In to se vleče že nekaj let. Očitno je da rabim neko usmeritev v katero smer it.

Hkrati imam zelo močan občutek, kot da poizkušajo neke čudne entitete voditi moje življenje. Kajti kadarkoli se zgodi, da sem dobre volje in vesel, takoj z vsemi silami pritisnejo name, da sem spet slabe volje in slabega počutja. Od kod to izvira in iz kje, nimam pojma, niti ne vem zakaj se nekaj tako zelo trudi, da nikoli nisem več kot en dan vesel in dobre volje.
Še enkrat hvala za odgovor, bom prebral zadevo o motečih vzorcih in naredil, kot je opisano.

Marakeš,
Včeraj sem ti pozabil napisati, da z mentalom blokiraš stvari, ki bi jih lahko naredil in doživel. Zato ti tudi reiki ne pomaga, ker to ni mentalna tehnika, ampak se občuti s celim telesom in če poskušaš nadzorovati energijo in jo mentalno usmerjati – v večini ni rezultata, pa tudi zaradi pričakovanj in projekcij (kako naj bi bilo) ni rezultatov.
Reiki je tehnika srca in duše, da deluješ skozi srce in dušo in nato se povežeš z mislimi. Duša in srce dajejo navodila mentalu, kaj naj počne – mental je pa ta, ki izpelje nalogo. Vadim Zeland v svoji knjigi lepo opiše, da je duša kot jadrnica in mental veter in da eno brez drugega ne gre. Če ni vetra(mental), jadrnica (duša, srce) stoji na mestu.

Zato je zate pomembno, da nehaš poskušati spremeniti druge in da usmeriš energijo na sebe.
Vprašaj se: kaj lahko jaz pri sebi spremnim, da lahko druge sprejmem take kot so? – prej pa očisti vzorec – jaz sem nekaj več.

Če ti nagaja mental in prihajajo slabe misli, je to znak, da je fizično telo zapacano in je obvezno razstrupljanje/čiščenje. Čaji, posti,.. ali kakšne druge stvari ti lahko pomagajo pri razstrupljanju. Poglej si tudi oddaje na Preprosto naravno Link

marakeš je napisal/a:

Hkrati imam zelo močan občutek, kot da poizkušajo neke čudne entitete voditi moje življenje. Kajti kadarkoli se zgodi, da sem dobre volje in vesel, takoj z vsemi silami pritisnejo name, da sem spet slabe volje in slabega počutja. Od kod to izvira in iz kje, nimam pojma, niti ne vem zakaj se nekaj tako zelo trudi, da nikoli nisem več kot en dan vesel in dobre volje.

Lahko izvirajo od zapacanosti telesa, ker ne zasledim pri tebi nobenih slabih sil razen tvojih destruktivnih misli. Pa še zamrznjenost in razpršenost te dajejo.
Zato je pa pomembno, da začneš delati na sebi – in ne na drugih. Procese in spremembe rabiš v sebi ali začutiti, videti, slišati ali enostavno vedeti, da je to to. Če jih poskušaš razumeti je sprememba samo delno na mentalu in ni trajnih rezultatov.

pesem.duse@gmail.com, 070-788-788

Verjetno bo res držalo. da z mentalom zaviram vse ostalo, ker mi po glavi nonstop roji tisoč misli, kako bi lahko anredil to in ono, tehnološko pomagal ljudem, v smislu free energy, potem v smislu blokiranja negativnih sevanj itd.

kar se zapacanosti telesa tiče, pa ne vem, ker sem pred časom nehal jesti meso, zelo pazim kaj kupim v trgovini, se trudim za bio izdelke, tudi alkohol mi preprosto po večini ne paše več in spijem vode vsaj 2l na dan. Imam pa že nekaj mesecev težave s srcem sicer ni nič resnega vendar je moteče. bom pa pogledal tole glede čiščenja telesa.
Hvala za odgovor

