Tema: hipersenzitivnost - občutek, da ne spadaš na ta svet
Sem šla že čez nekaj konkretnih izzivov (kot mnogi), večkrat po tanki liniji, večkrat za dolgo grebla po črnem blatu
tudi kdaj malo nehala in obupala, a kljub vsemu, kljub mnogim "uspehom" pri transformacijah najrazličnejših senc, čustev, prepričanj, zunanjih okoliščin... se mi zdi, da nikakor ne bom dosegla daljšega obdobja, ko bi rekla, da sprejemam ta svet in življenje in da "pašem" sem. In bolečine vsakič zarežejo globje, in zadnjih nekaj mesecev intenzivno izgubljam vero, kljub temu, da sem se rešila iz nasilja in zlorab, in da neredko komu posvetim z lučko, mi ne uspe vrniti si vere v ljubezen in lep svet, pa moram in hočem, zaradi sebe in otrok. Nekaj kolegov mi je že namignilo, da imam urok nad seboj in da ne razumejo, kaj še hoče življenje od mene. Včasih izgleda, da se smilim sama sebi, ampak se mi zdi, da nekje pa mora biti meja izzivov, ali pa se lahko malo zmanjšajo. Jasno mi je, da je vzrok in rešitev v meni, a nikakor ne uvidim za kaj se tako kaznujem. Če imate kako idejo, ali "brco", bom hvaležna. Hm, rada se ravno nimam, ko prosim še za eno brco
Saj v resnici je stvarstvo zelo radodarno s pomočjo v skoraj zadnjem hipu, ampak jaz bi vseeno malo "lažjo" pot. Uvidov in modrosti je veliko iz teh izkušenj, a ko sem kot otrok prosila, da bi bila modra kot Salomon, nisem imela tega v mislih
.
In ta hipersenzitivnost zaradi katere bežim od ljudi, ponavadi že polno otovorjena z vsem kar je potlačeno pri njih in morda pri meni. Ne znam (nočem????) se zaščititi in postaviti meja, če jih pa po čudežu uspem, pa otroka "pokasirata" in potem lepo vzamem in grem "pucat" transformirat. Če je res vse to moje in me ljudje le spomnijo, potem mi ni jasno kdaj sem vse to pridelala in predvsem ali je to edini način na katerega znam živeti, ali pa sem lena in nesposobna (ok tudi to mi je bilo servirano
)
Za vsak namig se iskreno zahvaljujem in naj vam svetloba povrne. Iz srca Hvala.