Pinastra je napisal/a:Pa, smo tam. "v smeri, ki si jo želiš" - ravno o tem se sprašujem že nekaj časa in verjetno me je ravno napačna smer pripeljala do mojih težav. Kako veš, da je to kar si želiš res pravo? Kako ločimo nezdrave ego želje od tistih pravih? Recimo, da počasi ugotavljam, kaj so blokade in jih počasi predihavam in s tem odplakujem. Ali potem lahko pričakujem, da me bo intuicija vodila in da bom vedela, kdaj mi bo govorila intuicija in kdaj ego?
Nekako sem bila prepričana, da bi morale biti te moje pristne želje usmerjene v osebno intimno sfero, pa so mi sedaj priplavale na dan želje, ki se nanašajo na moje delo v službi in podiplomski študij, katerega sem zaradi bolezni opustila pred časom. In sedaj mi sploh ni jasno, ali bi se res morala vsemu temu posvetiti in na "stand by-ju" pustiti partnerki odnos, družino itd. Ali me res to osmišlja? Včasih se mi je zdelo, da svoje delo sovražim in da hodim v službo samo zato, da dobim plačo, sedaj pa ta preobrat. Kako naj si to razjasnim?
Pinastra, razlogov za tako počutje je lahko več. Morda je tvoja želja po osebnem razvoju (študij itd) bila malo položena na stranski tir, ker si medtem imela pozornost na drugih področjih - zdravje, družina itd. Morda si jo tudi namenoma dala na stranski tir (podzavestno), ker si rabila energijo za družino. Slej ko prej pa stvari, ki so nedorečene in nedokončane pridejo nazaj na vrsto in kot kaže je tvoja želja po študiju povezana z globljo povezavo s sabo, s tvojim osmišljanjem življenja.
Če te berem malo nazaj - moram te razočarat, delo na sebi ni nikoli dokončno dokončan proces, vedno je še kaj, kar se najde na poti. Ampak to še ne pomeni, da pot ni prava, ali da mi nismo uspešni 
Najvažneje je torej vedeti, kaj želimo, in to ni vedno enostavno. Intuicijo se vsekakor da razvit, to je tisti del nas, ki je najbolj v stiku z nezavednim, kjer so skrite vse informacije o naši resnični naravi. Ni pa to nekaj, kar se da storiti čez noč. Pomembno je tudi, da si vzamemo čas zase in ne izvajamo dodatnih pritiskov nase v stilu 'kaj mi pa je, saj pri teh letih bi moral/a že vedeti kdo sem, kaj si želim, kam hočem'. Stvari se zgodijo, ko so zrele in ne obremenjuj se s tem, da ne veš točno, kje si, ampak nadaljuj z majhnimi koraki.
Predihavanje blokad je super, to ti bo pomagalo, da se sprostiš v resnični 'sebi' in s časom bo slika, katere so tvoje resnične in kot praviš 'zdrave' želje postala jasnejša. Ne gre se toliko za zdravo ali nezdravo, prav ali narobe, kot se gre za to, da ti resnično začutiš, kaj si želiš.
Tudi če ti ni všeč, kar najdeš, ali je v nasprotju s tvojimi pričakovanji, to sprejmi. S tem, ko boš sprejela, si boš naredila čustveni in psihološki prostor za to, da spremeniš, kar želiš in malo po malo bo slika jasnejša. Tvoje pristne želje boš prepoznala po tem, da boš globoko v sebi začutila določen mir, stabilnost, neustrašnost pred izzivi, prijazno sprejemanje vseh mogočih ovir itd.
Ego je že v redu in ti dobro služi, če imaš ta vprašanja. To so prava vprašanja
!
Intuicija pa se navadno skrije v tisti bolj tihi kot, kjer um ne ropoče cel čas in da prideš tja si vzemi mir, meditacije, sprehod ... karkoli rabiš, da boš začutila stik s sabo. Veliko je vredno najti te odgovore sam v sebi, ker je to naš najpomembnejši del samo-odkritja. Če ne boš zmogla sama, vedno lahko prideš na analizo in greš h komu na terapijo ali pogovor, ampak poskusi najprej sama.
To, kaj te osmišlja, in kaj je tvoj resnični jaz in kako gojiti povezavo z njim, je dejansko najpomembnejše vprašanje življenja, zato naj se ti nič ne mudi.
Za sprotno dobro počutje pa pomaga družina, ljubezen, šport, dobra hrana, zdravje, lepa glasba .. karkoli ti da podporo v vsakdanu, da si zgradiš neko točko, prostor notranje stabilnosti in se lotiš premika iz tega kraja znotraj tebe.
Vzemi si čas, skratka in začuti, kaj te osmišlja, potem pa se tega loti. Če si na pravi poti boš vedela tako, da se boš znotraj dobro počutila, od zunaj pa bodo prišli počasi tudi potrditve teh tvojih odločitev. To je neizbežno 
Če nisi na pravi poti, se ne boš dobro počutila in dokazov ne bo. Kmalu boš torej lahko spremenila smer, če bo potrebno.
Včasih je potrebno to napravit večkrat, nič od tega pa ni zaman oz. zguba časa, ker si vedno nabiramo izkušnje, ki jih potrebujemo.
Kot je rekel Richard Stine: Preprosto je. Smo kjer smo in počnemo točno to, kar je potrebno. Drugače bi bili nekje drugje in počeli nekaj drugega.
Srečno
!
'Življenje je proces.