6 Nazadnje urejal Tina (04.08.2013 11:31:37)

marakeš je napisal/a:

Verjetno bo res držalo. da z mentalom zaviram vse ostalo, ker mi po glavi nonstop roji tisoč misli, kako bi lahko anredil to in ono, tehnološko pomagal ljudem, v smislu free energy, potem v smislu blokiranja negativnih sevanj itd.

kar se zapacanosti telesa tiče, pa ne vem, ker sem pred časom nehal jesti meso, zelo pazim kaj kupim v trgovini, se trudim za bio izdelke, tudi alkohol mi preprosto po večini ne paše več in spijem vode vsaj 2l na dan. Imam pa že nekaj mesecev težave s srcem sicer ni nič resnega vendar je moteče. bom pa pogledal tole glede čiščenja telesa.
Hvala za odgovor

marakeš, živijo!

Zapacanost telesa ni nujno povezana s hrano, ampak verjetno v tvojem telesu predvsem s tvojimi mislimi in posledično čustvi. V redu je, če začneš z zdravo hrano, ampak telo je šele zadnja faza, kjer se vidi, kako ti razmišljaš.
Včeraj (predno je Zoran odgovoril) sem napisala daljši odgovor, ki ga še ni objavilo, ampak se zdaj ne rabim ponavljat, mislim, ker če si njega razumel, potem veš, da si začel na napačnem koncu - pri drugih.

Vseeno nekaj na to temo -

ko sem v nekem trenutku prišla do spoznanja, da ljudje večino svojega dneva (!!!!) preživljajo/preživljamo preokupirani s tem, kaj počnejo drugi. Kako bi drugi morali parkirat avto, kako bi sosed moral kosit travo, kako bi morala dišat juha v restavraciji, kako bi ljudje morali stati v vrsti na blagajni ... sem bila v totalnem šoku. A razumeš, kaj ti želim povedat?

Razlika med našim mnenjem o svetu in svetom je tisti del slike, ki jo je za začetek treba sprejet, če ne želimo, da dejanja drugih vodijo naše počutje. Ko boš sprejel, da je vse točno tako, kot je, zaradi večjih in pomembnejših razlogov, kot je naša omejena pamet, boš tudi sam sprejet.

Da je tvoje življenje tako močno pod vplivom tega, kar delajo drugi, seveda že v osnovi ni fino.
Mimo tega, da vsaka generacija naslednjo opiše kot 'nemogočo', 'brez občutka za to in ono' itd itd, kar je naravno, je že iz tvojih besed razbrati, kako te obremenjuje to, da ljudje počnejo stvari, ki so 'vsakemu jasne, da je to narobe'.
Hja - očitno te stvari niso jasne, drugače ljudje teh napak ne bi delali smile

Dejstvo je, da imamo vsi svojo lastno resnico, doživljanje le-te, ki nima veliko zveze s tem, kako drugi doživljajo svet.
Prav tako je pomembno, da si zapomnimo, da ljudje vedno delujemo znotraj svojih zmožnosti. Preko te misli, tega zavedanja, se nam samim odpre možnost za odpiranje srca in sprejemanje - predvsem ljudem, ki so zelo racionalni.

Ne gre se namreč za to, da bi ti bil zavestno vzvišen, ampak da je to podzavestni vzorec, ki te ovira pri tem, da bi bil srečen na svoji poti. To skratka ni nekaj, kar bi se ti zavedal, oziroma zaenkrat še nisi dovolj ozavestil, da bi ta vzorec dovolj predelal.

Treba je sprejeti vse, kot je, in to je precej velik izziv. Usmeriti svoje mentalne sposobnosti na samoopazovanje, brez kritike, z odprtim srcem, samoljubeznijo in opazovati, kako se počutiš. Otroci in živalce te tudi zato sprejemajo - ker so brez predsodkov in ne obsojajo smile

Verjetno tudi ni naključje, da imaš težave s srcem, ker je to točno tisti del tebe, ki je neaktiven - na svet gledaš izključno skozi oči razuma, ta, drugi del je pa tisti, kjer je tvoja moč za spremembo in kjer se skriva potencial za preboj.

Kar se tiče entitet - to bo odgovoril kdo drug, ki ve več - jaz pri tebi čutim močan notranji dvoboj, konflikt med tem, kar misliš, da moraš biti in tem, kdo si tvoja duša želi, da bi bil. Vse tvoje kritike, slabe misli, občutki neprijetnosti ... to se tudi nekje mora sproščat in ko si vesel, takrat se sprostiš ... in takrat si v stiku s sabo ... in takrat pridejo stvari tudi lažje na plano.

Toliko iz moje strani, energijsko bo pa kdo drug vedel več in videl več smile

Srečno!

'Življenje je proces.

7 Nazadnje urejal marakeš (06.08.2013 11:26:12)

hvala za odgovor, vsako mnenje nekaj pomeni.
Bom upošteval nasvete, najprej moram dostranit ta vzorec.

A to delovanje preko srca je nekak takole, kot sem našel na tejle strani?
http://www.povej.com/viewtopic.php?f=20 … t=ljubezen

Pošiljanje energije iz sebe direktno v prejemnika je lahko na višjih ravneh moteče, lahko celo škodljivo; tudi v primerih, ko nas je prejemnik prosil za pomoč.

Samo skozi povezavo s čistim božanskim in zemeljskim stebrom (več o stebru, ki se imenuje lahko tudi axis mundi, linija hare, tukaj: http://www.pesem-duse.com/linija-hare,31.html) in skozi absolutno energijo lahko delujemo brez posledic. Ko smo enkrat povezani s to povezavo, ne čutimo več potrebe, da bi morali zavestno pošiljati energijo nekomu ali nečemu, temveč se samo odpremo za kanal čiste in absolutne zavesti. Naše dojemanje, kdo potrebuje pomoč in kam je treba pošiljati energijo, je v primerjavi z delovanjem absolutnega kot pikica, zato se raje odpremo, da smo takšen kanal za pretok energije, kolikor je v najvišje dobro za vse vpletene.

To pomeni tudi za situacije, ki zgledajo na prvi pogled grozeče, škodljive (neurje, nesreče) ali za ljudi, ki so v stiski in nas prosijo za pomoč. NArava in absolutna zavest imata razlog za situacijo in višji nauk za človeka, ki je v stiski. Edino v primeru, da se mi sami postavimo v svoj steber in se odpremo za čisto ljubezen ter hkrati sprejmemo na dušni ravni situacijo točno takšno kot je, lahko delujemo brezpogojno etično. Tako tudi situacija in človek dobita točno toliko in takšno energijo, kot jo v resnici potrebujeta. Nekateri ljudje ne zmorejo razumeti, da sprejemanje takšnih (se pravi grozečih) situacij ne pomeni, da se jih odobrava. To pomeni, da se odpremo za višje delovanje od človeškega razuma in da sprejmemo s spoštovanjem to višje delovanje - na ta način se sprostijo morebitne blokade, ki bi utegnile situacijo še poslabšati oziroma bi nam bila grozeča.

Tako si jaz predstavljam delovanje skozi srce. Brezpogojno sprejemanje življenja, situacij, ljudi, sebe točno v tej obliki in pojavi kot je, prevzemanje odgovornosti za vsako svoje dejanje, misel in besedo ter občutenje okolja in stvarstva okrog sebe kot dela sebe in hkrati vsega. Tako lahko vsakega človeka čutiš kot brata/sestro, vsak predmet začutiš kot del velike energije in vsaka situacija ali dogodek dobita na srčni ravni nek višji pomen, neko dobro lekcijo.

urska.pesemduse@gmail.com
urskakorun.com